EURECA

Association sans but lucratif


Dénomination : EURECA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.539.158

Publication

21/08/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Titel I.  Benaming, maatschappelijke zetel, doel en duur.

Artikel 1.

-De Vereniging wordt genoemd "EURECA" en hierna verder aangeduid als de  Vereniging .

Artikel 2.

Artikel 3.

Zetel : Antwerpsebaan 120

2040 Antwerpen (Berendrecht)

België

Onderwerp akte : Oprichting

Stichters :

De heer Self Elliot (NN 71.09.22-529.74), wonende Antwerpsebaan 120, 2040 Berendrecht, geboren te Kapellen op 22/09/1971;

De heer Self Oliver (NN 74.08.04-201.28), wonende Kalmthoutsebaan 109 ,2040 Zandvliet, geboren te Kapellen op 04/08/1974;

De heer Van de Velde Steven (NN 76.05.02-237.73), wonende Brederodestraat 32 ,2018 Antwerpen , geboren te Lier op 02/05/1976;

Hierna genoemd  stichters , allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging op te richten voor onbepaalde duur, met de volgende statuten:

-Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in Antwerpsebaan 120 , 2040 Berendrecht (Antwerpen), België. De vereniging is ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Alle documenten waaraan de vereniging volgens de wet op de vzw s van 27 juni 1921 moet voldoen zullen worden voorgelegd aan de "Griffie van de Rechtbank van Koophandel" van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

-De Vereniging ontstaat als antwoord op de juridische onzekerheid aan andere problemen waarmee cannabisgebruikers in Antwerpen te kampen hebben en heeft tot doel:

1. haar leden in staat te stellen om gezamenlijk 1 cannabisplant per persoon

te verbouwen in een afgesloten, niet openbaar toegankelijke ruimte.

2. het doen van onderzoek naar methoden om cannabis te verbouwen die zo

Veel mogelijk positieve effecten voor de volksgezondheid en de maatschappij .Het informeren van het

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : EURECA

*13304656*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0537539158

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

19-08-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

publiek over resultaat over dit onderzoek

3. Lobbyen voor de reguleren en legalisering van cannabis .

4. Verschaffen van sociale tewerkstelling .

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen .

Ter uitvoering wat hierboven bepaald is , kunnen onder meer plaatselijke afdelingen worden opgericht die desgevallend rechtspersoonlijk hebben , voorts alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven , in huur nemen , verhuren , personeel aanwerven , rechtsgeldige overeenkomsten sluiten ,fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen .

In het kader van het realiseren van haar doel , kan de vereniging zelfs daden van koophandel van onderschikte aard brengen .

Artikel 4.

Artikel 5.

Artikel 6.

Artikel 7.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

 Toetredende leden zijn meerderjarige, natuurlijke personen, die op voordracht van de Raad van Beheer door de Algemene Vergadering bij meerderheid van stemmen zijn toegelaten. Toetredende leden kunnen worden uitgenodigd voor de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering maar hebben geen stem. Ze kunnen geen lid zijn van de Raad van Beheer.

Artikel 8.

-Het lidmaatschap is beëindigd:

1. wanneer een lid overlijdt of ophoudt als rechtspersoon te bestaan.

2. na opzegging door een lid. De opzegging geschiedt schriftelijk en dient uiterlijk 3 weken voor de jaarvergadering van de Algemene Vergadering bij het secretariaat te zijn ontvangen.

3. door schorsing door de Raad van Beheer. De Raad van Beheer kan met onmiddellijke ingang een lid schorsen wanneer deze, na herhaalde oproep, niet aan zijn financiële verplichtingen voldoet, wanneer deze in strijd handelt met de statuten, het huishoudelijk reglement of de statutair genomen beslissingen van de Vereniging, of wanneer die de Vereniging overmatige schade berokkent. De gemotiveerde beslissing wordt onmiddellijk aan het betreffende lid meegedeeld. Gedurende de schorsing en behoudens zijn recht op beroep voor de Algemene Vergadering kan een geschorst lid geen rechten uit lidmaatschap laten gelden. De schorsing kan door de Algemene Vergadering worden vernietigd of bevestigd.

- De Vereniging wordt aangegaan voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden. Haar maatschappelijk jaar komt overeen met het kalenderjaar, behoudens het jaar van de oprichting van de Vereniging, hetwelk jaar afloopt op 31 december. Het financiële jaar van de vereniging loopt tussen 1 januari en 31 december.

Titel II  Leden, toelating, beëindiging lidmaatschap.

-Effectieve leden zijn, natuurlijke personen die woonachtig zijn in de Europese Unie en de leeftijd van minstens 18 jaar hebben bereikt, die deze doelstellingen ondersteunen en die de statuten en de besluiten van de Vereniging onderschrijven. De leden worden aanvaard door de Raad van Beheer.

-De Vereniging bestaat uit effectieve leden en toetredende leden. Tenzij uit de tekst het tegendeel blijkt verwijst de term  leden in deze statuten alleen naar effectieve leden. Het lidmaatschap van de Vereniging beperkt op generlei wijze de autonomie en de onafhankelijkheid van de effectieve leden, de toetredende leden of de donorleden. Het lidmaatschap is persoonlijk en niet overdraagbaar. Het getal van de leden is niet beperkt. Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

4. door uitsluiting door de Algemene Vergadering na schorsing. Schorsing en uitsluiting van de leden gebeurt overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni van 1921. Ze heffen de verplichting tot betaling van de ledenbijdrage voor het lopende jaar niet op.

Titel III  Raad van Beheer.

Artikel 9.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

 Een Raad van Beheer van minstens 3 personen wordt benoemd door de

Algemene Vergadering uit haar leden, voor een periode van 10 jaar. De Raad van Beheer kiest uit zijn midden een voorzitter en een penningmeester. De Algemene Vergadering kan een lid van de Raad van Beheer schorsen en ontslaan wanneer het haar goeddunkt.

Deze beslissing wordt genomen met een meerderheid van 2/3 (twee derden) van de stemmen van de Algemene Vergadering. De leden van de Raad van Beheer kunnen op het even welk moment schriftelijk hun ontslag indienen. Hun mandaat vervalt van rechtswege aan het eind van hun benoeming van 2 jaar, waarop zij onmiddellijk herkiesbaar zijn.

Artikel 10.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Beheer is verantwoordelijk voor:

1. de voorbereiding en uitvoering van het door de Algemene Vergadering aangenomen beleid;

2. het ontwerpen van een gedetailleerd beleidsplan voor elk van de door de

Algemene Vergadering weerhouden prioriteiten;

3. de voorbereiding en presentatie aan de Algemene Vergadering van een jaarlijks rapport over de vooruitgang der activiteiten;

4. de vaststelling van het mandaat van het Secretariaat van de Vereniging voor zijn activiteiten;

5. de supervisie over de activiteiten van het Secretariaat;

6. het bevorderen van de samenwerking tussen leden die werkzaam zijn in

de verschillende activiteiten van de Vereniging; De voorzitter van de Raad

van Beheer is verantwoordelijk voor de directe supervisie van het

Secretariaat.

 De Raad van Beheer beheert de Vereniging in en buiten rechte. Alle leden van deze Raad kunnen de Vereniging vertegenwoordigen. Inzake wettelijke tussenkomsten is de vereniging gebonden door de handtekening van de voorzitter van de Raad van Beheer of door iemand die door hem wordt gemachtigd. Tussen de vergaderingen van de Algemene Vergadering voert de Raad van Beheer de beslissingen van de Algemene Vergadering uit en legt daarover aan deze Vergadering verantwoording af. De Raad van Beheer komt tenminste 1 maal per jaar bijeen, afgezien van de jaarlijkse bijeenkomst van de Algemene Vergadering. De Raad van Beheer komt bijeen binnen een periode van 3 (drie) maanden na elke Algemene Vergadering.

Titel IV - Algemene Vergadering

Artikel 11.

 De Raad van Beheer roept de Algemene Vergadering bijeen bij gewone of elektronische brief gericht aan ieder lid, minstens 30 dagen voor de vergadering en minstens één maal per jaar. De agenda wordt in de oproep vermeld. De Raad van Beheer moet de Algemene Vergadering bijeen roepen binnen een periode van 4 weken zo een verzoek daartoe wordt ontvangen van tenminste één vijfde van het totaal der leden. Het verzoek vermeldt de te behandelen agendapunten. Zo de Raad van Beheer dit verzoek niet inwilligt binnen de 14 dagen na ontvangst van dit verzoek, kunnen de verzoekers zelf een Algemene Vergadering bijeen roepen op de wijze zoals in het eerste lid van dit artikel voor de Raad van Beheer voorzien. Het quorum wordt gevormd door de helft + 1 van de leden van de Vereniging.

De voorzitter van de Raad van Beheer zit de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering voor. In zijn afwezigheid wordt zijn plaats ingenomen door een ander lid van de Raad van Beheer. De secretaris of een andere door de voorzitter aangewezen persoon notuleert de bijeenkomsten. Ieder effectief lid heeft één stem in de Algemene Vergadering. Ieder effectief lid kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen middels een schriftelijke volmacht. De stemming over zaken geschiedt mondeling, de stemming over personen geschiedt schriftelijk. Bij de keuze van een persoon wordt degene verkozen die de meerderheid der stemmen behaalt. Als niemand de meerderheid der stemmen heeft behaald wordt een tweede stemming gehouden tussen de 2 kandidaten die de meeste stemmen behaald hebben.

Tenzij de wet of de statuten anders bepalen beslist de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. In de gevallen voorzien onder artikel 12 lid 1, 3 en 8 is een twee derde meerderheid der uitgebrachte stemmen vereist. Bij staking der stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen. Blanco stemmen zijn ongeldig. Wanneer de voorzitter van de Algemene Vergadering van oordeel is dat er een beslissing is genomen is dit oordeel definitief.

Artikel 12.

 De Algemene Vergadering is soeverein en heeft in het bijzonder de volgende bevoegdheden:

1. wijzigingen van de statuten;

2. toelating van leden tot de Vereniging en tot de Raad van Beheer;

3. uitsluiting van leden van de Vereniging en van de Raad van Beheer;

4. vaststelling van de bijdrage van de leden;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

5. goedkeuring van het jaarverslag van de Vereniging opgesteld door de Raad

van Beheer;

6. goedkeuring van het werkplan en de begroting van de Vereniging;

7. goedkeuring en wijziging van het mandaat van het secretariaat;

8. ontbinding van de Vereniging.

9. de kwijting aan de Beheerders

10. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen. De exacte tekst van een voorstel tot wijziging van de statuten dient minstens 5 dagen voor de Algemene Vergadering te worden voorgelegd aan alle leden van de Vereniging.

Artikel 13.

 De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels stellen met betrekking tot het lidmaatschap, de hoogte van de ledenbijdrage, de bevoegdheden van de Raad van Beheer, de stemprocedure, de administratie alsmede alle andere onderwerpen die reglementering behoeven. De wijziging van het huishoudelijk reglement geschiedt bij beslissing van de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Beheer of op verzoek van tenminste 1/3 van de leden van de Vereniging. De bepalingen van het huishoudelijk reglement kunnen niet in strijd zijn of afwijken van deze Statuten.

Titel VI  Inkomsten

Artikel 16.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Titel V  Het Secretariaat.

Artikel 14.

 Het Secretariaat van de Vereniging is belast met:

1. de concrete uitvoering van het gedetailleerde beleidsplan dat werd goedgekeurd door de Raad van Beheer;

Artikel 15.

 De inkomsten van de Vereniging bestaan uit schenkingen, leningen, ledenbijdragen, erfenissen en andere

toekenningen. Het is niet het doel van de Vereniging om winst te maken.

2. het dagelijks beheer, waaronder in het bijzonder de coördinatie van de activiteiten van de Vereniging en de voorbereiding van de bijeenkomsten van de Raad van Beheer en de Algemene Vergadering;

4. de voorbereiding en de presentatie van het jaarverslag van de Vereniging. Elke openbare verklaring vanwege de leden van het Secretariaat in naam van de Vereniging moet worden goedgekeurd door de voorzitter van de Raad van Beheer of een ander door hem gemachtigd lid van de Raad van Beheer.

Titel VII  Ontbinding en vereffening.

- De Vereniging wordt ontbonden als de Algemene Vergadering dit met een meerderheid van tenminste twee derden van de uitgebrachte stemmen beslist. In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als huidige vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de Algemene Vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de Algemene Vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging. Als bij ontbinding van de Vereniging geen vereffenaars werden aangewezen wijst de Raad van Beheer één of meerdere vereffenaars aan.

Tijdens de vereffening blijven de statuten van de Vereniging van kracht en zullen de communicaties die vanwege de Vereniging uitgaan de term  in ontbinding aan de naam toevoegen. De beslissingen alsmede de naam en het beroep en adres van de vereffenaar(s) zullen in het bijvoegsel van het Staatsblad gepubliceerd worden. Overgangsbepalingen.

3. de presentatie van een financieel jaarverslag aan de Raad van Beheer;

Artikel 17.

 De Algemene Vergadering heeft op 12 juli 2013 tot leden van de Raad van Beheer verkozen:

Elliot Self, voorzitter

Oliver Self, secretaris

Van de Velde Steven, penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Gedaan te Antwerpen op 12 juli 2013 bij onderhandse akte, in zoveel exemplaren als er partijen zijn.

Elliot Self, Oliver Self, Steven Van de Velde,

Voorzitter - Bestuurder

Penningmeester - Bestuurder

Secretaris - Bestuurder -Ondervoorzitter

Coordonnées
EURECA

Adresse
ANTWERPSEBAAN 120 2040 ANTWERPEN 4

Code postal : 2040
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande