BOS & SPEL, AFGEKORT : B & S

Association sans but lucratif


Dénomination : BOS & SPEL, AFGEKORT : B & S
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 828.219.553

Publication

13/02/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



~

11 111

*15024803*

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

0 3 FE$, 2015

afdeGeti#itDuerpen

Ondernemingsnr : 828.219.553

Benaming

(voluit) : Bos & Spel

(verkort) : B&S

Rechtsvorm : VZW (Vereniging zoncer winstoogmerk)

Zetel : Elf Novemberstraat 22, 2170 Merksem, België

Onderwerp akte : Bos & Spel vzw

BOS&SPEL vzw.

Artikel 1. De vereniging

Art. 1.1. Ondergetekend, allen van de Belgische nationaliteit,

1.Bert Carels

2.Silke Dingenen

3.Holmgren Michel

bijeen in vergadering op 1-6-2014 , zijn overeengekomen tussen hen de vereniging te veranderen en daartoe unaniem volgende statuten te aanvaarden.

Art 1.2. Rechtsvorm

De vereniging werd reeds opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003.

Art 1.3. Naam

1.De VZW draagt de naam "Bos&Spel", "B&S",

2.Deze naam moet voorkomen In alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art 1.4. Zetel

1.De zetel van de B&S vzw is gevestigd te Kapelstraat 54 , 2850 Boom, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Antwerpen.

2.De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied van België en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Art 1.5. Duur

B&S vzw werd opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2. Doeleinden en activiteiten

Art 2.1. Doeleinden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

B&S vzw is een open club die tot doel heeft de beoefening van een aantal bosspelen te promoten en te bevorderen en dit in een geest van vriendschap onder de leden en respect voor de andere natuur gebruikers.

Art 2.2. Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van B&S vzw worden verwezenlijkt, behoren onder

meer:

- het organiseren van trainingen, wedstrijden en stages voor de leden

- andersvaliden de kans bieden om bosspelen beoefenen,

jongeren begeleiden in het spelen in bossen

- promoten van natuur en spel via de media.

Daarnaast kan B&S vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomende commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen

Artikel 3. Lidmaatschap

Art 3.1. Effectieve leden

1.Er zijn minstens 5 effectieve leden met aile rechten zoals omschreven voor de leden in de wet van 16 januari 2003.

2.ledere natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen, ongeacht fysieke gesteldheid, overtuiging, ras, leeftijd, geslacht, nationaliteit, rang of stand, die de doelstellingen van B&S vzw ondersteunt en zal naleven. 3.De kandidaat-leden richten hun kandidatuurstelling schriftelijk aan de secretaris.

4.De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat ais effectief lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens 5 leden van het bestuur aanwezig te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van stemmen van de aanwezige leden van het bestuur.

5.De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als effectief lid.

6.Effectieve leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum 500 euro zal bedragen.

7.De oprichters zijn effectieve leden.

Art 3.2. Toegetreden leden

1.Elke natuurlijke persoon, ongeacht fysieke gesteldheid, overtuiging, ras, leeftijd, geslacht, nationaliteit, rang of stand, die de doelstellingen van B&S vzw ondersteunt en zal naleven, kan bij B&S vzw een mondelinge of schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

2.De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

3.Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. 4.Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

5.Toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum 500 euro zal bedragen.

Art 3.3. Ontslag

1.Effectieve leden kunnen zich op elk ogenblik uit B&S vzw terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief of e-mail te richten aan de secretaris. Het ontslag zal één week na ontvangst van dit schrijven ingaan.

2.Een ontslagnemend effectief lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend.

3.Ontslag geeft geen kwijting. Kwijting wordt pas verleend op de eerstvolgende Algemene Vergadering. 4.Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit B&S vzw terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht te richten aan de secretaris. Het ontslag zal één week na ontvangst van dit schrijven ingaan.

5.Bij ontslagname van een lid wordt de reeds betaalde lidmaatschapsbijdrage, voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend, niet terugbetaald.

2 b Art 3.4. Opschorting van leden MOD 2.2

s `.º%

" t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

1.Het lidmaatschap van leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar, binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort één maand na een schriftelijke aanmaning tot betaling,

2.Leden die hun jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden altijd geacht ontslagnemend te zijn.

Art 3.5. Beëindiging van lidmaatschap

1.Als een effectief lid handelt in strijd met de doelstellingen van B&S vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle effectieve leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden vereist is.

2.1-let effectieve lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

3.Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van B&S vzw kunnen door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Art 3.6. Rechten

1 .Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van B&S vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

2.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

Artikel 4. De Algemene Vergadering

Art 4.1. De Algemene Vergadering

1.De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden.

2.Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectlef lid heeft één stem.

Art 4.2. Waarnemers

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de Voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

Art 4.3. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:- wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de kwijting aan de bestuurders;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een effectief lid.

- het verkiezen en afzetten van de voorzitter en leden van de raad van bestuur;

- het bekrachtigen van de mandaten van de voorzitters van de werkgroepen;

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- het uitsluiten van de leden;

- het bepalen van de inhoudelijke standpunten en het algemene strategische beleid van de vereniging;

- het bepalen van het bedrag van de lidmaatschapsbijdrage;

- het aanpassen van het huishoudelijk reglement in alle gevallen waar de statuten dit toelaten.

- het oprichten of afschaffen van werkgroepen, zoals bepaald in het huishoudelijk reglement.

Art 4.4. Vergaderingen

1.De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen tijdens de maand januari gehouden worden op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens acht kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per e-mail tenzij het effectief lid een andere verzendingswijze heeft opgegeven.

r ~ MOD2.2

A " ~

2.De vergaderingen worden door de Voorzitter of door minstens twee bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt, dat door minstens twee bestuurders of op verzoek van minstens 2 effectieve leden minstens vijftien dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda geplaatst.

3.Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter of op verzoek van minstens twee bestuurders of op verzoek van minstens 5 effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens zestien kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Buitengewone Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per e-mail tenzij het effectief lid een andere verzendingswijze heeft opgegeven.

Art 4.5. Quorum en stemming

1.0e algemene vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, behalve in de gevallen bij wet bepaald. Beslissingen worden genomen bij meerderheid der stemmen behalve indien de wet of de statuten dit anders voorzien.

2.0e wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de effectieve leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder clan 2/3 van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijgeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

3.Leden diie niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen enkel door andere effectieve leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum één volmacht dragen.

4.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden. Derden krijgen kennis van de beslissing van de Algemene Vergadering op de bij wet voorziene wijze.

e Artikel 5. Bestuur en vertegenwoordiging

Art 5.1. Samenstelling naad van Bestuur

1.B&S vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste

d zeven bestuurders verkozen uit de effectieve leden.

2.De bestuurders worden verkozen door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen ere

c van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van drie jaar. De bestuurders zijn

herverkiesbaar.

3.De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester.

4.De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering, waarop minstens

ri de helft van alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, die daarover beslist bij een 2/3

meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde 'effectieve leden.

et 5.leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen' door schriftelijke kennisgeving aan de

secretaris. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in

zijn vervanging kan worden voorzien.

et

et

6.De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van

de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

7.De Raad van Bestuur treedt collectief op maar kan zijn bevoegdheid delegeren.

Art 5.2. Raad van Bestuur vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1.0e beslissingen van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in notulen, ingeschreven in een daartoe bestemd register, en getekend door de voorzitter en de secretaris. De afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door een lid van de Raad van Bestuur.

et 2.De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden inzake beheer en administratie van de

vereniging. AI wat niet uitdrukkelijk voorbehouden wordt, door de statuten of door de wet, aan de Algemene Vergadering, is de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

3.De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

4.De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn bestuursleden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij gelijk aantal stemmen heeft de voorzitter een beslissende stem.

Oi

' Voor. behouden aan het Belgisch

Staatsblad Luik B - Vervolg

Artikel 6. Aansprakelijkheid van de bestuurders

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de B&S vzw. Artikel 7, Boekhouding

MOD 2.2

L 3

1.Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2.31 december van ieder jaar, zullen de rekeningen opgemaakt en het dienstjaar afgesloten worden. De Raad van Bestuur maakt de inventaris en de balans van inkomsten en uitgaven op. Het batig saldo der balans behoort aan de vereniging en wordt in de maatschappelijke reserve gestort of opnieuw overgedragen.

3.Het eerste boekjaar loopt vanaf oprichtingsdatum tot 31 december 2008 en de eerste Algemene Vergadering wordt gehouden in januari 2009.

Artikel 8. Ontbinding

ln geval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de vzw dat moet toegekend worden aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

Artikel Leden van het bestuur

1.Volgende bestuursleden hebben ontslag genomen van hun functie:

Van Hoof Ken, Elf Novemberstraat 22 te 2170 Merksem, geboren op 14/08/1984 te Merksem,

Penningmeester

Guldentops Chi, K. Soetelaan 32 te 2150 Borsbeek, geboren op 19/10/1985 te Borgerhout, Secretaris

Huybrechts Andy, Groenendallaan 20 te 2170 Merksem, geboren op 30/01/1985 te Merksem, Algemeen

bestuurslid

2.Volgende bestuurleden zijn verkozen:

Dingenen Silke, Kapelstraat 54 te 2850 Boom, geboren op 17/02/1985 te Antwerpen, Penningmeester

Holmgren Michel, Nieuwdreef 166 te 2170 Merksem, geboren op 03/07/1988 te Merksem, Secretaris

3.Volgende bestuurleden zijn herkozen:

Carels Bert, Kapelstraat 54 te Boom, geboren op 25/10/1982 te Halle, Voorzitter

Opgemaakt te Merksem op 28/01/2015 door Michel Holmgren (Secretaris). ln 6 exemplaren, één exemplaar voor ieder bestuurslid, en één exemplaar voor de notulen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BOS & SPEL, AFGEKORT : B & S

Adresse
ELF NOVEMBERSTRAAT 22 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande