BRITISH JUNIOR ACADEMY OF BRUSSELS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BRITISH JUNIOR ACADEMY OF BRUSSELS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 547.634.383

Publication

14/03/2014
ÿþMod Word 11.1

Lïûik;B~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



behoude

aan het

Belgisc Staatsbl.

Voor-

0 4 MAR, 2014

Griffie

111111





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 54 7 " 63 , 353

Benaming

(voluit) ; British Junior Academy of Brussels

(verkort) :

Rechtsvorm : Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk

Zetel : Atrebatenstraat 122, 1040 Etterbeek

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING

Er blijkt uit een akte verleden voor Notaris Fevery Fabienne, met standplaats Gent, op 21 februari 2014, dat door 1) Mevrouw DUQUESNE Patricia Yvonne René Lina, wonende te 9070 Destelbergen, Broekstraat 6, 2) Juffrouw DE MAERTELAERE Justine, wonende te 9070 Destelbergen, Broekstraat 6 en 3) de Heer DOCHY Bruno Georges Rosalie, wonende te 8953 Heuvelland, Houthemstraat (Wijtsch) 42 een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk werd opgericht:

naam: British Junior Academy of Brussels

afgekort "BJAB".

vorm: coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk.

zetel: 1040 Etterbeek, Atrebatenstraat 122

duur: onbepaald

doel: De vennootschap heeft tot doel om zowel in België als in het buitenland:

-in de meest ruime zin Engelstalige lesactiviteiten te verzorgen op verschillende wijzen, in alle mogelijke vormen, daaronder begrepen lesactiviteiten via afstand. De vennootschap heeft in het bijzonder tot doel de ontwikkeling van de kennis en studie van de Engelse taal te bevorderen door middel van het gebruik, de verspreiding en de ontwikkeling van (boek)werken, methodes, apparaten, systemen en middelen teneinde haar lesactiviteiten te ondersteunen;

-Het organiseren van na- en buitenschoolse opvang;

-Het organiseren van educatieve en ontspannende activiteiten die bijdragen tot de ontwikkeling en het zelfbehagen van de deelnemers, daaronder begrepen doch niet beperkt tot sportieve en culturele' excursies en uitstappen.

in het kader van haar niet-winstgevende doelstelling kan de vennootschap overgaan tot het aankopen, verkopen, huren, verhuren, leasen, verkavelen, ruilen, doen bouwen, doen verbouwen, inrichten, uitbaten en, anderszins ter beschikking stellen van onroerende goederen,

Onverminderd het voorgaande mag de vennootschap, in het algemeen, alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met bovenvermelde niet-winstgevende doelstelling of die van aard zouden zijn de realisatie van bovenvermelde niet-winstgevende doelstelling, rechtstreeks of onrechtstreeks, integraal of gedeeltelijk, te vergemakkelijken.

Onverminderd de algemeenheid van het voorgaande, mag de vennootschap in dat verband onder meer:

-een belang nemen, via inbreng in speciën of in natura, fusie, inschrijving, participatie, financiële tussenkomst of anderszins, in alle bestaande of op te richten vennootschappen, rechtspersonen, ondernemingen, organisaties of verenigingen, in België of in het buitenland, waarvan het doel identiek, analoog of verwant met haar bovenvermelde niet-winstgevende doelstelling is, of van aard is de ontwikkeling van haar bovenvermelde niet-winstgevende doelstelling te begunstigen.

-leningen of kredieten toekennen aan verbonden vennootschappen, rechtspersonen, ondernemingen organisaties of verenigingen en andere vennootschappen, rechtspersonen, ondernemingen, organisaties of: verenigingen, zich garant stellen of om het even welke andere zekerheid stellen, zowel voor haar eigen. verbintenissen als voor de verbintenissen van verbonden vennootschappen, rechtspersonen, ondernemingen,:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

organisaties of verenigingen, onder meer door haar goederen, daarin begrepen zijnde haar handelszaak, in hypotheek of in pand te geven;

-optreden als bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar of, meer algemeen, als mandataris in elke vennootschap waarvan het doel identiek, analoog of verwant met haar bovenvermelde niet-winstgevende doelstelling is, of van aard is de ontwikkeling van haar bovenvermelde niet-winstgevende doelstelling te begunstigen,

Het doel van de vennootschap kadert in het Boek X van het Wetboek van vennootschappen, in het bijzonder artikel 661 van het Wetboek van vennootschappen, dat betrekking heeft op de vennootschappen met sociaal oogmerk. Hieruit volgt dat (i) de vennoten geen enkel vermogensvoordeel nastreven; (ii) het oogmerk van de vennootschap niet bestaat uit het verstrekken, aan haar vennoten, van een onrechtstreeks vermogensvoordeel; (iii) het interne en externe sociale oogmerk van de vennootschap erin bestaat dat zij tot doel heeft de bevordering van, in volgorde van belangrijkheid:

-onderwijsactiviteiten in de ruime zin, daaronder begrepen de ontwikkeling van onderwijsmethoden; en

-de ontwikkeling van de Engelse taal.

Kapitaal:

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt.

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Het vaste gedeelte van het kapitaal bedraagt zesduizend honderdvijftig euro (6.150,00 EUR).

Het veranderlijk gedeelte van het kapitaal wordt verhoogd respectievelijk verminderd door toetreding,

respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten. Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten

dienen te worden gewijzigd.

Inschrijving

Alle twaalf duizend driehonderd aandelen vertegenwoordigend het volledige vaste gedeelte van het

maatschappelijke kapitaal, aandelen categorie A genaamd, worden tegen geld ingeschreven als volgt:

1)door de Heer DOCHY Bruno Georges Rosalie, voornoemd, op 615 aandelen, vertegenwoordigend ¬

307,50.

2)door Mevrouw DUQUESNE Patricia Yvonne René Lina, voornoemd, op 5.904 aandelen,

vertegenwoordigend ¬ 2.952,00.

3) door Juffrouw DE MAERTELAERE Justine, voornoemd, op 5.781 aandelen, vertegenwoordigend

2.890,50 ¬ .

totaal: 12.300 aandelen, vertegenwoordigend ¬ 6.150,00

Volstorting

volledig volgestort in geld ten belope van ¬ 6.150,00

aandelen:

Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door twee (2) categorieën van aandelen:

1)aandelen van categorie A

2) aandelen van categorie B, met elk een nominale waarde van vijftig euro (50,00 EUR) per aandeel.

Elk aandeel moet worden volgestort.

De vennootschap mag geen enkele andere soort effecten, ongeacht hun naam, uitgeven die

maatschappelijke rechten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst.

Een vennoot kan geen aandelen van verschillende categorieën aanhouden.

De aandelen zijn op naam. De titel van iedere vennoot zal uitsluitend blijken uit de inschrijving in het

aandelenregister.

De aandelen zijn ondeelbaar.

vennoten

Zijn vennoot:

1.de natuurlijke persoon die als dusdanig is opgetreden bij de oprichting van de vennootschap; of

2.de natuurlijke of rechtspersoon die overeenkomstig artikel 11 van de statuten als vennoot is aanvaard en

als vennoot is ingeschreven in het aandelenregister.

Er zijn twee (2) categorieën van vennoten:

A. Categorie A

De vennoten van categorie A zijn (i) de natuurlijke personen die als oprichter zijn opgetreden bij de oprichting van de vennootschap, alsook (ii) de natuurlijke of rechtspersonen die toetreden conform het in artikel 11.2 van de statuten gestelde, met uitzondering evenwel van personeelsleden van de vennootschap.

De door de vennoten van categorie A aangehouden aandelen worden ingedeeld in categorie A. Er zijn geen beperkingen op het aantal aandelen dat een vennoot van categorie A kan onderschrijven,

B. Categorie B

De vennoten van categorie B zijn de natuurlijke personen die als personeelslid sedert ten minste één (1) jaar in dienst zijn van de vennootschap, handelingsbekwaam zijn, en na de oprichting tot de vennootschap zouden toetreden conform het in artikel 11,2 van de statuten gestelde,

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

De door de vennoten van categorie B aangehouden aandelen worden ingedeeld in categorie B. Iedere vennoot van categorie B kan niet meer dan één aandeel onderschrijven.

Procedure

Elk verzoek tot toetreding tot de vennootschap als nieuwe vennoot dient schriftelijk overgemaakt te worden aan de raad van bestuur. De raad van bestuur deelt het verzoek tot toetreding van een vennoot van categorie A mede aan de vennoten van categorie A.

Over de toetreding van een vennoot van categorie A beslissen de overige vennoten van categorie A; deze toetreding is enkel aangenomen mits goedkeuring bij meerderheid van de bestaande vennoten van categorie A, De vennoten van categorie A zijn geenszins verplicht om hun beslissing tot toetreding of de weigering van een nieuwe vennoot van categorie A met redenen te omkleden. Tegen deze beslissing staat geen enkel verhaal open.

Inzake de toetreding van een vennoot van categorie B, zal de raad van bestuur de toetreding van een vennoot van categorie B goedkeuren indien deze voldoet aan het bepaalde in artikel 11.1.8 van de statuten. Toetredende vennoten van categorie B onderschrijven bij hun toetreding één (1) nieuw aandeel van categorie B.

De toetreding houdt in dat de vennoot instemt met de statuten en in voorkomend geval met de huishoudelijke of interne reglementen.

De vaststelling van de toetreding van een vennoot geschiedt door een inschrijving in het register van aandelen, zoals bepaald in artikel 357 van het Wetboek van Vennootschappen.

vrijwillige uittreding

Een vennoot van categorie A kan vrijwillig uittreden uit de vennootschap mits goedkeuring van alle andere vennoten van categorie A en behoudens indien ten gevolge van zijn uittreding het aantal vennoten minder dan drie (3) zou bedragen. Iedere uittreding van een vennoot van categorie A kan slechts plaatsvinden gedurende de zes (6) eerste maanden van het boekjaar.

Een vennoot van categorie B kan vrijwillig uittreden uit de vennootschap behoudens indien ten gevolge van zijn uittreding het aantal vennoten minder dan drie (3) zou bedragen, Iedere uittreding van een vennoot van categorie B kan slechts plaatsvinden gedurende de zes (6) eerste maanden van het boekjaar.

De vennoot die wenst uit te treden is, op straffe van onontvankelijkheid, verplicht zijn verzoek per aangetekend schrijven mee te delen aan de raad van bestuur. Indien niet in de zes (6) eerste maanden van het boekjaar uittreedt, sorteert de uittreding pas effect op de eerste dag van het volgende boekjaar. De raad van bestuur zal de andere vennoten van categorie A vervolgens schriftelijk op de hoogte brengen van de voorgenomen uittreding.

De uittreding wordt vastgesteld door een vermelding in het aandelenregister.

uitsluiting

Iedere vennoot Kan, om een gegronde reden, zoals (zonder beperking) de niet-naleving van verbintenissen opzichters de vennootschap, de niet-naleving van deze statuten of, in voorkomend geval, van de huishoudelijke of interne reglementen, worden uitgesloten bij beslissing van de algemene vergadering.

Het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting van de raad van bestuur dient bij aangetekend schrijven te worden meegedeeld aan de vennoot en dient hem uit te nodigen om, op schriftelijke wijze en binnen de maand van verzending van deze kennisgeving, zijn opmerkingen te kennen te geven.

Indien hij hierom verzoekt in het geschrift dat zijn opmerkingen bevat, moet de betrokken vennoot worden gehoord door de algemene vergadering.

Iedere beslissing tot uitsluiting dient met redenen omkleed te zijn en moet worden vastgesteld in een procesverbaal van de algemene vergadering.

De betrokken vennoot is niet stemgerechtigd op de algemene vergadering die over zijn uitsluiting beslist en zijn aandelen worden niet in aanmerking genomen bij de vaststelling van het aanwezigheidsquorum en meerderheidsvereiste.

De uitsluiting wordt ingeschreven in het aandelenregister. Binnen vijftien dagen moet een conform afschrift van de beslissing tot uitsluiting per aangetekend schrijven worden meegedeeld aan de uitgestoten vennoot. einde van rechtswege van de hoedanigheid van vennoot

In afwijking van wat hierboven bepaald is betreffende de vrijwillige uittreding van vennoten, worden de vennoten van categorie B die ophouden door een arbeidsovereenkomst aan de vennootschap verbonden te zijn, automatisch en van rechtswege geacht om uit te treden als vennoot van categorie B, zonder dat in dat verband een verzoek tot uittreding dient te worden gericht aan de vennootschap,

In geval van overlijden, faillissement, insolventie, of verbod van een vennoot-natuurlijke persoon of in geval van faillissement, verbod of ontbinding met vereffening van een vennoot rechtspersoon, houdt deze van rechtswege op vennoot te zijn van de vennootschap,

bestuur

De algemene vergadering benoemt de bestuurders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Het aantal bestuurders bedraagt maximaal zes (6). Zij worden door de algemene vergadering benoemd uit lijsten met kandidaten die bindend worden voorgedragen door de vennoten van categorie A in onderling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

akkoord, hetzij bij gebreke aan een dergelijk akkoord, door de meerderheid van de stemrechten verbanden aan de aandelen van categorie A.

Het aantal kandidaten dat wordt voorgedragen aan de algemene vergadering, moet steeds het aantal te benoemen bestuurders overschrijden.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes (6) jaar. Hun mandaat is onbeperkt hernieuwbaar.

Hun opdracht eindigt door het verstrijken van hun mandaat en door overlijden, Bij het verstrijken van de termijn van hun mandaat zullen zij hun mandaat verder blijven uitoefenen totdat hun mandaat is hernieuwd of tot bij hun vervanging.

De bestuurders kunnen ook ten allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet.

Elke bestuurder kan ook op ieder ogenblik zijn vrijwillig ontslag indienen door het bij aangetekend schrijven kenbaar te maken aan de raad van bestuur. Hij wordt geacht ontslag te nemen op het ogenblik dat hij de hoedanigheid, in dewelke hij verkozen werd, verliest.

ln geval een plaats van bestuurder vacant wordt, mogen de overblijvende bestuurders een voorlopige vervanger benoemen uit de lijst van bestuurders mutatis mutandis overeenkomstig het voorgaande voorgesteld door de vennoten van categorie A, mutatis mutandis conform het gestelde in de eerste alinea van artikel 17.3, De benoeming moet aan de eerstvolgende algemene vergadering ter bekrachtiging worden voorgelegd.

Tenzij de algemene vergadering daar anders over beslist, zal het mandaat van bestuurder onbezoldigd worden uitgeoefend.

De voorzitter van de raad van bestuur wordt door de raad van bestuur gekozen onder de leden van de raad van bestuur bij gewone meerderheid (hierna de "Voorzitter"),

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, uitgezonderd diegene welke uitdrukkelijk door het decreet of de statuten aan de algemene vergadering van de vennoten zijn voorbehouden.

De bestuurders gaan uit hoofde van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting aan wat betreft de verbintenissen van de vennootschap. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat dagelijks bestuur betreft, opdragen aan één of meer van zijn leden.

Indien het dagelijks bestuur overeenkomstig het voorgaande wordt opgedragen aan één bestuurder, zal deze de titel van "Afgevaardigd Bestuurder" voeren. De Afgevaardigd Bestuurder kan op ieder ogenblik worden afgezet door de raad van bestuur. Hij kan ook op ieder ogenblik zijn vrijwillig ontslag indienen door het bij aangetekend schrijven kenbaar te maken aan de raad van bestuur. Zijn opdracht eindigt door overlijden en verlies van bestuurdersmandaat. Door de Afgevaardigd Bestuurder wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vennootschap. Zijn aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hem gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in deze opdracht.

Indien het dagelijks bestuur overeenkomstig het voorgaande wordt opgedragen aan meer dan één bestuurder, zullen zij een college vormen dat de titel "Directiecomité" zal voeren. De mandaten van de leden van het Directiecomité vervallen bij het verstrijken van hun bestuurdersmandaat; de raad van bestuur beslist over een mogelijke hemieuwing.

De raad van bestuur bepaalt vrij de bevoegdheden van de Afgevaardigd Bestuurder of het Directiecomité, en kan hen naast een opdracht inzake het dagelijks bestuur ook nog andere opdrachten en machten verlenen.

Onverminderd het voorgaande kan de raad van bestuur zowel binnen zijn schoot als daarbuiten alle comités inrichten, en alle machten en delegaties verlenen, die hij nodig of dienstig acht.

De raad van bestuur vergadert telkens als de belangen van de vennootschap zulks vereisen, na bijeenroeping door de Voorzitter, met minstens twee (2) geplande vergaderingen per jaar, De voorzitter is verplicht tot een bijeenroeping over te gaan indien daarom wordt verzocht door minstens twee (2) bestuurders; indien de Voorzitter binnen de vijf (5) dagen geen gevolg geeft aan zulk verzoek, zijn de betrokken bestuurders gerechtigd zelf tot de bijeenroeping over te gaan. Indien er geen Voorzitter werd aangesteld door de raad van bestuur, kan iedere bestuurder individueel tot de bijeenroeping overgaan.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de Voorzitter of, bij afwezigheid van de Voorzitter, door de oudste van de bestuurders.

De raad komt bijeen op de zetel van de vennootschap af in elke andere plaats aangegeven in het oproepingsbericht.

Behoudens in dringende gevallen, te verantwoorden in de notulen van de bijeenkomst, geschieden oproepingen per gewone brief, fax, e-mail of elk ander gelijkaardig middel, met opgave van de agenda, ten minste vijf (5) volle dagen vóór de vergadering.

Een bestuurder mag zich op een vergadering van de raad van bestuur laten vervangen door een andere bestuurder . Een bestuurder mag echter slechts drager zijn van één enkele volmacht.

De raad van bestuur kan vergaderen en iedere bestuurder kan aan een vergadering deelnemen per telefoon- of videoconferentie of via een ander communicatiemiddel dat gelijktijdige beraadslaging onder de bestuurders mogelijk maakt,

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissingen nemen bij aanwezigheid of vertegenwoordiging van minstens een gewone meerderheid van zijn leden.

Iedere aanwezige of vertegenwoordigde bestuurder heeft één (1) stem.

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is een beslissing verworpen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurder die bij eert aan de raad van bestuur voorgelegde beslissing een tegenstrijdig belang zou hebben, is gehouden de raad van bestuur hiervan op de hoogte te brengen voordat deze ter zake een beslissing neemt.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. Deze worden ondertekend door de Voorzitter en (in voorkomend geval) de Afgevaardigd Bestuurder en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De afschriften of uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden geldig ondertekend door de Voorzitter en (in voorkomend geval) de Afgevaardigd Bestuurder of door twee bestuurders.

Onverminderd de algemene collegiale vertegenwoordiging door de raad van bestuur handelend door de meerderheid van zijn leden, wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd ten aanzien van derden, zowel in rechte als daarbuiten, bij alle handelingen, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een publiek ambtsbekleder of van een notaris vereist is, door twee bestuurders, die gezamenlijk handelen.

Onverminderd de algemene collegiale vertegenwoordiging door de raad van bestuur handelend door de meerderheid van zijn leden, wordt de vennootschap binnen het kader van het dagelijks bestuur, eveneens geldig vertegenwoordigd door de Afgevaardigd Bestuurder of desgevallend door twee leden van het Directiecomité, samen handelend.

Binnen het kader van hun mandaat, is de vennootschap eveneens geldig vertegenwoordigd door een (of meerder) speciale volmachthouder(s).

werden benoemd tot bestuurders

a.Mevrouw DUQUESNE Patricia Yvonne René t.ine, voornoemd;

b.Mevrouw DE MAERTELAERE Justine, voornoemd;

c.De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Sevenoaks, met maatschappelijke zetel te

8953 Heuvelland, Houthemstraat (Wijtsch) 42, met RPR leper 0833.974.128,

Vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de Heer DOCHY Bruno Georges Rosalie,

voornoemd.

werd benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur:

Mevrouw DE MAERTELAERE Justine, voornoemd;

werd benoemd tot afgevaardigd bestuurder

Mevrouw DUQUESNE Patricia Yvonne René Lina, voornoemd;

algemene vergadering

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de gezamenlijke vennoten. Haar beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor zij die afwezig zijn of tegen stemmen.

De algemene vergadering beschikt over de bevoegdheden die haar worden toegekend door de wet of door onderhavige statuten.

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar op de zetel van de vennootschap bijeengeroepen binnen de zes (6) maanden na het afsluiten van het boekjaar en dit elke vierde maandag van de maand oktober om 11.00 uur

In afwijking hiervan zal de eerste algemene vergadering plaatsvinden op de vierde maandag van de maand oktober om 11.00 uur in het jaar tweeduizend en vijftien.

stemrecht

Elk aandeel van categorie A geeft recht op één (1) stem; aan de aandelen van categorie B is geen

stemrecht verbonden.

boekjaar: ,

Het boekjaar begint op 1 juli van ieder jaar en eindigt op 30 juni van het daaropvolgende jaar,

in afwijking hiervan gaat het eerste boekjaar van de vennootschap in op de dag van de neerlegging van het

uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, datum waarop de

vennootschap volgens de oprichtingsakte begint te werken, om te eindigen op 30 juni 2015.

affectatie van resultaten

ieder jaar wordt er van de netto-winst een bedrag van tenminste vijf (5) procent voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen. Deze voorafneming is niet langer verplicht eens de wettelijke reserve tien (10) procent van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Na voorafneming van het bedrag nodig voor de vorming of de instandhouding van de wettelijke reserve, beslist de algemene vergadering over de aan het saldo van de netto-winst te verlenen affectatie, op voorstel van de raad van bestuur, met naleving van artikel 429 van het Wetboek van vennootschappen en de statutaire bepalingen,

in toepassing van de wettelijke voorschriften betreffende de vennootschappen met sociaal oogmerk, dienen het voorstel van de raad van bestuur en de beslissing van de algemene vergadering de volgende principes te respecteren:

- de bestemming en uitkering van de resultaten dienen conform te zijn aan het interne en externe oogmerk van de vennootschap, en in het bijzonder aan de in artikel 3 van deze statuten vermelde hiërarchie;

- het is de vennootschap niet toegestaan om enig vermogensvoordeel aan haar vennoten uit te keren;

1 ~ c , Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

- de winsten die niet bestemd zijn conform het interne en externe oogmerk zullen worden toegevoegd aan de beschikbare reserves. Deze mogen niet worden gebruikt dan voor de realisatie van het sociale oogmerk van de vennootschap.

"



ontbinding - vereffening

De beslissing tot ontbinding van de vennootschap dient door de algemene vergadering genomen te worden met inachtneming van de regels voorzien voor de statutenwijziging.

In geval van ontbinding met vereffening benoemt de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars op voordracht van de vennoten van categorie A en bepaalt deze hun bevoegdheid alsook de vereffeningsvoorwaarden. Indien in dit verband niets wordt beslist, zullen de in functie zijnde bestuurders van rechtswege beschouwd warden als vereffenaars, niet enkel voor de ontvangst van kennisgevingen en betekeningen, maar ook voor de effectieve vereffening van de vennootschap, en dit niet enkel ten aanzien van derden, maar ook ten aanzien van de vennoten.

De vereffenaars treden echter pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen.

Zij beschikken over alle bevoegdheden voorzien in de artikelen 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder voorafgaande bijzondere toestemming van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan echter ten allen tijde deze bevoegdheden beperken, op grand van een besluit genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Alle activa van de vennootschap zullen worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

Na aanzuivering van het gehele passief en terugbetaling van de inbrengen aan de vennoten, verkrijgt hetgeen overblijft na de vereffening, overeenkomstig artikel 661, eerste alinea, 90 van het Wetboek van vennootschappen, een bestemming die zo nauw mogelijk aansluit bij het sociaal oogmerk van de vennootschap. Zijn er verscheidene dergelijke bestemmingen mogelijk, dan maakt de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, een keuze.

OVERNAME VAN VERBINTENISSEN

In overeenstemming met artikel 60 Wetboek Vennootschappen neemt de vennootschap alle rechten en verbintenissen over die voortvloeien uit verbintenissen die door de comparanten of hun zaakgelastigde(n) zijn aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd afschrift van de oprichtingsakte met aangehecht bankattest



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Notaris FEVERY Fabienne



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/02/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 21.12.2015, NGL 24.02.2016 16049-0052-017

Coordonnées
BRITISH JUNIOR ACADEMY OF BRUSSELS

Adresse
ATREBATENSTRAAT 122 1040 ETTERBEEK

Code postal : 1040
Localité : ETTERBEEK
Commune : ETTERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale