DE EGELTJES

Association sans but lucratif


Dénomination : DE EGELTJES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.876.955

Publication

29/12/2011
ÿþl ..

~_ r~

1~1+

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

NI00 2, 0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

i '12 nfi

kregittiaLT

II1I ijII jII jI I Ii!I 11111 lijil Iijj I!I I1i

*11196564*



Ondernemingsnr : SY-16 sss

Benaming

(voluit) : De Egeltjes vzw

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Slagmolenstraat 68, 3800 Sint-Truiden

Voorwerp akte : Oprichting De Egeltjes vzw

De ondergetekenden:

1.Pulings, Jasmien, wonende te Slagmolenstraat 68, 3800 Sint-Truiden, geboren 27-06-1982 te Hasselt 2.Peeters, Thomas, wonende te Slagmolenstraat 68, 3800 Sint-Truiden, geboren 12-10-1981 te Leuven 3.Lenaerts, Eliane, wonende te Bosveldstraat 38, 3570 Alken, geboren op 26-05-1959 te Hasselt 4.Lenaerts, Diane, wonende te Koorstraat 69, 3510 Kermt, geboren op 19-10-1953 te Hasselt

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002, hierna de vzw-wet genoemd, met de hiernavolgende statuten:

Titel I: naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt als naam "De Egeltjes". Deze naam wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Art. 2.De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Slagmolenstraat 68, 3800, Sint-Truiden, gelegen in het het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van hete voornoemde gerechtelijk arrondissement.

Art. 3.De vereniging stelt zich tot doel: In de eerste plaats het bevorderen van de ontwikkeling van kleuters. (2 tot 6 jaar) met extra zorgbehoeften en daarnaast het herstellen van de opvoedingsbalans en het bieden van' perspectief in de opvoedingssituatie binnen het gezin. De vereniging tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel ondermeer te bereiken door het laagdrempelig aanbieden van dagopvang met' ontwikkelingsstimulering, opvoedingsondersteuning, ... De vereniging kan meer algemeen alle middelen: aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan; ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in: huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het: realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Art. 4.De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel I l : lidmaatschap

Art.5.De vereniging telt werkelijke leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt,

uitsluitend toe aan de werkelijke leden.

De toegetreden leden hebben enkel die rechten en plichten hen toebedeeld door de wet of van de besluiten.

genomen in uitvoering van de wet. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of,

akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

De vereniging telt ten minste vier werkelijke leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging o# stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

` s MOD 2.0

Art.6.Als werkelijk lid of als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Art.7.Het jaarlijks lidgeld voor toegetreden leden is vastgesteld op maximum E 100 De raad van bestuur bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks het lidgeld.

Art.8.De leden van de vereniging zijn verplicht:

a.De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

b.De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Art. 9.Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven of het persoonlijk overhandigen van een ontslagnota aan de raad van bestuur.

Een werkelijk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting van een toegetreden lid

Het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of in geval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie of splitsing.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel 111: raad van bestuur

Art. 10.De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, werkelijk lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Art. 11. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 12.

a)De raad van bestuur kiest uit zijn leden: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van haar/zijn afwezigheid wordt hij/zij vervangen door de oudste van de aanwezige ondervoorzitters of bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

b)De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem/haar vervangt, doorslaggevend.

c)ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

d)De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie, De regels opgenomen onder de punten a. tot c. hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

e)In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereist, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief of e-mail. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

f)Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris of de voorzitter en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten voorgelegd worden en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of de voorzitter of een bestuurder.

Art. 13Taak van de raad van bestuur:

a)De raad van bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOR 2.0

b)Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

c)De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren. De leden van het dagelijks bestuur zijn herkiesbaar.

d)De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

e)De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

f)De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de maatschappelijke zetel van de vereniging te wijzigen.

Titel IV: algemene vergadering

Art. 14.De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend raadgevend stemrecht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde persoon, door de oudste aanwezige bestuurder.

Een werkelijk lid kan zich door een ander werkelijk lid laten vertegenwoordigen middels schriftelijke volmacht. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 15.De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a)Het wijzigen van statuten: de algemene vergadering kan over een statuutwijziging alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden genomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer een wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezig of vertegenwoordigde leden. ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid bedoeld in het tweede of derde lid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden;

b)Het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c)Desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d)De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e)Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f)Het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

g)Het uitsluiten van een lid

De uitsluiting van een werkelijk lid kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden

h)De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i)Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 16.

a)De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vierde van de werkelijke leden er om vraagt.

b)Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend jaar, in de loop van de maand januari, februari, maart of april.

.~ MOD 2.0

c)Alle werkelijke leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of e mail uitgenodigd. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en/of door de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

d)De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat de twee derde van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 17.

a)Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in art 17, §b, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b)ln geval van uitsluiting van een werkelijk lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Art. 18,Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Titel V: Inzagerecht

Art. 19.Derden die van belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Alle werkelijke leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel VI: Rekeningen  Begroting - Controle

Art. 20.

ai-let boekjaar van de vereniging loopt van 9 juni tot 31 december. Vervolgens jaarlijks van 1 januari tot 31 december.

b.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

c.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Art. 21.

a.lndien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de vzw-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt dit opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

b.De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Vi: Ontbinding, vereffening

Art. 22. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan door de algemene vergadering worden besloten wanneer twee derden van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, met een meerderheid van 4/5 van de stemmen. In geval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig zijn kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Moa ZO

Luik B - Vervolg

Art. 23.In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Art. 24. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Opgemaakt in vijf exemplaren en met éénparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Sint-Truiden op 9 juni 2011.

De algemene vergadering van De Egeltjes vzw met zetel te Sint-Truiden heeft de hiernavolgende personen benoemd tot beheerders voor een duur van vijf jaar.

Peeters, Thomas, wonende te Slagmolenstraat 68, 3800 Sint-Truiden, geboren 12-10-1981 te Leuven,

Voorzitter

Pulings, Jasmien, wonende te Slagmolenstraat 68, 3800 Sint-Truiden, geboren 27-06-1982 te Hasselt,

secretaris

Lenaerts, Eliane, wonende te Bosveldstraat 38, 3570 Alken, geboren op 26-05-1959 te Hasselt,

penningmeester

Voor eensluidend uittreksel:

(get.) Thomas Peeters, voozitter:

; Getekend

Ril inSs Jasuien, secretaris

beter} `[ Ya3S, voorzitter

Lenaerts Eliane, penvineeest :r

'Tenaerts Diane, oprichter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
DE EGELTJES

Adresse
SLAGMOLENSTRAAT 68 3800 SINT-TRUIDEN

Code postal : 3800
Localité : SINT-TRUIDEN
Commune : SINT-TRUIDEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande