VRIJZINNIGE GEMEENSCHAP MECHELEN, AFGEKORT : VRIJZINNIGE MECHELEN

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIJZINNIGE GEMEENSCHAP MECHELEN, AFGEKORT : VRIJZINNIGE MECHELEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 867.333.418

Publication

12/09/2011
ÿþ

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



í



. Vo 111111 111IIIIIMIIIIII II G E L F G D

beho *11137937* 3 1 -08- 2011

aan ,. ....... _~

Belc

Staat





-z;HT BAi`dk. van ;{ OOPH: ~,(\DEQ rtiffie;~C H ELE N







"

Benaming : Vrijzinnige Gemeenschap Mechelen

Rechtsvorm : Vzw

. Zetel : Guldenstraat 27, 2800 Mechelen

Ondernemingsnr : 867333418

Voorwerp akte : AANPASSING STATUTEN - Ontslag en benoeming

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake: aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 18 juni 2011 beslist hetgeen volgt :

Billagen-hij-het Belgisch Staa-tsblad ÿÿ12f09/201t Anncxés tlü 1Vloniteür belge

De vergadering gaat akkoord met de volgende ontslagen als bestuurder :

De vergadering gaat akkoord met volgende benoemingen als bestuurder :

CHIELENS Klaas, Hazeldonkstraat 25 te Mechelen

VAN DAMME Sidney,Schrieksesteenweg 32 te Pijpelheide

Tot bestuurder zijn verkozen :

ARDIES Frieda, Rijmenamsesteenweg 19 te Mechelen-Muizen CHIELENS Klaas, Hazeldonkstraat 25 te Mechelen DRIEGHE Rita, Populierendreef 59 te Mechelen GOUDENHOOFT Ivan, Lange Leemstraat 272 te Antwerpen LOPEZ Monique, Lindestraat 67 te St.Kat.Waver 49 12 26 036-06 *Mechelen 76.04.21 069-52 °Gent 43.09.29 024-72 °Mechelen

ROMBAUTS Josine, Antwerpsesteenweg 25 te Mechelen SMEDTS Walter, Antwerpsesteenweg 25 te Mechelen TRIVIER Jacques, Lindestraat 67 te St.Kat.Waver VAN DAMME Sidney,Schrieksesteenweg 32 te Pijpelheide VAN DEN BROECK Paul, C.de Rorestraat 17 te Mechelen 47 06 26 075-77 leper

48 06 19 310-73 °St. Niklaas 50 01 21 286-44 °Walem

50 06 27 097-88 °Walem 53 03 06 056-16 °Gent 76.06.08 385-43 °Antwerpen 45 03 20 039-36 °Heist o/d Berg

en tot lid controleur :

JACOPS Ingrid, Tervuursesteenweg 10 te Mechelen VERBEECK Philippe, Hofstadeveld 88 te Hofstade

De bestuurders hebben aangesteld als

Voorzitter : SMEDTS Walter

Financieel bestuurder : VAN DEN BROECK Paul

Bestuurder secretaris : ROMBAUTS Josine

Allen hierboven geïdentificeerd en die aanvaarden.

Gedaan te Mechelen in drie exemplaren, op 18 juni 2011.

Walter SMEDTS Josine ROMBAUTS

Voorzitter Bestuurder Secretaris

DE GREVE Jean-Pierre, Zwijvegemstraat 27 te Mechelen-Muizen 48 03 25 217-62 °Tegelen (NI)

MALTA Monika, Oude Schrieksebaan 79 te Bonheiden 45 04 07 338-37 °Brandenburg(D)

76.04.21 069-52 °Gent 76.06.08 385-43 °Antwerpen

54 01 18 324-83 °St.Gillis Dendermonde 57 10 29 129-74 °Kalmthout

.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

29/04/2011
ÿþM0D 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD I

18 -04- 2011

GRIFFIE Rg~C~ BANK van

KOOPHANIjEL WMECHELEN

Benaming

(voluit) : Vrijzinnige Gemeenschap Mechelen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Guldenstraat 27, 2800 Mechelen

Ondernemingsnr : 867.333.418

Voorwerp akte : AANPASSING STATUTEN

Voor- IIIIII1Uh1IIIIIllI

behouden 111111

aan het

Belgisch

Staatsblad

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011- Annexes du Moniteur belge

De bijzondere algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake: aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 30 maart 2011 besloten de statuten als volgt te wijzigen;

TiTEL iI : Leden

Artikel 6 :

De vereniging telt volgende soorten leden : effectieve, toegetreden, steunende en ereleden.

6.1 De Raad van Bestuur beslist,met redenen omkleed en conform het Reglement Inwendige Orde, over de aanvaarding als effectief lid. Alleen de effectieve leden kunnen aan het bestuur van de vereniging deeinemen en hebben stemrecht in de Algemene Vergadering: Het aantal effectieve leden moet ten minste zeven: bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste effectieve leden.

De effectieve leden worden uit de toegetreden leden aangeduid vanuit de verschillende lokaliteitkernen die deel uitmaken van de vereniging en bepaald worden door de Algemene Vergadering. Als lokaliteitkem wordt. verstaan een entiteit van toegetreden leden van eenzelfde lokaliteit, zijnde per stad/gemeente

Iedere lokaliteitkem krijgt in de Algemene Vergadering vaste mandaten en variabele mandaten, te berekenen, volgens de bepalingen van het Reglement Inwendige Orde.

Deze. moeten ten laatste één maand voor de Statutaire Algemene Vergadering aan de Raad van Bestuur; overgemaakt worden die vanaf dan deze ledenlijst van effectieve leden hanteert Ieder effectief lid kan maar: namens één lokaliteitkern een mandaat vertegenwoordigen. Een mandaat geldt voor één jaar en is verlengbaar.

Titel IV : Raad van Bestuur

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimaal vijf leden die, voor een termijn van drie jaar onder de effectieve of toegetreden leden, door de Algemene Vergadering worden aangewezen en afgezet. Bestuurders kunnen, volgens de bepalingen van het Reglement inwendige Orde, in hun mandaat hernieuwd worden. Wanneer een bestuurderszetel tijdens het mandaat vacant wordt, mag de Raad van Bestuur: een voorlopige bestuurder aanstellen. Hij beëindigt in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Benoeming, ontslag en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Artikel 13

De Raad van Bestuur kiest uit de bestuurders een voorzitter. Deze persoon is een politiek of syndicaal; onafhankelijke persoon, zoals bepaald in het Reglement inwendige Orde.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

 Voor behouden aan het 'Etelgisch Staatsblad

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

" indien de voorzitter verhinderd is, worden zijn taken waargenomen door een andere bestuurder.

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of zijn aangestelde en eveneens op verzoek van twee bestuurders. De vergaderingen worden gehouden op de plaats, datum en uur vermeld op de uitnodiging. De zittingen worden voorgezeten door de voorzitter, zijn plaatsvervanger of bij gebreke hieraan door de oudste der aanwezige leden. De Raad van Bestuur kan alleen besluiten nemen indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

Elk besluit wordt genomen bij gewone meerderheid van stemmen. ln geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

De besluiten worden opgenomen in een proces verbaal dat de voorzitter en de verslaggever ondertekenen. De processen verbaal worden opgenomen in een register dat bewaard wordt op de maatschappelijke zetel waar aile leden er inzage kunnen van nemen. Elk proces verbaal wordt binnen de tien werkdagen aan de bestuurders bekend gemaakt en op de volgende vergadering goedgekeurd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende.notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso.: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011 Annexes du Moniteur belge

De vereniging is aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden aangerekend aan haar aangestelden of aan de organen waardoor zij handelt. De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

De rechtsgedingen, zowel als eiser dan als verweerder, worden in naam van de vereniging gevoerd door de voorzitter of door twee bestuurders.

De voorzitter en de financiële bestuurder hebben elk apart volmacht om geldig in naam van de vereniging kwijting of ontheffing te geven tegenover het bestuur van posterijen, telefoon, bank, e.d. Deze volmacht behelst tevens deze van het openen, in naam van de vereniging, van één of meer bank- of postrekeningen. De financiële handtekening wordt apart en onbeperkt toevertrouwd aan de voorzitter en aan de financiële ' bestuurder.

De Raad van Bestuur kan voor de kemen en/of verenigingscellen een specifieke financiële rekening openen waarbij de financiële handtekening apart en onbeperkt toevertrouwd wordt aan de voorzitter en financieel bestuurder, en apart maar beperkt tot duizend euro aan een of meerdere door de Raad van Bestuur aangestelde verantwoordelijken.

Aile akten, welke verplichtingen voor de vereniging bevatten, andere dan welke het dagelijks bestuur aan belangen, worden ondertekend door de voorzitter en één bestuurder. De akten van het dagelijks bestuur worden geldig ondertekend door de voorzitter of de bestuurder secretaris of de financiële bestuurder.

Titel V : de Verenigingsraad en Verenigingscellen

Artikel 14

De Verenigingscellen zijn eigenlijke werkgroepen die door de Verenigingsraad worden opgericht en worden voorgezeten door een coördinator. Zij bestaan uit effectieve of toegetreden leden.

De Verenigingsraad is het overkoepelende orgaan van de verenigingscellen en lokaliteitkemen en bestaat uit de totaliteit van alle leden van de verenigingscellen en vertegenwoordigers van de lokafiteitkernen.

De Verenigingsraad heeft als taak door middel van de Verenigingscellen de praktische organisatie en activiteitenwerking, ter bevordering en naleving van de doelstelling, te coördineren en uit te voeren.

De Verenigingsraad valt onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De voorzitter van de Verenigingsraad wordt verkozen door de Algemene Vergadering en is door deze functie automatisch lid van de Raad van Bestuur van de vzw. Zijn mandaat is niet cumuleerbaar met dat van voorzitter van de Raad van Bestuur van de vzw.

Een mandaat in een Verenigingscel en in de Verenigingsraad is geldig voor drie jaar en kan volgens de modaliteiten van het Reglement Inwendige Orde verlengd worden.

Gedaan te Mechelen, op 30 maart 2011

J.P. De Greve J.Rombauts

Voorzitter Bestuurder Secretaris

01/04/2015
ÿþ-7r

Ondernemingsnr : 8673.334.18

Benaming

(voluit) : Vrijzinnige Gemeenschap Mechelen

(verkort) : Vrijzinnig Mechelen

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Guldenstraat 27, 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Aanpassing statuten - Ontslag en benoeming

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quota inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 17 december 2014 beslist hetgeen volgt

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111111111uiMui~u~~uu

is aei9~*

ICI

NEE: riLIEL

2 0 -03- 2015

.....FM" " " ,..e" M" " " " " " " " " " " " " " " "

r_ .DEL

~ t~

i" c,',e(2.0..

De vergadering gaat akkoord met de volgende ontslagen als bestuurder :

ARDIES Frieda, Rijmenamsesteenweg 19 te Mechelen-Muizen CHIELENS Klaas, Hazeldonkstraat 25 te Mechelen

GOUDENHOOFT Ivan, Lange Leemstraat 272 te Antwerpen

De vergadering gaat akkoord met de volgende benoemingen

BELLEMANS Wilfried, Leermarkt 11/001 te Mechelen

NEES Rudi, Liersesteenweg 96 te St.Katelijne Waver

VAN KELST Rosalinda, Hofstadeveld 47 te Hofstade-Zemst

Tot bestuurder zijn verkozen

BELLEMANS Wilfried, Leermarkt 11/001 te Mechelen

DRIEGHE Rita, Populierendreef 59 te Mechelen

LOYEZ Monique, Lindestraat 67 te St.Kat.Waver

NEES Rudi, Liersesteenweg 96 te St.Kat.Waver

ROMBAUTS Josine, Antwerpsesteenweg 25 te Mechelen SMEDTS Walter, Antwerpsesteenweg 25 te Mechelen TRIVIER Jacques, Lindestraat 67 te St.Kat.Waver VAN DAMME Sidney, Schrieksesteenweg 32 te Pijpelheide VAN DEN BROECK Paul, C.de Rorestraat 17 te Mechelen VAN KELST Rosalinda, Hofstadeveld 47 te Hofstade-Zemst

de bestuurders hebben aangesteld als :

Voorzitter : BELLEMANS Wilfried

Financieel bestuurder : VAN DEN BROECK Paul

Bestuurder Secretaris : ROMBAUTS Josine

Allen hierboven geidentificeerd en die aanvaarden.

Gedaan te Mechelen in drie exemplaren, op 17 december 2014.

49 12 26 036-06 °Mechelen 76.04.21 069-52 °Gent 47.06.26 075-77 °Ieper

47.06.13 421-24 °Wilrijk 58.02.14139-91 °St.Kat.Waver 50.03.21042-11 °Mechelen

47.06.13 421-24 °Wilrijk 43.09.29 024-72 °Mechelen 48.06.19 310-73 °St.Niklaas 58.02.14 139-91 °St.Kat.Waver 50.01.21 286-44 °Walem 50.06.27 097-88 °Walem 53 03 06 056-16 °Gent 76.06.08 385-43 °Antwerpen 45.03.20 039-36 °Heist o/d Berg 50.03.21 042-11 °Mechelen

Wilfried BELLEMANS Josine ROMBAUTS Bestuurder Secretaris

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VRIJZINNIGE GEMEENSCHAP MECHELEN, AFGEKORT :…

Adresse
GULDENSTRAAT 27 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande