ALPUA

Association sans but lucratif


Dénomination : ALPUA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 547.640.818

Publication

13/03/2014
ÿþ M01] 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor behouder

aan het

Belgisch Staatsblac

Neergelegd ter griffie van de.RcdtrnnF'' van «oephandel te Antwerpen, op

04 IIM52014

Griffie

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : AIpUA

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Maaldersstraat 47, 2060 Antwerpen, België

Voorwerp akte :

Statuten van de vereniging zonder winstoogmerk AipUA

Hierbij wordt de vereniging zonder winstoogmerk AipUA opgericht.

Op de algemene vergadering van 11 februari 2014 werd beslist om deze statuten goed te keuren.

1. Naam, Zetel, Duur, Doel

Artikel 1: Naam

D vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: "AipUA".

Af-i cel 2, Zetel

De vzw heeft als maatschappelijke zetel op het volgende adres: Maaldersstraat 47, 2060 Antwerpen, België, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen. De maatschappelijke zetel mag naar elk ander adres worden gebracht bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 3: Doel

AIpUA vzw stelt zich tot doel outdoor sporten laagdrempelig aan te bieden aan de Antwerpse student,. zonder uitsluiting van studenten afkomstig van een ander land of een andere provincie van België of reeds werkende volwassenen. AIpUA vzw kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel De vereniging kan daartoe ook handelsdaden stellen, voor zover deze ondergeschikt blijven aan het doel waarvoor zij werd opgericht, en de opbrengst ervan uitsluitend voor dit doel wordt aangewend. Verder kan de vzw bijvoorbeeld ook haar medewerking verlenen aan alle verenigingen, kringen of, instellingen die een gelijkaardig of ruimer doel nastreven. AIpUA vzw zal trachten het doel na te streven in een geest van pluralisme en los van elke politieke partij of welke politieke organisatie ook, zonder onderscheid van cultuur, ras, geslacht of levensbeschouwing.

Artikel 4: Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Il. Leden en lidmaatschap

Artikel 5: Oprichters

AipUA vzw werd opgericht door:

-Van de Velden Nils, Maaldersstraat 47, 2060 Antwerpen, België, Geboren op 31 juli 1980 te Borgerhout.

Belg.

-Bollekens Agostina Maria Hendrika Francesca, Bergendreef 5, 2970 Schilde. Geboren op 20 juli 1990 te

Edegem. Belg.

-Helsmoortel Céline Ginette Jean-Luc, Kasteelplein 70, 2547 Lint, België. Geboren op 6 december 1988 te

Wilrijk. Belg.

Artikel 6: Leden

Het minimum aantal effectieve leden bedraagt drie. De oprichters zijn de eerste effectieve leden Er wordt; ' een register bewaard van alle leden op de maatschappelijke zetel door de raad van Bestuur, Het ledenregister' bevat een ledenlijst met vermelding van de naam, voornaam en woonplaats van de effectieve leden en van alle beslissingen inzake toetreding, uittreding of uitsluiting van leden. De leden van AipUA vzw kunnen op de zetel, van de vereniging alle stukken inzien (ledenregister, verslagen, boekhoudkundige stukken).

Artikel 7: Toelating leden

Iedereen die zich achter de doelstellingen van AIpUA vzw schaart, kan toetreden. Het verzoek om toelating ' van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

13/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

547 -iiii8-8 18

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Artikel 8: Lidgeld

Het jaarlijks lidgeld voor leden is vastgesteld op maximum 250 euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand augustus 2013. De nieuwe index is deze van de maand augustus, voorafgaand aan de aanpassing. De Raad van Bestuur bepaalt jaarlijks binnen bovenvermelde grens, het lidgeld. Leden van de Raad van Bestuur kunnen vrijgesteld worden van het betalen van lidgeld.

Artikel 9: Ontslag van leden

Elk lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van A1pUA vzw.

Artikel 10: Uitsluiting van leden

De uitsluiting van een lid kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering met een twee derde

meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Artikel 11: Aanspraak

De effectieve leden van de vzw en hun rechtsopvolgers hebben, zowel tijdens het bestaan als na de ontbinding van de vzw, geen enkele persoonlijke aanspraak op het vermogen van de vzw. En dit noch tijdens het lidmaatschap, noch na het beëindigen hiervan door ontslag of uitsluiting.

III. Algemene Vergadering

Artikel 12: Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden van de vereniging. Deze kunnen zich

laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van

de Raad van Bestuur, of door een vervanger aangesteld door de Raad van Bestuur.

Artikel 13: Bevoegdheden

Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor:

-De wijziging van de statuten.

-De benoeming en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur.

-Het uitzetten van de grote beleidslijnen & visie op belangrijke standpunten

-De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

-De uitsluiting van een lid.

-De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 14: Oproeping

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur opgeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist, en tenminste één maal per jaar. Buitengewone Algemene vergaderingen kunnen gehouden worden telkens als de Raad van Bestuur dit nuttig acht. De oproeping gebeurt per e-mail ten minste 8 dagen op voorhand. De oproeping bevat datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering, evenals de agenda. Bij het verzenden van de oproeping per e-mail, geldt het vermoeden van ontvangst. De algemene vergadering beslist geldig, welk ook het aantal aanwezigen is. Het is verplicht een Algemene Vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de leden het vraagt. De leden moeten dit schriftelijk per brief of per e-mail vragen aan de voorzitter van de vereniging. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter van de vergadering, Elk voorstel van een lid moet op de agenda worden geplaatst. Op, de dag van de Algemene Vergadering en tijdens de Algemene Vergadering zelf kunnen punten aan de agena worden toegevoegd mits toestemming van de voorzitter van de vergadering of indien 1/3 van de leden hierom verzoekt.

Artikel 15: Meerderheden

Behoudens in de gevallen voorzien, worden de beslissingen op de Algemene Vergadering getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Elk lid heeft één stem. Indien nodig, kan de voorzitter beslissen om de beslissing uit te stellen tot een volgende vergadering.

Artikel 16: Ter kennis brengen van de beslissingen van de Algemene Vergadering aan de leden

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden. Een verslag van elke Algemene Vergadering wordt bezorgd aan elk lid.

IV. Raad van bestuur

Artikel 17; Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die uit minstens drie effectieve leden bestaat, en benoemd door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in ieder geval lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. Indien er maar 3 effectieve leden zijn, zal de Raad van Bestuur dus uitzonderlijk samengesteld zijn uit maart bestuurders.

Artikel 18: Benoeming

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, voor een onbepaalde termijn, met een gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigende leden. De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie

MOD 2.0

van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 19: Afzetting

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering, die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht om, na zijn ontslag, zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in

zijn vervanging kan worden voorzien. -

Artikel 20: Vergaderingen, beraadslaging, beslissing.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door één van de andere bestuurders. De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, indien deze belet is, wordt de vergadering voorgezeten door de bestuurder die door de voorzitter hiertoe aangeduid werd. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid, bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van doorslaggevende kracht. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van alle effectieve leden.

Artikel 21: Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft volgende bevoegdheden:

- De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen Waarvoor volgens de wet de Algemene Vergadering bevoegd is.

- De leden van de Raad van Bestuur kunnen de vzw afzonderlijk vertegenwoordigen in alle handelingen in en buiten rechte. Elke bestuurder kan met zijn of haar handtekening de vereniging binden.

- De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde

d1D rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleend volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

e Alle aangelegenheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering.

0

V. Rekeningen, begrotingen

e Artikel 22: Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt Van 1 september tot 31 augustus. De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd. De jaarrekening wordt elk jaar neergelegd in het

p dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Artikel 23: Geldelijke transacties

Er is geen specifieke lastgeving, Voor alle geldelijke transacties die de vereniging aangaat is de

ó handtekening van een van de leden van de Raad van Bestuur of hun gevolmachtigden voldoende. De leden

N van de Raad van Bestuur of hun gevolmachtigden zijn gemachtigd alle lopende zaken van de vereniging te behartigen voor wat betreft betalingen voor materieel en administratieve benodigdheden.

r-+ VI. Bijdragen of stortingen ten laste van de leden

Artikel 24: Bijdrage aan derden

Ter vrijwaring van het vermogen van de bestuurders, engageert de vereniging zich om, indien een bestuurder in de uitoefening van zijn mandaat, schade heeft toegebracht pan derden door een fout of door een onrechtmatige daad, de schade niet te verhalen op de bestuùrder, tenzij bij kwaad opzet waarbij zowel de fout als de schade gewild zijn. De vereniging zal de schadevergoeding die de bestuurder eventueel moet betalen, zelf aan de derde betalen en dit zonder mogelijkheid op subrogatie ten aanzien van de bestuurder, tenzij bij kwaad opzet waarbij zowel de fout als de schade gewild zijn.

VII. Ontbinding, vereffening

Artikel 25: Netto actief

pQ Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat moet worden toegekend aan een andere vzw met een gelijkaardig of verwant doel.

VIII. Slotbepalingen

p Artikel 26: Slotbepaling

Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 jura 1921, zoals gewijzigd door

de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Artikel 27: Bestuurders

Akte van de benoeming van de bestuurders

Met eenparigheid van stemmen werd op de Algemene Vergadering van 11 februari 2014 besloten om de Raad van Bestuur van de vereniging zonder winstoogmerk AIpUA als volgt samen te stellen, en aldus zijn de bestuurders:

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Stâatsbiad

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

Voorzitter: Van de Velden Nils, Maaldersstraat 47, 2060 Antwerpen, België. Geboren op 31 juli 1980 te Borgerhout. Befg.

Ondervoorzitter: Bollekens Agostina Maria Hendrika Francesca, Bergendreef 5, 2970 Schilde, België. Geboren op 20 juli 1990. Belg

Penningmeester: Helsmoortel Céline Ginette Jean-Luc, Kasteelplein 70, 2547 Lint, België. Geboren op 6 december 1988 te Witrijk. Belg.

Aldus in viervoud opgemaakt op 11102/2014, te Antwerpen, ondergetekende bestuurders, Van de Vetden Nils,

Bollekens Agostina Maria Hendrika Francesca,

Helsmoortel Céline Ginette Jean-Luc,

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ALPUA

Adresse
MAALDERSSTRAAT 47 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande