ORCA

Association sans but lucratif


Dénomination : ORCA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 428.654.282

Publication

20/11/2013
ÿþM0D2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIII





RECHTBANK VAN KOOPHA NomEL

07-11-2013

HASSELT

Griffie

Ondernerningsnr : 428.654.282

Benaming

{voluit): ORCA

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kanaalstraat 85, 3971 Heppen

Onderwerp akte : Publicatie nieuwe statuten

De Algemene Vergadering heeft op zijn jaarlijkse vergadering van 27/11/2010 de heer Chris Claus, Maggenstraat 8, 3670 Meeuwen-Gruitrode benoemd als bestuurder en secretaris van de vereniging voor een termijn van drie jaar.

De Algemene Vergadering heeft op zijn jaarlijkse vergadering van 18/11/2011 de heer Eddy Antonissen, Kanaalstraat 85, 3971 Leopoldsburg benoemd als bestuurder en voorzitter van de vereniging voor een termijn van drie jaar. Mevrouw Mariet Schrooten, Berkenlaan 22, 3680 Maaseik werd benoemd als bestuurder en schatbewaarder voor een termijn van drie jaar.

De Algemene Vergadering heeft op zijn jaarlijkse vergadering van 16/11/2012 het ontslag aanvaard van de beheerder en voorzitter Eddy Antonissen, Kanaalstraat 85, 3971 Leopoldsburg.

Tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van 23/03/2013 werd mevrouw Judith Slenders, Oude Watertorenstraat 31, 3930 Hamont benoemd als bestuurder en secretaris van de vereniging voor een termijn van twee jaar. De heer Chris Claus, Maggenstraat 8, 3670 Meeuwen-Gruitrode benoemd als bestuurder en ? voorzitter van de vereniging voor een termijn van een jaar.

Deze Bijzondere Algemene Vergadering heeft volgende aangepaste statuten aanvaard.

STATUTEN

NAAM - ZETEL - POEL - DUUR

ArL1. De vereniging draagt de naam "ORCA, VZW".

Alle stukken, uitgaande van de vereniging, moeten deze benaming vermelden, alsook het hierna vernield

' adres van de zetel van de vereniging.

Art.2. De vereniging is gevestigd te 3670 Meeuwen-Gruitrode, Maggenstraat 8, en ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel: het beoefenen en het bevorderen van de watersport in al haar vormen, in het bijzonder de duiksport en alle hiermee verwante activiteiten, in de breedste zin van het woord, alsook het inrichten van allerlei manifestaties in verband met dit doel.

In die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Zij is bevoegd, alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendons- of andere zakelijke rechten te verwerven.

Art.4. De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur.

LEDEN

Art.5, De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

Bijlagen tt itetilétgiseir Sïàat'stitatt- 20/11/20Y3 --Annexes ctüMonitëür béigè

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Het getal leden is niet beperkt.

Het aantal van de effectieve leden mag evenwel wettelijke niet minder bedragen dan drie.

Art.6. De effectieve leden.

Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

Om effectief lid te worden moet men:

1.De meerderjarige leeftijd bereikt hebben.

2.Eerste of administratief lid zijn van de vereniging.

3.Tenminste één volledig jaar aangesloten zijn als toegetreden lid van de vereniging.

4.Genieten van de volledige afwezigheid van verzet, uitgaande van de effectieve leden. Dit gebeurlijk verzet

moet schriftelijk en gemotiveerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden.

5. Door tenminste twee effectieve leden voorgedragen worden als effectief lid aan de Raad van Bestuur.

6.Aangenomen worden door de Raad van Bestuur, die na een geheime en soevereine stemming beslist

over de definitieve toelating tot effectief lid van de vereniging

7.De door de Raad van Bestuur bepaalde bijdragen betalen.

8.Zich gedragen naar alle wettelijke en statutaire vereisten, alsook naar deze, die gebeurlijk vervat zijn in

een door de Raad van Bestuur uitgevaardigd reglement van inwendige orde.

Een effectief lid, dat tenminste één kalenderjaar de vereniging verlaat en zich nadien terug aansluit, wordt opnieuw als toegetreden lid beschouwd.

Art.7. De toegetreden leden, (art. 2ter van de vzw-wet)

Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

Om toegetreden lid te worden moet men:

I .Aangenomen worden door de Raad van Bestuur, na een geheime en soevereine stemming.

2.De door de Raad van Bestuur bepaalde bijdragen betalen.

3.Voor minderjarigen; de toelating, schriftelijk te geven door de ouders of voogden van de minderjarige, en

door hen aan de voorzitter te overhandigen.

4.Zich gedragen naar aile wettelijke en statutaire vereisten, alsook naar deze, die gebeurlijk vervat zijn in

een door de Raad van Bestuur uitgevaardigd reglement van inwendige orde.

Vanaf de aanvaarding door de Raad van Bestuur als toegetreden lid, wordt dit lid ais volwaardig lid bij de vereniging beschouwd, met dezelfde rechten als een effectief lid, met deze beperking dat het toegetreden lid enkel een adviserende stem heeft.

Diegenen die niet als toegetreden lid werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

Art.8. De effectieve en de toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag wordt bepaald door de Raad van Bestuur. De jaarlijkse bijdrage ten laste van de leden bedraagt maximaal ¬ 250,

De bijdrage voor het nieuwe kalenderjaar is opeisbare één maand voor de aanvang van dat kalenderjaar. Bij toegetreden leden is deze opeisbaar binnen de maand na aansluiting bij de vereniging.

De bijdragen mogen enkel en alleen in ontvangst genomen worden door de penningmeester of gevolmachtigde daartoe aangesteld.

Art.9. Elk lid kan ten allen tijde, mits het er een maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet vbór de opeisbare bijdragen zijn betaald.

Het ontslag mcet, per aangetekende brief, aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht worden. Weigering om de bijdragen te betalen wordt als ontslagneming aangezien.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt of onbekwaam wordt verklaard of onder vcorlopig bewind wordt gesteld.

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen nooit aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, ncch op teruggave van de gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties.

De leden welke de eer van de vereniging zullen hebben aangetast, de goede zeden niet hebben nageleefd, de statuten of het reglement inwendige orde hebben overtreden, zullen op loutere beslissing van het bestuur worden gesanctioneerd. Alleen de Raad van Bestuur kan hier zijn veto stellen. Indien de voorgestelde sanctie uitsluiting is en het gesanctioneerde lid de sanctie betwist, dan moet hij per aangetekend schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, binnen de maand volgend op de betekenis die hem werd gedaan in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

verband met zijn uitsluiting, zijn wens uitdrukken zich te beroepen op de stemming van de Algemene Vergadering.

Tot uitsluiting van een lid, zowel van een effectief als van een toegetreden lid, kan enkel door de Algemene Vergadering van de effectieve leden worden besloten met twee/derde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Opgave van redenen is niet vereist.

Art.10. De Algemene Vergadering kan, onder de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van erelid van de vereniging toekennen.

RAAD VAN BESTUUR

Art.11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van drie bestuurders, gekozen onder de effectieve leden door de Algemene Vergadering voor een termijn van drie jaar. De Algemene Vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat, Hun mandaat eindigt bovendien door overlijden.

Als slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur bestaat uit:

Een voorzitter, een secretaris, een penningmeester. De leden van de Raad van Bestuur verdelen deze drie ambten in onderling overleg. Het mandaat van de leden van de Raad van Bestuur begint steeds op 1 januari en eindigt steeds op 31 december, tenzij zij voortijdig ontslag aanbieden of ontslagen worden, en welk geval zal gehandeld worden overeenkomstig de regels voorzien in huidige statuten.

Op het einde van zijn mandaat is een bestuurder uittredend en herkiesbaar.

De bestuurders vervullen hun ambt kosteloos.

Is het aantal kandidaten gelijk aan het aantal vacante plaatsen, dan zijn zij automatisch verkozen. Anders gebeurt de verkiezing via een geheime en schriftelijke stemming.

Ingeval een plaats van bestuurder vrijkomt tijdens de statutaire uitoefening van één der mandaten, kunnen de aanblijvende bestuurders over de voorlopige vervanging beslissen, De Algemene Vergadering, bij eerstvolgende zitting, zal tot definitieve benoeming overgaan, zelfs indien zulks gebeurt op een bijzonder Algemene Vergadering, Elk zulke bestuurder, aangeduid om tussentijds een opengevallen mandaat uit te oefenen, is hiermee slechts gelast voor overblijvende duur van dat mandaat.

Art.12. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad is bevoegd om alle handelingen .van bestuur te verrichten, daarin begrepen de organisatie, de benoeming, het ontslag en de bezoldiging van personeel, alsook het uitvaardigen van een reglement van inwendige orde,

De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan een of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze beperkt in tijd is.

Art.13. Voor alle handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigt door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, nadat zij hiervoor door de Raad van Bestuur gemachtigd werden. Tegenover derden zijn deze niet gehouden enige machtiging of bijzondere machtiging voorgedragen, zelfs niet tegenover de hypotheekbewaarder.

Art.14. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders, op de plaats, de dag en het uur in de oproepingsbrief vermeld. De voorzitter Dagelijks Bestuur en de Duikschoolleider worden uitgenodigd op de vergaderingen van de Raad van Bestuur en hebben een adviserende stem.

De oproepingsbrief behelst daarenboven de agenda, en de Raad van Bestuur kan geen geldige besluiten bulten de agenda nemen.

De oproepingsbrief wordt verstuurd ten laatste vijf dagen voor de vergadering.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de secretaris.

De besluiten worden genomen indien ten minste de helft der bestuurders aanwezig is, en bij gewone meerderheid der aanwezige bestuurders, Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De secretaris maakt bij elke vergadering een verslag inhoudende de genomen beslissingen, en maakt deze zo snel mogelijk over aan de leden van de Raad van Bestuur, de Duikschoolleider en de voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

Dit verslag wordt de volgende vergadering ter goedkeuring voorgelegd en in een daartoe bestemd register gehouden.

De Raad van Bestuur is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen, die niet uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

DAGELIJKS BESTUUR

Art,15.De Raad van Bestuur zal worden bijgestaan door een Dagelijks Bestuur.

De verkiezing van het Dagelijks Bestuur gebeurd door middel van volgende stappen:

-bij het betreden van de Algemene Vergadering vullen de leden het aanwezigheidsregister in en duiden ze

hun kandidatuur aan.

-controle en voorstelling van de kandidaten gebeurt door naamafroeping. Indien iemand vergeten is, kan

deze nog op de kandidaatslijst geplaatst worden.

-verspreiding van de kiesbriefjes (1 volmacht per lid mogelijk)

-de stemming is schriftelijk en geheim

-er worden 3 kandidaten gekozen uit de lijst waarvan de eerste twee een mandaat van twee jaar zullen

volbrengen, De derde kandidaat beschikt over een mandaat van één jaar.

-om geldig te stemmen worden naam en voornaam van 3 kandidaten vermeld op het stembriefje

-in geval van gelijkheid van stemmen tussen de tweede en derde kandidaat zijn er 3 mandaten voor 2 jaar.

Bij gelijkheid van stemmen tussen de derde en vierde kandidaat zijn er 2 mandaten voor 2 jaar (eerste en

tweede kandidaat) en 2 mandaten voor 1 jaar. In het laatste geval zijn er dan 6 bestuurders in het Dagelijks

Bestuur.

-wanneer na de stemronde minder dan 3 bestuurders verkozen zijn, zullen de verkozen bestuurders zoveel

leden als bestuurders coöpteren tot het vereiste aantal bereikt is.

-ingeval een plaats van bestuurder vrijkomt tijdens de statutaire uitoefening van één dezer mandaten,

kunnen de aanblijvende bestuurders over de voorlopige vervanging beslissen,

Wanneer er na de stemming minder dan 5 verkozen leden zijn, mogen zij zoveel leden coöpteren tot het aantal van 5 bereikt is.

De nieuw verkozen leden van het Dagelijks Bestuur vergaderen samen met de uittredende bestuursleden in december. Nadien wordt de functieverdeling bekend gemaakt voorzitter, secretaris, en bestuursleden. Onder haar eigen verantwoordelijkheid kan het Dagelijks Bestuur zich in zijn taken laten bijstaan door derden.

Het Dagelijks Bestuur staat in voor de dagelijkse werking van de club, met uitzondering van het duikonderricht. Hiertoe is het Dagelijks Bestuur gemachtigd tot het autonoom nemen van alle beslissingen die de werking van de club ten goede komen, mits inachtneming van de statuten, de reglementen en de richtlijnen van de Raad van Bestuur.

De leden van het Dagelijks Bestuur vergaderen minstens 4 keer per jaar.

De leden van de Raad van Bestuur alsook de Duikschoolleider worden uitgenodigd op de vergaderingen

van het Dagelijks Bestuur.

De vergadering wordt geleid door de voorzitter, of bij diens ontstentenis door de secretaris.

De beslissingen van het Dagelijks Bestuur zijn rechtsgeldig voor zover ze werden genomen met een

eenvoudige meerderheid der stemmen. In het geval de stemmen staken is de stem van de voorzitter van die

vergadering doorslaggevend.

De vergaderingen van het Dagelijks Bestuur en de Raad van Bestuur kunnen samen gehouden worden. De secretaris van het Dagelijks Bestuur maakt in dit geval het verslag,

De secretaris maakt bij elke vergadering een verslag op omtrent de genomen beslissingen. Dit verslag wordt zo snel mogelijk overgemaakt aan de leden van het Dagelijks Bestuur, de leden van de Raad van Bestuur en de duikschoolleider, Het verslag wordt de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

De genomen beslissingen van het Dagelijks Bestuur kunnen door de Raad van Bestuur ongedaan worden gemaakt. In zulk geval dient de voorzitter van het Dagelijks Bestuur onverwijld op de hoogte gebracht te worden van:

-De beslissing welke ongedaan werd gemaakt

-De redenen waarom deze beslissing ongedaan werd gemaakt,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

h10D 2.2

Tijdens de eerste vergadering van het kalenderjaar overloopt het Dagelijks Bestuur de inhoud van het Reglement van Inwendige Orde (RIO), en past het aan daar waar nodig en legt dit ter goedkeuring voor aan de Raad van Bestuur.

De informatie-uitwisselingen tussen de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur verlopen zoals bepaald in het RIO,

COMMISSIE DUIKONDERRICHT

Art.16. De Commissie Duikonderricht bestaat uit alle NELOS-instructeurs, Al's en D4* lid van de vereniging verder monitoren genoemd, Zij neemt beslissingen inzake duikonderricht en duikpraktijk volgens de modaliteiten van haar reglement inwendige orde.

DUIKSCHOOLLEIDER

Art.17.De Duikschoolleider zal instaan voor de goede leiding van de duikschool en zal er op toe zien dat er binnen de duikschool gedoken wordt volgens de richtlijnen van de federatie (NELOS) zoals beschreven in de infomap.

Hij zal minstens 3 maal per jaar de Commissie Duikonderricht samenroepen en voorzitten.

Hij is tevens verantwoordelijk voor het organiseren van: de opleiding, de examens en de clubduiken.

De Duikschoolleider moet een NELOS-instructeur zijn en wordt met meerderheid van de aanwezige monitoren verkozen tijdens de monitorvergadering. Bij verkiezing zal hij deze functie voor een periode van 3 jaarwaamemen, De verkiezing wordt bekrachtigd door de Raad van Bestuur.

Bij klachten over de Duikschoolleider zullen deze behandeld worden op een bijzondere monitorvergadering geleid door de Raad van Bestuur. Indien een 2/3 meerderheid van de aanwezige monitoren vindt dat de Duikschoolleider zijn functie niet naar behoeven uitvoert, zal hij uit zijn functie ontheven worden door de Raad van Bestuur.

ALGEMENE VERGADERING

Art.18. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Ze is het hoogste orgaan van de vereniging. De regelmatig bijeengekomen Algemene Vergadering van de effectieve leden vertegenwoordigt aile leden: haar besluiten verbinden alle leden, zowel de effectieve als de toegetreden leden.

Zij bezit de machten die haar zijn toegekend dcor de weten door onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid dat haar bevoegdheden:

1.verwijzing van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.desgevallend de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art.19. De gewone Algemene Vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand november,

Op ieder ogenblik kan een buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist,

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, de Algemene Vergadering bijeen te roepen telkens er ten minste één/vijfde van het totaal aantal effectieve leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegde ledenregister, daarom verzoeken, en wel binnen één maand na het indienen van zulk schriftelijk verzoek bij Raad van Bestuur.

Al de effectieve leden moeten opgeroepen worden ten minste acht dagen vóór de Algemene Vergadering. Dit gebeurt bij gewone brief of via elektronische communicatie, hetzij door een aankondiging in het tijdschrift van de vereniging,

De oproeping vermeldt steeds de plaats, de dag en het uur van de vergadering, en behelst de agenda.

Art.20. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de secretaris of door een gevolmachtigde bestuurder door de voorzitter aangesteld.

De voorzitter kan twee stemopnemers aanduiden.

n ` M0b2.2

Al de effectieve leden hebben gelijk stemrecht en beschikken in de vergadering over één stem.

Elk effectief lid heeft het recht aanwezig te zijn op, en deel te nemen aan de vergadering, hetzij persoonlijk, hetzij via vertegenwoordiging van gelijk welke door hem gekozen mandataris die zelf effectief lid moet zijn. Een mandaat wordt verleend bij schriftelijke volmacht, Niemand mag méér dan één lastgever vertegenwoordigen.

Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Over onderwerpen die niet op de agenda staan, kan niet geldig gestemd worden.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één/twintigste van het totaal aantal gewone leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter bevoegde griffie neergelegde ledenregister, moet op de agenda geplaatst worden.

Art.21. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige effectieve leden, welke ook het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden is, behalve ingeval van statutenwijziging en de ontbinding van de vereniging.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

Voor statutenwijziging en de ontbinding van de vereniging is evenwel de aanwezigheid van twee/derden van de effectieve leden vereist. Indien dit quorum niet bereikt wordt, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Die tweede Algemene Vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste Algemene Vergadering gehouden worden.

Een wijziging van het maatschappelijk doel en de ontbinding van de vereniging kunnen enkel aangencmen worden met een vier/vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden; elke andere statutenwijziging vereist een twee/derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Art.22. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, goedgekeurd door de voorzitter of bij diens ontstentenis door zijn gevolmachtigde of door de secretaris. Elk lid ontvangt een verslag. De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en door de leden die zulks wensen.

Afschriften of uittreksels worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur en de secretaris ondertekend.

Art. 26 novies van de vzw-wet vereist dat de Raad van Bestuur binnen één maand na de Algemene Vergadering een afschrift van de notulen neerlegt ter griffie van de bevoegde rechtbank, samen met het geactualiseerde ledenregister en de jaarrekening.

Bestuurswijzigingen, statutenwijzigingen en beslissingen over ontbinding en vereffening moeten via zelfde griffie bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

REKENINGEN EN BEGROTING

Art.23. De vereniging dient een volledige boekhouding bij te houden waarin alle inkomsten en uitgaven worden behandeld. De boekhouding die niet alleen verantwoording voor belastingen, maar ook ten overstaan van zijn effectieve leden. Deze laatsten hebben jaarlijks inzage voor controle en ondertekening voor akkoord door twee effectieve leden is per boekjaar vereist.

Het boekjaar van de verenging loopt van 1 oktober tot en met 31 september.

Na elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de

inventaris en de balans opgesteld, alsmede de begroting voor het volgend jaar.

Zij worden binnen de zes maand na de afsluiting aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet bij wijze van dividenden aan de leden uitgekeerd worden.

De rekeningen en de begroting worden ten minste vijf dagen v66r de jaarvergadering ter kennis gebracht aan de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vorderen, doch zonder verplaatsing van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

De Algemene Vergadering van het vorig jaar kan één of meer commissarissen voor de rekeningen aanstellen, die dan verslag uitbrengen op deze jaarvergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0022

Luik B - Vervolg

De jaarrekening wordt door de Raad van Bestuur binnen één maand na deze jaarvergadering ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegd.

Ontbinding en vereffening

Art.24. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zoverre het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering, overeenkomstig onderhavige statuten, ofwel door een gerechtelijke beslissing.

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering, en bij gebreke daarvan door de gevoegde rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van de tegeldemaking der goederen en van de vereffening der schulden vastgesteld.

Art.25. Ingeval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een = vereniging met een belangeloze doelstelling, namelijk: aan een vereniging zonder winstoogmerk met hetzelfde maatschappelijk doel als deze vereniging.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud leden van de vereniging, tenzij het zou ! gaan om verenigingen met een doel, gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging.

Art.26. Voor alles waarin in onderhavige statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921 betreffende de vzw's, gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en 18 januari 2003.

"lijst van de huidige bestuurders met hun volledige identiteit en de respectievelijke datum van de Algemene Vergadering die hen benoemde:

1) Claus Chris, geboren te Bree op 3 september 1976, wonende te 3670 Gruitrode, Maggenstraat 8, voorzitter,

2) Slenders Judith, geboren te Neerpelt op 23 december 1976, wonende te 3930 Hamont, Oude Watertorenstraat 31, secretaris,

3) Schrooten Mariet, geboren te Maaseik op 10 december 1954, wonende te 3680 Maaseik, Berkenlaan 22, penningmeester,

Allen van Belgische nationaliteit en tot bestuurder van de vereniging benoemd ingevolge besluit van de Algemene Vergadering dd. 23/03/2013

Bovenstaande gecoördineerde statutenwijziging werd aangenomen door de Bijzondere Algemene Vergadering van 23/03/2013,

Voor gelijkvormig afschrift,

M. Claus Chris, voorzitter

Mevr. Slenders Judith, secretaris

(gevolgd door de handtekeningen)

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
ORCA

Adresse
KANAALSTRAAT 85 3971 HEPPEN

Code postal : 3971
Localité : Heppen
Commune : LEOPOLDSBURG
Province : Limbourg
Région : Région flamande