FORCA BRASIL

Association sans but lucratif


Dénomination : FORCA BRASIL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 891.730.007

Publication

03/06/2011
ÿþBijlagen_bij_het_Belgisch Staatsblad - 03/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 891.730.007

Benaming

(voluit) : vzw Força Brasil

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kriekenstraat 43, 2520 Ranst

Onderwerp akte : Wijziging van de oprichtingsstatuten, goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 2410812007, voor de eerste maal gewijzigd op de Algemene Vergadering van 2110712010, voor de tweede maal gewijzigd op de Bijzondere Algemene Vergadering van 08112/2010 en voor de derde maal gewijzigd op de Bijzondere Algemene Vergadering van 11105/2011

Vzw Força Brasil is opgericht door.

JVan Elsacker Gino, Ter Borcht 38, 2930 Brasschaat

Q'Dias de Oliveira Aleni, Ter Borcht 38, 2930 Brasschaat

:Van Heurck Katrien, Cantincrodelaan 34 bus 5, 2150 Borsbeek

:Dierckx Tine, Cantincrodelaan 34 bus 5, 2150 Borsbeek

TITEL l: kaam, zetel, doel, duur

Artikel 1: De vereniging draagt de naam "Vzw Força Brasil".

Artikel 2: De zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen te 2150 Borsbeek,

Cantincrodelaan 34 bus 5. De zetel kan bij beslissing van de Algemene Vergadering verplaatst worden.

Artikel 2bis: Tijdens de bijzondere algemene vergadering van 08/1212010 werd er unaniem gestemd dat de zetel van de vzw verhuist naar 2520 Ranst, Kriekenstraat 43, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Hierdoor wijzigt artikel 2 in artikel 2 bis.

Artikel 2tris: Tijdens de bijzondere algemene vergadering van 11/05/2011 werd er unaniem gestemd dat de zetel van de vzw verhuist naar 2060 Antwerpen, Merksemsestraat 54, in hel gerechtelijk

arrondissement Antwerpen. Hierdoor wijzigt artikel 2 bis in artikel 2 tris.

RECHTBANK KOOPHANDEL

"11083476*

2 3 MEI 2011

Griffie

A-NTWtkPE,`d._

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2011- Annexes du Moniteur belge

111 IMllfl 7 7

Artikel 3: Het doel van de vereniging is financiële en materiële ondersteuning geven aan projecten voor kansarmen, bejaarden en gehandicapten in Brazilië. De vereniging zal haar kennis en kunde ter beschikking stellen van deze projecten.

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden door een beslissing van de Algemene Vergadering.

TITEL II: Leden, toetreding, ontslag, verplichtingen

Artikel 5: Het aantal effectieve leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen.

Artikel 6: De vereniging heeft effectieve en toegetreden leden in België en uitvoerende leden in Brazilië.

Artikel 7: Personen die effectief lid willen worden van de vereniging, kunnen zich schriftelijk kandidaat stellen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Zij worden verkozen bij de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur bij

minimaal 51% van de stemmen. De beslissingen van de Raad van Bestuur dienen niet gemotiveerd te worden.

Artikel 8: Effectieve leden bekleden een verantwoordelijke functie binnen de vereniging en bezitten stemrecht.

Artikel 9: Personen die een toegetreden lid willen worden, kunnen hun kandidatuur schriftelijk of mondeling indienen bij de Raad van Bestuur. De eventuele toetreding wordt beslist op dezelfde manier als bij de effectieve leden. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Artikel 10: De vereniging heeft 3 uitvoerende leden in Brazilië. Het zijn Brazilianen die ervoor zorgen dat de werking in Brazilië gegarandeerd blijft. Zij zijn aangeduid door de Raad van Bestuur. Zij bepalen mee welke projecten in aanmerking komen en zorgen ervoor dat de vooropgestelde taken worden uitgevoerd. Zij hebben geen stemrecht en moeten niet aanwezig zijn op de Algemene Vergadering. Zij moeten wel 4 keer per jaar schriftelijk verslag uitbrengen bij de Raad van Bestuur.

Artikel 11: Lidmaatschap van de vereniging is voor onbepaalde duur tenzij bij vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en bij overlijden.

Artikel 12: Leden kunnen te allen tijde ontslag nemen door schriftelijke mededeling van hun beslissing aan de Raad van BestinIr.

Artikel 13: De uitsluiting van een lid kan slechts beslist worden door de Algemene Vergadering, dit in een geheime stemming met een meerderheid van twee derde der aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2011- Annexes du Moniteur belge

plrlrl 7.7

Artikel 14: Ontslagnemende en uitgesloten leden, evenals hun eventuele erfgenamen hebben geen recht de betaalde bijdragen of lidgelden terug te vorderen. Zij kunnen noch de opgave of voorlegging van de rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris vorderen of P.i.SP.n.

Artikel 15: De leden van de vereniging nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich door de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

Artikel 16: Het ledenregister moet jaarlijks neergelegd worden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement, waarin de zetel van de VZW is gevestigd.

TITEL 111: Bestuur. Raad van Bestuur

Artikel 17: De leden van de Raad van Bestuur dienen gekozen te worden uit de "effectieve leden", zoals bepaald in artikel B. Zij worden benoemd voor een periode van onbepaalde duur tenzij bij vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid en bij overlijden. De Algemene Vergadering voorziet dan vervanging tot de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Artikel 18: De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een

secretaris en een penningmeester. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt diens functie waargenomen door de snr:rmtaris.

Artikel 19: De Raad van Bestuur bestaat uit minstens 3 leden en wordt samengesteld uit de effectieve leden en indien mogelijk de oprichters van de vereniging. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, of door 2 bestuurders en dit ten minste 4 keer per jaar. Het bestuur beslist met minimaal 519E van de stemmen en bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 20: De Raad van Bestuur heeft als bevoegdheid om alle handelingen te stellen waardoor het doel van de vereniging in de ruimste zin wordt verwezenlijkt of nagestreefd. Daarbij vallen alle daden van beschikking voor zover ze niet uitdrukkelijk indruisen tegen de Europese, Belgische, Vlaamse, lokale of Braziliaanse wetten of door de onderhavige statuten voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering, onder zijn bevoegdheid.

Artikel 21: Aile akten, overeenkomsten en verbintenissen zullen geldig ondertekend worden door de voorzitter en penningmeester, of een voor één van beide door de Raad van Bestuur in hun plaats gemandateerde persoon. Voorafgaande goedkeuring van de Raad van Bestuur is vereist voor elke handeling waarvoor de vereniging verbonden wordt voor een bedrag of waarde vanaf 1500 euro. Eenzelfde goedkeuring is vereist voor elke handeling waardoor de autonomie of zelfstandig bepalen van de doelstellingen en middelen zouden kunnen beperkt worden.

Artikel 22: De Raad van Bestuur kan welomschreven bevoegdheden toevertrouwen aan individuele bestuurders of zelfs aan derden bij eenvoudige beslissing. Deze beslissing kan steeds gewijzigd of ingetrokken worden. De beslissing vermeldt steeds uitdrukkelijk de bevoegde terreinen en de duurtijd van het mandaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 23: De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

TITEL IV: Algemene Vergadering

Artikel 24: De bijzondere Algemene Vergadering van de leden van de vereniging zal jaarlijks worden gehouden vóór 24 augustus. De Algemene Vergadering zal worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door de secretaris. Op deze statutaire Algemene Vergadering zal de Raad van Bestuur verslag uitbrengen over de werking van de vereniging en over de financiële toestand. De Raad van Bestuur kan te allen tijde een buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen. Er dient eveneens een buitengewone Algemene Vergadering te worden bijeengeroepen, wanneer tenminste één vijfde van de effectieve leden hierom verzoekt. De bijeenroepingen geschieden bij gewone enlof elektronische post, tenminste 14 dagen vóbr de vergadering verstuurd. Dit oproepingsbericht vermeldt zowel de plaats, dag, uur als de

agenda van de vergadering. Er kan op de Algemene Vergadering enkel geldig gestemd worden over de punten welke zich op de agenda bevinden, tenzij twee derde der aanwezigen akkoord gaai om van de agenda af te wijken.

Artikel 25: Leden mogen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, en dit door een gewone geschreven en ondertekende volmacht.

Artikel 26: Tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort al wat in de wet en in de stafriten vneanian ic an nnrtarmr+er

Q'wijziging van de statuten

ohet benoemen en ontslaan van bestuurders

Q'het benoemen en afzetten van één of meerdere commissarissen, belast met de controle op het financiële en het dagelijkse bestuur van de vereniging

Ohet bepalen van de bezoldiging van de commissarissen indien toegekend

Ode kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

nhet uitsluiten van een lid

Ode omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 27: Indien de nood ontstaat om een artikel te wijzigen of toe te voegen, wordt dit steeds gedaan op de iaariiikse Algemene Vergadering, of op een bijzondere Algemene Vergadering. Een statuutswijziging dient gestemd te worden'met een twee derde meerderheid van de aanwezige leden met stemrecht.

Artikel 27 bis: In geval dat een artikel gewijzigd wordt, zal het artikel niet verwijderd worden uit de statuten. De wijziging zal worden bijgevoegd aan het bestaande artikel door middel van bis ten einde de reden van wijziging niet te verliezen of historiek van een ander artikel te behouden. Het nieuwe artikel zal daarom ook steeds ingeleid worden door. 'De Algemene Vergadering van xx/xxhoocx (datum) heeft beslist artikel x als volgt te wijzigen I aan te vullen".

^.100 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 28: Tijdens de Algemene Vergadering var 24 augustus 2007 werden volk»de p mOnon benoemd tot bestuurder van de Raad van Bestuur.

-1Van Etsacker Gino, Ter Borcht 38, 2930 Brasschaat, geboren op 2 mei 1974 te Schoten

i}Van Heurck Katrien, Cantincrodelaan 34 bus 5, 2150 Borsbeek, geboren op 29 december 1967 te Antwerpen

.Dierckx Tine, Cantincrodelaan 34 bus 5, 2150 Borsbeek, geboren op 20 december 1979 te Turnhout

Voor"

behouden aan hot Belgisch

Staatsblad

Artikel 28 bis: Tijdens de algemene vergadering van 21 juli 2010 werd beslist om de verkiezing van een nieuw lid van de raad van bestuur te aanvaarden en worden volgende personen benoemd tot bestuurder van de Raad van Bestuur waardoor artikel 28 wijzigt in artikel 28 bis :

-Van Elsacker Gino, Ter Borcht 38, 2930 Brasschaat, geboren op 2 mei 1974 te Schoten

nVan Heurck Katrien, Cantincrodelaan 34 bus 5, 2150 Borsbeek, geboren op 29 december 1967 te Antwerpen

Sprangers Saskia, Kriekenstraat 43, 2520 Ranst, geboren op 18 juni 1981 le Zoersel

,iTine Dierckx heeft ontslag genomen ais bestuurslid

Artikel 28 tris: Tijdens de bijzondere algemene vergadering van 08/1012010 werd beslist om de verkiezing van een nieuw lid van de Raad van Bestuur te aanvaarden en worden volgende personen benoemd tot bestuurder van de Raad van Bestuur waardoor artikel 28 bis wijzigt in artikel 28 tris :

r1Van Elsacker Gino, Ter Borcht 38, 2930 Brasschaat, geboren op 2 mei 1974 te Schoten OSprangers Saskia, Krtekenstraat 43, 2520 Ranst, geboren op 18 juni 1981 te Zoersel

ûDemeulemeester Nele, Merksemsestraat 54, 2060 Antwerpen, geboren op 16 augustus 1983 te Kortrijk

.Van Heurck Katrien heeft ontslag genomen ais bestuurlid.

TITEL V: Ontbinding

Artikel 29: Bij ontbinding van de vereniging zat .de Algemene Vergadering in het ontbindingsbesluit het batig saldo van de vereniging overdragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

TITEL VI:

Artikel 30: Voor al wat niet uitdrukkelijk voorzien is in onderhavige statuten, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstgevend doel, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Opgemaakt op 13105/2011 te Antwerpen

Getekend

De bestuurders Van Etsacker Gino en Demeulemeester Nele

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

03/01/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NeergeIRM ter griffie v n de Rechtbank

'van Koophandel te Antwerpen, op

Grime 23 DEC 2810

Voor- I1l Il Hifi II 11111 ii!I HII 1H II

behouden +11000819+

aan het

Belgisch _

Staatsblad



Ondernemingsnr : 891.730.007

Benaming

(voluit) : FORçA BRASIL

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte : VZW

CP_NTINCRODELAAN 34 BUS 5 , r ak J_ 'g, i k'

WIJZIGING VAN DE OPRICHTINGSSTATUTEN, GOEDGEKEURD OP DE ALGEMENE VERGADERING VAN 24/0812007, VOOR DE EERSTE MAAL GEWIJZIGD OP DE ALGEMENE VERGADERING VAN 2110712010, VOOR DE TWEEDE MAAL GEWIJZIGD OP DE BIJZONDER ALGEMENE VERGADERING VAN 08/12/2010



Vzw Força Brasil is opgericht door:

- Van Elsacker Gino, Ter Borcht 38, 2930 Brasschaat

- Dias de Oliveira Aleni, Ter Borcht 38, 2930 Brasschaat

- Van Heurck Katrien, Cantincrodelaan 34 bus 5, 2150 Borsbeek

- Diercloc Tine, Cantincrodelaan 34 bus 5, 2150 Borsbeek

TITEL I: Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1: De vereniging draagt de naam Vzw Força Brasil".

Artikel 2: De zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen te 2150 Borsbeek, Cantincrodelaan 34 bus 5. De zetel kan bij beslissing van de Algemene Vergadering verplaatst worden.

Artikel 2 bis: Tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van 08/12/2010 werd er unaniem gestemd dat de zetel van de vzw verhuist naar 2520 Ranst, Kriekenstraat 43, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Hierdoor wijzigt artikel 2 in artikel 2 bis. De zetel kan bij beslissing van de Algemene Vergadering verplaatst worden.

Artikel 3: Het doel van de vereniging is financiële en materiële ondersteuning geven aan projecten voor kansarmen, bejaarden en gehandicapten in Brazilië. De vereniging zal haar kennis en kunde ter beschikking stellen van deze projecten.

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden door een beslissing van de Algemene Vergadering.

TITEL Il: Leden, toetreding, ontslag, verplichtingen

Artikel 5: Het aantal effectieve leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet ten minste 4 bedragen.

Artikel 6: De vereniging heeft effectieve en toegetreden leden in België en uitvoerende leden in Brazilië.

Artikel 7: Personen die effectief lid willen worden van de vereniging, kunnen zich schriftelijk kandidaat stellen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Zij worden verkozen bij de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur bij minimaal 51% van de stemmen. De beslissingen van de Raad van Bestuur dienen niet gemotiveerd te worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8: Effectieve leden bekleden een verantwoordelijke functie binnen de vereniging en bezitten stemrecht.

Artikel 9: Personen die een toegetreden lid willen worden, kunnen hun kandidatuur schriftelijk of mondeling indienen bij de Raad van Bestuur. De eventuele toetreding wordt beslist op dezelfde manier als bij de effectieve leden. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Artikel 10: De vereniging heeft 3 uitvoerende leden in Brazilië. Het zijn Brazilianen die ervoor zorgen dat de werking in Brazilië gegarandeerd blijft. Zij zijn aangeduid door de Raad van Bestuur. Zij bepalen mee welke projecten in aanmerking komen en zorgen ervoor dat de vooropgestelde taken worden uitgevoerd. Zij hebben geen stemrecht en moeten niet aanwezig zijn op de Algemene Vergadering. Zij moeten wel 4 keer per jaar schriftelijk verslag uitbrengen bij de Raad van Bestuur.

Artikel 11: Lidmaatschap van de vereniging is voor onbepaalde duur tenzij bij vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en bij overlijden.

Artikel 12: Leden kunnen te allen tijde ontslag nemen door schriftelijke mededeling van hun beslissing aan de Raad van Bestuur.

Artikel 13: De uitsluiting van een lid kan slechts beslist worden door de Algemene Vergadering, dit in een geheime stemming met een meerderheid van 213 (twee derde) der aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 14: Ontslagnemende en uitgesloten leden, evenals hun eventuele erfgenamen hebben geen recht de betaalde bijdragen of lidgelden terug te vorderen. Zij kunnen noch de opgave of voorlegging van de rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris vorderen of eisen.

Artikel 15: De leden van de vereniging nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich door de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

Artikel 16: Het ledenregister moet jaarlijks neergelegd worden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement, waarin de zetel van de VZW is gevestigd.

TITEL III: Bestuur, Raad van Bestuur

Artikel 17: De leden van de Raad van Bestuur dienen gekozen te worden uit de "effectieve leden", zoals bepaald in artikel 8. Zij worden benoemd voor een periode van onbepaalde duur tenzij bij vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid en bij overlijden. De Algemene Vergadering voorziet dan vervanging tot de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Artikel 18: De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt diens functie waargenomen door de secretaris.

Artikel 19: De Raad van Bestuur bestaat uit minstens 3 leden en wordt samengesteld uit de effectieve leden en indien mogelijk de oprichters van de vereniging. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, of door 2 bestuurders en dit ten minste 4 keer per jaar. Het bestuur beslist met minimaal 51% van de stemmen en bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 20: De Raad van Bestuur heeft als bevoegdheid om alle handelingen te stellen waardoor het doel van de vereniging in de ruimste zin wordt verwezenlijkt of nagestreefd. Daarbij vallen alle daden van beschikking voor zover ze niet uitdrukkelijk indruisen tegen de Europese, Belgische, Vlaamse, lokale of Braziliaanse wetten of door de onderhavige statuten voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering, onder zijn bevoegdheid.

Artikel 21: Alle akten, overeenkomsten en verbintenissen zullen geldig ondertekend worden door de voorzitter en penningmeester, of een voor één van beide door de Raad van Bestuur in hun plaats gemandateerde persoon. Voorafgaande goedkeuring van de Raad van Bestuur is vereist voor elke handeling waarvoor de vereniging verbonden wordt voor een bedrag of waarde vanaf 1500 euro. Eenzelfde goedkeuring is vereist voor elke handeling waardoor de autonomie of zelfstandig bepalen van de doelstellingen en middelen zouden kunnen beperkt worden.

Artikel 22: De Raad van Bestuur kan welomschreven bevoegdheden toevertrouwen aan individuele bestuurders of zelfs aan derden bij eenvoudige beslissing. Deze beslissing kan steeds gewijzigd of ingetrokken worden. De beslissing vermeldt steeds uitdrukkelijk de bevoegde terreinen en de duurtijd van het mandaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 23: De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

TITEL IV: Algemene Vergadering

Artikel 24: De bijzondere Algemene Vergadering van de leden van de vereniging zal jaarlijks worden gehouden vôôr 24 augustus. De Algemene Vergadering zal worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door de secretaris. Op deze statutaire Algemene Vergadering zal de Raad van Bestuur verslag uitbrengen over de werking van de vereniging en over de financiële toestand. De Raad van Bestuur kan te allen tijde een buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen. Er dient eveneens een buitengewone Algemene Vergadering te worden bijeengeroepen, wanneer tenminste 1/5 (één vijfde) van de effectieve leden hierom verzoekt. De bijeenroepingen geschieden bij gewone en/of elektronische post, tenminste 14 dagen vôôr de vergadering verstuurd. Dit oproepingsbericht vermeldt zowel de plaats, dag, uur als de agenda van de vergadering. Er kan op de Algemene Vergadering enkel geldig gestemd worden over de punten welke zich op de agenda bevinden, tenzij 2/3 (twee derde) der aanwezigen akkoord gaat om van de agenda af te wijken.

Artikel 25: Leden mogen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, en dit door een gewone geschreven en ondertekende volmacht.

Artikel 26: Tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort al wat in de wet en in de statuten voorzien is en ondermeer:

- wijziging van de statuten

- het benoemen en ontslaan van bestuurders

- het benoemen en afzetten van 1 of meerdere commissarissen, belast met de controle op het financiële en

het dagelijkse bestuur van de vereniging

- het bepalen van de bezoldiging van de commissarissen indien toegekend

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

- het uitsluiten van een lid

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 27: Indien de nood ontstaat om een artikel te wijzigen of toe te voegen, wordt dit steeds gedaan op de jaarlijkse Algemene Vergadering, of op een bijzondere Algemene Vergadering. Een statuutswijziging dient gestemd te worden met een 2/3 (twee derde) meerderheid van de aanwezige leden met stemrecht.

Artikel 27 bis: In geval dat een artikel gewijzigd wordt, zal het artikel niet verwijderd worden uit de statuten. De wijziging zal worden bijgevoegd aan het bestaande artikel door middel van bis ten einde de reden van wijziging niet te verliezen of historiek van een ander artikel te behouden. Het nieuwe artikel zal daarom ook steeds ingeleid worden door. "De Algemene Vergadering van xx/xxbocxx (datum) heeft beslist artikel x als volgt te wijzigen / aan te vullen".

Artikel 28: Tijdens de Algemene Vergadering van 24/08/2007 werden volgende personen benoemd tot bestuurder van de Raad van Bestuur.

- Van Isacker Gino, Ter Borcht 38, 2930 Brasschaat, geboren op 2/05/1974 te Schoten

- Van Heurck Katrien, Cantincrodelaan 34 bus 5, 2150 Borsbeek, geboren op 29/12/1967 te Antwerpen

- Dierckx Tune, Cantincrodelaan 34 bus 5, 2150 Borsbeek, geboren op 20/12/1979 te Turnhout

Artikel 28 bis: Tijdens de algemene vergadering van 21/07/2010 werd beslist om de verkiezing van een nieuw lid van de raad van bestuur te aanvaarden en worden volgende personen benoemd tot bestuurder van de Raad van Bestuur waardoor artikel 28 wijzigt in artikel 28 bis:

- Van Elsacker Gino, Ter Borcht 38, 2930 Brasschaat, geboren op 2/05/1974 te Schoten

- Van Heurck Katrien, Cantincrodelaan 34 bus 5, 2150 Borsbeek, geboren op 29/12/1967 te Antwerpen

- Sprangers Saskia, Kriekenstraat 43, 2520 Ranst, geboren op 18/06/1981 te Zoersel

- Dierckx Tine heeft ontslag genomen als bestuurslid.

Artikel 28 tris: Tijdens de bijzondere algemene vergadering van 08ftt/2010 werd beslist om de verkiezing van een nieuw lid van de Raad van Bestuur te aanvaarden en worden volgende personen benoemd tot bestuurder van de Raad van Bestuur waardoor artikel 28 bis wijzigt in artikel 28 tris :

Luik 8 - Vervolg

UVan Elsacker Gino, Ter Borcht 38, 2930 Brasschaat. geboren op 2 mei

1974 te Schoten

Q'Sprangers Saskia, Krtekenstraat 43, 2520 Ranst, geboren op 18 juni 1981 te Zoersel

Q'Demeulemeester Nele, Merksemsestraat 54, 2060 Antwerpen, geboren op 16 augustus 1983 te Kortrijk C Van Heurck Katrien heeft ontslag genomen ais bestuurlid.

TITEL V: Ontbinding

Artikel 29: Bij ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering in het ontbindingsbesluit het batig saldo van de vereniging overdragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

TITEL VI:

Artikel 30: Voor al wat niet uitdrukkelijk voorzien is in onderhavige statuten, wordt verwezen naar de wet van 27/06/1921 op de verenigingen zonder winstgevend doel, zoals gewijzigd door de wet van 2/05/2002.

Opgemaakt op 10/12/2010 te Ranst

Getekend

De bestuurders:

Van Elsacker Gino: voorzitter

Demeulemeester Nele: penningmeester

>boo 2.2

" !le-or-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
FORCA BRASIL

Adresse
CANTINCRODELAAN 34, BUS 5 2150 BORSBEEK(ANTW)

Code postal : 2150
Localité : BORSBEEK
Commune : BORSBEEK
Province : Anvers
Région : Région flamande