FEDERATIE VAN DE BELGISCHE SCHOEISELINDUSTRIE, AFGEKORT : FEBIC

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATIE VAN DE BELGISCHE SCHOEISELINDUSTRIE, AFGEKORT : FEBIC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.550.529

Publication

22/10/2012
ÿþ M0D 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

IIYVf III 111111 II IIIII

*12176223*

be B

St

I

I i O C Z 2012

Driussa

Griffie

Ondernemingsnr : 0409.550.529

Benaming

(voluit) : Federatie van de Belgische Schoeiselindustrie

(verkort) : FEBIC

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : François Bossaertsstraat 53 - 1030 Brussel

Onderwerp akte : Wijzigingen statuten - Zetel - Ontslagen - Benoemingen De algemene vergadering van 21 augustus 2012 heeft de statuten als volgt gewijzigd.

Artikel 3 vorige tekst : De maatschappelijke zetel is thans gevestigd François Bossaertsstraat 53, 1030 Brussel, gerechtelijk arrondissement van Brussel. Op beslissing van de raad van bestuur kan hij overgebracht worden naar elke andere plaats

Artikel 3 nieuwe tekst : De maatschappelijke zetel wordt overgebracht naar 9572 Sint-Martens-Lierde  Tempel 25. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Iedere verplaatsing van de zetel van de vereniging vereist een besluit van de algemene vergadering der leden overeenkomstig het quorum en de meerderheid vereist voor een statutenwijziging.

Artikel 9 vorige tekst : De beheerders worden benoemd door de algemene vergadering, rekening houdend met de regionale vertegenwoordiging en de belangrijkheid van de ondernemingen, evenals de evenredige vertegenwoordiging van de schoen- en pantoffelfabrikanten en van de schoeiselherstellers.

De algemene vergadering kan eveneens buitenstaanders benoemen tot beheerders op basis van hun verdiensten of hun bekwaamheid.

Artikel 9 nieuwe tekst : De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering , rekening houdend met de regionale

vertegenwoordiging en het belang van de ondernemingen, evenals de evenredige vertegenwoordiging van de

schoen- en pantoffelfabrikanten en van de schoeiselherstellers.

De algemene vergadering kan eveneens buitenstaanders benoemen tot bestuurders op basis van hun

verdiensten of hun bekwaamheid.

De bestuurders handelen als een college

Artikel 14 vorige tekst : Het aantal beheerders is minimum drie. in elke vervanging van een beheerder, buiten de gevallen van herkiezing of hernieuwing moet binnen de maand voorzien worden met voorbehoud van bekrachtiging door de algemene vergadering

Artikel 14 nieuwe tekst : Het aantal bestuurders is minimum drie. indien een mandaat voortijdig openvalt, zal tijdens de volgende algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemd worden.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 17 vorige tekst : De beheerraad ontvangt van de algemene vergadering de meest uitgebreide macht om de zaken van de federatie te besturen, haar gelden te beheren en haar gerechtelijk te vertegenwoordigen.

De beslissingen van de raad worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

Al wat niet uitdrukkelijk door de wet of door de huidige statuten aan de algemene vergadering voorbehouden is, behoort tot de bevoegdheid van de beheerraad.

Hij kan op eigen gezag alle daden van beheer en beschikking stellen tot verwezenlijking van het doel van de federatie. Hij stelt het reglement van inwendige orde en het dienstreglement vast.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

 ,

Mon 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

De beheerraad kan het dagelijks bestuur en de gerechtelijke vertegenwoordiging overdragen of bijzondere machten verlenen aan één of meerdere leden of zelfs aan derde personen die geen lid zijn van de vereniging.

Artikel 17 nieuwe tekst : De raad van bestuur ontvangt van de algemene vergadering de meest uitgebreide bevoegdheid om de zaken van de federatie te besturen, haar gelden te beheren en haar in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen. Si) staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

Al wat niet uitdrukkelijk door de wet of door de huidige statuten aan de algemene vergadering voorbehouden is, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Hij kan op eigen gezag alle daden van beheer en beschikking stellen tot verwezenlijking van het doel van de federatie. Hij stelt het reglement van inwendige orde en het dienstreglement vast.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een andere persoon, die hiervoor de titel zal dragen van Secretaris-Generaal, De hieraan verbonden modaliteiten zullen verder door de raad van bestuur bepaald worden.

De raad van bestuur kan ook bijzondere volmachtdragers aanstellen die al dan niet lid zijn van de vereniging en die de vereniging kunnen vertegenwoordigen m.b.t. bijzondere beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun volmacht, welke tegenwerpelijk zijn aan derden.

Artikel 18 vorige tekst : De beheerraad komt samen zo dikwijls ais het belang van de federatie zulks vereist, doch ik elk geval minstens om de vier maanden.

Artikel 18 nieuwe tekst : De raad van bestuur komt samen zo dikwijls ais het belang van de federatie zulks vereist, doch in elk geval minstens om de vier maanden.

De voorzitter roept de raad schriftelijk bijeen. De oproepingstermijn bedraagt minstens acht dagen, tenzij in geval van hoogdringendheid, die gemotiveerd moet worden in de notulen van de desbetreffende raad van bestuur.

De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering en in bijlage worden, indien mogelijk, alle stukken toegevoegd welke de bestuurders zullen toelaten om met kennis van zaken deel te nemen aan de vergadering. De vergadering kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij aile bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen dat een punt wordt toegevoegd aan de agenda.

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de

ondervoorzitter of indien ook deze afwezig is door de oudste aanwezige bestuurder. .

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen, ledere bestuurder kan evenwel slecht één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie,

Artikel 23 vorige tekst De algemene vergadering wordt minstens één maal per jaar gehouden, bij voorkeur in de maand augustus.

Artikel 23 nieuwe tekst De algemene vergadering wordt minstens één maal per jaar gehouden, bij voorkeur in de maand juni.

Artikel 24 vorige tekst : De raad van bestuur nodigt uit voor de algemene vergadering.

De dagorde vergezelt de uitnodiging.

Ieder voorstel ondertekend door een aantal leden gelijk aan ten minste één twintigste der leden

ingeschreven op de laatste jaarlijst, moet op de dagorde geplaatst worden.

De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, daartoe

speciaal gemachtigd.

Eén aanwezig lid kan slecht één afwezig lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over een aantal stemmen dat in verhouding staat tot de in zijn bedrijf tewerkgestelde

arbeiders en dat vastgesteld is als volgt :

a) tot en met 50 arbeiders : 1 stem

b) vanaf 51 tot en met 100 arbeiders : 2 stemmen

c) vanaf 101 arbeiders : 3 stemmen

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der stemmen van de aanwezige en

vertegenwoordigde leden, behalve wanneer een twee derde meerderheid wettelijk vereist is.

Beslissingen inzake sociale aangelegenheden en collectieve arbeidsovereenkomsten zijn slechts geldig ais

alle deelsectoren (schoenen, pantoffels, schoenherstellers) tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn. Is dit niet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

1

. MOD 2.2

het geval, dient een tweede vergadering opgeroepen te worden. De dagorde vermeldt de vastgestelde aanwezigheid. Deze tweede vergadering beslist ongeacht de tegenwoordigheid of vertegenwoordiging der deelsectoren.

Artikel 24 nieuwe tekst : De raad van bestuur nodigt alle leden uit voor de algemene vergadering per

gewone brief minstens 8 dagen voor de algemene vergadering gehouden wordt.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Een twintigste der leden ingeschreven op de laatste jaarlijst hebben het recht de voorzitter te verzoeken om

bijkomende punten op de agenda te plaatsen.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda

vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde leden hiermee instemmen en minstens

de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander !id, daartoe

speciaal gemachtigd

Eén aanwezig lid kan slecht één afwezig lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over een aantal stemmen dat in verhouding staat tot de in zijn bedrijf tewerkgestelde

werknemers en dat vastgesteld is als volgt :

a) tot en met 50 arbeiders : 1 stem

b) vanaf 51 tot en met 100 arbeiders : 2 stemmen

c) vanaf 101 arbeiders : 3 stemmen

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve wanneer een twee derde meerderheid wettelijk vereist is.

Beslissingen inzake sociale aangelegenheden en collectieve arbeidsovereenkomsten zijn slechts geldig als alle deelsectoren (schoenen, pantoffels, schoenherstellers) tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn. Is dit niet het geval, dient een tweede vergadering opgeroepen te worden. De dagorde vermeldt de vastgestelde aanwezigheid. Deze tweede vergadering beslist ongeacht de tegenwoordigheid of vertegenwoordiging der deelsectoren.

Rekening houdend met de hierboven vermelde wijzigingen luiden de gecoördineerde statuten als volgt :

HOOFDSTUK I.  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1, De benaming "Nationale Groepering der Schoen- en Pantoffelfabrikanten" wordt gewijzigd in "Federatie van de Belgische Schoeiselindustrie", afgekort: "Febic", vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2. De federatie heeft tot doel de behartiging en de verdediging van de beroepsbelangen van de ondernemingen die schoenen voortbrengen : dit kan omvatten ten exemplatieve en niet limitatieve titel : het ontwerpen, produceren of laten produceren en eventueel herstellen, in de breedste zin van het woord. Dit alles binnen de interne Europese markt alsmede op wereldvlak.

Artikel 3. De maatschappelijke zetel wordt overgebracht naar

9572 Sint-Martens-Lierde  Tempe! 25.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Iedere verplaatsing van de zetel van de vereniging vereist een besluit van de algemene vergadering der

leden overeenkomstig het quorum en de meerderheid vereist voor een statutenwijziging.

Artikel 4. De federatie wordt opgericht voor een onbepaalde duur. Zij kan steeds ontbonden worden. Zij is van rechtswege ontbonden zodra door de algemene vergadering vastgesteld wordt dat het minimum ledenaantal, zoals in volgend artikel vastgesteld niet meer bereikt wordt.

HOOFDSTUK Il.  De leden

Artikel 5. Het minimum der effectieve leden van de vereniging is vastgesteld op vijf.

Artikel 6. De titel van erelid kan door de raad van bestuur toegekend worden aan ieder persoon die aan de schoenindustrie uitstekende diensten bewezen heeft.

Artikel 7, Kan lid worden van de federatie elke natuurlijke of rechtspersoon die op Belgisch grondgebied een activiteit uitoefent die in overeenstemming is met het doel van de federatie bepaald in artikel 2. Het lidmaatschap van nieuwe leden en ereleden wordt, op voorstel van de beheerraad, door de algemene vergadering uitgesproken.

De toetreding brengt de voorbehoudloze aanvaarding van de statuten en reglementen van de federatie met zich mee.

4'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

Artikel 8. Het lidmaatschap bij de federatie houdt op :

1° Door schriftelijk gegeven ontslag. Dit ontslag wordt pas effectief op het einde van het lopende boekjaar

2° Door ontslag van ambtswege : dit is vijftien dagen na de laatste aanmaning tot betaling van de bijdragen,

betekend bij aangetekende brief

3° Door uitsluiting : wegens overtreding van de statuten of van de reglementen van inwendige orde of

wegens zwaarwichtige redenen te bepalen door de raad van bestuur.

De

uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering, en met meerderheid van twee derde der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, uitgesproken na oproeping van het betrokken lid.

HOOFDSTUK lil. -- Raad van bestuur, bestuur van de federatie

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering , rekening houdend met de regionale

vertegenwoordiging en het belang van de ondernemingen, evenals de evenredige vertegenwoordiging van de

schoen- en pantoffelfabrikanten en van de schoeiselherstellers.

De algemene vergadering kan eveneens buitenstaanders benoemen tot bestuurders op basis van hun

verdiensten of hun bekwaamheid.

De bestuurders handelen als een college.

Artikel 10. De beheerraad verkiest in zijn midden één voorzitter en één of meer ondervoorzitters.

Artikel 11. Elk van de mandaten in de raad van bestuur loopt over drie jaar en is steeds hemieuwbaar.

Artikel 12 . Bestaat niet

Artikel 13. Bestaat niet

Artikel 14. Het aantal bestuurders is minimum drie. Indien een mandaat voortijdig openvalt, zal tijdens de volgende algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemd worden.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 15. Ter vervanging benoemde bestuurders beëindigen het mandaat van hun voorgangers.

Artikel 16. ledere bestuurder die minstens twee derden der vergaderingen van de raad van bestuur gedurende het lopende boekjaar niet bijwoont zonder geldige reden wordt van rechtswege als niet herkiesbaar beschouwd.

Artikel 17. De raad van bestuur ontvangt van de algemene vergadering de meest uitgebreide bevoegdheid om de zaken van de federatie te besturen, haar gelden te beheren en haar in en buiten rechte te vertegenwoordigen,

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

Al wat niet uitdrukkelijk door de wet of door de huidige statuten aan de algemene vergadering voorbehouden i,, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Hij kan op eigen gezag alle daden van beheer en beschikking stellen tot verwezenlijking van het doel van de federatie. Hij stelt het reglement van inwendige orde en het dienstreglement vast.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een andere persoon, die hiervoor de titel zal dragen van Secretaris-Generaal. De hieraan verbonden modaliteiten zullen verder door de raad van bestuur bepaald worden.

De raad van bestuur kan ook bijzondere volmachtdragers aanstellen die al dan niet lid zijn van de vereniging en die de vereniging kunnen vertegenwoordigen m.b.t. bijzondere beperkt opgesomde aangelegenheden, Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun volmacht, welke tegenwerpelijk zijn aan derden,

Artikel 18. De raad van bestuur komt samen zo dikwijls als het belang van de federatie zulks vereist, doch in elk geval minstens om de vier maanden.

De voorzitter roept de raad schriftelijk bijeen. De oproepingstermijn bedraagt minstens acht dagen, tenzij in geval van hoogdringendheïd, die gemotiveerd moet worden In de notulen van de desbetreffende raad van bestuur.

De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering en in bijlage worden, indien mogelijk, alle stukken toegevoegd welke de bestuurders zullen toelaten om met kennis van zaken deel te nemen aan de vergadering. De vergadering kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen dat een punt wordt toegevoegd aan de agenda.

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping.

%

" . MOD2.2

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of indien ook deze afwezig is door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. iedere bestuurder kan evenwel slecht één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

Artikel 19. De beslissingen van de raad van bestuur worden geacteerd in verslagen die telkens aan de goedkeuring van de bestuurders worden onderworpen.

Artikel 20. Aile leden van de federatie worden regelmatig ingelicht over de beslissingen van de raad van bestuur.

HOOFDSTUK IV.  Algemene vergadering

Artikel 21. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de federatie.

Artikel 22. Haar bevoegdheid bestaat in

a) benoemen en afzetten van de rechtstreeks te benoemen bestuurders en bepaling van het totaal aantal bestuurders

b) goedkeuring of verwerping van rekeningen en begrotingen

c) wijziging van de statuten

d) uitsluiting van leden

e) vrijwillige ontbinding van de federatie

f) aile bevoegdheden uit te oefenen haar toegekend door de wet

Artikel 23. De algemene vergadering wordt minstens één maal per jaar gehouden, bij voorkeur in de maand juni,

Artikel 24. De raad van bestuur nodigt alle leden uit voor de algemene vergadering per gewone brief minstens 8 dagen voor de algemene vergadering gehouden wordt.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.Een twintigste der leden ingeschreven op de laatste jaarlijst hebben het recht de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde leden hiermee instemmen en minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, daartoe speciaal gemachtigd.

Eén aanwezig lid kan slecht één afwezig lid vertegenwoordigen.Elk lid beschikt over een aantal stemmen dat in verhouding staat tot de in zijn bedrijf tewerkgestelde werknemers en dat vastgesteld is als volgt :

a) tot en met 50 arbeiders : 1 stem

b) vanaf 51 tot en met 100 arbeiders : 2 stemmen

c) vanaf 101 arbeiders : 3 stemmen

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve wanneer een twee derde meerderheid wettelijk vereist is.

Beslissingen inzake sociale aangelegenheden en collectieve arbeidsovereenkomsten zijn slechts geldig als alle deelsectoren (schoenen, pantoffels, schoenherstellers) tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn. Is dit niet het geval, dient een tweede vergadering opgeroepen te worden. De dagorde vermeldt de vastgestelde aanwezigheid. Deze tweede vergadering beslist ongeacht de tegenwoordigheid of vertegenwoordiging der deelsectoren.

Artikel 25. De algemene vergadering vergadert en neemt beslissingen volgens de daartoe voorziene voorschriften.

Artikel 26. Een buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen :

hetzij door de raad van bestuur

hetzij op aanvraag van minstens één vijfde der effectieve leden van de federatie

Artikel 27. De beslissingen van de algemene vergadering worden genoteerd In het register der processen-

verbaal, dat zich bevindt ten zetel van de federatie.

Alle leden en derden belanghebbenden ontvangen afschrift van deze processen-verbaal.

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor. behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

HOOFDSTUK V.  Begroting, bijdragen

Artikel 28. Het boekjaar begint per 1 januari en eindigt per 31 december van elk jaar.

Artikel 29. De rekeningen van het verlopen boekjaar en het ontwerp van begroting voor volgend boekjaar worden door de raad van bestuur aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen.

De goedkeuringen van de rekeningen door de algemene vergadering geldt als kwijting voor de raad van bestuur.

Artikel 30. De federatie beschikt over de volgende inkomsten

1° De bijdragen van de leden zoals bepaald in de volgende artikelen

2° Gebeurlijke toelagen, giften, intresten op geplaatste gelden en welke andere inkomsten ook

3° Waarborgen in liggende gelden of bankwaarborgen door leden of gelijkwaardige federaties ingezet voor het bereiken van een welbepaald doel kaderen in het maatschappelijk doel van deze federaties en van de huidige statuten. Deze waarborgen zijn dus geen eigen middelen van v.z.w. Febic, maar blijven eigendom van de betrokken waarborgverstrekkers, tenzij hieromtrent anders mocht beslist worden in gemeen overleg dan wel bij wijze van arbitrale of gerechtelijke uitspraak. In verband met de verstrekt waarborgen zal v.z.w. Febic enkel verantwoordelijk zijn voor het dossierbeheer.

Artikel 31. Het bedrag van de bijdrage der leden wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur tijdens

de eerste vergadering na 1 januari.

Het maximumbedrag van de bijdrage beloopt 3.000 euro.

Artikel 32. De bijdrage is vastgesteld uit een vast en een veranderlijk deel.

Artikel 33. De betaling van de bijdrage gebeurt in twee maal

1. een voorschot te betalen in de eerste helft van het jaar.

2. de definitieve afrekening te betalen tijdens de tweede helft van het jaar.

Artikel 34. Het reglement van inwendige orde bepaalt de regeling van de bijdrage te betalen bij aansluiting tijdens het boekjaar.

Artikel 35. Het ontslagnemend of uitgesloten lid, de erfgenamen van een overleden lid kunnen geen terugbetaling van gestorte bijdragen vorderen.

HOOFDSTUK Vl.  Ontbinding, vereffening

Artikel 36, De algemene vergadering kan steeds de ontbinding van de federatie uitspreken, mits inachtname van de voorziene wettelijke voorschriften.

Artikel 37, ingeval van ontbinding worden de fondsen verdeeld onder de leden nadat de vereniging voldaan heeft aan al haar financiële verplichtingen en op basis van de door geïnteresseerden gedurende de twee laatste boekjaren gedane stortingen.

HOOFDSTUK Vli. -- Overgangsmaatregelen

Artikel 38. wordt separaat aangepast volgens het ritme der mandaatvemieuwing

De algemene vergadering van 21 augustus 2012 vernieuwt de mandaten van de bestuurders voor de periode van 2012-2015:

De bestuurders zijn

Ambiorix NV, met zetel te 3700 TONGEREN, Prinsenweg 10, vertegenwoordigd door de heer Peter Vavedin Mareno BVBA, met zetel te 8870 IZEGEM, Ambachtenstraat 13, vertegenwoordigd door de heer Georges Van Acker

Minit Benelux NV, met zetel te 9320 EREMBODEGEM, lndustrielaan 25, vertegenwoordigd door de heer Marc de Clippele

Planet Europe NV, met zetel te 2430 VORST, Kerkstraat 40, vertegenwoordigd door de heer Gunther Bakker

Minit Benelux NV,

Vertegenwoordigd door Marc de Clippele

Bestuurder

Moo 2.2

Op de laatste blz. van Luik fî vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FEDERATIE VAN DE BELGISCHE SCHOEISELINDUSTRI…

Adresse
FRANCOIS BOSSAERTSSTRAAT 53 1030 BRUSSEL

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale