DE CHOKE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE CHOKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 865.407.571

Publication

22/03/2011
ÿþN l

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r-- ; - -- r" -:;. " _ G D

 .r.

11111.1pingielli

~ ONITEU" DIREC BELCberï

ION

1 5 -03 2011

,,-i

~ LGISCH S" AATSBI À.i

BEST UR 1

/ 3 tsná 2au

T liRK;-',0UT

~'_ l;ï'i~r

~...~

Ondememingsnr: 0865.407.571

BenamUng

(vo:uit) : Jeugdhuis de Choke

(verkort) : Jh de Choke

Rechtsvorm : vzw p~

Zetel : L)ate.1. º%~ e-ZAt Al g 2L.3 c ie r

Onnet'varlp acte : Wijziging raad van bestuur

De algemene vergadering heeft het ontslag aanvaard van volgende personen :

Jan Cuypers (voorzitter raad van bestuur)

Griet Vervloesem (secretaris raad van bestuur)

Tom Nees

Kelly Heylen

De algemene vergadering heeft de raad van bestuur als volgt samengesteld :

Voorzitter. Vandeperre Stijn: Student, Voortjesheide 31, 2230 HERSELT

Penningmeester : Van De Laer Pieter,Junior Accountant

Secretaris : Nathan Melis, Student

Gecordineerde Statuten :

TITEL I -- BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "De Choke vzw", afgekort "De Choke".

Artikel 2. De zetel is gevestigd op de Westerlosesteenweg 17, 2230 Herselt. Hij kan bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering elders binnen de gemeente Herselt bevestigd worden.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel de bevordering van de jeugdwerking in de ruimste zin van het woord. Onder deze doelstelling dient niet-limitatief begrepen te worden: het organiseren van maatschappelijke, wetenschappelijke, sociale, sportie-ve, culturele, ontspannende en educatieve activiteiten, jongeren van de verschillende deelgemeenten van Herselt de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en hun zin voor verantwoordelijkheid, groepsgeest, sociaalvoelendheid, creativiteit en zin voor initiatief bij te brengen. De vereniging mag alle handelingen verrichten die in overeenstemming zijn met haar juridische vorm en die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan onder meer haar medewerking verlenen en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met de verwezenlijking van het hierboven omschreven doei. De vereniging zal ernaar streven zowel filosofisch als ideologisch neutraal naar buiten te treden.

Artikel 4. De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht. Zij kan te allen tijde wor-den ontbonden.

TITEL Il  LEDEN (SOORTEN, TOETREDING, LIDMAATSCHAPSBIJDRAGE, ONTSLAG, UITSLUITING) Artikel 5. De vereniging bestaat uit `effectieve leden" en leden"

Artikel 6. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan vijf be-dragen. De oprichters van de vereniging zijn effectieve leden. De voorwaarde om als effectief lid te warden aanvaard is enige verantwoordelijkheid dragen in het uitbou-wen van de vereniging. Het huisreglement bepaalt nader deze

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Veren " Alaam an hanAtakeninn

riAOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2011

voorwaarden. Al de effectieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. De raad van be-stuur beslist over de toetreding van nieuwe effectieve leden.

Artikel 7. Al de gebruikers van een door de vereniging beheerd jeugdhuis, die geen effectieve leden zijn, hebben de hoedanigheid van °lid'. Zij maken geen deel uit van de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het huisreglement.

Artikel 8. Bij activiteiten die plaatsvinden in het door de vereniging beheerd jeugd-huis, zijn de deelnemers verplicht om in het bezit te zijn van een lidkaart.

Artikel 9. Het huisreglement wordt opgesteld door de raad van bestuur. De rechten en plichten van alle leden en gebruikers worden vastgelegd door het huisreglement

Artikel 10. Elk effectief lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk, doch mag elektronisch, aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de raad van bestuur en met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken. Het ontslag zal één maand na dat schrijven ingaan. De raad van bestuur is bevoegd voor het uitsluiten van een toegetreden lid. Elk toegetreden lid dat ontslag genomen heeft of uitgesloten werd, heeft geen enkel recht op het maatschappelijk bezit en kan nooit teruggave eisen van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties.

Artikel 11. De bijdrage van effectieve leden en leden, voor het verwerven van een lidkaart, wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur.

TITEL III  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12. De Choke wordt beheerd door een raad van bestuur van minimum drie leden. Deze raad wordt benoemd door de algemene vergadering onder de effectieve leden. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, maar onkosten kunnen vergoed worden.

Artikel 13. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar en te allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ont-slag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Deze kennisgeving mag ook elektronisch gebeuren. In geval van vacature tijdens een mandaat wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt met een maximumtermijn van één jaar. Indien in geen opvolger voorzien wordt, ontbindt de algemene vergadering het jeugdhuis na deze termijn van één jaar, die begint te lopen vanaf de benoeming van de voorlopige bestuurder. Het aantal leden van de raad van bestuur mag nooit minder dan drie bedragen, op straffe van ontbinding door de algemene vergadering uitgesproken één jaar na de dag waarop het derde lid van de raad van bestuur zijn ontslag gaf.

Artikel 14. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter wor-den zijn functies uitgeoefend door de ondervoorzitter.

Artikel 15. De raad van bestuur vergadert minstens twee maal per jaar of op bijeen-roeping van de voorzitter of op verzoek van twee bestuurders.

Artikel 16. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer de meerder-heid van de leden aanwezig is. Indien er geen meerderheid aanwezig is, moet er binnen de 14 dagen na deze vergadering opnieuw vergaderd worden met een iden-tieke agenda. Indien er bij deze eerstvolgende bestuursvergadering nog steeds geen meerderheid van de leden aanwezig is, kan de raad van bestuur geldig beslissen bij meerderheid van de aanwezige leden. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen of gelijk aantal voor- en tegenstemmen is de stem van de voorzitter beslissend. De bevoegdheden van de raad van bestuur worden uitgeoefend als een college. Dit betekent dat de helft van de (eden aanwezig moet zijn, waarvan een gewone meerderheid akkoord moet gaan.

Artikel 17. De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in notulen, die ondertekend worden door de voorzitter.

Artikel 18. De raad van bestuur beschikt over volgende bevoegdheden:

-het waken over de naleving van de doelstellingen en het totale beleid van de vereniging;

-opstellen en het wijzigen van het huisreglement en het uitstippelen van het beleid;

-beheer van aile onroerende goederen en alle projecten met betrekking hier-toe;

-de opvolging en de sturing van het dagelijks bestuur,

-instaan voor de ontplooiing, uitbreiding en continufteit van de vereniging naar de toekomst toe;

-de bevoegdheden om enigerlei materie te behandelen waarover de wet of de-ze statuten geen aanduiding

geven of welke die niet zijn voorbehouden aan een ander bestuursorgaan.

AAOD 2.2

Artikel 19. Indien bestuurders vaststellen dat beslissingen genomen door het dage-lijks bestuur niet conform zijn met de beleidslijnen vooropgesteld door de raad van bestuur, kan de raad van bestuur te allen tijde de beslissingen genomen door het dagelijks bestuur teniet doen. Deze beslissing moet bij een volgende vergadering van het dagelijks bestuur opnieuw geagendeerd worden. Indien het dagelijks bestuur volhardt in het afwijken van de beleidslijnen, houdt de raad van bestuur zich het recht voor om een algemene vergadering samen te roepen, te herverkiezing van het dagelijks bestuur.

Artikel 20. De leden van de raad van bestuur kunnen te allen tijde zetelen in de ver-gadering van het dagelijks bestuur, waar zij eveneens stemrecht verkrijgen bij aan-wezigheid.

Artikel 21. Bij gewichtige rechtshandelingen wordt de Choke vertegenwoordigd door een door de raad van bestuur aangeduid bestuurder. Bij niet-gewichtige rechtshan-delingen is de vereniging geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of van twee andere leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur definieert wat gewichtige en niet-gewichtige rechtshandelingen zijn. Beneden een door de raad van bestuur vast te stellen bedrag, volstaat de handtekening van een bestuurder.

TITEL IV  DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 22. De Choke wordt bestuurd door een dagelijks bestuur van minimum drie leden. Deze raad wordt benoemd door de algemene vergadering onder de effectieve leden voor een termijn van één jaar. Het mandaat van dagelijks bestuurder is onbe-zoldigd, maar onkosten kunnen vergoed worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2011-

du Moniteur belge

Artikel 23. Het dagelijks bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoor-zitter en een secretaris. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies uitgeoefend door de ondervoorzitter.

Artikel 24. Het dagelijks bestuur vergadering minstens één maal per maand of op bijeenroeping van de voorzitter of op verzoek van twee leden van het dagelijks be-stuur. Hij kan slechts geldig beslissen wanneer de meerderheid van de leden aanwezig is. Indien er bij deze eerstvolgende vergadering van het dagelijks bestuur nog steeds geen meerderheid van de leden aanwezig is, kan het dagelijks bestuur geldig beslissen bij meerderheid van de aanwezige leden. De beslissingen van het dagelijks bestuur worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen of gelijk aantal voor- en tegenstemmen, is de stem van de voorzitter beslissend. Leden van de raad van bestuur kunnen zetelen in het dagelijks bestuur en beschikken dan over stemrecht.

Artikel 25. Het staat de raad van bestuur vrij de gedelegeerde bevoegdheden te allen tijde  en in het bijzonder wanneer het dagelijks bestuur in de onmogelijkheid ver-keert geldig te beslissen  te herroepen.

Artikel 26. De beslissingen van het dagelijks bestuur worden opgenomen in notulen, die ondertekend worden door de voorzitter. De secretaris bezorgt de raad van bestuur deze notulen van elke vergadering van het dagelijks bestuur, uiterst 10 dagen na deze vergadering.

Artikel 27. Het dagelijks bestuur is bevoegd voor het dagelijks besturen van de vere-niging. Dit impliceert

onder meer:

-het waken over de naleving van de doelstellingen en het totale beleid van het jeugdhuis;

-de goedkeuring van en de eindverantwoordelijkheid over de projecten betref-fende het jeugdhuis;

-de coördinatie tussen en de ondersteuning van de verschillende werkgroepen binnen het jeugdhuis;

-vertegenwoordiging van het jeugdhuis naar buiten toe, behalve indien er bestuursdaden gesteld worden.

Artikel 28. De leden van het dagelijks bestuur nemen geen persoonlijke verplichtin-gen ten opzichte van de verplichtingen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoor-telijk voor de door de statuten vooropgesteld taken beschreven in artikel 27.

TITEL V  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 29. De algemene vergadering beschikt over de volgende toegewezen be-voegdheden:

-de wijziging van de statuten van de vereniging;

-de benoeming en de afzetting van bestuurders en leden van het dagelijks be-stuur;

-de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van de effectieve leden en leden;

-het recht om de raad van bestuur ertoe te machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden;

-de kwijting aan de bestuurders;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oog-merk alsook alle gevallen waarin

de statuten dat vereisen.

t

'

" Voorbehoud en zen het Be!caisch SYazYsblz a2

MOD 2.2

Ltd B - Vervolg

Artikel 30. Er moet elk jaar een algemene vergadering plaatsvinden, uiterlijk 6 maan-den na het afsluiten van het boekjaar. Een bijzondere algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens wanneer de raad van bestuur dit noodzakelijk acht of wan-neer tenminste één derde van de effectieve leden erom vraagt.

Artikel 31. De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen per gewone of elektronische brief, uiterlijk acht dagen voor de vergadering plaatsvindt. Deze uitno-diging bevat de agenda voor de algemene vergadering. De oproeping tot algemene vergadering zal uitgaan van de voorzitter van de raad van bestuur of van de onder-voorzitter.

Artikel 32. De algemene vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer twee derden van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden daarmee akkoord gaan. Elk voorstel dat ondertekend is door één vijfde van het op de jongste ledenlijst voorkomend aantal leden, moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 33. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij verhindering door de ondervoorzitter.

Artikel 34. De vergadering is geldig samengesteld, wanneer minimaal de helft van de effectieve leden aanwezig is. Haar beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen of gelijk aantal voor- en tegenstemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Beslissingen van de algemene vergadering die wijziging van de statuten betreffen, de uitsluiting van een effectief lid of de vrijwillige ontbinding van de vereniging meebrengen, kunnen slechts geldig genomen worden wanneer dit vermeld is in de oproeping en wanneer twee derden van de leden op de algemene vergadering aanwezig zijn. Tot geen beslissing kan worden besloten tenzij met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen. Is twee derden van de leden van de algemene vergadering niet aanwezig, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden.

Artikel 35. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Zij worden ver-strekt aan de leden van de algemene vergadering. Een uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering kan door de raad van bestuur worden verstrekt aan elke derde die aantoont dat hij er belang bij heeft.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE CHOKE

Adresse
WESTERLOSESTEENWEG 17 2230 HERSELT

Code postal : 2230
Localité : HERSELT
Commune : HERSELT
Province : Anvers
Région : Région flamande