ANIMA MUNDI

Association sans but lucratif


Dénomination : ANIMA MUNDI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 535.864.424

Publication

02/07/2013
ÿþr,

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

r

1 u

*131 1033"

Benaming ANIMA MUNDI

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 2500 Lier Spoorweglei 12

' Ondernemingsnr : 535. ALI . 42.11

Voorwerp akte : OPRICHTING

Uittreksel afgeleverd om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Mechelen

OPRICHTING

Het blijkt uit een onderhandse akte van oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk Anima

Mundi te Lier op 19 juni 2013, dat:

1. Stichter(s);

al de heer Wim Mark MERTENS, wonende te 2560 Nijlen, Herenthoutsesteenweg 159;

b/ mevrouw Sandra VERCAMMEN, wonende te 2500 Lier, Spoorweglei 12;

cl de heer Erwin Willy Mia VERMUYTEN, wonende te 2970 Schilde, Leeuwkensweg 40;

d/ mevrouw Kristel QUINTENS, wonende te 2235 Houtvenne, Vennekensstraat 30;

e/ mevrouw Heidi ELZEN, wonende te 2560 Nijlen, Herenthoutsesteenweg 159,

een vereniging zonder winstoogmerk hebben opgericht, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921,

met de volgende kenmerken:

2. Naam: vereniging zonder winstoogmerk met als naam Anima Mundi.

3. Zetel: 2500 Lier, Spoorweglei 12, gerechtelijk arrondissement Mechelen.

4. Minimum aantal leden: 3.

5. Doel:

De vereniging heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland:

kinderen en volwassenen bereiken, verenigen en verbinden reet activiteiten, evenementen en informatie omtrent hoogstaande spirituele mogelijkheden tot groei van het persoonlijk bewustzijn, samen onderweg naar co-creatie in eenheidsbewustzijn.

De vereniging zal dit doel bereiken door zelf activiteiten, lessen en workshops in te richten waarbij de volgende intenties de basis vormen: vrijheid van wil, broederlijkheid van hart, gelijkheid van geest.

De vereniging kan alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel te maken hebben en alle handelingen stellen om dit doel te verwezenlijken.

Zij mag in het kader van haar doelstelling allerhande activiteiten organiseren of steunen, waaronder het beleggen van vergaderingen, het houden van voordrachten en voorstellingen, het inrichten van evenementen, Lectuur en tijdschriften uitgeven, drukken en verspreiden; prijzen uitschrijven en steun verlenen onder alle vormen aan alle andere instellingen en private personen.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. ln het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen waarvan de opbrengsten moeten aangewend worden voor het belangeloze doel van de vereniging.

Deze opsomming is verhalend en niet beperkend.

6. Toetreding en uitsluiting van leden:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, Hetzij van de perso(o)nien} bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

C 3

Voorbehouden . aàn het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

-

Er zijn minstens minimum 3 werkende leden met alle rechten zoals omschreven voor de [eden in de VZW-wet. De oprichters zijn allen werkende leden.

Daarnaast kan iedere natuurlijke en/of rechtspersoon en/of organisatie zich kandidaat stellen als werkend lid.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar ; eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dient minstens de meerderheid van de leden van de raad van bestuur aanwezig te zijn. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de VZW-wet en de statuten worden beschreven. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de ; algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden en niet aan de toegetreden leden.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft.

De raad van bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven per fax en/of per gewone brief te richten aan de voorzitter. Het ontslag zal één maand na ontvangst van dit schrijven door de voorzitter ingaan, tenzij het aantal werkende leden door dit ontslag zou dalen beneden het wettelijk bepaalde minimum. In dit laatste geval zal het ontslag ingaan, van zodra in de vervanging van het werkend lid is voorzien (en uiterlijk drie maanden na ontvangst van de ontslagbrief door de voorzitter).

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht aan de voorzitter. Het ontslag wordt effectief één maand na dit bericht.

Een ontslagnemend werkend of toegetreden lid zal echter wel worden verplicht tot betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot deelname in de kosten die werden goedgekeurd voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens 1 /5 van alle werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1 /2 van alle werkende leden aanwezig zijn, en waarbij de beslissing een 2/3-meerderheid van stemmen van de aanwezige (of vertegenwoordigde) leden vereist.

Het werkend [id waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht te worden gehoord.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW, hun jaarlijks lidgeld niet tijdig betalen (na hiertoe aangemaand te zijn) of het huishoudelijk reglement niet naleven, kunnen door een eenzijdig besluit van de raad van bestuur worden uitgesloten van lidmaatschap met onmiddellijke ingang. Iedere beslissing tot uitsluiting wordt gemotiveerd.

7. Algemene vergadering:

a/ bevoegdheden:

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering worden uitgeoefend:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

4. de ontbinding van de vereniging;

5. de uitsluiting van een lid;

6. alle beslissingen die enige wet of de statuten voorbehouden aan de algemene vergadering.

b/ wijze van bijeenroeping:

De uitnodiging voor de gewone algemene vergadering (jaarvergadering) wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of per gewone post op het nummer of het adres dat het werkend lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden adn het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De vergaderingen worden bijeengeroepen door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens twee bestuurders. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens twee bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20e van de werkende leden minstens tien dagen voor de vergadering werd aangebracht, op de agenda wordt geplaatst.

Bijzondere bijeenkomsten in bijzondere of buitengewone algemene vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter en/of op verzoek van minstens twee bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden. De uitnodiging wordt minstens 2 weken voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of per gewone post op het nummer of het adres dat het werkend lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW.

c/ kennisgeving beslissingen aan leden en derden:

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de bij wet vastgelegde modaliteiten. Derden krijgen kennis van de beslissingen van de algemene vergadering op de bij wet voorziene wijze.

8. Raad van bestuur:

a/ wijze benoeming en ontslag van bestuurders:

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

b/ bevoegdheden:

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de VZW-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de algemene vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de VZW en/of de vestiging van een hypotheek.

c/ uitoefening bevoegdheden: als college.

d/ duur mandaat: voor onbepaalde duur en eindigt slechts bij hun overlijden, ontslag, herroeping of door verlies van lidmaatschap.

e/ naam, alle voornamen, geboortedatum en -plaats, adres bestuurders:

1) de heer Wim Mark MERTENS, geboren te Gent op 24 december 1974, wonende te 2560 Nijlen, Herenthoutsesteenweg 159, voorzitter;

2) mevrouw Sandra VERCAMMEN, geboren te Lier op 5 januari 1973, wonende te 2500 Lier, Spoorweglei 12, ondervoorzitter,

3) de heer Erwin Willy Mia VERMUYTEN, geboren te Mortsel op 21 mei 1979, wonende te 2970 Schilde, Leeuwkensweg 40, schatbewaarder;

4) mevrouw Kristel QU1NTENS, geboren te Hasselt op 9 juli 1971, wonende te 2235

Houtvenne, Vennekensstraat 30, secretaris.

f/ de bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen.

9. Externe vertegenwoordiging:

2 bestuurders samen vertegenwoordigen de vereniging in en buiten rechte.

in afwijking van de VZW-wet, kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stelten die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij de aan- of verkoop van onroerende goederen van de VZW en/of de vestiging van een hypotheek.

7. Dageliiks bestuur:

Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, zullen deze personen alleen kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

In afwijking van de VZW-wet, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet " zonder toestemmingvan één beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur voor transacties die duizend euro (¬ 1.000,00) te boven gaan.

11. Maximum biidrage voor (werkende en toegetreden) leden:

a/ toetredingsbijdrage: geen (0 EUR;

b/ jaarlijks lidgeld: maximaal tweehonderd vijftig euro (250,- EUR).

12. Bestemming vermogen bii ontbinding:

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

VOOR UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd: exemplaar van originele oprichtingsakte

Wim MERTENS Erwin VERMUYTEN

Bestuurder Bestuurder

J Voorbehouden r aan het Belgisch Staatsblad















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/07/2015
ÿþ MOU 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111Itlel

Ondernemingsnr : 0535.864.424 Benaming

(voluit) : ANIMA MUNDI

ui

5~1

-I~ ~

: XM

2 2 JUNI 2015

RiwCHTBffyKOOPHANDELKOOPHANDELANTWER1ij afd. MECHELEN

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 2500 Lier, Spoorweglei 12

Onderwerp akte : VERVROEGDE ONTBINDING EN INVEREFFENINGSTELLING - ONTSLAG BESTUURDERS - SLUITING VEREFFENING

Het blijkt uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van 11 mei 2015 dat:

1/ De vereniging zonder winstoogmerk met ingang op 11 mei 2015 vervroegd werd ontbonden en in

vereffening gesteld,

2/ Het mandaat van alle in functie zijnde bestuurders is beëindigd als gevolg van deze invereffeningstelling:

de heer MERTENS Wim, wonende te 2560 Nijlen, Herenthoutsesteenweg 159;

mevrouw VERCAMMEN Sandra, wonende te 2970 Schilde, Leeuwkensweg 40;

de heer VERMUYTEN Erwin, wonende te 2560 Kessel, Berlaarsesteenweg 20;

- mevrouw QUINTENS Kristel, wonende te 2560 Nijlen, Herenthoutsesteenweg 159.

3/ Aangezien er geen netto-actief meer te verdelen is, dient er ook geen bestemming meer gegeven te

worden aan het resultaat.

4/ De boeken en bescheiden van de vereniging zullen nog 5 jaar bewaard blijven te 2970 Schilde,

Leeuwkensweg 40_

5/ De vereffening werd afgesloten en er werd vastgesteld dat de vereniging volledig heeft opgehouden te

bestaan, zelfs voor de noodwendigheden van haar vereffening.

Namens Anima Mundi:

Erwin Vermuyten Wim Mertens

Bestuurder Bestuurder

Tegelijk mee neergelegd: notulen buitengewone algemene vergadering 11 mei 2015.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ANIMA MUNDI

Adresse
SPOORWEGLEI 12 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande