ZITDAZO

Association sans but lucratif


Dénomination : ZITDAZO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.794.814

Publication

01/10/2013
ÿþ i1+ioD 22

[-fit In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



.ss,, .s....î _.LL%aU

GRIF FIE RECHTBANK VAN

2 0 SEP. 2013

KOOPHANDEL TURNHOUT Griffie De griffier



iw

Va beha aan Belg Staat

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : zitdazo

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kemmaart 13, 2260 Westerfo

Onde eria akte : Oprichtingsakte en Akte betreffende de benoeming van de bestuurders

Oprichtingsakte - Statuten

vzw "zitdazo"

1. Benaming, maatschappelijke zetel

Art, 1.

De vereniging wordt genoemd: "zitdazo", Vereniging zonder Winstoogmerk.

Art. 2.

A. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd binnen het gerechtelijke arrondissement Turnhout.

B. De Vereniging is gevestigd op het adres van de maatschappelijke zetel; Kemmaart 13, 2260 Westerco. Alle briefwisseling wordt op dit adres bezorgd,

C. De zetel van de vereniging kan worden verplaatst bij beslissing van de Algemene Vergadering.

Art. 3.

De vereniging Is opgericht voor onbepaalde duur.

ll. Doel

Art. 4.

A, De vereniging heeft tot doel, het organiseren van hulpverlenende of vormende activiteiten of methodieken die gericht zijn op het voorkomen, verminderen en oplossen van problemen die ten gevolge van persoonlijke, relationele of maatschappelijke factoren het welzijn van personen, gezinnen of groepen bedreigen of verminderen.

B. Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt kunnen ondermeer behoren

- Opvoedingsondersteuning

- Organiseren van workshops, vormingsmomenten, lezingen e.d. - Het verspreiden van bundels, publicaties, naslagwerken e.d.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

©5.3e Y9 k-

MAD 2,2

Y r~° F Art, 5,

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het maatschappelijk doel van de vereniging.

lil  Leden

Art. 6.

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar mag niet minder bedragen dan drie. De stichters zijn:

- Kelly Heylen, Kemmaart 13, 2260 Westerlo

- Tom Nees, Kemmaart 13, 2260 Westerlo

- Steven Gielis, De Daries 95, 2370 Arendonk

Art. 7.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge Ais leden kunnen tot de vereniging toetreden: natuurlijke personen en rechtspersonen die zich kandidaatstellen en door de Algemene Vergadering met minstens twee/derden van de stemmen worden aanvaard.

Art. 8.

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. Het maximale lidgeld bedraagt ¬ 50.

Art. 9.

De uitsluiting van een lid kan slechts gebeuren door een beslissing van de Algemene Vergadering, genomen met minstens twee/derden van de stemmen, en dit volgens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, indien de handelingen van het lid niet meer voldoen aan de algemene doelstellingen zoals vastgelegd in deze statuten.

IV.  Algemene Vergadering en Raad van Bestuur

Art.10.

De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur,

Art,11.

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en met toestemming van de Voorzitter, zich richten tot de vergadering.

Art, 12,

Elk lid heeft één stem, Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen,

Art. 13,

De Algemene Vergadering is bevoegd voor

1, Statutenwijziging ;

2. Benoeming en afzetting van bestuurders ;

3. Goedkeuring van rekeningen en begroting ;

4. Opstellen en wijzigen van het huishoudelijk reglement ;

5. Aanvaarding en uitsluiting van leden ;

6. Vrijwillige ontbinding van de vereniging,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art, 14,

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens de omstandigheden dit vereisen en steeds wanneer een derde van de leden hierom verzoekt. De uitnodiging voor de vergadering, wordt per e-mail verstuurd minstens acht kalenderdagen voor de vergadering.

Art. 15,

De Algemene Vergadering moet tenminste éénmaal per jaar in de loop van het eerste trimester worden samengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopende jaar; deze rekeningen en begroting worden als bijlage bij de uitnodiging voor de vergadering gevoegd,

Art. le.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij afwezigheid, door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders. -

Art, 17.

De Algemene Vergadering kan geldig beslissingen nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 18.

Voor een statutenwijziging is een meerderheid van twee/derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden noodzakelijk.

Art. 19.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat wordt ondertekend door de voorzitter en één bestuurder, of door twee bestuurders. De verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel en kunnen ingekeken worden door alle leden,

Art. 20.

De Raad van Bestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze worden aangesteld door de Algemene Vergadering voor onbepaalde duur. De Algemene Vergadering kan hierover geldig beslissingen nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Zoals vermeld in Art. 13 is de Algemene Vergadering ook bevoegd voor de afzetting van deze bestuurders.

De voorzitter en penningmeester oefenen hun bevoegdheden alleen uit. De voorzitter, de penningmeester en de secretaris zijn verantwoordelijk voor het beheer van de rekeningen en de begrotingen.

Alles wat in de wet of in de statuten niet is toegekend aan de Algemene Vergadering, valt onder de bevoegdheden van de Raad van Bestuur.

V.  Rekeningen, Begroting

Art, 21.

Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij uitzondering zal het eerste dienstjaar beginnen op de stichtingsdatum.

Art. 22,

Op de daartoe jaarlijks voorziene Algemene Vergadering worden de rekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voorgelegd zoals bepaald in Art, 15.

Art. 23.

De vereniging kan onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, . Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet,

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

VI,  Andere bepalingen

Art. 24.

In geval van vrijwillige ontbinding, zal de bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, bepaald worden door de Algemene Vergadering, en toegewezen worden aan een werk waarvan het sociaal doel het best overeenkomt met het doel van de vereniging.

Art. 25.

De vzw volgt Artikel 11 van de wat. Dit artikel schrijft voor dat al de akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van verenigingen zonder winstoogmerk, de naam van de vereniging moeten vermelden onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder ; winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw' en het adres van de zetel van de vereniging.

Akte betreffende de benoeming van de bestuurders

vzw "zitdazo"

Kemmaart 13, 2260 Westerlo

De stichtende leden van vzw zitdazo benoemen onderstaande personen tot de Raad van Bestuur. Zij besturen gezamenlijk de vereniging en vertegenwoordigen deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Tom Nees, 26 april 1984

datum toetreding: 4 september 2013, Kemmaart 13, 2260 Westerlo

penningmeester

Kelly Heylen, 15 maart 1987

datum toetreding: 4 september 2013,

Kemmaart 13, 2260 Westerlo

voorzitter

Steven Gielis,19 april 1983

datum toetreding: 4 september 2013,

De Daries 95, 2370 Arendonk

secretaris

De oprichtingsakte en de akte betreffende de benoeming van de bestuurders werden opgesteld op 4 P september 2013 te Westerlo, door de stichtende leden:



Kelly Heylen Tom Nees Steven Gielis











Voor-befhpudeh aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ZITDAZO

Adresse
KEMMAART 13 2260 WESTERLO

Code postal : 2260
Localité : WESTERLO
Commune : WESTERLO
Province : Anvers
Région : Région flamande