ARTS ET METIERS

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ARTS ET METIERS
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 556.914.216

Publication

07/08/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mod PDF 11,1

e 1,00

E 999,00

e

comparant sub 1 comparant sub 2

voor een totaal van: 1.000, 00

Op de laatste blz. van Luik vermelden : "Pecto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris,. hetzij van de perso(6}n(én)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenvdoordigen

Verso : Naam en handtekening.

"19151 18*

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

2 9 SliM4%

Ondernemingsnr : . . L

Benaming (voluit) : Arts et Métiers

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Kloosterstraat 63, 2000 Antwerpen, België

(volledig adres)

Onderwern(en? akte :Oprichting -Statuten

Tekst :

Griffie

Tussen ondergetekenden:

- Mevrouw Camille, Marie, Anne Rutherford, Franse Nationaliteit, woonachtig te Frankrijk, 16 Cours du 7ème art, 75019 Paris, ID 12AA01407, sub 1;

- De heer Bert Haelvoet, Belgische Nationaliteit, woonachtig te B-2000 Antwerpen, Kloosterstraat 63, ID 5919410742-01, sub 2;

is besloten dat onder hen op datum van 8 juli 2014 een vennootschap onder firma opgericht wordt en op 10 juli 2014 werd in een onderhandse akte overeengekomen wat volgt:

TITEL I -- OPRICHTING

INBRENG IN GELD

De comparanten verklaren dat onder hen een vennootschap onder firma opgericht is waarin zij het volgende verklaren in te brengen in baar geld, als blijkt uit de stortingen op een bankrekening gehouden bij BELFI(JS, met rekeningnummer BE 61 0689 0029 4817,

Als vergelding voor hun inbreng, wordt aan de comparanten het volgend aantal aandelen toegekend:

d,tl U.r % - vervolg

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Mod PDF 11.1

aan comparant sub 1 1 aandeel

aan comparant sub 2 999 aandelen

Elk aandeel werd volledig betaald, zodat het kapitaal volgestort is en ter beschikking staat van de vennootschap.

Hierna stellen de comparanten de statuten van de

vennootschap als volgt vast:

TITEL II - STATUTEN

HOOFDSTUK I - NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR

ARTIKEL EEN

De vennootschap is een vennootschap onder firma, opgericht onder de naam: "Arts et Métiers". Daarnaast heeft de vennootschap het recht de handelsnaam " Bert Haelvoet" te gebruiken.

ARTIKEL TWEE

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Kloosterstraat 63, 2000 Antwerpen.

Hij kan, zonder statutenwijziging, door de beslissing van de zaakvoerder, overgebracht worden naar elke andere plaats in het Vlaamse landsgedeelte of tweetalig taalgebied Brussel. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, ook bijhuizen, filialen, administratieve zetels, uitbatingen, agentschappen, kantoren en bewaarplaatsen oprichten in België en in het buitenland.

ARTIKEL DRIE

De vennootschap heeft tot doel:

1. De levering van diensten in de entertainment-, reclame-en mediasector in de meest brede zin, alsmede het verkopen, uitlenen en beheren van materiële en immateriële eigendom in deze sectoren en dit zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden en zo onder meer, zonder dat deze opsomming limitatief is:

2.De creatie, uitvoering, regie, opname, productie, promotie, verspreiding en exploitatie van letterkundige,

Op de Ieatste blz. van Luik B vermelden _ Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

E vervolg Mod POP 11.1

muzikale, audiovisuele en theatrale werken en uitvoeringen, alsmede werken van toegepaste kunst waarbij zij als uitgever en als producent kan fungeren;

3.De artistieke invulling, productie, organisatie en exploitatie van theater-, amusements- en culturele producties, congressen, seminaries, bedrijfsfeesten, evenals publiciteitscampagnes in dit domein, en dit alles in de ruimste betekenis, in binnen- en buitenland;

Voor, behouden aan hpt Belgisch Staatsblad

4.Alle verrichtingen die in verband staan met de

uitvoerende productie van entertainment concepten voor radio, televisie, film, video of eender welk medium of drager en dit in de meest uitgebreide betekenis. Dit wil o.a. zeggen: onderhandeling, structuren van productieovereenkomsten, productiedelegatie en -opvolging, marketing, in- en verkoop, management, rechtenbeheer- en verwerving van entertainmentproducten op compact disc, video, film, of eender welk andere drager, dit alles in de ruimste betekenis, en dit zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden;

5.Het bedenken, uitwerken en produceren van

reclamecampagnes voor alle media;

6.Het fungeren als creatieve denktank door het bedenken, creëren en uitwerken van concepten en creatieve oplossingen voor derden;

7.Het organiseren van evenementen en activiteiten in alle genres en domeinen van media, cultuur en entertainment, zoals theater, muziek, audiovisuele media, reclame, dans, letterkunde, plastische en toegepaste kunsten of

gastronomie en/of hiervoor als toeleverancier of consultant fungeren;

8.Het beheren en exploiteren van de intellectuele eigendomsrechten uit hoofde van haar werkzaamheden;

9.Het organiseren van cursussen, workshops en seminaries;

10.De groot- en kleinhandel van alle mogelijke mediadragers en gadgets in verband met bovengenoemde activiteiten;

11.De aankoop, verkoop, verhuur en beheer van onroerende goederen;

12.De handel, aankoop en verkoop voor eigen rekening en in opdracht van alle mogelijke kunst- en cultuurobjecten;

13. het adviseren van bedrijven en particulieren omtrent de aan- en verkoop van hedendaagse kunst.

De vennootschap heeft verder tot doel:

Op de laatste blz. van Lulk 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o}n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

t

f ui% - vervolg Mort POF 11.1

Zowel in België als in het buitenland, onder eender welke vorm, participaties te verwerven en aan te houden in vennootschappen en ondernemingen;

Het deelnemen in of de directie voeren over andere vennootschappen en ondernemingen; het management en het bestuur van om het even welke ondernemingen en vennootschappen; het optreden als vereffenaar;

Het verlenen van technische, financiële of commerciële bijstand aan alle Belgische en buitenlandse ondernemingen;

De vennootschap mag alle industriële, commerciële en financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, kredieten en leningen aangaan en toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. De vennootschap kan deze verrichtingen doen in eigen naam en voor eigen rekening, maar ook voor de rekening van derden, hetzij in hoedanigheid van tussenpersoon.

Het aanvragen, verwerven, verhandelen en exploiteren van licenties, octrooien, merken en dergelijke;

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen, voor haarzelf en zelfs voor derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Deze opsomming is slechts aanwijzend en niet beperkend.

Het doel kan gewijzigd worden bij besluit van de algemene vergadering, mits inachtneming van de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL VIER

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd. HOOFDSTUK II - KAPITAAL, AANDELEN

ARTIKEL VIJF

a Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt.

b Het minimumbedrag ervan is vastgesteld op duizend euro (e 1.000) en is bij de oprichting volledig geplaatst.

c Het wordt vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen.

Op de laatste blz. van Luik 8 vernielden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o}n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Vont-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

j irit^, E, - vervolg MM POF 11.1

d Boven dit minimumbedrag is het kapitaal veranderlijk zonder statutenwijziging als gevolg van intreding van nieuwe vennoten, uittreding van vennoten of het nemen van nieuwe aandelen door personen die reeds vennoten waren.

e Het statutair minimumkapitaal kan verhoogd worden bij besluit van de buitengewone algemene vergadering volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten, door inbreng in geld of in natura.

f Buiten de aandelen die aan zulke inbreng beantwoorden, mag geen enkele soort effecten worden uitgegeven, onder welke benaming ook.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

ARTIKEL ZES

Elke opvraging van kapitaal op niet-volgestorte aandelen zal geschieden door de zaakvoerder mits verwittiging aan de

vennoten tenminste twee maanden op voorhand, per

aangetekend schrijven.

De vennoot die laattijdig is met het voldoen aan deze verplichting zal een intrest , gelijk aan de wettelijke intrest, verschuldigd zijn aan de vennootschap te rekenen vanaf de inbaarheid.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op de aandelen van een vennoot niet volledig zijn gedaan volgens deze bepaling, blijft de uitoefening van zijn stemrecht

geschorst, onverminderd de bevoegdheid om de vennoot uit te sluiten.

ARTIKEL ZEVEN

De vennootschap erkent slechts één enkel eigenaar per titel voor de uitoefening van de eraan verbonden rechten. Indien meerdere personen eigenaar van een titel zijn, wordt de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon aangeduid wordt als eigenaar van de titel ten overstaan van de vennootschap.

HOOFDSTUK III - LIDMAATSCHAP, VERPLICHTINGEN

ARTIKEL ACHT

Vennoten zijn de oprichters aangewezen in de

oprichtingsakte, en al degenen die later toetreden en

daartoe één of meer aandelen nemen.

ARTIKEL NEGEN

De vennoten kunnen de op hun aandelen gestorte gelden niet

terugnemen, dan nadat de algemene vergadering dit

toegestaan heeft bij gewone meerderheid van stemmen.

ARTIKEL TIEN

De zaakvoerder aanvaardt de vennoten door zijn eenvoudige

beslissing.

Het lidmaatschap wordt verkregen door het nemen van

tenminste 1 aandeel.

De toetreding als vennoot na de oprichting, blijkt, bij

uitsluiting van enig ander bewijs, uit het plaatsen van

Op de laatste hlz. van Luík B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

l.uif I - vervolg Mod ADF 11.1

zijn handtekening voorafgegaan door de dagtekening tegenover zijn naam in het register van de vennootschap.

ARTIKEL ELF

Het lidmaatschap gaat teniet door uittreding, uitsluiting, overlijden, faillissement of kennelijk onvermogen. Uitsluiting kan door de zaakvoerder worden uitgesproken tegen de vennoot die, op om het even welke manier, de materiële of morele belangen van de vennootschap schaadt, of haar statuten of reglementen niet naleeft. De zaakvoerder beslist ter zake bij eenvoudige beslissing. Behoudens de zaakvoerder kan ook de algemene vergadering de uitsluiting uitspreken bij gewone meerderheid van stemmen.

ARTIKEL TWAALF

De uittredende of uitgesloten vennoot kan de ontbinding van de vennootschap niet vorderen. Hij heeft slechts recht op uitkering van de waarde van het scheidingsaandeel te berekenen volgens artikel 17 van de statuten.

ARTIKEL DERTIEN

In geval van overlijden van een vennoot, wordt de vennootschap niet ontbonden. De erfgenamen kunnen de vereffening niet vorderen, maar hebben recht op de waarde van het scheidingsaandeel van hun rechtsvoorganger in de vennootschap, zoals die zal blijken uit de balans van het boekjaar waarin deze overleden is, te berekenen volgens artikel 17.

Indien de erfgenaam reeds vennoot was vóór het overlijden, verkrijgt hij de aandelen van zijn rechtsvoorganger. Ook kunnen de erfgenamen van de overledene vennoot worden, indien zij voldoen aan de vereisten die daartoe in de statuten gesteld zijn.

HOOFDSTUK IV - AANDELEN

ARTIKEL VEERTIEN

De aandelen zijn steeds nominatief.

ARTIKEL VIJFTIEN

De aandelen kunnen aan vennoten overgedragen worden indien zij volgestort zijn: zolang ze niet volgestort zijn, kunnen ze slechts met de voorafgaande toestemming van de zaakvoerder overgedragen worden aan vennoten.

ARTIKEL ZESTIEN

De aandelen kunnen niet overgedragen worden tenzij aan

personen die reeds vennoot zijn.

ARTIKEL ZEVENTIEN

Wanneer volgens de wet of deze statuten een uittredende of uitgesloten vennoot, dan wel de erfgenamen of schuldeisers van een vennoot, recht hebben op de waarde van zijn gerechtigheid in de vennootschap (scheidingsaandeel), dan wordt deze schuldvordering als volgt berekend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto. Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ion aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan hot Belgisch Staatsblad

I Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

L rtür C - vervolg

Mod POF 11,1

De rechthebbende kan de ontbinding noch vereffening, en evenmin de verzegeling vorderen, maar slechts de uitkering van de waarde van het scheidingsaandeel zoals dit zal blijken uit de jaarrekening van het boekjaar waarin de vennoot is uitgetreden, uitgesloten of overleden is, dan wel zijn faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamheid uitgesproken is.

De waarde van het scheidingsaandeel omvat het bedrag dat door de betrokken vennoot op zijn aandelen gestort was zonder toevoeging van reserves.

Geen uitkering kan toegekend worden indien als gevolg daarvan het netto-actief van de vennootschap zou dalen beneden het bedrag van het gestorte minimumkapitaal vermeerderd met de wettelijke en onbeschikbare reserves.

HOOFDSTUK V - BESTUUR

ARTIKEL ACHTTIEN

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere

zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen.

ARTIKEL NEGENTIEN

1 De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor, de algemene vergadering alleen bevoegd is.

2 De zaakvoerder mag het dagelijks bestuur toevertrouwen aan één of meer directeurs.

3 De zaakvoerder en de afgevaardigden tot het dagelijks bestuur mogen, in het raam van dat bestuur, volmachten, beperkt tot één of meer rechtshandelingen of tot een bepaalde reeks rechtshandelingen, toekennen aan bijzondere gevolmachtigden.

HOOFDSTUK VI - ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL TWINTIG

Elk jaar op de laatste vrijdag van de maand mei om 18.00 uur, of indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag, zal de gewone algemene vergadering gehouden worden in de zetel van de vennootschap.

ARTIKEL EENENTWINTIG

De zaakvoerder mag de buitengewone algemene vergaderingen bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap het vergt; hij wordt hiertoe verplicht op eerste schriftelijke aanvraag van twee vennoten ofwel van één of meer vennoten die samen ten minste één vijfde van het maatschappelijk kapitaal. bezitten.

De buitengewone algemene vergaderingen zullen gehouden worden in de plaats, op dag en uur aangeduid in de oproepingsberichten.

Op de laatste blz. van fuik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso{o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

a

4"

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

i_ttifc i - vervolg Mcd POF 11.1

ARTIKEL TWEEËNTWINTIG

Alle vennotén zijn stemgerechtigd in de algemene

vergadering. Zij hebben ieder één stem en bovendien één

stem per volgestort aandeel.

HOOFDSTUK VII - JAARREKENING

ARTIKEL DRIEËNTWINTIG

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en

eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

HOOFDSTUK VIII - ONTBINDING

ARTIKEL VIERENTWINTIG

In geval van ontbinding van de vennootschap is de zaakvoerder in functie van rechtswege vereffenaar, tenzij de algemene vergadering anders beslist met gewone meerderheid van stemmen.

TITEL III - SLOTVERKLARINGEN

1 Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2015.

2 Tot zaakvoerder wordt benoemd voor een onbepaalde duur:

3 Bert Haelvoet, Kloosterstraat 63, 2000 Antwerpen, voornoemd.

4 Volmacht:

5 Als bijzondere mandataris, met recht van substitutie, wordt aangesteld: Beleac NV, Verbindingsdok Oostkaai 23 bus 211/214, 2000 Antwerpen,alsook haar aangestelden,aan wie de macht wordt gegeven om alle formaliteiten te vervullen en documenten te ondertekenen met het oog op de wijzigingen en/of verbeteringen van de inschrijving van de vennootschap in de Kruispuntbank van Ondernemingen en bij de BTW-administratie.

r

SLOT VAN DE ONDERHANDSE OPRICHTINGSAKTE

Aldus opgemaakt in 5 originelen te Antwerpen op 10 juli. 2014.

Eén origineel zal worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel te Antwerpen, één zal worden aangeboden ter registratie, één zal bewaard worden op de zetel van de vennootschap en ieder van de ondergetekenden heeft een origineel ontvangen.

Bert Haelvoet

i7Q" ~s.3~e-+~~eh

Op de laalsle blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ARTS ET METIERS

Adresse
KLOOSTERSTRAAT 63 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande