ADVOCAAT STEVEN VERBEKE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCAAT STEVEN VERBEKE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 555.911.651

Publication

14/07/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

10-07-2014

Griffie

*14306413*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0555911651

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Advocaat Steven VERBEKE

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Pierre-Charles SIMONART te Tienen op 10 juli 2014, neergelegd vóór de formaliteit van de registratie, dat door de heer VERBEKE Steven Kris Alex, advocaat, geboren te Gent op 27 januari 1969, wonende te 1350 Orp-Jauche, Rue de Hannut 20,

een vennootschap werd opgericht.

rechtsvorm - naam

De vennootschap neemt de rechtsvorm aan van een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA).

Zij verkrijgt de naam Advocaat Steven VERBEKE.

zetel

De zetel is gevestigd te 3300 Tienen, O.L.V.-Broedersstraat 3.

Hij kan worden overgebracht naar om het even welke plaats in het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad of in het Nederlandse taalgebied, door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, die alle machten krijgt teneinde op authentieke wijze de statutenwijziging die eruit voortvloeit, te doen vaststellen.

duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

doel

De vennootschap is van burgerlijke aard. Zij heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat, alsook alle activiteiten die verenigbaar zijn met de hoedanigheid van advocaat, zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is) het uitoefenen van mandaten als bestuurder of vereffenaar van vennootschappen, het aanvaarden van aanstellingen van curator, het aanvaarden van onderwijsopdrachten, het verzorgen van publicaties en het optreden als scheidsman.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de toepasselijke professionele en deontologische regels en richtlijnen eerbiedigen.

De vennootschap mag als vennoot of aandeelhouder deelnemen aan elke vennootschap, associatie of groepering van natuurlijke en/of rechtspersonen die het beroep van advocaat uitoefenen.

De vennootschap mag autonoom en in samenwerking met anderen, rechtstreeks en onrechtstreeks, voor eigen rekening en voor rekening van derden, alle roerende, onroerende en financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks en onrechtstreeks verband houden met het beroep van advocaat of tot de ontwikkeling ervan kunnen bijdragen.

De vennootschap zal zich inspannen om haar patrimonium op zo efficiënt mogelijke wijze te beheren en haar actiefbestanddelen optimaal te rendabiliseren; daartoe mag zij alle mogelijke investeringen en beleggingen verrichten, zowel roerende als onroerende. De vennootschap mag ook alle handelingen verrichten van burgerlijke en financiële aard, die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, zelfs indien ze er niet rechtstreeks in verband mee staan.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze,

Onderwerp akte :

O.L.V.-Broedersstraat 3 3300 Tienen

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op vijfentwintigduizend euro (25.000 EUR), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen met een gelijke fractiewaarde.

Wanneer een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is en er geen gemeenschappelijke volmachtdrager werd aangeduid, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens voor wat betreft de besluiten over kapitaalvermindering, kapitaalverhoging en invereffeningstelling van de vennootschap. In deze laatste gevallen komt het stemrecht de blote eigenaar toe.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging de blote eigenaar toe. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de oude. Laat de blote eigenaar het voorkeurrecht onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze laatste op die manier alleen verkrijgt, komen hem toe in volle eigendom. Het maatschappelijk kapitaal bestaat geheel uit een inbreng in geld en is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst door de oprichter die hiervoor honderd (100) aandelen ontvangt. De oprichter verklaart dat het bedrag van het kapitaal volstort is.

Ik, notaris, bevestig de deponering van vijfentwintigduizend euro (25.000 EUR) bij KBC Bank op grond van het attest hiervoor opgesteld, dat mij door de oprichter werd overhandigd.

overgang van aandelen zowel bij leven als door overlijden

Bij verlies van de hoedanigheid van vennoot, hebben de vennoot en/of diens rechtverkrijgenden recht op ontvangst van het deel van de vennoot in het kapitaal, de reserves en de overgedragen winsten van de vennootschap, zoals die zullen resulteren uit de balans van het boekjaar gedurende hetwelk de hoedanigheid van vennoot werd verloren.

Bij overgang van aandelen aan natuurlijke personen die de hoedanigheid van advocaat niet hebben of aan rechtspersonen die niet hetzelfde doel heeft als deze vennootschap, zal de vennootschap niet langer het beroep van advocaat kunnen uitoefenen en zal derhalve haar doel gewijzigd moeten worden.

bestuur - vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, dient deze vennoot de zaakvoerder te zijn. Elke zaakvoerder-natuurlijke persoon moet de hoedanigheid van advocaat hebben. Elke zaakvoerder-rechtspersoon moet hetzelfde doel hebben als deze vennootschap. Wanneer een zaakvoerder-natuurlijke persoon de hoedanigheid van advocaat verliest of wanneer een zaakvoerder-rechtspersoon haar doel wijzigt, kan de vennootschap niet langer het beroep van advocaat uitoefenen en zal derhalve haar doel gewijzigd moeten worden.

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd op de wijze bepaald door de algemene vergadering. De vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder als volgt:

a. door de zaakvoerder, indien er slechts één zaakvoerder benoemd is.

b. door de zaakvoerders afzonderlijk, indien er meer zaakvoerders benoemd zijn.

c. door de houder van een volmacht die beperkt is in de tijd en/of bepaald wat betreft het voorwerp. Voormelde heer VERBEKE Steven Kris Alex wordt benoemd tot onbezoldigd zaakvoerder zonder beperking van duur. Voormelde heer VERBEKE Steven Kris Alex aanvaardt dit mandaat.

algemene vergadering

De algemene vergadering verkiest onder haar leden bij gewone meerderheid van stemmen, de voorzitter en de secretaris. De secretaris hoeft geen vennoot te zijn.

De vennoten mogen hun stem schriftelijk uitbrengen of zich door een lasthebber laten vertegenwoordigen.

Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering van vennoten gehouden op de zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping, de laatste werkdag van de maand mei, om achttien uur. boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

ieder jaar.

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en wordt afgesloten op eenendertig december tweeduizend vijftien.

De eerste algemene vergadering heeft plaats in het jaar tweeduizend zestien.

aanleggen van reserves  verdeling van de winst

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

benoeming vereffenaar

De algemene vergadering van de vennootschap in vereffening kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. Elke vereffenaar-natuurlijke persoon moet de hoedanigheid van advocaat hebben. Elke vereffenaar-rechtspersoon moet hetzelfde doel hebben als deze vennootschap.

verdeling van het na vereffening overblijvende saldo

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

geschillen - bevoegdheid

Alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerder(s), eventuele commissaris(sen) en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennootschap en de uitvoering van onderhavige statuten, zullen verplichtend geregeld worden bij wijze van arbitrage door de Orde van Advocaten, voor zover dit niet strijdig is met dwingende wetsbepalingen die voorzien in de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken. De deontologische beginselen, opgesteld door de Orde van Advocaten, zijn van toepassing op deze vennootschap.

overname van de verbintenissen in naam van de vennootschap in oprichting

Alle verbintenissen sinds 01 januari 2014 aangegaan door de oprichter in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting worden, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, overgenomen door de bij deze akte opgerichte vennootschap bij beslissing van de zaakvoerder die uitwerking zal hebben vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

Bijkomende benaming

De oprichter beslist dat de vennootschap haar activiteiten tevens kan ontwikkelen onder de

benaming  Verbeke-Law .

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift van de akte.

Geassocieerd notaris Pierre-Charles SIMONART te Tienen.

Coordonnées
ADVOCAAT STEVEN VERBEKE

Adresse
O.L.V.-BROEDERSSTRAAT 3 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande