GROEP DAENEN

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : GROEP DAENEN
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 438.033.390

Publication

08/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 07.06.2013, NGL 30.09.2013 13618-0199-012
22/01/2013
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

bel

Be

Sta

11111t111.1111111111

Neorgologd ler iriilte der

rechtbank v. koophAil te TON0eREN

0 9 -01- 2013

De Hooldgriffier,Grrffie

Ondernemingsnr : 0438.033.390

Benaming

(voluit) : GROEP DAENEN

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel ; Rozenkransiaan 92 te 3600 GENK

(volledig adres)

Onderwerp akte : OMVORMING NAAR BVBA - KAPITAALVERMINDERING - DOEL

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Bert Vrancken, notaris te As, op 21 december 2012, dat de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de NV GROEP DAENEN, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 3600 Genk, Rozenkransiaan 92 met ondememingsnummer 0438.033.390, BTW BE 0438.033.390, rechtspersonenregister Tongeren, de volgende besluiten heeft genomen:

EERSTE BESLUIT KENNISNAMEEN LEZING VERSLAGEN INZAKE OMZETTING

De vergadering heeft kennis genomen van het verslag van de raad van bestuur de dato 17 december 2012 en van het verslag van de bedrijfsrevisor de dato 19 december 2012 aangaande de omzetting van de vennootschap in een BVBA en van een (tussentijdse) staat van activa en passiva die niet meer dan drie maanden voordien werd vastgesteld, met name per 15 december 2012. De vergadering heeft tevens kennis genomen van het bijzonder verslag van de raad van bestuur aangaande de doeluitbreiding de dato 17 december 2012. De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor, HUBERT VENCKEN BVBA, met maatschappelijke zetel te Bree, Miltenstraat 34, hier vertegenwoordigd door de heer Hubert VENCKEN, bedrijfsrevisor opgesteld naar aanleiding van de voorgestelde omvorming naar een BVBA, luiden letterlijk ais volgt: "Mijn werkzaamheden zijn er enkel op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto-actief,' zoals dat blijkt uit de tussentijdse staat van activa en passiva per 15.12.2012 die het bestuursorgaan van de. vennootschap heeft opgesteld, heeft plaatsgehad. Uit mijn werkzaamheden, uitgevoerd overeenkomstig de. normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van een vennootschap, is niet gebleken dat er enige; overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgehad, Ik dien een voorbehoud te formuleren over de', volledigheid van de schulden ten opzichte van de schuldeisers en over de voorraden per opnamedatum van; 15.12.2012, De controle werd uitgevoerd onder de vorm van een beperkt nazicht. Het netto-actief volgens deze' staat van E 82.275,69 is niet kleiner dan het minimumkapitaal vereist voor de omzetting in een besloten; vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Gedaan te Bree, 19 december 2012."

TWEEDE BESLUIT OMZETTING IN EEN BVBA

De vergadering besluit de vennootschap in overeenstemming met de artikelen 774 tot 787 van het Wetboek: van Vennootschappen te wijzigen van rechtsvorm maar met behoud van de rechtspersoonlijkheid en om te: zetten in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid waarvan het KBO-nummer en de duur: dezelfde zullen zijn als die van de huidige vennootschap.

De vennootschap blijft dus haar rechtspersoonlijkheid behouden, maar bestaat vanaf heden onder de rechtsvorm van een BVBA.

Deze BVBA zal alle overeenkomsten, aangegaan door de NV GROEP DAENEN overnemen.

De activa en de passiva, de afschrijvingen, de waardeverminderingen en waar-devermeerderingen blijven: dezelfde en de BVBA zal de boeken en de comptabiliteit, die door de NV werd gehouden, voortzetten, uiteraard, rekening houdend met de kapitaalvermindering, vernield in het derde besluit.

De vennootschap behoudt bijgevolg het ondernemingsnummer waaronder zij is ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen.

De vergadering bevestigt dat de aandelen aan toonder reeds omgezet zijn naar aandelen op naam die: werden ingeschreven in een aandelenregister. Van deze inschrijving in het aandelenregister kunnen aan de: vennoten certificaten worden afgeleverd.

Uit fiscaal oogpunt wordt uitdrukkelijk bedongen dat deze BVBA geen nieuwe vennootschap is, maar wel dei voortzetting van de NV GROEP DAENEN.

De omzetting gebeurt onder het regime van artikel 211 van het Wetboek Inkomstenbelasting, artikel 121 van: het Wetboek Registratierechten en de artikelen 11 en 18 §3 van het B.T.W. Wetboek.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De omvorming geschiedt op basis van de staat van actief en passief van de vennootschap, afgesloten per 15 december 2012, zoals weergegeven in de bovenvermelde verslagen van het bestuursorgaan en van de bedrijfsrevisor.

Alle verrichtingen, die sedert die datum werden gedaan door de NV worden geacht verricht te zijn door de BVBA, Inzonderheid wat betreft het opmaken van de maatschappelijke bescheiden.

DERDE BESLUIT KAPITAALVERMINDERING

De vergadering beslist gezien de vennootschap over kapitaal beschikt dat haar behoeften overtreft, het kapitaal te verminderen met vijfenvijftigduizend zevenhonderd achtenzestig euro zes cent (¬ 55.768,06) om het kapitaal te brengen van vierenzeventigduizend driehonderd achtenzestig euro zes cent (¬ 74.368,06) op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), zonder vernietiging van aandelen doch met verlaging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

De kapitaalvermindering wordt volledig op het initieel gestort kapitaal toegerekend.

Na het respecteren van de hierna vermelde wettelijke termijn van twee (2) maanden wordt de voormelde kapitaalvermindering uitgevoerd, door overbrenging op rekening-courant van de aandeelhouder en/of door uitbetaling aan de aandeelhouder. De notaris wijst de aandeelhouder en bestuurders erop dat in overeenstemming met artikel 613 van het Wetboek van Vennootschappen er rekening dient mee gehouden te worden dat indien de vermindering van het kapitaal geschiedt door een terugbetaling aan de aandeelhouders, de schuldeisers wier vordering ontstaan is voor de bekendmaking, binnen twee maanden na de bekendmaking van het besluit tot vermindering van het kapitaal in de Belgisch Staatsblad, het recht hebben om, niettegenstaande enige andersluidende bepalingen, een zekerheid te eisen voor de vorderingen die op het tijdstip van die bekendmaking nog niet zijn vervallen. De vennootschap kan deze vordering afweren door de schuldvordering te betalen tegen haar waarde, na aftrek van het disconto. Voorts mag aan de aandeelhouders geen uitkering of terugbetaling worden gedaan zolang de schuldeisers die binnen de in het eerste lid bedoelde termijn van twee maanden hun rechten hebben doen gelden, geen voldoening hebben gekregen, tenzij hun aanspraak om zekerheid te verkrijgen bij een uitvoerbare rechterlijke beslissing is afgewezen.

VASTSTELLING

Ingevolge deze beslissing en rekening houdend met het voormelde besluit tot omvorming van de NV naar een BVBA wordt het maatschappelijk kapitaal verminderd tot achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door driehonderd (300) aandelen.

VIERDE BESLUIT UITBREIDING VAN HET DOEL VAN DE VENNOOTSCHAP

De vergadering besluit het doel van de vennootschap uit te breiden met de volgende activiteiten in navolging van het verslag van de raad van bestuur:

De activiteiten inzake "leveren van goederen en diensten inzake efficiënt energiegebruik en gebruik van zonne-energie, alternatieve energiebronnen bij particulieren, bedrijven en andere" worden toegevoegd aan het doel van de vennootschap zoal hierna bepaald in artikel 3 van de statuten.

VIJFDE BESLUIT -- VASTSTELLING STATUTEN

Na goedkeuring van de voorgaande besluiten houdende ondermeer de omvorming naar een BVBA, de kapitaalvermindering, de doeluitbreiding en de vaststelling van het aantal aandelen op naam, worden de statuten van de BVBA GROEP DAENEN voorgelegd ter goedkeuring.

STATUTEN

A. TENZIJ ANDERS IS BEPAALD BEPALINGEN GELDEND ONGEACHT HET GETAL VAN DE VENNOTEN:

Art. 1: De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met als benaming: GROEP DAENEN.

Art. 2: De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3600 Genk, Rozenkranslaan 92.

De vennootschap heeft tot doel, zowel in binnen- als in buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

- het leveren van goederen en diensten inzake efficiënt energiegebruik en gebruik van zonne-energie, alternatieve energiebronnen bij particulieren, bedrijven en andere;

- Renoveren, kristalliseren, slijpen, polijsten, behandelen en verhandelen van marmer- en natuursteenvloeren en meubelen vervaardigd uit marmer en natuursteen.

- Het plaatsen van natuursteen, beton of asfaltsteen.

Het onderhoud en kuisen van gebouwen.

- Groothandel in onderhoudsproducten en onderhoudsmachines.

- Plaatsen en herstellen van parketvloeren.

- Opvoeren en aanleggen van onderlagen in mortel of cement.

- Groothandel in dranken, voedingswaren en textiel.

- Verkoop van elektrische en mechanische toestellen

- Kopen, verkopen en verhuren van onroerende goederen.

- Industriële schilderwerken.

- Bereiding en verkoop aan consumptiesalons van ijscrème, gebak en bereide gerechten.

- Voeren van reclame via computer.

- Aankoop, verkoop, import en export van zilver, goud en fantasiejuwelen.

- Constructie van sierschouwen en oprichten van omheiningen.

- Productie, import-export, groot- en kleinhandel van alle lederwaren, en dit zo uitgebreid mogelijk.

Zij mag alle roerende of onroerende, handels-, nijverheids- en financiële zaken verrichten die rechtstreeks of

onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen, haar grondstoffen kunnen leveren, of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken. Zij mag leningen verstrekken of voorschotten geven onder eender welke vorm of duur en meer algemeen mag zij alle financiële bijstand verlenen in inbegrip van borgsteling of avalgeving.

Zij mag ook optreden als bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar van andere vennootschappen.

Art 4; De vennootschap werd opgericht op 12 juli 1989 voor onbeperkte duur.

Art. 5: Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00).

Het is vertegenwoordigd door DRIEHONDERD (300) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

De aandelen op naam worden ingeschreven in het register van aandelen op naam. Dit register wordt opgemaakt zoals voorzien is in het Wetboek van Ven-nootschappen en vermeldt per aandeelhouder onder meer het aantal aandelen, met hun volgnummers, de gedane stortingen, de overdrachten en overgangen met hun datum en ondertekening door overdrager en overnemer of hun gevolmachtig-den en de eventuele nietigheid van de aandelen. Het register wordt bijgehouden in de zetel van de vennootschap. Van deze inschrijving worden certificaten afgege-ven aan de houders van de effecten.

Art. 9: A. De afstand van aandelen onder levenden is vrij aan een mede-vennoot of de echtgeno(o)t(e) van een vennoot.

In alle andere gevallen kan de overdracht enkel gebeuren met unaniem akkoord van alle overblijvende vennoten.

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de andere vennoten kennis geven, bij een aangetekende brief of bij voor ontvangst getekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun toegezonden bij aangetekende brief of bij voor ontvangst getekende brief, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht. Tegen weigering van goedkeuring staat beroep bij de rechter open, bij de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied van de zetel van de vennootschap.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstig toepassing. Indien de vennoot geen kandidaat-ovememer kan voorstellen en zijn aandelen toch wenst over te dragen zijn de andere vennoten verplicht de aandelen over te nemen rekening houdend met het recht van voorkeur.

B. De overdracht wegens overlijden is vrij in de volgende gevallen;

a) aan een andere vennoot;

b) aan de echtgenoot van de erflater,

o) aan de kinderen of afstammelingen van de erflater.

In alle andere gevallen kan de overdracht enkel gebeuren met unaniem akkoord van alle overblijvende vennoten. De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet tot één der opgesomde categorieën behoren, hebben recht op de waarde der overgelaten aandelen. Deze waarde za! bepaald worden door de betrokken partijen, of ingeval van betwisting, door een deskundige, aan te stellen door de betrokken partijen of zoniet, door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel, waar de maatschappelijke zetel gevestigd is. De betaling van de overnameprijs zal contant, of ten laatste binnen de maand na de definitieve vaststelling van de prijs geschieden in handen van de overlater.

Zo de afkoop niet tot stand gekomen is binnen de zes maanden, kunnen de erfgenamen of legatarissen de vervroegde ontbinding van de vennootschap vorderen.

Art 10.: Het bestuursorgaan, het college van zaakvoerders of de zaakvoerder, als er maar één is aangesteld, is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet of onderhavige statuten.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

Art 11.: De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte; indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij elk afzonderlijk de vennootschap in en buiten rechte. Voor het stellen van de volgende handeling dienen alle zaakvoerders gezamenlijk op te treden:

- het kopen en verkopen en andere daden van beschikking met betrekking tot onroerende goederen;

- het aangaan van diverse soorten kredieten, al dan niet gepaard gaande met zakelijke zekerheden.

Art. 15.: Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten, Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de maatschappelijke verrichtingen.

Ar 17.: Een gewone algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden op de zetel van de vennootschap op de eerste vrijdag van de maand juni om twintig uur. Indien die dag een zondag of een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden worden.

Art 21.: Het maatschappelijke boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde kalenderjaar.

Art 24.: Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit door de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij wijziging van statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

y , . "

Voor

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

7\5_

De algemene vergadering die uitspraak dient te doen over de ontbinding van de vennootschap, dient zich te schikken naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en dient alle voorafgaande formaliteiten te vervullen zolas bepaald in dit Wetboek van Vennootschappen.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de zaakvoerder(s) In functie op dat ogenblik,of door de zorgen van een of meerdere vereffenaars benoemd door de ' algemene vergadering, en dit tengevolge van een besluit van de vergadering. Hierbij moet de geldende regels van het Wetboek van Vennootschappen worden nageleefd die bepalen wanneer de vereffenaar(s) in functie treden. Zo kan de rechtbank eventueel zelf een vereffenaar aanduiden, eventueel op voorstel van de algemene vergadering. De rechtbank oordeelt over de handelingen die de vereffenaar eventueel heeft gesteld tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan door de rechtbank van koophandel. Zij kan deze handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. De vereffenaar(s) beschikt (beschikken) te dien einde over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals bepaald in de desbetreffende artikelen van het Wetboek van Vennootschappen zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering behoeven. De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen ingevolge de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. De vereffenaar(s) is (zijn) echter wel gebonden aan de bijzondere regels van het Wetboek van Vennootschappen, Bovendien gelden enkele bijzondere rapporteringsverplichtingen. De vereffenaar(s) moet(en) naast de jaarlijkse neerlegging van de jaarrekening ook een uitgebreide vereffeningsstaat neerleggen bij de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel indien het Wetboek van Vennootschappen dit voorschrijft. Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, wordt een plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voorgelegd aan de bevoegde rechtbank. Het batig saldo van deze vereffening zal verdeeld worden onder de vennoten, in overeenstemming met hun respectievelijke aandelen, elk aandeei brengt immers een gelijk recht met zich mee. Het eventuele verlies zal in dezelfde verhouding verdeeld worden tussen de vennoten, zonder dat nochtans een vennoot verplicht kan worden meer te storten dan hetgeen hij in de vennootschap heeft ingebracht.

B. BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT: Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, zijn alle bepalingen van deze statuten toepasselijk in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna voor een eenhoofdige vennootschap gestelde regels.

Art 27.: Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van de aandelen zoals bepaald in artikel 9, punt A, wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Art 28:: Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in artikel 9 van deze statuten niet van toepassing.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Art. 31: Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 15 van deze statuten.

ZESDE BESLUIT  ONTSLAG BESTUURDERS

De vergadering stelt het ontslag vast van de bestuurders, de heer LONGO Salvatore, mevrouw DYLST Ludwine en de heer LONGO Alexander, voornoemd, en de heer LONGO Salvatore tevens als gedelegeerd bestuurder en dit wegens de omvorming van de vennootschap naar een BVBA.

ZEVENDE BESLUIT BENOEMING ZAAKVOERDER

De vergadering besluit het aantal ZAAKVOERDERS van de BVBA voorlopig te bepalen op twee.en besluit aldus de volgende persoon te benoemen tot zaakvoerder van de BVBA voor onbepaalde duur:

- de heer LONGO Salvatore, voornoemd sub 1: onbezoldigd.

- de heer LONGO Alexander, voornoemd sub 3: onbezoldigd,

ACHTSTE BESLUIT  OPDRACHT

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de zaakvoerder tot uitvoering van de genomen besluiten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, afgeleverd voor registratie en uitsluitend dienend voor de neerlegging en de publicatie in het Belgisch Staatsblad

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van het proces-verbaal houdende de omvorming naar een BVBA van 21 december 2012. - bijzondere verslagen van de raad van bestuur en staat van actief en passief per 15 december 2012. - verslag van de revisor dd. 17 december 2012.

Notaris Bert Vrancken

Op de taatee blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

31/12/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 14.07.2012, NGL 18.12.2012 12676-0586-012
07/09/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 29.07.2011, NGL 30.08.2011 11515-0496-012
24/09/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 13.07.2010, NGL 16.09.2010 10544-0577-012
16/02/2010 : TG066433
27/08/2009 : TG066433
16/12/2008 : TG066433
05/10/2007 : TG066433
06/11/2006 : TG066433
04/10/2005 : TG066433
12/10/2004 : TG066433
12/09/2003 : TG066433
09/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 09.08.2015, NGL 30.09.2015 15637-0364-013
10/11/2000 : TG066433
29/10/1999 : TG066433
25/06/1998 : TG66433
27/06/1996 : TG66433
27/06/1996 : TG66433
29/04/1993 : TG66433
10/11/1989 : TG66433
11/08/1989 : TG66433

Coordonnées
GROEP DAENEN

Adresse
ROZENKRANSLAAN 92 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande