JEBO RACING

Association sans but lucratif


Dénomination : JEBO RACING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.049.213

Publication

13/09/2013
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming : Jebo Racing

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Waterbleekstraat 40 3600 Genk

Voorwerp akte : Integrale wijziging statuten

De Bijzondere Algemene Vergadering van 1 juli 2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

Algemene bepalingen

Artikel 1. Naam van de vennootschap.

De maatschappelijke naam RAW Racing Team. Deze naam zal gebruikt worden in alle akten,

aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vennootschap.

Artikel 2. Zetel van de vereniging.

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3582 Beringen, Middenstraat 26, en is gelegen in het gerechteliik arrondissement Hasselt. Hij mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de Raad van bestuur. Enkel de algemene vergadering kan de maatschappelijke zetel wijzigen. Dit', besluit moet binnen de maand neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel het promoten en bevorderen van de motersport, opleiden van jonge piloten tot motorpiloten en/of go-cartpiloten. Deze doelstelling kan ondermeer verwezenlijkt worden door het inrichten van sportmanifistaties, het bieden van hulp aan andere organisatoren, de maintenance van motoren en go-carts. Om dit doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL H - Leden

Artikel S. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden. Het aantal van de leden is niet beperkt. Het

aantal effectieve leden mag echter niet minder bedragen dan drie.

Artikel 6. De effectieve leden zijn :

a) De ondertekenaars van onderhavige akte

b) De persoon die op voorstel van een effectief lid als effectief lid wordt aanvaard

c) De kandidaat leden dienen hun kandidatuur in bij één van de bestuurders of bij de raad van bestuur.

d) De kandidaat leden worden aanvaard, bij beslissing, door de raad van bestuur.

Artikel 7. De effectieve leden kunnen op ieder ogenblik uttreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur, De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige effectieve leden. De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en

_ welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1--

ih

Ondernemingsnr : 0472 049 213

Neergelegd ter grI flc dcr rechtbank v, koophandel te TONGEREN

- 4 -09- 2013

De Hoofdgriffier, Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8. De effectieve leden betalen geen jaarlijkse bijdrage.

Artikel 9. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid. Een ontslagnemend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vzw, noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

TITEL HI -- Algemene vergadering

Artikel 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Artikel 11 De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten, De algemene vergadering is wettelijk eveneens bevoegd voor de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de VZW in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid

1. de wijziging van de statuten ;

2. de benoeming en afzetting van de bestuurders

3. de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen

4. de vrijwillige ontbinding van de vereniging

5. de uitsluiting van leden.

Artikel 12. De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet één maal per jaar worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle effectieve leden moeten op de algemene vergadering uitgenodigd worden.

Artikel 13 De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of postkaart, ondertekent door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder effectief lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8,12 en 20 van de wet van 27 juni1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 14 Ieder effectief Iid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigd, ander lid.

Artikel 15. De vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen indien één vijfde van de effectieve leden het aanvragen. Eveneens moet ieder voorstal dat ondertekend is door één twintigste van de effectieve leden op de agenda worden geplaatst.

Artikel 16 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 17. In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij eenvoudig meerderheid van stemmen van de tegenwoordige, of bij volmacht, vertegenwoordigde effectieve Leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Artikel 18. De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel worden nageleefd.

Artikel 19. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen. Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen, die worden ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder of de secretaris, Iedere wijziging van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt via de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt, Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL IV Het beheer

Artikel 20. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie leden, gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering voor onbepaalde tijd. De algemene vergadering kan ook ten allen tijde een einde stellen aan het mandaat van een bestuurder.

Artikel 21. In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 22. De raad van bestuur kies onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Ingeval een voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders, De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter, de ondervoorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig zijn. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag. Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of de ondervoorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd worden door de voorzitter of ondervoorzitter en de secretaris ondertekend.

Artikel 23. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. De bevoegdheden van de raad van bestuur worden uitgeoefend als college. Dit betekent dat de helft van de leden aanwezig moeten zijn en daarvan een gewone meerderheid akkoord moet gaan. De raad van bestuur kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet, De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een van zijn leden en zelfs aan derden.

De benoeming, ambtsbeëindiging en afzetting van de personen aan wie het dagelijks bestuur van de vzw is opgedragen, gebeurt in een algemene vergadering en de omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop zijn die uitoefenen, worden door de raad van bestuur als college behandeld.

Artikel 24. Alle akten de vzw verbinden,worden in naam van de vzw geldig ondertekend door de voorzitter of ondervoorzitter en de secretaris gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in alle rechte. Alle financiële verrichtingen worden geldig ondertekend door 2 effectieve leden van de vereniging.

Artikel 25. Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V  Begroting en rekeningen

Artikel 26. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. Bij het einde van elk boekjaar wordt door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen boekjaar afgesloten en worden de inventaris en de balans opgemaakt evenals de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van jaarvergadering onderworpen, De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht aan de effectieve leden, die inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

Artikel 27. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI - Ontbinding, vereffening

Artikel 28. De vzw wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden een besluit van de algemene vergadering in overeenstemming met artikel 27 van e wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 of door een gerechtelijke beslissing. Ingeval van vrijwillige ontbinding, worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meerder vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaalt en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld. Een vereffenaar die wordt aangesteld door de algemene vergadering moet aanvaard worden door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel.

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 29. In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel hebben of nastreven.

Artikel 30. Voor alles wat in deze statuten niet voorzien is, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 op de vzw's.

AKTE BETREFFENDE EFFECTIEVE LEDEN EN DE RAAD VAN BESTUUR

Op 1 juli 2013 werd een bijzondere algemene vergadering gehouden.

Aanwezig op de bijzondere algemene vergadering

Grondelaers Jean-Pierre, voorzitter, wonende Waterbleekstraat 40 te 3600 Genk

Wienen Patrick,ondervoorzitter, wonende Europalaan 73 1351 te 3600 Genk

Wasielewski Johnny, secretaris schatbewaarder, wonende Rozenkranslaan 38 Bus 11 te 3600 Genk

De kandidaat nieuwe effectieve leden:

Filippone Luca Gabriele, wonende Koekoekstraat 12 te 3530 Houthalen Helchteren

Wijgaerts Geert, wonende Heusdenseweg 90 te 3580 Beringen

Timmers Godelieve, wonende Middenstraat 26 te 3582 Beringen

Agendapunten:

1. Uittreding van de effectieve leden

2. Ontslag van de bestuurders van de Jebo Racing VZW

3. Naamswijziging van de VZW

4, Verplaatsing van de maatschappelijke zetel

5. Toetreding van effectieve leden

6. Benoeming bestuurders

De leden en bestuursleden, de kandidaat nieuwe effectieve leden, die aanwezig zijn op deze bijzondere algemene vergadering , stemmen in met deze agenda.

De bijzondere algemene vergadering stelt vast dat zij regelmatig is samengesteld en geldig kan beraadslagen over de punten van de agenda.

Eerste punt:

De bijzondere algemene vergadering aanvaardt met eenparigheid van stemmen de uittreding van volgende

effectieve leden:

Grondelaers Jean-Pierre, wonende Waterbleekstraat 40 te 3600 Genk

Wienen Patrick, wonende Europalaan 73 B51 te 3600 Genk

Wasielewski Johnny, wonende Rozenkranslaan 38 Bus 11 te 3600 Genk

Tweede punt:

De bijzondere algemene vergadering aanvaardt met eenparigheid van stemmen de opheffing van de bestuursfunctie van :

Grondelaers Jean-Pierre, voorzitter, wonende Waterbleekstraat 40 te 3600 Genk

Wienen Patrick,ondervoorzitter, wonende Europalaan 73 B51 te 3600 Genk

Wasielewski Johnny, secretaris schatbewaarder, wonende Rozenkranslaan 38 Bus 11 te 3600 Genk

Derde punt:

De naam van de VZW wordt gewijzigd in: RAW Racing Team

Derde punt:

De maatschappelijke zetel wordt verplaatst naar Middenstraat 26 te 3582 Beringen

Vierde punt:

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

7\,

Luik B - Vervolg

De bijzondere algemene vergadering aanvaardt met eenparigheid van stemmen de toetreding van volgende effectieve leden:

Filippone Luca Gabriele, wonende Koekoekstraat 12 te 3530 Houthalen Helchteren

Wijgaerts Geert, wonende Heusdenseweg 90 te 3580 Beringen

Timmers Godelieve, wonende Middenstraat 26 te 3582 Beringen

Vierde punt:

De nieuw toegetreden effectieve leden benoemen volgende bestuurders voor onbepaalde duur:

Voorzitter: Wijgaerts Geert, wonende Heusdenseweg 90 te 3580 Beringen

Ondervoorzitter: Filippone Luca Gabriele, wonende Koekoekstraat 12 te 3530 Houthalen Helchteren

Schatbewaarder, secretaris: Timmers Godelieve, wonende Middenstraat 26 te 3582 Beringen

De bestuurders, allen aanwezig op de bijzondere algemene vergadering, aanvaarden hun mandaat.

De Raad van Bestuur oefent zijn mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden,

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur benoemt zelf onder zijn. leden elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Handtekeningen van de uittredende bestuurders:

Voorzitter Schatbewaarder Ondervoorzitter

Grondelaers Jean-Pierre WasieIewski Johnny Wienen Patrick Catharina

De voorzitter Wijgaerts Giee Handtekeningen van de nieuwe bestuurders:

Schatbewaarder, secretaris

Timmers Godelieve Ondervoorzitter Filippone Luca

Op de 1aa1Fte bi: vGllLFJÎI~F %.Erti-telden Eg_Cto 1,21m en hoedanigheid ven de iriFlrt%ii,E.r3lerfidE ,,an de perSn(ckl(en}

teroe9d d0 reC1>1Eperse0n 1en aânileJl van derden I@ vwr1EçiErzti" ,Gr3rdioeri

Verso 142rn7 en handlekeriïrrg

Coordonnées
JEBO RACING

Adresse
WATERBLEEKSTRAAT 40 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande