CLUBHUIS PERTSGAD

Association sans but lucratif


Dénomination : CLUBHUIS PERTSGAD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.872.402

Publication

29/04/2011
ÿþ MW 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr 410.872.402

Benaming

lvoluitj : C i ve t%vi 9te rJ'GI~

(verkort)

Rechtsvorm vzw

Zetel Wetenschapstraat, 3 - 2850 Boom

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

DL

7

1.

tg DOEL. EN DUUR

c Benaming: "vzw PERTSGAD" vereniging zonder winstoogmerk"

De zetel is gevestigd te Boom, Wetenschapsar 3 - Gerechtelijk arrondissement Antwerpen . De Algemene

e Vergadering kan beslissen deze om het even wanneer over te brengen naar een ander adres te Boom. De

vereniging heeft tot doel onderdak te verschaffen aan ATB De Natuurvrienden Afdeling Boom en hobbykemen ter bevordering van het toerisme in al zijn aspecten, sociale en culturele vrijetijdsbesteding, het buurtwerk en het natuurbehoud. Deze opsomming is enkel bepalend doch niet beperkend. Zij zal alle roerende en onroerende goederen die tot het verwezenlijken van haar doel nodig of nuttig zijn mogen bezitten hetzij in

" d eigendom, of vruchtgebruik.

cDe vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht, zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

" DEFINITIES WOORDGEBRUIK

" ç Effectieve leden - Maken deel uit van de Algemene Vergadering. Hun aantal is statutair beperkt tot 21. Zijn

, N efectief lid, de leden die voorgesteld werden door de Assemblee en gekozen werden door de Algemene

Vergadering

" 0

Toegetreden leden - Regelmatige gebruikers van het Buurthuis zijn verplicht een bijdrage te betalen die jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt vastgesteld.

Assemblee - Bestaat uit de Algemene Vergadering, aangevuld met een afgevaardigde per kern gehuisvest in het buurthuis Pertsgad.Het is het orgaan dat personen voordraagt voor de Algemene Vergadering.

ce

Kern - Groep van leden die eenzelfde activiteit beoefenen en door de Raad van Bestuur als kern werd

P " erkend.

EFFECTIEVE LEDEN

Het aantal effectieve leden is beperkt tot 21, maar moet minstens drie bedragen.

g De Algemene Vergadering zal effectieve leden aannemen op voorstel van de Assemblee, samengesteld uit

de effectieve leden en één afgevaardigde van elke kern De Assemblee vergadert ten laatste twee weken váÔr de statutaire jaarvergadering.

De rechten en plichten van de effectieve leden worden geregeld door een bijzonder reglement van inwendige orde, opgesteld door de Raad van Bestuur het huishoudelijk reglement

De Algemene vergadering beslist zonder beroep over de aanneming van nieuwe effectieve leden.

De ontslagneming en uitsluiting van effectieve leden geschieden op de wijze door Art. 12 van de wet van 27

juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2402

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto alaam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(ojn(en} bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen verso raam en handtekening

RECHTBAI.;K KOOPHANDEL

18 APR. 2011

ANTWeFeeEi,

Voor- " 11065850"

behouder 1111

aan het

Belgisch Staatsblac





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011- Annexes du Moniteur belge

AADD 2.2

Elk effectief lid is verplicht een bijdrage te betalen . Deze wordt elk jaar door de Raad van Bestuur vastgesteld, met een maximum van 250 ¬

BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur waarvan de Algemene Vergadering het aantal leden vaststelt

Minstens drie leden worden door de Algemene Vergadering benoemd voor ten hoogste drie jaar. Zij zijn herkiesbaar. Zij kunnen hernieuwd worden krachtens een beurtwisseling door de Algemene Vergadering vastgesteld. Een bestuurder, waarvan het mandaat vervalt, moet de Algemene Vergadering schriftelijk mededelen of hij zich al of niet herkiesbaar stelt De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders.

Hij mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van de leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen en als college.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De beraadslagingen worden ingeschreven in een bijzonder register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De uittreksels worden getekend door de voorzitter of twee bestuurders.

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht over het bestuur van de vereniging en al wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehouden is, valt onder zijn bevoegdheid.

De Raad van Bestuur mag onder meer, zonder dat deze opsomming als beperkend mag aanzien worden, aile roerende en onroerende verbintenissen aangaan, huren en verhuren, kopen en verkopen, lenen en ontlenen, dadelijke uitwinning bepalen, aile rekeningen openen en bankverrichtingen stellen, van alle rechten afstand doen, verzaken aan alle zakelijke of persoonlijke waarborgen, alle handlichtingen verlenen, zo voor als na betaling, pleiten als eisend of verweerder, voor aile rechtbanken, alle dadingen treffen, compromis aangaan, alle subsidies, legaten en giften aanvaarden en ontvangen.

De Raad kan het dagelijks bestuur van de vereniging in opdracht geven, met gebruik van maatschappelijk handtekening, aan een afgevaardigde bestuurder en van wie hij de bevoegdheid en eventuele bezoldiging vaststelt

Hij kan evenzo alle bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris opdragen.

Voor al de andere akten dan deze die vallen onder het dagelijks bestuur of waarvoor bijzondere opdracht werd gegeven, volstaan opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd weze tegenover derden, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders zonder dat deze zich op enige beraadslaging of bijzonder machtiging moeten beroepen.

Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door dit schriftelijk te melden aan de voorzitter of secretaris. Bestuurders zijn afzetbaar door de Algemene vergadering met 213 meerderheid.

ALGEMENE VERGADERING

De Algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden. - Tot haar bevoegdheid zijn voorbehouden:

1. De wijziging aan de statuten van de vereniging

2. De benoeming en afstelling van de bestuurders

3. De goedkeuring van de begroting en rekeningen

4. De vrijwillige ontbinding van de vereniging

5. De uitsluiting van leden

6. De Algemene vergadering is tevens wettelijk bevoegd voor de benoeming en afzetting van de rekeningcontroleurs en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de rekeningcontroleurs, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Elk jaar wordt een algemene vergadering gehouden in de loop van de maand maart

Een buitengewone algemene vergadering kan gehouden worden telkens als het belang der vereniging het eist.

Zij moet gehouden worden wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden het aanvragen.

De effectieve leden mogen zich door een medelid laten vertegenwoordigen, geen mandataris mag echter over meer dan één mandaat beschikken.

ieder effectief lid beschikt over één stem.

De bijeenroepingen worden door de Raad van Bestuur gedaan per gewone brief, hetzij bij affichage of per bericht in de pers, minstens acht dagen vôôr de zitdag. De uitnodiging vermeldt dag, uur, plaats en dagorde.

Buiten de gevallen voorzien door de wet bij artikels 8 (wijziging) 12 (uitsluiting leden) en 20 (ontbinding), worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen bij meerderheid van stemmen en in een bijzonder register ingeschreven.

De aantekeningen betreffende de algemene vergadering zijn steeds ter inzage van al de effectieve leden. Afschriften of uittreksels die effectieve leden of derden aanbelangen worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders, deze documenten zijn steeds na voorafgaande vraag, ter inzage bij de secretaris.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

REKENINGEN EN BEGROTINGEN

De rekeningen van het verlopen dienstjaar worden afgesloten en de begroting van het volgend dienstjaar

opgemaakt, elk jaar op 31 december.

- Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering van de maand

maart, na controle van de rekeningcontroleurs.

- De boekhouding en de rekeningen staan onder toezicht van een college van twee rekeningcontroleurs die

door de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen worden.

- Het mandaat van de rekeningcontroleurs duurt drie jaar. De rekeningcontroleurs zijn herkiesbaar.

"

Venu-

behouden

' aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011- Annexes du Moniteur belge

WIJZIGING STATUTEN

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

ONTBINDING EN VEREFFENING

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde

voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

-De algemene vergadering duidt in dit geval een of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillige of gerechtelijke, wordt het netto overblijvend actief der vereniging toevertrouwd aan een vereniging waarvan het maatschappelijk doel het meest het doel van de huidige vereniging benadert dit allesziens voor een belangeloze doelstelling. Voor al hetgeen deze statuten niet voorzien, zal de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing zijn.

ONTSLAGNEMENDE LEDEN

Apostel Willy, Gepensioneerde, Karet Ledeganckstraat 29, 2850 Boom - geb te Boom 25-5-1945 -

45042536757

Somers Lode, Gepensioneerde, De. Wytshage 168., 's Herenbaan 2840. Reet - geb. te Boom 19-4-1924 -

24041927575

SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

Volgende personen werden aangesteld als leden van de Raad van Bestuur, deze lijst vervangt alle

voorgaande:

De Ridder Peter, Schepen/Bediende, Hoek 39A, 2850 Boom - geb. te Willebroek 4-3-1970

De Ridder Lucas, Gepensioneerde, Dc . Frans De Wachterlaan 38, 2870 Ruisbroek geb. te Reet 07-3- 1948

De Saeger Danny, Bediende, Lendenstraat 21, 2850 Boom geb. te Reet 22-10-1968

De Ridder Marleen, Bediende, Antwerpsestraat, 77/12, 2850 Boom - geb. te Reet 5-2-1059

Van de Mosselaer Marcelline, Gepensioneerde, Velodroomstraat 40, 2850 Boom - geb. te Reet 18-4-1947

Vertinden Walter, Gepensioneerde, Uitbreidingsstraat 32-6G, 2850 Boom - geb te Boom 20-05-45

Zij hebben onder elkaar aangesteld als:

De Ridder Peter, Voorzitter

Lucas De ridder, Econoom

Danny De Saeger Ondervoorzitter

De Ridder Marleen, Penningmeester

Van de Mosselaer Marcelline, Secretaris

Vertinden Walter Bestuurslid

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij ..,an de persofointeni bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naah' er handtekening

Coordonnées
CLUBHUIS PERTSGAD

Adresse
WETENSCHAPSTRAAT 3 2850 BOOM

Code postal : 2850
Localité : BOOM
Commune : BOOM
Province : Anvers
Région : Région flamande