GREEN TECHNOLOGY EVENTS

Divers


Dénomination : GREEN TECHNOLOGY EVENTS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 553.526.738

Publication

12/06/2014
ÿþ4 a\ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffue



UI

111111 *14115817*

bE

St

hLC_HTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

02 JUtI 2014

,

Vittep getle

"  - G r iff e--

Ondernemingsnr : o 5S-

Benaming

(voluit) : Green Technology Events

(verkort) :

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Ambachtstraat 18 te Tessenderlo 3980

Onderwerp akte stichting

De ondergetekende eerste en stichtende leden:

1. De heer BEN-AL-LAL Ismail, zaakvoerder, geboren te Sint-Truiden op twaalf april negentienhonderd vijfentachtig, rijksregistemummer 85.04,12-381.05, echtgenoot van mevrouw Hendrickx geboren te Sint-Truiden op twee juli negentienhonderd zesentachtig, wonende te 3440 Zoutleeuw, Schoolstraat 21A.

Gehuwd onder het stelsel van scheiding van goederen blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris Erik Lerut te Sint-Joris-VVinge op eenentwintig maart tweeduizend en elf, sedertdien niet meer gewijzigd noch aangevuld zoals hij het verklaart.

2. De heer JOOSTEN Francois Joseph Pierre Antoine Leon, (beroep), van Nederlandse nationaliteit, geboren te Weert (Nederland) op twaalf december negentienhonderd zestig, identiteitskaartnummer IGDJ19.188, echtgenoot van mevrouw Rosius Rite doch feitelijk gescheiden, wonende te 9991 Weiswampach (Luxemburg), Gruus-Strooss 15.

Gehuwd onder het stelsel van scheiding van goederen blijkens huwelijkscontract verleden voor

3.. De heer VVIEMERS Matthias, van Duitse nationaliteit, (beroep), geboren te Herne (Duitsland) op elf augustus negentienhonderd negenenzeventig, identiteitskaartnummer L7NJ5V0P6, ongehuwd, wonende te 44807 Bochum-Riemke (Duitsland), Beisingstrasse 11.

4, De heer WIL1VIES Thierry Chris, van Luxemburgse nationaliteit, (beroep), geboren te Luxemburg op negen maart negentienhonderd achtentachtig, identiteitskaartnummer 739050509618,

ongehuwd, wonende te 44801 Bochum-Querenburg (Duitsland), Merianstrasse 22.

5. De heer KOHLMANN Tim, van Duitse nationaliteit, (beroep), geboren te Essen (Duitsland) op vierentwintig september negentienhonderd zevenentachtig, identiteitskaartnummer 505185168, ongehuwd, wonende te 45147 Essen (Dultsrand), Halbe Heihe 14.

6, De heer JENNY Lucien Henri Joseph, van Franse nationaliteit, (beroep), geboren te Colmar (Frankrijk) op

, " vijfentwintig augustus negentienhonderd vijftig, identiteitskaartnummer 050168200017,

echtgenoot van , wonend te 68320 VVidensolen (Frankrijk) , rue du Muguet 40.

7. De heer FEDER Yannick Michel Albert, van Franse nationaliteit, (beroep), geboren te Straatsburg op vijf september negentienhonderd drieënvijftig, identiteitskaartnummer 13AD29865, echtgenoot van ..., wonende te 67190 Still (Frankrijk), Allé Munchhof 2.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam on hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Staatsblad -12/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ilijlagen bij Tiet Belgisc7i

r MOL) 2,2

1.1 beslissen unaniem tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten ais volgt luiden:

I. Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doe!

Artikel 1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer In het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet)

Artikel 2 Naam

De vzw draagt de naam "Green Technology Events".

Artikel 3 Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3980 Tessenderlo, Ambachtstraat 18, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 4 duur

De vzw is opgericht voor onbepaald duur.

Artikel 5 doel en activiteiten

De vzw heeft tot doel

- Het promoten van duurzame energie, technologie en ontwikkeling hiervoor;

Jongeren en volwassen sensibiliseren om hen bewust maken te maken dat duurzame energie geen utopie is, maar een realiseerbaar streven;

- Groene energie en de technologie er rond, korter bij de mensen brengen;

- Het stimuleren van elektrische mobiliteit met spitstechnologie;

- Interesse opwekken bij jongeren voor wetenschap en technologie en dit motiveren;

- Ook winstgevende activiteiten kunnen ondernomen worden voor zover dit bijdraagt tot de realisatie van het maatschappelijk doel;

Om deze doelen te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen;

- De vereniging is bevoegd om in de ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover het eventuele positieve resultaat gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

11, Leden, bijdrage

Artikel 6

De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering. De toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage volgens de groep waartoe ze ingedeeld zijn. Door het betalen van deze bijdrage kunnen zij deelnemen aan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MfJo 2,2

de trainingen en activiteiten van de groep waartoe ze behoren, volgens de bepalingen in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7: effectieve leden

Er zijn minstens drie effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet

De oprichters, allen voornoemd, zijn de eerste effectieve leden.

Artikel 8

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om effectief lid te kunnen worden moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door twee leden van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 9: bijdrage

Effectieve leden en de toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd en die maximum vijftig euro (¬ 50,00) bedraagt. Studenten krijgen vijftig procent vermindering op vertoon van hun studentenkaart.

Elk lid betaalt bij aanvang een eenmalige inbreng van tweehonderd euro (¬ 200,00).

Artikel 10 : ontslag

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Het lidmaatschap van effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning. Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden geacht ontslagnemend te zijn.

Artikel 11: beëindiging van het lidmaatschap

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Artikel 12: rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

III De Algemene Vergadering

Artikel 13: samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen dcor een ander effectief lid. Eén lid kan echter maximaal twee stemmen uitbrengen.

Artikel 14: bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- wijzigen van de statuten

- benoemen en ontslaan van bestuurders

t ~ fi" ~

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

- benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

- kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen

- goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

- ontbinden van de vereniging

- uitsluiten van een lid

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 15: vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar op vijf mei. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

De uitnodiging wordt vijftien dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per gewone post of e-mail.

De oproeping bevat de agendapunten. Na de kenbaarmaking van de dagorde kunnen punten worden

toegevoegd mits akkoord van twee/derde van de aanwezige leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens één/vijfde van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens vijftien dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd,

Artikel 16: quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De voorzitter en de vice-voorzitter hebben het recht om, in geval van hoogdringendheid, beslissingen te nemen indien dit vereist wordt geacht in het belang van de vzw. Beide kunnen niet afzonderlijk en alleen beslissingen nemen, enkel tezamen.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van twee/derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van vierlvijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 17: inzagerecht

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen

IV De Raad van Bestuur

Artikel 18: samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering, Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Artikel 19: voorwaarden

r

I I q MOD 2.2

.. 4 De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum zeven dagen voor de datum van de Algemene

Vergadering in te richten aan de Raad van Bestuur.

Artikel 20: benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering voor termijn van drie jaar. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering,

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode Intussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

Artikel 21: vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 22: bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan aile andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

De Raad van Bestuur kan een reglement van inwendige orde opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van beheer door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

De raad kart op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één der bestuurders (afgevaardigd bestuurder) of zelfs aan een derde niet lid. Deze bestuurders of derden die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige machtiging. Indien er meerdere afgevaardigde bestuurders worden benoemd, kunnen zij elk afzonderlijk optreden.

tx0 De afgevaardigd beheerder is belast met het dagelijks bestuur van de vereniging. Hij verzorgt de briefwisseling, administratie en tekent namens de vereniging kwitanties en

ontvangstbewijzen. Hij is tevens bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur

uit te voeren.

Artikel 23: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de y-Lw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 24: bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerleg ging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden

" , 1 MOD 2.2

bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel ais college verbinden.

V. Begroting en rekeningen

Artikel 25

leder jaar op eenendertig december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

VI. Ontbinding en vereffening

Artikel 26

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

~o Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Clà Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de

ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

e

VII. Keuze van woonplaats

Clà

Clà

Artikel 27

De bestuurders en vereffenaars dienen de raad van bestuur bij hun benoeming of nadien, per aangetekend schrijven mee te delen op welk adres hun aile dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap. Bij gebreke hieraan worden ze geacht woonplaats te kiezen op de zetel van de vennootschap.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend zestien.

2, Eerste jaarrekening

De eerste jaarrekening zal afgesloten worden op eenendertig december tweeduizend vijftien.

Clà

3. Tot eerste bestuurder worden benoemd, voor de duur van drie jaar ;

Clà

1. De heer BEN-AL-LAL Ismail, voornoemd sub 1);

C 2. De heer JOOSTEN Francois Joseph Pierre Antoine Leon, voornoemd sub 2); te-

3, De heer WIEMERS Matthias, voornoemd sub 3);

I:

4. De heer WILMES Thierry Chris, voornoemd sub 4);

5. De heer KOHLMANN Tim, voornoemd sub 5);

6. De heer JENNY Lucien Henri Joseph, voornoemd sub 6).

+ ', 3 º%

.J

Voor-

behouden

aan het '

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

die bevestigen dat de uitoefening van deze functie hen niet verboden is, inzonderheid krachtens het Koninklijk Besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig en die verklaren de hen verleende opdracht te aanvaarden.

De bestuurders zullen hun taak maar kunnen opnemen vanaf de neeriegging van de stukken ter griffie,

Vervolgens heeft de raad van bestuur volgende personen benoemd, voor een duur van drie jaar:

- De heer JOOSTEN Francois Joseph Pierre Antoine Leon, voornoemd sub 2), als voorzitter;

- De heer BEN-AL-LAL Ismail, voornoemd sub 1), als vice-voorzitter;

- De heer WIEMERS Matthias, voornoemd sub 3), als penningmeester;

- De heer WILMES Thierry Chris, voornoemd sub 4), als secretaris.

Vervolgens beslist de raad van bestuur te benoemen als afgevaardigd bestuurder:

- De heer BEN-AL-LAL Ismail, voornoemd sub 1)

- De heer JOOSTEN Francois Joseph Pierre Antoine Leon, voornoemd sub 2).

4. Bijzondere volmacht

De oprichters stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige akte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om aile formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, alsmede alle formaliteiten inzake aansluiting van de vereniging en haar leden bij de sociale verzekeringskas te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, met name de medewerkers of aangestelden van ABL bvba te Leuven, Brouwersstraat 1 bus 5,

5, Voor alles wat in de statuten niet werd voorzien verklaren de partijen uitdrukkelijk zich te gedragen volgens de bepalingen van de VZW-wet.

Opgemaakt in zoveel exemplaren als er ondertekenaars zijn, te T e s s e n d e r i o, 12 mei 20 1 4.

Francois Joosten

Voorzitter

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GREEN TECHNOLOGY EVENTS

Adresse
Zetel: Ambachtstraat 18 te Tessenderlo 3980

Code postal : 3980
Localité : TESSENDERLO
Commune : TESSENDERLO
Province : Limbourg
Région : Région flamande