ALUMNI ZIEKENHUIS - EN VERPLEGINGSWETENSCHAPPEN K.U. LEUVEN (VERKORT) AZW

Divers


Dénomination : ALUMNI ZIEKENHUIS - EN VERPLEGINGSWETENSCHAPPEN K.U. LEUVEN (VERKORT) AZW
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 411.056.207

Publication

30/04/2014
ÿþ4 M0D 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

9091809

Neergelegd ter griffie der Rechtbank van Koophandel te Leuven, de i 7 APR. 2014

DE GRIFFER,

Ff ER,

ri ie

Ondernemingsnr : 0411.056.207

Benaming

(voluit) : Alumni Ziekenhuis - en verplegingsWetenschappen K.U.

Leuven

(verkort) : AZW

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Kapucijnenvoer 35, te 3000 Leuven.

Onderwerp akte : Wijziging statuten

De Leden van de Alumni Ziekenhuis - en verplegingsWetenschappen K.U. Leuven, 'AZW,`, vzw te Leuven,: in algemene vergadering bijeengekomen te Leuven op 11 december 2013 hebben met eenparigheid van stemmen beslist de volgende personen aan te duiden als Raad van Bestuur en respectievelijk kembestuurders:

1.SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR:

De Raad van Bestuur kent volgende leden:

.Daan Aeyels, Potaarde 69, 1730 Asse

" Koen Balcaen. Bovekerkestraat 60, 8680, Koekelaere,

" Tonny Gypen, Aspergeveld57 A, 3140, Keerbergen.

" Larmuseau David, Hollestraat 16, 9506, Idegem.

" Rogier Chris, Vlierstraat 61, 9120 Beveren.

" Sermeus Walter, Bijlokstraat 180, 3020 Herent,

'Serra Filipo, Kapelstraat 16,3300 Tienen

.Van der Mussele Herman, Ballaerstraat 13 2018 Antwerpen.

" Winnen Bert. Rue Des Mineurs 2 ,6720 Habay La Neuve.

2.BENOEMING KERNBESTUURDERS

Volgende leden van de Raad van Bestuur worden aangeduid als kernbestuurders; p

Voorzitter: David Larmuseau

Secretaris: Daan Aeyels

Penningmeester: Filipo Serra

Uittredend voorzitter: Herman Vander Mussele

De Leden van de Alumni Ziekenhuis - en verplegingsWetenschappen K.U. Leuven, 'AZW.', vzw te Leuven, in algemene vergadering bijeengekomen te Leuven op 11 december 2013 hebben met eenparigheid van: stemmen beslist de huidige statuten te vervangen door de hierna volgende statuten:

A. Wijziging benaming, zetel en statuten Titel 1- Naam, zetel, doel, actiemiddelen

Art.1: De vereniging zonder winstoogmerk heeft verplegingsWetenschappen K.U.Leuven", afgekort "AZW",

als naam : "Alumni Ziekenhuis -- en'

Art. 2: De vereniging heeft haar zetel in het gerechtelijk arrondissement Leuven Kapucijnenvoer 35, te 3000 Leuven.

De algemene vergadering, kan de plaats van vestiging binnen het arrondissement Leuven ten allen tijde wijzigen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 3:

Doel: De vereniging heeft tot doel de bevordering van de blijvende contactname tussen leden, en de

bevordering van de gezamenlijke belangen van de leden.

Art. 4:

Voor de realisatie van haar doel zal de vereniging :

De evaluatie en valorisatie van het door de leden behaalde diploma permanent bewaken.

Initiatieven stimuleren die gericht zijn op de promotie en de verdediging van de belangen van de leden in de

gezondheidszorg of waar zij ook tewerkgesteld zijn en op de blijvende contactname tussen de leden.

Zij ontwikkelt een nauwe band met het Centrum voor Ziekenhuis en Verplegingswetenschap van de

K.U.Leuven en de vzw. Alumni Lovaniensis en vzw Alfagen.

De vereniging vertegenwoordigt de leden op nationaal en internationaal vlak in de meest brede zin.

Titel ll-Leden.

Art. 5.1.: De vereniging kent 3 soorten leden; effectieve leden met stemrecht op de algemene vergadering, aangesloten leden zonder stemrecht op de algemene vergadering en gecoopteerde leden zonder stemrecht op de algemeen vergadering en in het bestuur.

De vereniging is samengesteld uit minimum zes effectieve leden.

Art. 5.2.: Kunnen als aangesloten lid aanvaard worden de personen die de licentie medisch-sociale wetenschappen, gediplomeerd in de gespecialiseerde studie in management en beleid gezondheidszorg (GGS), Gediplomeerde in aanvullende studies ziekenhuisbeleid voor artsen (GAS) of het volledige programma van de master in verpleegkunde/ vroedkunde of master in management en beleid van gezondheidszorg of andere volwaardige masters die door het CZV aan de K.U.Leuven worden ingericht , hebben gevolgd, en die bereid zijn het jaarlijks lidgeld te storten.

Verzoeken tot lidmaatschap worden gericht aan de Voorzitter, zoals eveneens de verzoeken tot ontslag. De Raad van Bestuur akteert de vragen tot ontslag. Op dat ogenblik is het ontslag een feit.

Om lid te blijven volstaat het om jaarlijks het vereiste lidgeld te betalen. Het lidgeld wordt door de raad van bestuur vastgesteld zonder evenwel meer dan 250 euro per jaar te bedragen. Niet betaling van het jaarlijks lidgeld kan aanleiding zijn voor de Raad van Bestuur om het lidmaatschap te schrappen, gezien het lid door niet betaling wordt geacht ontslag te nemen.

Uitsluiting van een aangesloten !id, om andere reden dan ontslagname bij niet betaling van de bijdrage, kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen zowel de aanwezige als vertegenwoordigde leden, zoals ten aan zien van de aangesloten leden.

Art. 5.3.: Behoudens het lidgeld zijn de [eden tot geen bijdrage verplicht, maar kunnen zij wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten.

Art. 5.4.: De vereniging telt ook effectieve leden met name: aangesloten leden die schriftelijk verzoeken om lid te worden , met een brief of elektronische brief gericht aan de voorzitter van de vereniging, waarna de algemene vergadering deze kandidaat als effectief lid aanvaardt, met gewone meerderheid van stemmen.

Indien een lid schriftelijk vraagt om ontslag met een brief of elektronische brief aan de voorzitter is het aan de voorzitter om de Raad van Bestuur hiervan op de volgende bijeenkomst in te lichten.

Uitsluiting van een effectief lid, om andere reden dan ontslagname bij niet betaling van de bijdrage, kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen, zowel de aanwezige als vertegenwoordigde leden, zoals ten aan zien van de aangesloten leden

Art. 5.5.: De algemene vergadering mag gecoöpteerde leden benoemen.

Deze gecoöpteerde leden hebben geen stemrecht. Zij worden lid op voordracht van de Voorzitter van de vereniging en na aanvaarding door de Raad van Bestuur, Zij betalen geen lidgeld. Zij nemen ontslag na mondeling of schriftelijk, met een brief of elektronische brief, verzoek aan de voorzitter, of na verloop van 3 jaar gecoöpteerd lidmaatschap. Het lidmaatschap is hernieuwbaar voor 1 periode van 3 jaar.

Indien een lid schriftelijk vraagt om ontslag met een brief of elektronische brief aan de voorzitter is het aan de voorzitter om de Algemene Vergadering hiervan op de volgende bijeenkomst in te lichten.

Uitsluiting van een gecoopteerd lid, om andere reden dan ontslagname, kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen , zowel de aanwezige als vertegenwoordigde leden, zoals ten aan zien van de aangesloten leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel III- Algemene vergadering

Art. 7.3.: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december

Art. 7.4.: Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen of wanneer minstens één vijfde van de effectieve leden er schriftelijk per brief of elektronische brief, om verzoekt met brief aan de voorzitter.

Art. 8.1.: De oproeping tot de Algemene Vergadering dient schriftelijk, per brief of elektronische brief, en individueel te gebeuren door de raad van bestuur en minstens 8 dagen op voorhand te worden verstuurd. De agenda voor de algemene vergadering wordt opgemaakt door de voorzitter van de vereniging.

Art.8.2.:

De gewone algemene vergadering heeft altijd plaats in het laatste kwartaal van het lopend jaar

Art.8.3.: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging of bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid door de inkomend voorzitter van de vereniging, of bij diens ontstentenis door de oudste aanwezige bestuurder.

Art. 9.1.: Tenzij anders bepaald door de wet, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal der aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden zij

Art.9.2.: Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vereniging doorslaggevend.

Art. 9.3.: De algemene vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda, tenzij minstens twee derde van de aanwezige en twee derde van de effectieve (eden hierom verzoeken

Art 9.4.: Gecoopteerde leden en aangesloten leden hebben geen stemrecht.

Art. 1 0.1. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt

Art.10.2.: Het verslag wordt ondertekend door diegene die de vergadering voorzit, alsook de secretaris

Art 10.3.: De verslagen worden bewaard in een daartoe bestemd register op de zetel van de vereniging. Ze zijn ten allen tijde raadpleegbaar. Een elektronische versie van het verslag wordt voorzien en beschikbaar gesteld voor de leden.

Art. 1 0.4.: Afschriften van de verslagen worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders, en eensluidend verklaarde uittreksels kunnen worden overhandigd aan elke belanghebbende die er schriftelijk om verzoekt.

Titel IV- Raad van bestuur.

Art 11.: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit tenminste 4 bestuurders, verkozen en aangesteld door de algemene vergadering, na een schriftelijke kandidatuurstelling door een effectief lid, gericht aan de voorzitter van de vereniging

De Raad van Bestuur kent de volgende functies:

- Een voorzitter

- Een uittredend voorzitter

- Een penningmeester,

- Een secretaris,

- Een intredende voorzitter conform art 14

- Bestuurders

De voorzitter, de uittredend voorzitter, de penningmeester, de secretaris en, indien van toepassing, de intredende voorzitter vormen "het kernbestuur. Het kernbestuur kan worden uitgebreid met bestuursleden die nader te omschrijven functies waarnemen.

Daarnaast kan de Raad van Bestuur zichzelf laten bijstaan door gecoöpteerde leden. Deze leden hebben

geen stemrecht.

de volgende gecoöpteerde leden worden uitgenodigd worden aanvaard:

o GAS vertegenwoordiger van Alfagen

4

Mon 2.2

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

o Praeses - vertegenwoordiger MediSoc

De raad van bestuur komt minimaal 1 maal per kwartaal samen.

Art,12.: De bestuurders, worden verkozen voor een periode van 3 jaar, Wanneer een lid van de raad van bestuur de functie van inkomend voorzitter opneemt wordt zijn mandaat in de Raad van Bestuur met een periode van 3 jaar verlengd.

De bestuurders, en de gecoöpteerde bestuurders zijn ten allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering met tweederde meerderheid der aanwezige stemmen. Vragen tot afzetting moeten schriftelijk ingediend worden door minstens 1 bestuurder en 5 leden van algemene vergadering bij de Voorzitter. Deze legt de vraag tot afzetting voor op de Algemene Vergadering, waar met gewone meerderheid wordt beslist.

Bestuurders die hun ambt wensen neer te leggen vragen dit eveneens schriftelijk aan de Voorzitter die de vraag voorlegt aan de algemene vergadering, die beslist met gewone meerderheid.

Art 13.: De bestuurders oefenen het mandaat kosteloos uit.

Art.14: De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, een uittredend voorzitter, een penningmeester, een secretaris en indien van toepassing een inkomend voorzitter.

De voorzitter wordt door de Algemene Vergadering verkozen voor een mandaat van 3 jaar. In het laatste jaar van het lopende voorzitterschap wordt door de Algemene Vergadering en conform art 11 een intredend voorzitter verkozen. Na het mandaat van 3 jaar wordt de voorzitter automatisch aan de Algemene Vergadering voorgedragen ais uittredend voorzitter. De intredend voorzitter wordt automatisch aan de Algemene Vergadering voorgedragen als voorzitter,

Art.15.: De"AZW" wordt bij Alumni Lovaniensis, het overkoepelende alumniorgaan van de K.U.Leuven, vertegenwoordigd door de voorzitter of zijn vervanger.

Art 16.1.: De Raad van Bestuur, bestuurt, vertegenwoordigt, verbindt en beslist als college, onder leiding van de voorzitter, geldig de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van daden van beschikking.

Art,16.2.: De Raad van Bestuur mag alle rechtshandelingen stellen voor zover zij door de wet of door de statuten niet aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Art 16.3.: De bestuurders zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen die zij namens de vereniging uitvoeren binnen het kader van haar statuten.

Art 17,1.: De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk aan één of meerdere bestuurders delegeren. Het is ook de Raad van Bestuur die beslist over de beëindiging van de delegatie van bevoegdheid.

Art. 17.2.: Andere leden van de vereniging of ook derden kunnen voor een bijzondere en duidelijk omschreven opdracht, gevolmachtigd worden bij beslissing van de Raad van Bestuur, die hun bevoegdheden bepaald. Het is ook de Raad van Bestuur die beslist over de beëindiging van de delegatie van bevoegdheid.

Art.18.1: Het dagelijks beheer van de vereniging alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, worden opgedragen aan het kernbestuur dat als college optreedt.

Art 18.2.: De Raad van Bestuur kan onder zijn leden één of meer afgevaardigd bestuurders met het dagelijks bestuur gelasten en hen machtigen om in zaken van het dagelijks bestuur, hetzij afzonderlijk, hetzij gezamenlijk, door hun handtekening de vereniging te verbinden.

Art 18.3.: Twee bestuurders (waarvan minstens 1 voorzitter, penningmeester of secretaris is), kunnen de vzw vertegenwoordigen tegenover banken, meer bepaald kunnen zij optreden voor het openen en sluiten van rekeningen, het uitvoeren van transacties (met bv. inachtneming van mogelijke beperkingen), het aangaan van kredieten en het geven van waarborgen, en in het algemeen, het ondertekenen van alle documenten die de bank voorlegt naar aanleiding van de vraag van de vzw voor het afnemen van een bepaald product of het uitvoeren van een bepaalde transactie.

Titel V - Ontbinding, slotbepalingen

Art .19: De vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht,

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Na ontbinding zal de vereniging haar bezit toevertrouwen aan een ander werk met soortgelijke doelstellingen als onderhavige vereniging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

07/03/2014
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd tar griieQ der

Rçchtbank va Koa handel #~ Leuven, de~ 6 ~EB, 2014

~~;;RIFFIEI,,

tiffie

~

Ondernemingsnr : 0411.056.207

Benaming

(voluit) : Alumni Ziekenhuis - en verplegingsWetenschappen K.U.

Leuven

(verkort) : AZW

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Kapucijnenvoer 35, te 3000 Leuven.

Onderwerp akte : Wijziging statuten

De Leden van de Alumni Ziekenhuis - en verplegingsWetenschappen K.U. Leuven, 'AZW.', vzw te Leuven, in algemene vergadering bijeengekomen te Leuven op 11 december 2013 hebben met eenparigheid van stemmen beslist de huidige statuten te vervangen door de hierna volgende statuten;

A. Wijziging benaming, zetel en statuten Titel 1- Naam, zetel, doel, actiemiddelen

Art.1: De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam : "Alumni Ziekenhuis -- en'. verplegingsWetenschappen K.U.Leuven", afgekort "AZW'.

Art. 2: De vereniging heeft haar zetel in het gerechtelijk arrondissement Leuven Kapucijnenvoer 35, te 3000 Leuven.

De algemene vergadering, kan de plaats van vestiging binnen het arrondissement Leuven ten allen tijde wijzigen.

Art. 3:

Doel: De vereniging heeft tot doel de bevordering van de blijvende contactname tussen leden, en de

bevordering van de gezamenlijke belangen van de leden.

Art. 4:

Voor de realisatie van haar doel zal de vereniging

De evaluatie en valorisatie van het door de leden behaalde diploma permanent bewaken.

Initiatieven stimuleren die gericht zijn op de promotie en de verdediging van de belangen van de leden in de

gezondheidszorg of waar zij ook tewerkgesteld zijn en op de blijvende contactname tussen de leden.

Zij ontwikkelt een nauwe band met het Centrum voor Ziekenhuis en Verplegingswetenschap van de

K.U.Leuven en de vzw. Alumni Lovaniensis en vzw Alfagen.

De vereniging vertegenwoordigt de leden op nationaal en internationaal vlak in de meest brede zin.

Titel II-Leden.

Art. 5.1.: De vereniging kent 3 soorten leden; effectieve leden met stemrecht op de algemene vergadering, aangesloten leden zonder stemrecht op de algemene vergadering en gecoöpteerde leden zonder stemrecht op de algemeen vergadering en in het bestuur.

De vereniging is samengesteld uit minimum zes effectieve leden,

Art. 5.2.: Kunnen als aangesloten lid aanvaard worden de personen die de licentie medisch-sociale; ' wetenschappen, gediplomeerd in de gespecialiseerde studie in management en beleid gezondheidszorg; (GGS), Gediplomeerde in aanvullende studies ziekenhuisbeleid voor artsen (GAS) of het volledige programma; van de master in verpleegkunde) vroedkunde of master in management en beleid van gezondheidszorg of;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

`11? " JI MaD2.2

andere volwaardige masters die door het CZV aan de K.U.Leuven worden ingericht , hebben gevolgd, en die bereid zijn het jaarlijks lidgeld te storten.

Verzoeken tot lidmaatschap worden gericht aan de Voorzitter, zoals eveneens de verzoeken tot ontslag. De Raad van Bestuur akteert de vragen tot ontslag. Op dat ogenblik is het ontslag een feit.

Om lid te blijven volstaat het om jaarlijks het vereiste lidgeld te betalen. Het lidgeld wordt door de raad van bestuur vastgesteld zonder evenwel meer dan 250 euro per jaar te bedragen. Niet betaling van het jaarlijks lidgeld kan aanleiding zijn voor de Raad van Bestuur om het lidmaatschap te schrappen, gezien het lid door niet betaling wordt geacht ontslag te nemen.

Uitsluiting van een aangesloten lid, om andere reden dan ontslagname bij niet betaling van de bijdrage, kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen zowel de aanwezige als vertegenwoordigde leden, zoals ten aan zien van de aangesloten leden.

Art. 5.3.; Behoudens het lidgeld zijn de leden tot geen bijdrage verplicht, maar kunnen zij wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten.

Art. 5.4.: De vereniging telt ook effectieve leden met name: aangesloten leden die schriftelijk verzoeken om lid te worden , met een brief of elektronische brief gericht aan de voorzitter van de vereniging, waarna de algemene vergadering deze kandidaat als effectief lid aanvaardt, met gewone meerderheid van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2014 - Annexes du Moniteur belge Indien een lid schriftelijk vraagt om ontslag met een brief of elektronische brief aan de voorzitter is het aan de voorzitter om de Raad van Bestuur hiervan op de volgende bijeenkomst in te lichten.

Uitsluiting van een effectief lid, om andere reden dan ontslagname bij niet betaling van de bijdrage, kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen, zowel de aanwezige als vertegenwoordigde leden, zoals ten aan zien van de aangesloten leden

Art. 5.5.: De algemene vergadering mag gecoopteerde leden benoemen.

Deze gecoöpteerde leden hebben geen stemrecht. Zij worden lid op voordracht vart de Voorzitter van de vereniging en na aanvaarding door de Raad van Bestuur, Zij betalen geen lidgeld. Zij nemen ontslag na mondeling of schriftelijk, met een brief of elektronische brief, verzoek aan de voorzitter, of na verloop van 3 jaar gecoopteerd lidmaatschap. Het lidmaatschap is hernieuwbaar voor 1 periode van 3 jaar.

Indien een lid schriftelijk vraagt om ontslag met een brief of elektronische brief aan de voorzitter is het aan de voorzitter om de Algemene Vergadering hiervan op de volgende bijeenkomst in te lichten.

Uitsluiting van een gecoöpteerd lid, om andere reden dan ontslagname, kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen , zowel de aanwezige als vertegenwoordigde leden, zoals ten aan zien van de aangesloten leden.

Titel III- Algemene vergadering

Art. 7.3.: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december

Art. 7.4.: Buitengewone algemene vergaderingen warden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen of wanneer minstens één vijfde van de effectieve leden er schriftelijk per brief of elektronische brief, om verzoekt met brief aan de voorzitter.

Art. 8.1.: De oproeping tot de Algemene Vergadering dient schriftelijk, per brief of elektronische brief, en individueel te gebeuren door de raad van bestuur en minstens 8 dagen op voorhand te worden verstuurd. De agenda voor de algemene vergadering wordt opgemaakt door de voorzitter van de vereniging.

Art.8.2.:

De gewone algemene vergadering heeft altijd plaats in het laatste kwartaal van het lopend jaar .

Art.8.3.: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging of bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid door de inkomend voorzitter van de vereniging, of bij diens ontstentenis door de oudste aanwezige bestuurder.

Art, 9.1,: Tenzij anders bepaald door de wet, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal der aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden zij

Art.9.2 Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vereniging doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 9.3.: De algemene vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda, tenzij minstens twee derde van de aanwezige en twee derde van de effectieve leden hierom verzoeken

Art 9.4.; Gecoöpteerde leden en aangesloten leden hebben geen stemrecht,

Art. 1 0.1. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt

Art.10.2.: Het verslag wordt ondertekend door diegene die de vergadering voorzit, alsook de secretaris

Art 10.3.: De verslagen worden bewaard in een daartoe bestemd register op de zetel van de vereniging. Ze zijn ten allen tijde raadpleegbaar. Een elektronische versie van het verslag wordt vocrzien en beschikbaar gesteld voor de leden.

Art. 1 0.4.: Afschriften van de verslagen worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders, en eensluidend verklaarde uittreksels kunnen worden overhandigd aan elke belanghebbende die er schriftelijk om verzoekt.

Titel IV- Raad van bestuur.

Art 11.: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit tenminste 4 bestuurders, verkozen en aangesteld door de algemene vergadering, na een schriftelijke kandidatuurstelling door een effectief lid, gericht aan de voorzitter van de vereniging

De Raad van Bestuur kent de volgende functies:

- Een voorzitter

- Een uittredend voorzitter

- Een penningmeester,

- Een secretaris,

- Een intredende voorzitter conform art 14

- Bestuurders

De voorzitter, de uittredend voorzitter, de penningmeester, de secretaris en, indien van toepassing, de intredende voorzitter vormen "het kernbestuur". Het kernbestuur kan worden uitgebreid met bestuursleden die nader te omschrijven functies waarnemen.

Daarnaast kan de Raad van Bestuur zichzelf laten bijstaan door gecoöpteerde leden, Deze leden hebben

geen stemrecht.

de volgende gecoöpteerde leden worden uitgenodigd worden aanvaard:

o GAS vertegenwoordiger van Alfagen

o Praeses -vertegenwoordiger MediSoc

De raad van bestuur komt minimaal 1 maal per kwartaal samen.

Art,12.; De bestuurders, worden verkozen voor een periode van 3 jaar. Wanneer een lid van de raad van bestuur de functie van inkomend voorzitter opneemt wordt zijn mandaat in de Raad van Bestuur met een periode van 3 jaar verlengd.

De bestuurders, en de gecoöpteerde bestuurders zijn ten allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering met tweederde meerderheid der aanwezige stemmen. Vragen tot afzetting moeten schriftelijk ingediend worden door minstens 1 bestuurder en 5 leden van algemene vergadering bij de Voorzitter. Deze legt de vraag tot afzetting voor op de Algemene Vergadering, waar met gewone meerderheid wordt beslist.

Bestuurders die hun ambt wensen neer te leggen vragen dit eveneens schriftelijk aan de Voorzitter die de vraag voorlegt aan de algemene vergadering, die beslist met gewone meerderheid.

. Art 13.: De bestuurders oefenen het mandaat kosteloos uit.

Art.14: De, bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, een uittredend voorzitter, een penningmeester, een secretaris en indien van toepassing een inkomend voorzitter.

De voorzitter wordt door de Algemene Vergadering verkozen voor een mandaat van 3 jaar. ln het laatste jaar van het lopende voorzitterschap wordt door de Algemene Vergadering en conform art 11 een intredend voorzitter verkozen. Na het mandaat van 3 jaar wordt de voorzitter automatisch aan de Algemene Vergadering

4.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

N+oD 2.2

Luik B - Vervolg

Voorgedragen als uittredend voorzitter. De intredend voorzitter wordt automatisch aan de Algemene ' Vergadering voorgedragen ais voorzitter,

Art.15.: De"AZW" wordt bij Alumni Lovaniensis, het overkoepelende alumniorgaan van de K.U.Leuven, vertegenwoordigd door de voorzitter of zijn vervanger.

Art 16.1 De Raad van Bestuur, bestuurt, vertegenwoordigt, verbindt en beslist als college, onder leiding van de voorzitter, geldig de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van daden van beschikking.

Art,16.2,: De Raad van Bestuur mag aile rechtshandelingen stellen voor zover zij door de wet of door de statuten niet aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Art 16.3.: De bestuurders zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen die zij namens de vereniging uitvoeren binnen het kader van haar statuten.

Art 17.1.: De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk aan één of meerdere bestuurders delegeren. Het is ook de Raad van Bestuur die beslist over de beëindiging van de delegatie van bevoegdheid.







Art. 17.2.: Andere leden van de vereniging of ook derden kunnen voor een bijzondere en duidelijk omschreven opdracht, gevolmachtigd worden bij beslissing van de Raad van Bestuur, die hun bevoegdheden bepaald. Het is ook de Raad van Bestuur die beslist over de beëindiging van de delegatie van bevoegdheid.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art.18.1: Het dagelijks beheer van de vereniging alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, worden opgedragen aan het kernbestuur dat als college optreedt.







Art 18.2.: De Raad van Bestuur kan onder zijn leden één of meer afgevaardigd bestuurders met het dagelijks bestuur gelasten en hen machtigen om ln zaken van het dagelijks bestuur, hetzij afzonderlijk, hetzij gezamenlijk, door hun handtekening de vereniging te verbinden



Titel V - Ontbinding, slotbepalingen

Art .19: De vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht.

Na ontbinding zal de Vereniging haar bezit toevertrouwen aan een ander werk met soortgelijke

doelstellingen ais onderhavige vereniging







Op de laatste blz, van LutK vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ALUMNI ZIEKENHUIS - EN VERPLEGINGSWETENSCHAP…

Adresse
Zetel : Kapucijnenvoer 35, te 3000 Leuven.

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande