BLAUBERG SPORT

Association sans but lucratif


Dénomination : BLAUBERG SPORT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.055.560

Publication

03/07/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch-Staatsblacl-bekencl-te-rnakeç kopie

na neerlegging van de akte ttTY gele-

ven de

1 RFOHTBP.KIK VAN KOOPHANDEL



baht Eial Bel Staa

111111 IJIMIt110.1

24 JUNI 2014

ANTWERPEN stoeiiny lLIRNHOUT

De Griffier

Griffie

Ondemerningsnr 0837.055.560

Benaming

(voluit): BLAUBERG SPORT

(verkort)

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Poedertoren 11 - 2230 Herselt

Onderwerp akte: ontslag - benoeming bestuurders - toetreding leden

Uittreksel uit de AV dd 01 juni 2014

De vergadering aanvaardt deloetreding als effectief lid van Mevrouw Janse Linda,

wonende Poedertoren 111e 2230 Herselt. Het mandaat gaat in op heden voor een periode van 3 laar.

De vergadering aanvaardt het ontslag van de heer Simons Jan, wonende te 3271 Zichem, Vossekotstraat 148 als effectief lid en als lid van de raad van bestuur met ingang op heden. Er wordt kwijting verleend voor zijn uitgeoefend mandaat.

Worden herbenoemd voor een nieuwe periode van 3 jaar:

Mulders Bart

Aerts Ronald

Van Rengen Tom

De algemene vergadering stelt de raad van bestuur als volgt samen:

-Voorzitter: Mulders Bart

-Secretaris : Aerts Ronald

-Penningmeester1ondervoorzitter : Van Rengen Tom

-Bestuurslid; Janse Linda

Mulders Bart

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik i3 vermeiden Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de peso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

29/06/2011
ÿþ" MOD 2.2



Luik B in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



1111

" 11097632

,

- ._ _I,t-f .41

c a'i'.~ t..;4..F.:.G v GRIFFIE PEOHTDANK VAN

1 7 JUNI 2011

KOOPHANkfIIURNHOUT

De griffier



Ondernemingsnr : o . d SS.S 60

Benaming

(voluit) : BLAUBERG SPORT

(verkorf) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : POEDERTOREN 11 - 2230 HERSELT

Onderwerp akte : OPRICHTING

Op 31 mei 2011 zijn samengekomen te 2230 Herselt, Poedertoren 11:

10 dhr Van Rengen Tom, Rhodestraat 50, 3201 Langdorp  681221.069.37

2° dhr. Aerts Ronald, Sparstraat 1, 2230 Herselt  650519.323.22

3° dhr. Mulders Bart, Poedertoren 11, 2230 Herselt  630924.431.41

4° dhr. Simons Jan, Vossekotstraat 148, 3271 Zichem  580105.289.10

die verklaren, met ingang van i juni 201lover te gaan tot de oprichting

winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt luiden:



van een vereniging zonder,

Hoofdstuk I: Benaming, zetel, doel en duur

Art. 1. De vereniging voert met ingang van 1 juni 2011 de benaming 'Blauberg Sport vzw'., met maatschappelijke zetel te 2230 Herselt, Poedertoren 11, ressorterend onder het Arrondissement Turnhout.

Het post- en briefwisselingadres wordt gevestigd op hetzelfde adres.

Art. 2.. De vereniging 'Blauberg Sport vzw' heeft tot doel: het bevorderen van de sport, dit in de breedste zin van het woord, onder de jeugd, jong-volwassenen en volwassenen, en dit zowel in competitie als in vriendschappelijk verband; tevens stelt het tot doel het organiseren van activiteiten in de vrije tijd, die het, sportieve en culturele karakter verhogen. Hiertoe mag de verenging alle activiteiten, die er rechtstreeks of onrechtstreeks verband mee houden organiseren en inrichten die het doel nastreven en de werking bevorderen.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden conform de wettelijke bepalingen.

" Hoofdstuk Il: Leden

Art. 4. De vereniging bestaat uit vaste (of effectieve) leden en toegetreden leden. Het aantal vaste leden is onbeperkt doch mag niet minder dan drie bedragen. De vaste leden beschikken over de ruimste rechten in de vzw. De oprichters maken deel uit van het vaste leden aantal.

Art. 5. De toegetreden leden maken deel uit van de vereniging om het sportieve karakter te verzekeren en" het doel van de vereniging na te streven. Zij dragen echter geen enkele beleidsverantwoordelijkheid in de bestuurlijke instanties van de vzw.

Art. 6. De Raad van Bestuur kan met eenvoudige meerderheid ieder persoon die tot de vereniging wenst toe: te treden, aanvaarden als lid.

Art. 7. Een lid wordt de facto als ontslagnemend beschouwd als het zijn jaarlijks lidmaatschapsbijdrage niet: heeft betaald. Tot uitsluiting van een lid kan slechts overgegaan worden door de Algemene Vergadering, met: een meerderheid van twee derde van haar stemgerechtigde leden.

Art. 8. Het ontslagnemend of uitgesloten lid, noch hun rechthebbenden, heeft geen enkel recht op het; maatschappelijk bezit van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun. rechtsvoorgangers gedane inbrengsten terug te vorderen.

Art. 9. De effectieve leden betalen een lidgeld zoals de algemene vergadering jaarlijks bepaalt, maar dit mag; niet hoger zijn dan 50 euro.

Art. 10. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Hoofdstuk III: Bestuurlijke instanties

Art. 11. Algemene Vergadering

Art. 11.1. De Algemene Vergadering (afgekort A.V.) van de vereniging is samengesteld uit aile vaste leden openomen in het ledenregister.

blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch StaatsbIád - 29[06/26I1- Annexes dru Monitet r bëIge

Op de laatste

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 11.2. Elk lid heeft één hoofdelijke stem. Een lid mag zich door een ander lid bij volmacht laten vertegenwoordigen, maar per lid wordt slechts één geschreven volmacht toegelaten.

Art. 11.3. Het is de A.V. vrij personen of diensten omwille van hun deskundigheid en specifieke opdracht of functie te coopteren. Zij hebben slechts een adviserende stem.

Art. 11.4. De A.V. vergadert minstens éénmaal per jaar en dit voor 30 april na het sociale dienstjaar.

Art. 11.5. De A.V. heeft als taak de activiteiten van de vereniging te sturen. De bevoegdheden van de A.V. zijn: de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening, verlenen van kwijting aan de bestuurders, de vaststelling van het lidgerd, goedkeuren van het huishoudelijk reglement, het benoemen en afzetten van de bestuurders, uitsluiting van leden, benoeming van de commissarissen, de wijziging van de statuten en de ontbinding van de vzw.

Art. 11.6. De Algemene Vergadering wordt samengeroepen door de Voorzitter of bij ontstentenis door twee leden van de Raad van Bestuur of wanneer minstens één vijfde van de leden daar om verzoekt.

Art. 11.7. De leden worden uitgenodigd onder gewone brief, fax of mail ten minste acht dagen voor de vergadering. De oproeping tot deelname aan de vergadering vermeldt datum, uur, plaats en de agendapunten. De A.V. kan slechts geldig besluiten nemen over de punten geplaatst op de agenda. Elk !id kan schriftelijk verzoeken een agendapunt toe te voegen minstens één maand voor de vergaderdatum.

Art. 11.8. De beslissingen worden genotuleerd in een verslag dat ter goedkeuring wordt voorgelegd op de eerstvolgende vergadering. Alle leden en derden, die een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels bekomen op schriftelijk verzoek.

Art. 11.9. Alle gewone beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Wijziging van de statuten en afzetten van bestuurders gebeurt met een drievierde meerderheid. Wijziging van het doel gebeurt met een viervijfde meerderheid.

Art. 11.10. Indien het goutum, de helft plus één van de opgeroepenen bij de eerste oproep niet wordt gehaald, wordt een tweede oproep gedaan. Deze tweede oproeping mag vermeld worden op de eerste uitnodiging, maar moet minstens 15 dagen later liggen dan de eerste vergadering.

Art. 11.11. Indien de omstandigheden dat vereist kan een buitengewone algemene vergadering worden samen geroepen onder dezelfde oproepingsvoorwaarden.

Art. 12 Raad van Bestuur

Art. 12.1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur (afgekort R.V.B.) van ten minste 3 leden. Deze wordt voorgezeten door de Voorzitter en gekozen door de A.V.

Het aantal leden van de RVB moet lager zijn dan het aantal leden van A.V.

Art. 12.2. De Bestuurders worden gekozen voor een termijn van 3 jaar. Bij een vroegtijdig ontslag van een bestuurder wordt in zijn vervanging voorzien tot aan het einde van het oorspronkelijk mandaat. Indien bij het ontslag van bestuurders, de raad van bestuur tot minder dan de helft van het vooropgestelde aantal zou terugvallen, wordt een bijzondere algemene vergadering opgeroepen.

Art. 12.3. De kandidaturen voor de functie van bestuurder moeten gericht worden aan de voorzitter van de vereniging en dit minstens 8 dagen voor de algemene vergadering.

Art. 12.4. De R.V.B. verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze vormen het dagelijks bestuur en vergaderen zo vaak als nodig. Hun mandaat is onbezoldigd, jaarlijks en hernieuwbaar.

Art. 12.5. De R.V.B. vergadert minstens éénmaal per jaar op uitnodiging van de voorzitter of van 2 bestuurders. De oproepingsbrief met vermelding van agenda, plaats, datum en uur wordt minstens 8 dagen voorafgaand per gewone post, fax of mail aan de bestuurders overgemaakt.

Art. 12.6. De R.V.B. vergadert slechts geldig wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien het quotum, de helft plus één van de opgeroepenen, bij de eerste oproep niet wordt gehaald, wordt een tweede oproep gedaan. Ongeacht het aantal aanwezigen kan dan rechtsgeldig worden vergaderd.

Art. 12.7. Alle besluiten worden genomen met een gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter, die de beslissing kan laten uitvoeren of afvoeren. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen met een schriftelijke volmacht, doch beperkt tot één volmacht per

bestuurder. "

Art. 12.8. De beslissingen worden genotuleerd in een verslag dat ter goedkeuring wordt voorgelegd op de eerstvolgende vergadering. Alle leden en derden, die een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels bekomen op schriftelijk verzoek.

Art. 12.9. De R.V.B. is gemachtigd:

- alle handelingen van beheer en beschikking te treffen, die niet door de statuten zijn toegewezen aan de

algemene vergadering en die een goede werking in het belang van de vereniging moeten waarborgen

- om het huishoudelijk reglement op te maken en bij te sturen

- opmaken van de jaarrekening en de begroting en ter goedkeuring voorleggen aan de A.V.

- bevaegdheden geheel of gedeeltelijk over te dragen of te delegeren aan een dagelijks bestuur

- financiële verrichtingen te doen en handelingen t.o.v. derden te stellen. Hiertoe mandateert de R.V.B. de

Voorzitter individueel tot het stellen van handelingen t.o.v. derden en de penningmeester, eveneens individueel,

tot het verrichten van de financiële verrichtingen

Art. 12.10. De bestuurders zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Zij

worden geacht de vereniging te besturen als een goed huisvader. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het

vervullen van hun mandaat. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

M4D 2.2

Luik B - Vervolg

" Art. 13. College der Commissarissen

" Art. 13.1. Het College der Commissarissen voor de rekeningen omvat minstens twee commissarissen, door de A.V. verkozen. Het College kan zich laten bijstaan door een onafhankelijk expert. De leden van het college zijn geen lid van de R.V.B.. Het mandaat van commissaris is jaarlijks, hernieuwbaar en onbezoldigd.

Hoofdstuk IV: Begrotingen, rekeningen

Art. 14.1. Het sociaal dienstjaar vangt aan op de eerste januari en eindigt op 31 december van eik jaar, De

goedkeuring van de jaarrekening geldt als kwijting voor de bestuurders.

Hoofdstuk V: Wijzigingen der statuten en ontbinding "

Art. 15. Voor de modaliteiten van wijziging der statuten en de ontbinding zal de vergadering zich houden aan

de schikkingen van de wet van 27 juni 1921, herzien bij K.B. en gepubliceerd B.S. 11/12/2002. .

Bij besluit tot ontbinding benoemt de A.V. één of meerdere vereffenaars, die het eventuele netto activa zullen overdragen aan een andere vereniging zonder winstoogmerk, die hetzelfde of aanverwant doel nastreeft als deze vereniging, overeenkomstig de beslissing van de A.V.

Hoofdstuk VI: Huishoudelijk reglement

Art. 16. Voor de kwesties, in functie van een goede dagelijkse werking van de vereniging, die niet in de statuten voorzien worden, wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement opgemaakt door de Raad van Bestuur en bekrachtigd door de algemene vergadering.

"

"

Aldus aangenomen met éénparigheid van stemmen op de oprichtingsvergadering van 31 mei 2011.Meteen

gaan de oprichters over tot het samen roepen van een Algemene Vergadering en verkiezen als bestuurder: Voorzitter: Simons Jan, Vossekotstraat 148, 3271 Zichem  580105.289.10

Secretaris: Aerts Ronald, Sparstraat 1, 2230 Herselt  650519.323.22

Ondervoorzitter/Penningmeester: Van Rengen Tom, Rhodestraat 50, 3201 Langdorp  681221.069.37 Bestuurder-Afgevaardigde Jeugd Everbeur Sport: Mulders Bart, Poedertoren 11, 2230 Herselt  630924.431.41

Hun mandaat gaat in op 1 juni 2011 voor de duur van 3 jaar.

De R.V.B. mandateert, conform art. 12.9 littera 5, de Voorzitter van de Raad van Bestuur, de vereniging te binden t.o.v. derden en mandateert tevens de Penningmeester om onbeperkt alle financiële verrichtingen te treffen.

De Voorzitter, De Secretaris,

Simons Jan Aerts Ronald

r+

"

ár

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad2Y/06/2011- Annexes du Moniteur belgè

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
BLAUBERG SPORT

Adresse
POEDERTOREN 11 2230 HERSELT

Code postal : 2230
Localité : HERSELT
Commune : HERSELT
Province : Anvers
Région : Région flamande