ARCHITECTENBUREAU VAN STEENKISTE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU VAN STEENKISTE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 863.974.446

Publication

08/04/2014
ÿþ mod 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

+~ ~;. < , ~ .,~" vv~ ' ` - .

Ü,~s

Frech:[c&rrk teari kremp2014

te LeerenY de

DE CRlFFfËR,

Griffie

Ondernemingsnr : BE0863.974.446

Benaming (voluit) :ARCHITECTENBUREAU VAN STEENKISTE

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Waversebaan 59

3050 Oud-Heverlee

Onderwerp akte :BVBA: kapitaalswijziging en statutenwijziging

Uit het proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering, gesloten voor geassocieerd notaris Isabelle Mostaert te Leuven op vijfentwintig maart tweeduizend veertien, neer te leggen ter registratie, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de in hoofde vermelde vennootschap volgende beslissingen heeft genomen:

1. Verhoging van het kapitaal in het kader van artikel 537, eerste lid WIB92 met HONDERDEENENTWINTIGDUIZEND VIJFHONDERD EURO (¬ 121.500,00), om het te brengen van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) op HONDERDVEERTIGDUIZEND HONDERD EURO (¬ 140.100,00), door inbreng in speciën, zonder uitgifte van nieuwe aandelen, doch met verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

2. Vaststelling dat de kapitaalverhoging is verwezenlijkt.

3. Aanneming van volledig nieuwe statuten in overeenstemming met de te nemen besluiten en actualisering met onder meer aanpassing aan de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon, doch met behoud van de bepalingen inzake zetel, naam, doel, duur, boekjaar, jaarvergadering, vertegenwoordiging, winstenverdeling en vereffening.

Uittreksel uit de statuten:

De vennootschap bestaat als burgerlijke vennootschap en neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam luidt: "ARCHITECTENBUREAU VAN STEENKISTE"

De naam van de vennootschap wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden "burgerlijke vennootschap" of de letters "BV".

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3050 Oud-Heverlee, Waversebaan 59.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht warden naar een ander adres binnen het Nederlands taalgebied of naar het tweetalig taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, bijkomende architectenbureaus oprichten, daar waar hij het nuttig acht.

De oprichting van bijkomende vestigingen wordt gemeld aan de provinciale raad in wiens rechtsgebied het gevestigd wordt, evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

De zaakvoerder zal evenwel rekening moeten houden met de taalwetten betreffende de exploitatiezetels en de statutaire zetel voor het geval hij deze zetel wenst over te plaatsen. De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, het uitoefenen van het beroep van architect evenals van alle met het architectenberoep aanverwante en niet-onverenigbare

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

mod 11,1

Voorbehouden

aán het

Belgisch Staatsblad

disciplines, zoals stedenbouw, expertises en veiligheidscdi rdinatie;in de ruimste zin van het woord, binnen de perken van de deontologie van het beroep van architect.

De handelingen van architectuur in België moeten steeds voorbehouden worden aan personen die hier gerechtigd zijn het beroep van architect uitte oefenen.

Behoudens de wettelijke of reglementaire voorziene beperkingen mag de vennootschap alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag op om het even welke wijze deelnemen aan alle verenigingen, vennootschappen en ondernemingen die een gelijkaardig maatschappelijk doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk dcel.

Mits inachtname van de deontologie mag de vennootschap alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende patrimoniumverrichtingen uitvoeren of handelingen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar maatschappelijk doel en, in het algemeen, alle handelingen verrichten die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, geheel of ten dele, te vergemakkelijken, te bevorderen of te begunstigen.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs,

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, en tenzij de vruchtgebruiker en de blote eigenaar één van beiden bij geschrift aanwijzen, worden de aan het aandeel verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker, uitgezonderd het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging van artikel 10 dezer statuten dat toekomt aan de blote eigenaar. De nieuwe aandelen die de blote eigenaar met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe.

Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe. Met het oog op de uitoefening van de stemrechten, dient de vruchtgebruiker van architect-aandelen een natuurlijk persoon te zijn die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en is ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor aile zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Een stagiair Kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang, Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar bijeengeroepen worden op de tweede vrijdag van september om achttien uur.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen inzake het bestuur van de vennootschap en de uitsluiting van vennoten.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op de plaats aangewezen in de oproeping.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet. Elke vennoot kan op een algemene vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde vennoot met dien verstande dat volmachten voor de vertegenwoordiging van architect  aandelen op de algemene vergadering slechts gegeven kunnen worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Stemmen mogen niet per brief uitgebracht worden behoudens in het hierna bepaalde geval van schriftelijke besluitvorming.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals hierna uiteengezet, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de vergadering, het besluit met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen, Deze verdaging dcet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door het bestuursorgaan, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op een correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeid.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn. De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

De zaakvoerder kan zowel de gewone als een bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij zelf de agenda vaststelt.

Hij moet de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect



vennoot hem daartoe verzoekt, De architect  vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

De oproeping tot de aldus te houden algemene vergadering, zal geschieden binnen de drie weken na het gedane verzoek.

Van de netto-winst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste één/twintigste afgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo van de netto-winst wordt aangewend overeenkomstig de beslissing van de algemene vergadering,

Voor-

behouden

aa'n het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

VOOM

behouden aai het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aasde bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

De vennootschap kan worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering volgens de regels voorzien voor een wijziging van de statuten.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten In uitvoering. Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren,

Indien de vennootschap iet vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de

voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die In eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan ten allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. Zij bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, evenals de wijze van vereffening. Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn), van rechtswege vereffenaar(s).

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank ter

bevestiging worden voorgelegd.

Na aanzuivering van aile kasten, schulden en lasten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen hiertoe, welke verdeling vooraf door de bevoegde Rechtbank van Koophandel moet worden goedgekeurd, wordt het nettoactief verdeeld onder de vennoten,

Zijn alle maatschappelijke aandelen niet in gelijke mate gestort dan zullen de vereffenaars, vooraleer tot uitkeringen over te gaan, het evenwicht herstellen, hetzij door bijkomende stortingen te eisen lastens de niet voldoende gestorte aandelen, hetzij door een voorafgaande terugbetaling in speciën te doen in het voordeel van die aandelen die voordien zijn gestort in een grotere verhouding. Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

4. Verlenen van een bijzondere volmacht voor formaliteiten aan DBM -- Tax & Accounting sprl/bvba, met zetel te Brussel.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL, enkel en alleen uitgereikt met het oog op de neerlegging ter griffie

Isabelle Mostaert ; Geassocieerd notaris

Tegelijk hiermede neergelegd:

Uitgifte van voormeld proces verbaal

Gecoördineerde tekst van de statuten

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/09/2014 : ME. - JAARREKENING 31.03.2014, GGK 12.09.2014, NGL 17.09.2014 14587-0552-012
16/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 23.09.2013, NGL 10.10.2013 13627-0008-012
31/10/2012 : ME. - JAARREKENING 31.03.2012, GGK 22.10.2012, NGL 29.10.2012 12620-0440-012
31/10/2011 : ME. - JAARREKENING 31.03.2011, GGK 21.10.2011, NGL 26.10.2011 11587-0539-011
24/09/2010 : ME. - JAARREKENING 31.03.2010, GGK 10.09.2010, NGL 17.09.2010 10545-0100-011
01/12/2009 : ME. - JAARREKENING 31.03.2009, GGK 17.11.2009, NGL 24.11.2009 09861-0118-012
04/12/2008 : ME. - JAARREKENING 31.03.2008, GGK 28.11.2008, NGL 28.11.2008 08835-0235-012
26/09/2007 : ME. - JAARREKENING 31.03.2007, GGK 14.09.2007, NGL 17.09.2007 07728-0060-009
30/10/2006 : ME. - JAARREKENING 31.03.2006, GGK 08.09.2006, NGL 20.10.2006 06847-3067-013
10/10/2005 : ME. - JAARREKENING 31.03.2005, GGK 16.09.2005, NGL 06.10.2005 05816-0911-013
17/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 11.09.2015, NGL 14.09.2015 15585-0392-012

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU VAN STEENKISTE

Adresse
WAVERSEBAAN 59 3050 OUD-HEVERLEE

Code postal : 3050
Localité : OUD-HEVERLEE
Commune : OUD-HEVERLEE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande