AIR TO AIR ACADEMY (VERKORT) AIR TO AIR ACADEMY

Divers


Dénomination : AIR TO AIR ACADEMY (VERKORT) AIR TO AIR ACADEMY
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 835.766.351

Publication

15/10/2014
ÿþ MOD 2.2

. ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIME1111

0 t3 ti

Dshli

ibefferi'

Ondernemingsnr : 0835.766.351

Benaming

(voluit) : AIR TO AIR ACADEMY

(verkort) : AIR TO AIR ACADEMY

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: DIESTSESTRAAT 226 BUS 9, 3000 LEUVEN

Onderwerp akte ; Verplaatsing maatschappelijke zetel

VERSLAG VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VZW AIR TO AIR ACADEMY MET MAATSCHAPPELIJKE ZETEL TE 3000 LEUVEN, DIESTSESTRAAT 226 BUS 9, GEHOUDEN OP 01 SEPTEMBER 2014.

ONDERNEMINGSNUMMER: 0835,766251

De vergadering wordt geopend om 19H.

De vergadering heeft volgende punten op de dagorde: -VerplaatsIng van de maatschappelijke zetel

Bij goedkeuring van de voorgaande verklaringen, stelt deze laatste vast dat zij regelmatig is samengesteld en kan beraadslagen over het punt van de agenda.

Er wordt beslist de maatschappelijke zetel van de vereniging te verplaatsten naar 3118 Werchter, Olifant 13,

Gezien de afhandeling van de dagorde wordt de vergadering gesloten om 19H30.

COECKELBERGHS ERIC GEL SWEERTVAEGHER TOM HOUQUET

VOORZITTER SECRETARIS PENNINGMEESTER

Gelijktijdig wordt tevens het verslag van de buitengewone algemene vergadering neergelegd ter griffe

Op de laatste biz van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

06/05/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neerplega ter grime der

Rechtbank van Koophandel

te Leuver, de 2 20n

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr : S . ` .3S

Benaming

(voluit) : AIR TO AIR ACADEMY

(verkort) : AIR TO AIR ACADEMY

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : DIESTSESTRAAT 226 BUS 9 TE 3000 LEUVEN

Onderwerp akte : OPRICHTING

Statuten Air to Air Academy vzw

Ondergetekenden:

Eric Coeckelberghs

geboorteplaats en datum: Tienen, 20 september 1967

adres: Diestsestraat 226 bus 9, 3000 Leuven

rijksregistemummer: 67.09.20-309.76

Tom Houquet

geboorteplaats en datum: Veume, 19 oktober 1985

adres: Eksterpad 11, 8660 De Panne

rijksregisternummer : 85.10.19-051.70

Giel Sweertvaegher

geboorteplaats en datum: leper, 20 augustus 1992

adres: Professor Dewulfstraat 153, 8970 Poperinge

rijksregistemummer: 92.08.20-369.49

allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR.

Artikel 1.

De vereniging wordt genoemd " Air to Air Academy vzw " en haar zetel is gevestigd op de Diestsestraat 226,. bus 9  3000 Leuven ; gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Artikel 2.

De vereniging heeft tot doel: het bevorderen van de luchtvaart in haar breedste vorm, en de air-to-air fotografie in het bijzonder.

Voor- 1111R1111.111111!!!11111

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Opleiding verschaffen aan amateur- en hobbyfotografen in deze bijzondere tak van de luchtvaart, door:

middel van praktijkgerichte opportuniteiten.

Het organiseren van theoretische en praktische cursussen, eenmaal per jaar als " Air to Air Academy" , met:

" nadruk op veiligheid en degelijke voorbereiding.

Het ter beschikking stellen van professionele opnameapparatuur voor de deelnemers aan de cursussen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het publiceren van drukwerken waarin deze theorie vervat zit, en beschikbaar wordt gemaakt voor een breed publiek.

Het ondersteunen van andere luchtvaartprojecten die geheel of gedeeltelijk dezelfde doelstellingen nastreven.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Ze kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 3.

De vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht en kan steeds ontbonden worden.

LEDEN.

Artikel 4.

De vereniging heeft oprichtende leden, actieve leden, ondersteunende leden en ereleden. De oprichtende leden vormen de algemene vergadering. Zij kunnen worden bijgestaan door actieve leden. De minimum leeftijd om toe te treden als actief lid is 15 jaar. indien de aanvraag tot toetreding van de vereniging komt van een persoon die de leeftijd van 18 jaar nog niet heeft bereikt, dient deze aanvraag vergezeld te zijn van een toelating van de ouders of voogd.

Artikel 5.

Door de aard van het doel is het enkel toegestaan aan actieve leden om deel te nemen aan de praktijkgerichte cursussen. Vooreerst dienen steeds de veiligheidsdessen succesvol te worden afgerond.

Artikel 6.

De leden worden aanvaard door de raad van bestuur die hierover beslist bij geheime stemming en zonder deze beslissing ooit te moeten rechtvaardigen.

Het jaarlijkse lidgeld wordt bepaald door de raad van bestuur, en wordt berekend conform de totale kost van de cursussen gepland in datzelfde jaar. Het lidgeld wordt jaarlijks betaald aan de penningmeester. Het lidgeld kan voor elk jaar worden herberekend. Voor het jaar 2011 bedraagt het lidgeld van een steunend lid 100 euro, van een actief lid 700 euro.

Het lidgeld laat de actieve leden toe deel te nemen aan de 'Air to Air Academye van het jaar waarvoor lidgeld werd betaald. Conform de regels van het Belgische bestuur der Luchtvaart betalen actieve leden niet voor praktijkcursussen in vlucht.

Wanneer een lid weigert zijn jaarlijks lidgeld te betalen, wordt hij geacht ontslag te nemen. Elk oprichtend lid kan steeds uit de vereniging treden door zijn ontslag per aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis te brengen. De actieve, ondersteunende en ereleden zijn geen vennoten, hun rechten en verbintenissen worden geregeld door een huishoudelijk reglement, opgesteld door de raad van bestuur.

ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 7.

De algemene vergadering is bevoegd voor de volgende zaken, welke moeten goedgekeurd worden met een tweederde meerderheid der aanwezige stemmen; wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, goedkeuring van begroting van rekeningen, ontbinding van de vereniging, uitsluiting van een lid. Voor de wijziging of aanpassing van het doel der vereniging is de eenparige goedkeuring van de algemene vergadering vereist.

De oprichter van de vereniging kan niet worden afgezet als bestuurder. Indien dit conflict zich voordoet dient de vereniging te worden ontbonden.

Artikel 8.

r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2011- Annexes du Moniteur belge

de algemene vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar. De algemene vergadering kan in bijzondere zitting worden samengeroepen door de raad van bestuur, ofwel op aanvraag van één vijfde van de leden.

Artikel 9.

De algemene vergaderingen hebben plaats in de zetel der vereniging, of op eender welke andere aangeduide plaats op dag en uur in de oproeping aangeduid.

Alle stichtende leden worden erop uitgenodigd ( ook actieve leden kunnen worden gevraagd ) , minstens 14 dagen voor de vergadering, per gewone brief of email ondertekend door de voorzitter, of door twee bestuurders. De uitnodigingen vermelden de agenda, waarop minimum één twintigste van de leden de inschrijving van een onderwerp kan vragen. Dit verzoek dient gericht aan de secretaris van de vereniging tenminste één maand voor de vergadering.

Artikel 10.

De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van stemmen over de punten, door de raad van bestuur op voormelde dagorde voorzien, behoudens wat voorzien is in artikel 7. Bij staking van de stemmen wordt herstemd, wanneer er opnieuw staking van stemmen voorkomt, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 11.

De leden kunnen zich niet door een ander lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering.

Artikel 12.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 13.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in een verslagenboek. Dit boek wordt bewaard ( mag ook in een elektronische vorm ) in de zetel der vereniging, waar alle belanghebbenden er kennis van kunnen nemen. Afschriften, uittreksels of pdf documenten uit deze processen-verbaal worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 14.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie bestuurders. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en ze zijn ten allen tijde door deze afzetbaar, met uitzondering van de stichter en voorzitter van de vereniging. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetten van een bestuurder wordt binnen een maand in de bijlage van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Artikel 15.

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging en onder voorzitterschap van zijn voorzitter of bij diens afwezigheid onder voorzitterschap van de oudste aanwezige bestuurder, telkens als het belang van de vereniging dit vereist.

Artikel 16.

De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen en beslissen, indien minstens de helft der bestuursleden aanwezig is. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De beslissingen van de raad van bestuur worden opgetekend in een verslagen boek ( mag ook in elektronisch formaat) , ondertekend

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders. Afschriften of uittreksels uit deze processen-verbaal worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

Artikel 17.

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering,in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van beschikkingsdaden en voor alles wat niet uitdrukkelijk tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort. Hij vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 18.

Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigt wordt door de handtekening van twee bestuurders.

Artikel 19.

Door de raad van bestuur kan een afgevaardigde bestuurder aangeduid worden onze zijn leden, die het dagelijks bestuur van de vereniging zal waarnemen. Dit dagelijks bestuur omvat de dagelijkse briefwisseling, de post  en bankverrichtingen, de kwijting geven, kortom de bevoegdheid tot het verrichten van alle handelingen van een goed dagelijks bestuur.

De bestuurders zullen hun wettelijke en statutaire verplichtingen vervullen als goede huisvaders. Nooit '

" kunnen zij tegenover derden aansprakelijk gesteld worden voor hun lichtste fout. Noch de leden der vereniging, noch de bestuurders, noch de afgevaardigde bestuurder kan worden aansprakelijk gesteld voor de schuld van de vereniging.

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Voorzitter: Eric Coeckelberghs

Secretaris: Giel Sweertvaegher

Penningmeester: Tom Houquet

ALGEMENE BEPALINGEN.

Artikel 20.

Ieder jaar op 31 december en voor de eerste maal op 31 december van het jaar 2011 wordt de rekening van het afgelopen boekjaar afgesloten en de begroting van het volgend boekjaar opgemaakt door de raad van bestuur. Deze documenten worden voorgelegd aan de daaropvolgende jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 21.

In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering die deze ontbinding uitgesproken heeft, eventueel vereffenaars, bepaald hun bevoegdheid en beslist over aanwenden der goederen en waarden der ontbonden vereniging, het passief vereffend te hebben en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk het doel benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht.

Artikel 22.

Voor al hetgeen dat door deze statuten niet wordt geregeld, is de wet van 3 mei 2002 toepasselijk, deelgemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Leuven, 27 maart 2011

Voorzitter , Secretaris , Penningmeester,

Eric Coeckelberghs Giel Sweertvaegher Tom Houquet

Hierbij tegelijk neergelegd: volledige oprichtingsakte

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AIR TO AIR ACADEMY (VERKORT) AIR TO AIR ACAD…

Adresse
Zetel: DIESTSESTRAAT 226 BUS 9, 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande