BELGIAN BOCUSE D'OR ACADEMY

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGIAN BOCUSE D'OR ACADEMY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.089.689

Publication

23/08/2013
ÿþ MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

2013

Griffie

<13131699*

~

IIR

i

Ondernemingsnr : 0839.089.689

i3enaming

(voluit) : BELGIAN BOCUSE D'OR ACADEMY

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 1000 Brussel, Ravensteinstraat 2

Onderwerp akte : Statutenwijziging -Zetelverplaatsing - Coördinatie statuten - ontslag en benoeming bestuurders - verdeIing functies voorzitter, penningmeester en secretaris

(Uittreksel uit de notulen van de Buitengewone Algemene Vergadering van 22 juni 2013, gehouden om 14.00 uur, te 2880 Bornem, Spuistraat 21)

1)Statutenwijziging

1.1.Wijziging zetel  aanpassing artikel 3

De vergadering beslist met ingang vanaf heden de zetel van de vereniging te verplaatsen naar 2880 Bornem, Spuistraat 21.

De vergadering beslist bovendien de term "maatschappelijke zetel" te vervangen door "zetel van de vereniging."

De vergadering beslist in uitvoering van voormelde beslissingen artikel 3 van de statuten integraal te vervangen door de volgende tekst:

"De zetel van de vereniging is gevestigd Spuistraat 21 2880 Bornem gelegen in het gereohtelijk arrondissement Mechelen."

Deze beslissingen werden genomen met éénparigheid van stemmen. 1.2.Wijziging aantal effectieve leden  aanpassing artikel 7

De vergadering stelt vast dat artikel 7 van de statuten voorziet dat er minstens 8 effectieve leden moeten zijn, waarvan minstens 2 leden van L'académie des Laureats.

De vergadering stelt vast dat 2 effectieve leden ontslagnemend zijn, waardoor het aantal effectieve leden teruggebracht wordt op 6.

De vergadering beslist daarom om het minimumaantal effectieve leden terug te brengen op 5.

De vergadering beslist in uitvoering van voormelde beslissing artikel 7 van de statuten integraal te vervangen door de volgende tekst

"Er zijn minstens 5 effectieve leden, waarvan minstens 2 leden van L'académie des Laureats, met aile rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet.

De volgende oprichters waren de eerste effectieve leden bij de oprichting van de vereniging de dato 1 augustus 2011:

-Peter Goossens, Wannegem-Ledestraat 24, 9772 Wannegem-Lede

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-Mattagne Yves, Rue Biernaux 18, 1301 Wavre

-Een vertegenwoordiger van Brussels Horeca fair, Denis Delforge, Rue General Medecin Derache 153

1050 Brussel

-Bartel Dewulf, Kluizestraat 15 b, 9320 Erembodegem

-Ferdinand Debecker, Spuistraat 20, 2880 Bornem

-Ann Vermylen, Spuistraat 20, 2880 Bornem

-Roland Debuyst, Leuvensesteenweg 416, 1930 Zaventem

-David Martin, Rue Ropsy Chaudron 49, 1070 Anderlecht

Bij de oprichting was een minimumaantal van 8 effectieve leden vereist."

Deze beslissing werd genomen met éénparigheid van stemmen.

1.3.Wijziging bepaling ledenbijdrage  aanpassing artikel 9

De vergadering stelt vast dat artikel 9 van de statuten momenteel niet voorziet in een maximale ledenbijdrage, maar dat de bevoegdheid aan de raad van bestuur gegeven wordt om de lidmaatschapsbijdrage vast te stellen.

De vergadering stelt vast dat er momenteel geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd is.

Rekening houdend met het voormelde wenst de vergadering in de statuten in te schrijven dat, indien er een lidmaatschapsbijdrage wordt gevraagd, dit tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort. Bovendien beslist de vergadering om te voorzien in een maximale lidmaatschapsbijdrage ten belope van 1.000,00 EUR, dit in overeenstemming met artikel 2, eerste lid, 8° van de VZW-wet,

Rekening houdend met het voormelde beslist de vergadering in uitvcering van deze beslissingen om artikel 9 van de statuten integraal te vervangen door de volgende tekst

"De Raad van Bestuur kan aan de effectieve leden en de toegetreden leden opleggen een lidmaatschapsbijdrage te betalen. Indien een lidmaatschapsbijdrage gevraagd wordt door de Raad van Bestuur, wordt de hoogte daarvan bepaald door de Raad van Bestuur, zonder dat de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage meer dan 1.000,00 EUR mag bedragen."

Deze beslissingen werden genomen met éénparigheid van stemmen. 1.4.Correctie bijeenroepingstermijn algemene vergadering  aanpassing artikel 15

De vergadering stelt vast dat de statuten momenteel voorzien in een bijeenroepingstermijn voor bijzondere bijkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering van 'bv 15 dagen".

De vergadering stelt vast dat het woord "bv" per ongeluk is blijven staan bij de bespreking van het ontwerp van oprichtingsakte en beslist dan ook om de laatste alinea van artikel 15 integraal te vervangen door de volgende tekst:

"Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen vcorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd."

Deze beslissing werd genomen met éénparigheid van stemmen.

1.5.Wijziging samenstelling raad van bestuur aanpassing artikel 18

De vergadering wenst in de statuten in te schrijven dat de verschillende taalgemeenschappen van België zoveel als mogelijk in de raad van bestuur moeten vertegenwoordigd zijn.

Tegelijk wenst de vergadering uit de statuten te schrappen dat de voorzitter elke 2 jaar dient vervangen te worden.

Rekening houdend met het voormelde wenst de vergadering in uitvoering van de voormelde beslissingen artikel 18 van de statuten integraal te vervangen door de volgende tekst:

"De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

In de raad van bestuur dienen zoveel als mogelijk de verschillende taalgemeenschappen van België vertegenwoordigd te zijn.

Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen."

Deze beslissingen werden genomen met éénparigheid van stemmen.

1.6.Wijziging fondsenwerving -- aanpassing artikel 25

De vergadering beslist om de tekst van artikel 25 van de statuten integraal te vervangen als volgt, teneinde de statuten in overeenstemming te brengen met de actuele organisatie inzake fondsenwerving:

"Op basis van de budgetten, opgesteld door de vereniging zal aan fondsenwerving en het zoeken naar

sponsors gedaan worden.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en

de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel."

Deze beslissing werd genomen met éënparigheid van stemmen. 1.7.Wijziging organisatie wedstrijd  aanpassing artikel 26

De vergadering beslist om de tekst van artikel 26 van de statuten integraal te vervangen als volgt, teneinde de statuten in overeenstemming te brengen met de actuele wedstrijdorganisatie:

"De VZW Belgian Bocuse d'or Academy staat in voor de organisatie van de nationale selectie Bocuse d'or, met de goedkeuring van GL events. Deze selectie zal doorgaan op een evenement/beurs door GL events georganiseerd.

De kandidaten worden gepreselecteerd door een jury die is samengesteld uit vier vaste [eden, waarvan 2 vertegenwoordigers van de Bocuse d'or Winners Academy.

De wedstrijdjury bestaat uit 10 vermaarde chef-koks uit het hele land, en zoveel als mogelijk uit alle taalgemeenschappen.

In geval van belangenconflict met een kandidaat (directe of indirecte relatie werkgever-werknemer via een vennootschap waarin het lid aandelen bezit, handelsrelatie, familiebanden, enz.), mag het lid, op straffe van uitzetting, geen deel uit te maken van de jury tenzij hij geen stem uitbrengt."

Deze beslissing werd genomen met éénparigheid van stemmen.

1.8.Wijziging rechtop gebruik logo/merk/woorden "Bocuse d'or Belgium"  aanpassing artikel 27

De vergadering beslist om de tekst van artikel 27 van de statuten integraal te vervangen als volgt, teneinde de statuten in overeenstemming te brengen met de huidige rechten van de vereniging inzake intellectuele eigendomsrechten:

"Het merk "Bocuse d'Or" valt onder de uitsluitende verantwoordelijkheid van GL events. GL events verleent de VZW Belgian Bocuse d'or Academy het recht om gebruik te maken van het merk "Bocuse d'Or Belgium". De geldigheidsduur voor het gebruik van dit merk is beperkt tot 2 jaar. Het kan stilzwijgend verlengd worden voor een periode van 2 jaar.

De vzw wordt uitdrukkelijk gemachtigd en aangemoedigd om de woorden en/of het logo "Bocuse d'Or Belgium" te gebruiken voor redactionele doeleinden, zoals reportages over de wedstrijd.

De vzw en haar leden verbinden zich ertoe de woorden en/of het logo "Bocuse d'Or Belgium" niet te gebruiken in combinatie met reclame of aanbiedingen voor producten of diensten met betrekking tot de gastronomie, de horeca en cateringdiensten zonder de goedkeuring van GL events.

De Belgian Bocuse d'Or Academy is verantwoordelijk voor het juiste gebruik van het merk en verbindt zich ertoe het grafische charter van GL events te respecteren. Vdár elk gebruik moet aan GL events een drukproef ter goedkeuring worden overgemaakt."

Deze beslissing werd genomen met éénparigheid van stemmen. 2)Cotirdinatie van de statuten en bijzondere volmachten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

De vergadering beslist de gecoördineerde statuten van onderhavige vennootschap aan te passen aan de voormelde besluiten:

L Benaming, zetel van de vereniging, duur, doel

Artikel 1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een

vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet)

Artikel 2 Naam

De vzw draagt de naam Belgian Bocuse d'or Academy VZW

artikel 3 Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd Spuistraat 21 2880 Bornem gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Mechelen.

artikel 4 duur

De vzw is opgericht voor onbepaald duur.

artikel 5 doel en activiteiten

De vzw heeft tot doel alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uitbouw van de gastronomische en de culinaire kennis in België. Meer bepaald kan dit de vorm aannemen van de begeleiding en de steun aan culinair talent, steun de vorming en opleiding, organisatie van concours en wedstrijden, ....

Het hoofddoel van de vzw is het promoten van de Bocuse d'or, de organisatie van de wedstrijd wat betreft het keuken gedeelte, het steunen en begeleiden van de kandidaat.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van

voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Il. Leden, bijdrage

artikel 6

De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering. De toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage volgens de groep waartoe ze ingedeeld zijn. Door het betalen van deze bijdrage kunnen zij deelnemen aan de activiteiten van de VZW.

artikel 7: effectieve leden

Er zijn minstens 5 effectieve leden, waarvan minstens 2 leden van L'académie des Laureats, met alle

rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet.

De volgende oprichters waren de eerste effectieve leden bij de oprichting van de vereniging de dato 1 augustus 2011:

-Peter Goossens, Wannegem-Ledestraat 24, 9772 Wannegem-Lede

-Mattagne Yves, Rue Biernaux 18, 1301 Wavre

-Een vertegenwoordiger van Brussels Horeca fair, Denis Delforge, Rue General Medecin Derache 153 1050 Brussel

-Bartel Dewuif, Kluizestraat 15 b, 9320 Erembodegem

-Ferdinand Debecker, Spuistraat 20, 2880 Bornem

-Ann Vermylen, Spuistraat 20, 2880 Bornem

-Roland Debuyst, Leuvensesteenweg 416, 1930 Zaventem

-David Martin, Rue Ropsy Chaudron 49, 1070 Anderlecht

Bij de oprichting was een minimumaantal van 8 effectieve leden vereist.

Artikel 8

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om effectief lid te kunnen

worden moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 9: bijdrage

De Raad van Bestuur heeft de mogelijkheid om aan de effectieve leden en de toegetreden leden op te

leggen een lidmaatschapsbijdrage te betalen.

Indien een lidmaatschapsbijdrage gevraagd wordt door de Raad van Bestuur, wordt de hoogte daarvan bepaald door de Raad van Bestuur zelf, zonder dat de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage meer dan 1.000,00 EUR mag bedragen..

artikel 10 : ontslag

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal 1 maand na dit schrijven ingaan.

Het Lidmaatschap van effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning. Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden geacht ontslagneniend te zijn.

Artikel 11: beëindiging van het lidmaatschap

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Artikel 12: rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van

de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten

allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij

ontbinding van de vzw, enz.

III De Algemene Vergadering

artikel 13: samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich laten

vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen.

artikel 14: bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- wijzigen van de statuten

- benoemen en ontslaan van bestuurders

- benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

- kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen

- goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

- ontbinden van de vereniging

- uitsluiten van een lid

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

artikel 15: vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar de derde vrijdag van de maand maart.

De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per Email of gewone post

De oproeping bevat de agendapunten. Na de kenbaar making van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile effectieve leden verstuurd.

artikel 16: quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 213 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde [eden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 415 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 17: inzagerecht

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de effectieve leden ter inzage beschikbaar en de effectieve leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

IV De Raad van Bestuur

artikel 18: samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

In de raad van bestuur dienen zoveel als mogelijk de verschillende taalgemeenschappen van België vertegenwoordigd te zijn.

Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

artikel 19: voorwaarden

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene

Vergadering in te richten aan de Raad van Bestuur.

artikel 20: benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering voor onbepaalde tijd. De bestuurders zijn ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering,

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien. In tussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt

artikel 21: vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden, Geeft deze geen uitsluitsel dan warden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

artikel 22: bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

artikel 23: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd doortwee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 24: bekendmaking vereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

V. Begroting en rekeningen

artikel 25

Op basis van de budgetten, opgesteld door de vereniging, zal aan fondsenwerving en het zoeken naar

sponsors gedaan worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOI] 2.2

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en

de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop toepasselijke

uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

VI Wedstrijd

artikel 26

De VZW Belgian Bocuse d'or Academy staat in voor de organisatie van de nationale selectie Bocuse d'or, met de goedkeuring van GL events, Deze selectie zal doorgaan op een evenement/beurs door GL events georganiseerd.

De kandidaten worden gepreselecteerd door een jury die is samengesteld uit vier vaste leden, waarvan 2 vertegenwoordigers van de Bocuse d'or Winners Academy.

De wedstrijdjury bestaat uit 10 vermaarde chef-koks uit het hele land, en zoveel als mogelijk uit aile taalgemeenschappen.

In geval van belangenconflict met een kandidaat (directe of indirecte relatie werkgever-werknemer via een vennootschap waarin het lid aandelen bezit, handelsrelatie, familiebanden, enz.), mag het lid, op straffe van uitzetting, geen deel uit te maken van de jury tenzij hij geen stem uitbrengt.

VII Merk en intellectuele eigendom

artikel 27

Het merk "Bocuse d'Or" valt onder de uitsluitende verantwoordelijkheid van GL events. GL events verleent de VZW Belgian Bocuse d'or Academy het recht om gebruik te maken van het merk "Bocuse d'Or Belgium". De geldigheidsduur voor het gebruik van dit merk is beperkt tot 2 jaar. Het kan stilzwijgend verlengd worden voor een periode van 2 jaar.

De vzw wordt uitdrukkelijk gemachtigd en aangemoedigd om de woorden en/of het logo "Bocuse d'Or Belgium" te gebruiken voor redactionele doeleinden, zoals reportages over de wedstrijd,

De vzw en haar leden verbinden zich ertoe de woorden en/of het logo "Bocuse d'Or Belgium" niet te gebruiken in combinatie met reclame of aanbiedingen voor producten of diensten met betrekking tot de gastronomie, de horeca en cateringdiensten zonder de goedkeuring van GL events.

De Belgian Bocuse d'Or Academy is verantwoordelijk voor het juiste gebruik van het merk en verbindt zich ertoe het grafische charter van GL events te respecteren. V(5ór elk gebruik moet aan GL events een drukproef ter goedkeuring worden overgemaakt.

VIII. Ontbinding en vereffening

artikel 28

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffening voorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

De vergadering verleent met éénparigheid van stemmen aan de heer Bartel Dewulf alle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

3)Ontslag en benoeming van de bestuurders

De vergadering neemt kennis van het ontslag de volgende personen, als bestuurders van de vereniging, met ingang van heden:

-de heer Denis Delforge, wonende te 1050 Brussel, Rue General Medecin Derache 153, geboren te Etterbeek op 2 maart 1977;

-De heer Yves, Ernest, Simon Mattagne, wonende te 1301 Wavre, Rue Biernaux 18, geboren te Etterbeek op 2 maart 1963;

-Mevrouw Ann, Anna, Maria, Willemina, Cornelia Vermylen, wonende te 2880 Bomem, Spuistraat 20, geboren te Leuven op 17 april 1964.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De vergadering aanvaardt het ontslag van elk van deze personen met ingang van heden, 22 juni 2013. Voorzover nodig bekrachtigt de vergadering de handelingen die deze personen als bestuurders zouden gesteld hebben na 31 januari 2013.

De vergadering stelt vast dat het bestuursmandaat van de overblijvende bestuurder, zijnde de heer Peter, Alfons, Léon Goossens, wonende te 9772 Wannegem Lede, Wannegem-Ledestraat 24, geboren te Zottegem op 6 april 1964, een einde nam op 31 januari 2013. Op heden oefent hij echter nog steeds zijn mandaat uit.

De vergadering beslist dan ook over te gaan tot herbenoeming van de heer Peter Goossens, voornoemd, als bestuurder van de vereniging.

Hij wordt benoemd voor een onbepaalde duur. Voor zover nodig, bekrachtigt de vergadering de handelingen die hij gesteld heeft in hoedanigheid van bestuurder van de vereniging vanaf 31 januari 2013 tot heden.

Hij zal zijn functie onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene ledenvergadering.

De heer Peter Goossens, hier aanwezig, aanvaardt zijn herbenoeming tot bestuurder, en verklaart geen weet te hebben van enig feit dat de uitoefening van zijn mandaat zou verhinderen.

Ten slotte beslist de vergadering over te gaan tot benoeming van drie bijkomende bestuurders van de vereniging:

-De heer Bartel, Renaat, Alice Dewulf, wonende te 9320 Erembodegem, Kluizestraat 15 b, geboren te Mechelen op 13 september 1967;

-De heer Ferdinand, Willy, Amedé Debecker, wonende te 2880 Bornem, Spulstraat 20, geboren te Leuven op 29 augustus 1959;

-De heer Roland Debuyst, wonende te 1930 Zaventem, Leuvensesteenweg 416, geboren te Anderlecht op 3 februari 1965.

Zij worden benoemd voor een onbepaalde duur.

Zij zullen hun functie onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene ledenvergadering.

Elk van deze personen, hier aanwezig, aanvaardt zijn benoeming tot bestuurder en verklaart geen weet te hebben van enig feit dat de uitoefening van zijn mandaat zou verhinderen.

Voor de omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop de bestuurders die uitoefenen wordt verwezen naar de artikelen 22, 23 en 24 van de statuten.

Al deze beslissingen worden genomen met éénparigheid van stemmen.

4)0ijzondere volmachten

De vergadering verleent met éénparigheid van stemmen aan de heer Bartel Dewulf alle machten om de publicatieformulieren I en Il te ondertekenen als bijzondere gevolmachtigde en vervolgens neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

(Uittreksel uit de notulen van de Raad van Bestuur van 22 juni 2013, gehouden om 15.00 uur, op de zetel van de vereniging)

2.lri toepassing van artikel 18 van de statuten kiest de Raad van Bestuur onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Bij de oprichting van de vereniging werden de functies van voorzitter, vice-voorzitter, penningmeester en secretaris als volgt verdeeld:

Voorzitter: De heer Peter, Alfons, Léon Goossens, wonende te 9772 Wannegem Lede, Wannegem-Ledestraat 24, geboren te Zottegem op 6 april 1964;

-vice-voorzitter: De heer Yves, Ernest, Simon Mattagne, wonende te 1301 Wavre, Rue Biernaux 18, geboren te Etterbeek op 2 maart 1963;

s

MQD 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

-Penningmeester: De heer Denis Delforge, wonende te 1050 Brussel, Rue General Medecin De aache 153,' geboren te Etterbeek op 2 maart 1977;

-Secretaris: Mevrouw Ann, Anna, Maria, Willemina, Cornelia Vermylen, wonende te 2880 Bornem, Spuistraat 20, geboren te Leuven op 17 april 1964.

De raad van bestuur beslist met éénparigheid van stemmen om deze functies vanaf heden ais volgt toe te wijzen:

-Voorzitter: De heer Peter, Alfons, Léon Goossens, wonende te 9772 Wannegem Lede, Wannegem-Ledestraat 24, geboren te Zottegem op 6 april 1964;

-Penningmeester: De heer Bartel, Renaat, Alice Dewulf, wonende te 9320 Erembodegern, Kluizestraat 15 b, geboren te Mechelen op 13 september 1967;

-Secretaris: de heer Ferdinand, Willy, Amedé Debecker, wonende te 2880 Bornem, Spuistraat 20, geboren te Leuven op 29 augustus 1959.

Er wordt geen vice-voorzitter meer aangeduid.

De functies gelden voor onbepaalde duur.

Elk van deze personen, hier aanwezig, aanvaardt zijn functie en verklaart geen weet te hebben van enig feit dat de uitoefening van zijn functie zou verhinderen.

3.De Raad van Bestuur verleent met éénparigheid van stemmen aan de heer Bartel Dewulf aile machten om de publicatieformulieren I en ll te ondertekenen ais bijzondere gevolmachtigde en vervolgens neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De heer Bartel Dewulf

bijzonder gevolmachtigde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/09/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behoude

aan het

Belgisci'

Staatsbia

11*11,11111111!1,11t111111111



BRUSSEL

2011 Griffie

Ondememingsnr : g3 9. o " V°j G óq

Benaming

(voluit) : Belgian Bocuse d'or Academy

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ravensteinstraat 2, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekende eerste en stichtende leden hebben op datum van 1 augustus 2011 unaniem besloten tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt luiden:

I. Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet)

Artikel 2 Naam

De vzw draagt de naam Belgian Bocuse d'or Academy VZW

artikel 3 Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Ravensteinstraat 2, 1000 BRUSSEL gelegen in het

gerechtelijk arrondissement Brussel

artikel 4 duur

De vzw is opgericht voor onbepaald duur.

artikel 5 doel en activiteiten

De vzw heeft tot doel alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uitbouw van' de gastronomische en de culinaire kennis in België. Meer bepaald kan dit de vorm aannemen van de. begeleiding en de steun aan culinair talent, steun de vorming en opleiding, organisatie van concours en wedstrijden, ....

Het hoofddoel van de vzw is het promoten van de Bocuse d'or, de organisatie van de wedstrijd wat betreft het keuken gedeelte, het steunen en begeleiden van de kandidaat.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

li. Leden, bijdrage

artikel 6

De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de

Algemene Vergadering. De toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage volgens de groep

Cap de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanrgneid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

waartoe ze ingedeeld zijn. Door het betalen van deze bijdrage kunnen zij deelnemen aan de activiteiten van de VZW.

artikel 7: effectieve leden

Er zijn minstens 8 effectieve leden, waarvan minstens 2 leden van Lacadémie des Laureats, met aile

rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet

De volgende oprichters zijn de eerste effectieve leden:

-Peter Goossens, Wannegem-Ledestraat 24, 9772 Wannegem-Lede

-Mattagne Yves, Rue Biernaux 18, 1301 Wavre

-Een vertegenwoordiger van Brussels Horeca fair, Denis Delforge, Rue General Medecin Derache 153

1050 Brussel

-Bartel Dewulf, Kluizestraat 15 b, 9320 Erembodegem

-Ferdinand Debecker, Spuistraat 20, 2880 Bornem

-Ann Vermylen, Spuistraat 20, 2880 Bornem

-Roland Debuyst, Leuvensesteenweg 416, 1930 Zaventem

-David Martin, Rue Ropsy Chaudron 49, 1070 Anderlecht

Artikel 8

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om effectief lid te kunnen worden moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 9: bijdrage

Effectieve leden en de toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die door de Raad van

Bestuur wordt vastgelegd .

artikel 10 : ontslag

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal 1 maand na dit schrijven ingaan. Het lidmaatschap van effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning. Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden geacht ontslagnemend te zijn.

Artikel 11: beëindiging van het lidmaatschap

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Artikel 12: rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grand van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

III De Algemene Vergadering

artikel 13: samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich laten

vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen.

artikel 14: bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- wijzigen van de statuten

- benoemen en ontslaan van bestuurders

- benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

- kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen

- goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

- ontbinden van de vereniging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- uitsluiten van een lid

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

artikel 15: vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar de derde vrijdag van de maand maart. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de

Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per Email of gewone post.

De oproeping bevat de agendapunten. Na de kenbaar making van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens (bv 15 dagen) voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

artikel 16: quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 17: inzagerecht

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de effectieve leden ter inzage beschikbaar en de effectieve leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen

iV De Raad van Bestuur

artikel 18: samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter is verkozen voor 2 jaar en dient vervangen te worden, rekening houdend met een beurtrol in functie van de verschillende communautaire gemeenschappen in België.

Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

artikel 19: voorwaarden

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene

Vergadering in te richten aan de Raad van Bestuur.

artikel 20: benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering voor onbepaalde tijd. De bestuurders zijn ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien. In tussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

artikel 21: vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

artikel 22: bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

,

Moo 2.2

opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

artikel 23: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 24: bekendmaking vereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

V. Begroting en rekeningen

artikel 25

Op basis van de budgetten die de vereniging heeft uitgewerkt, wordt de fondsenwerving en het zoeken naar sponsors met betrekking tot de wedstrijd toevertrouwd, gecentraliseerd en goedgekeurd door de structuur Brussels HorecaFair in samenwerking met de verschillende leden van de vereniging

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2011.

VI Wedstrijd

artikel 26

Sinds 2009 vertrouwt GI events de organisatie van de wedstrijd toe aan Horecafair (vervolgens Brussels Horecafair). Die laatste vertrouwt de vzw het beheer van het kookgedeelte van de wedstrijd toe voor een periode van twee jaar (die eindigt op 31 januari 2013). Die periode kan stilzwijgend verlengd worden met een termijn van twee jaar. De wedstrijd "Bocuse d'Or Belgium" wordt georganiseerd in het kader van de beurs die Brussels Horecafair te Brussel organiseert.

De kandidaten worden gepreselecteerd door een jury die is samengesteld uit vier vaste leden, twee Nederlandstalige en twee Franstalige.

De wedstrijdjury bestaat uit 10 vermaarde chef-koks, 5 Nederlandstalige chefs en 5 Franstalige chefs met, indien mogelijk, een gelijke vertegenwoordiging van de drie Gewesten (het Vlaamse Gewest, het Waalse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) door ten minste twee chefs

In geval van belangenconflict met een kandidaat (directe of indirecte relatie werkgever-werknemer via een vennootschap waarin het lid aandelen bezit, handelsrelatie, familiebanden, enz.), mag het lid, op straffe van uitzetting, geen deel uit te maken van de jury tenzij hij geen stem uitbrengt.

VII Merk en intellectuele eigendom

artikel 27

Het merk "Bocuse d'Or" valt onder de uitsluitende verantwoordelijkheid van GL events. GL events verleent Brussels Horecafair het recht om gebruik te maken van het merk "Bocuse d'Or Belgium". De geldigheidsduur voor het gebruik van dit merk is beperkt tot 2 jaar. Het kan stilzwijgend verlengd worden voor een periode van 2 jaar.

De vzw wordt uitdrukkelijk gemachtigd en aangemoedigd om de woorden en/of het logo "Bocuse d'Or Belgium" te gebruiken voor redactionele doeleinden, zoals reportages over de wedstrijd.

r ,

Luit; - Vervolg

De vzw en haar leden verbinden zich ertoe de woorden en/of het logo "Bocuse d'Or Belgium" niet te gebruiken in combinatie met reclame of aanbiedingen voor producten of diensten met betrekking tot de gastronomie, de horeca en cateringdiensten zonder de goedkeuring van Brussels Horecafair/ GL events.

De Belgian Bocuse d'Or Academy is verantwoordelijk voor het juiste gebruik van het merk en verbindt zich ertoe het grafische charter van GL events te respecteren. Vôór elk gebruik moet aan GL events een drukproef ter goedkeuring worden overgemaakt.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

V

MQD 2.2

VIII. Ontbinding en vereffening

artikel 28

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffening voorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

IX. Benoeming raad van bestuur

artikel 29

De oprichters benoemen bij deze de raad van bestuur voor een periode eindigend 31 januari 2013 met

volgende leden :

- Goossens Peter, Wannegem Ledestraat 24, 9772 Wannegem Lede als voorzitter (geboren op 06 april

' 1964 te Herzele)

- Mattagne Yves, Rue Biernaux 18, 1301 Wavre als vice-voorzitter (geboren op 02 maart 1963 te Etterbeek)

- Een vertegenwoordiger van Brussels Horeca fair, Denis Delforge, Rue General Medecin Derache 153

1050 Brussel.als penningmeester (geboren op 02 maart 1977 te Etterbeek)

- Ann Vermylen, Spuistraat 20, 2880 Bomem als secretaris (geboren op 17 april 1964 te Leuven)

Opgemaakt te Brussel op 10 augustus 2011 in 4 exemplaren

Voor eensluitend afschriift

Vermylen Ann

Secretaris - lid raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BELGIAN BOCUSE D'OR ACADEMY

Adresse
RAVENSTEINSTRAAT 2 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale