BUNKER 11

Association sans but lucratif


Dénomination : BUNKER 11
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.568.535

Publication

16/12/2011
ÿþ" MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



+11189446

I4eergutego ter grime oer Lrischtbank v, koophandel te TONGEREN

DÉ o12e 2N i~~

De i" iootdgriftlsr, Griffie '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 4 5-a

Benaming

(voluit) : Bunker 11

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 3620 Lanaken

Onderwerp akte : Oprichtingsakte en benoemingsakte van de bestuurders

De ondergetekenden:

Govaers Willem Marie Joseph Mathieu, wonende te 3600 Genk, geboren te Leut op 9 januari 1953,

nationaal nummer 53.01.09-295.70;

Houben Robert Louis Marie, wonende te 3620 Lanaken (Neerharen), geboren te Uikhoven op 3 december

1948, nationaal nummer 48.12.03-235.88;

' Jamaer Joseph Nicolas A, wonende te 3620 Lanaken (Neerharen), geboren te Lanaken op 24 mei 1931,, nationaal nummer 31.05.24-325.29;

Molenbroeck Hubert Jean M, wonende te 3621 Lanaken (Rekem), geboren te Tongeren op 3 april 1943 nationaal nummer 43.04.03-107.55;

" Molenbroeck Mathieu Franciscus, wonende te 3620 Lanaken (Neerharen), geboren te Neerharen op 3 oktober 1957, nationaal nummer 57.10.03-319.82

Terwingen Guillaume Lambert, wonende te 3620 Lanaken (Neerharen), geboren te Neerharen op 16, . december 1933, nationaal nummer 33.12.16- 221.76;

Van de Beek Norbert Theodoor Jozef, wonende te 3620 Lanaken (Neerharen), geboren te Lanaken op 30' september 1943, nationaal nummer 43.09.30-267.90;

hebben in onderling overleg beslist een vereniging zonder winstoogmerk op de richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de wet van 9 juli 2004 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waavan zij de statuten als volgt bepalen:

I. Naam, zetel, duur, doel en vermogen

Art. 1 De vereniging draagt de naam: Bunker 11.

Art. 2 De zetel van de vereniging is gevestigd Ladderstraat 7, 3620 Lanaken (Neerharen) in het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Art. 3 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 4 De vereniging heeft tot doel de ontsluiting en de instandhouding van bunker 11 aan de oever van de Zuid-Willemsvaart in Neerharen, de aanleg en het onderhoud van de site rond de bunker en de studie van de, bunker als cultureel erfgoed

Hiertoe kan de vereniging alle middelen aanwenden die zij nodig acht, zoals fondsenwerving, de organisatie van of de deelname aan culturele activiteiten, tentoonstellingen, colloquia en de uitgave en de verspreiding van, publicaties. Deze opsomming is niet beperkend.

Art. 5 Het maatschappelijk vermogen wordt gevormd door: lidmaatschapsbijdragen van de leden, opbrengst' van de verkoop van publicaties, officiële en privésubsidies, giften, schenkingen en legaten.

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december.

leder jaar en ten minste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De goedkeuring van de jaarrekening geldt tevens als kwijting aan de leden van de raad van bestuur.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden, de notulen en beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur en alle boekhoudkundige stukken raadplegen.

II. Leden en_ bijdragen._ _ _ _-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 6 In principe kunnen alle belangstellende natuurlijke personen en rechtspersonen lid worden van de vereniging. Het aantal leden is onbeperkt. De vereniging telt zowel werkende als toegetreden leden.

Art. 7 Voor de werkende leden geldt het volgende:

Het minimum aantal leden bedraagt zeven.

De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt door de raad van bestuur vastgesteld, maar bedraagt maximaal honderd vijfentwintig euro (125,00 ¬ ).

Een kandidaat-lid dient zijn verzoek tot aanvaarding schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en uit de motivering moet blijken dat hij zich actief wil inzetten voor de doelstellingen zoals omschreven in artikel 4 van deze statuten. De eerst volgende algemene vergadering beslist met gewone meerderheid over het al dan niet aanvaarden van het kandidaat-lid.

Art. 8 Wie toegetreden lid wenst te worden, dient zijn verzoek tot aanvaarding schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en uit de motivering moet blijken dat hij zich actief wil inzetten voor de doelstellingen zoals omschreven in artikel 4 van deze statuten. De eerst volgende algemene vergadering beslist met gewone meerderheid over het al dan niet aanvaarden van de toetreding.

Toegetreden leden betalen geen jaarlijkse bijdrage en zijn geen lid van de algemene vergadering. Zij worden door de Raad van Bestuur uitgenodigd bij de voorbereiding en de organisatie van de activiteiten van de vereniging.

Art. 9 ieder werkend of toegetreden lid dat zich uit de vereniging wil terugtrekken, kan ontslag indienen per brief, gericht aan de penningmeester of de secretaris.

Art. 10 Een werkend lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt na twee schriftelijke waarschuwingen van de penningmeester of de secretaris als ontslagnemend beschouwd.

Art. 11 Wanneer de raad van bestuur oordeelt dat een lid de belangen van de vereniging heeft geschaad, kan dit lid door de algemene vergadering uitgesloten worden met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het betrokken lid mag zich op de algemene vergadering verantwoorden. Het lid wordt hiertoe, minstens veertien dagen voor deze vergadering, per aangetekend schrijven uitgenodigd.

Art. 12 Ontslagnemende of uitgesloten leden en rechthebbenden van overleden leden kunnen geen enkel recht doen gelden op het vermogen van de vereniging en geen terugbetaling eisen van de bijdragen die betaald werden.

Art. 13 De algemene vergadering kan op voorstel van de raad van bestuur de titel van erelid toekennen aan personen, die aan de vereniging uitzonderlijke diensten hebben bewezen. De ereleden hoeven geen bijdrage te betalen en indien zij werkend lid waren, zijn zij niet meer stemgerechtigd.

III. De algemene vergadering

Art. 14 De algemene vergadering vormt het hoogste orgaan van de vereniging.

Zij bestaat uit alle werkende leden van de vereniging en is bevoegd voor:

- de benoeming en de afzetting van bestuurders;

- de kwijting aan de bestuurders;

- de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening;

- de wijziging van de statuten;

- de aanvaarding van een lid;

- de toekenning van de titel van erelid;

- de uitsluiting van een lid;

- de ontbinding van de vereniging.

Art. 15 De algemene vergadering komt samen op uitnodiging van de raad van bestuur. Deze is verplicht de

algemene vergadering bijeen te roepen:

- in gewone algemene vergadering, elk jaar tijdens het eerste semester van het administratieve jaar;

- in buitengewone algemene vergadering, op schriftelijk verzoek van ten minste één vijfde van de leden en

wel binnen de maand na het indienen van dit verzoek.

De raad van bestuur kan daarenboven een buitengewone algemene vergadering samenroepen telkens als

hij dit nodig acht. De agenda wordt samengesteld door de raad van bestuur, die verplicht is elk agendapunt,

neergelegd overeenkomstig de wettelijke bepalingen, op te nemen.

De bijeenroeping gebeurt schriftelijk met vermelding van de dagorde en ten minste acht dagen voor de

vastgestelde datum.

De algemene vergadering kan geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda voorkomen, op

voorwaarde dat deze, met redenen omkleed, voor de aanvang van de vergadering door ten minste één

twintigste van de leden schriftelijk bij de voorzitter werden ingediend.

Art. 16 Alle beslissingen worden door de algemene vergadering genomen bij meerderheid van de stemmen

van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve indien de wet een grotere meerderheid vereist.

Elk lid heeft één stem. Een afwezig lid mag zich bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een

ander lid, met dien verstande dat geen enkel lid meer dan twee afwezige leden mag vertegenwoordigen.

IV. Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 17 De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, die door de algemene vergadering uit haar leden in geheime stemming gekozen wordt.

Een lid kan slechts tot lid van de raad van bestuur verkozen worden na voorafgaandelijke schriftelijke kandidaatstelling bij de secretaris van de vereniging.

De raad van bestuur bestaat uit een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en een lid.

De eerste bestuurders worden bij de oprichting aangeduid. De duur van het mandaat van bestuurder is vastgesteld op zes jaar, behalve voor de eerste bestuurders. Voor de helft van hen zal het mandaat een duurtijd van drie of zes jaar hebben volgens een door middel van loting te bepalen onderlinge verdeling met dien verstande dat voorzitter en secretaris nooit gelijktijdig aftreden. Alle uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De bestuurders treden in functie tijdens de eerste zitting, die volgt na hun verkiezing en blijven die taak vervullen tot hun vervanging. Indien gedurende het lopende werkingsjaar één van de bestuursleden niet meer kan optreden, dan voorzien zijn collega's tot aan de volgende algemene vergadering in zijn voorlopige vervanging. Het bestuurslid dat op dat ogenblik verkozen wordt, zet het mandaat van zijn voorganger verder.

De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden, die nodig zijn voor het beheer van de vereniging en kan deze vertegenwoordigen. Hij is bevoegd voor alle handelingen die door de statuten niet voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

De vergaderingen van de raad van bestuur kunnen geregeld worden door een door de raad van bestuur op te stellen huishoudelijk reglement.

De raad van bestuur bereidt alle activiteiten van de vereniging voor.

Hij stelt aan de algemene vergadering de maatregelen voor, waarvan de aanvaarding wenselijk lijkt.

Hij waakt over de naleving van alle wettelijke verplichtingen die op de vereniging rusten. Zonder afbreuk te doen aan de bevoegdheden van de penningmeester, neemt hij alle beslissingen betreffende het maatschappelijk vermogen.

Alle akten die de vereniging binden, moeten om rechtsgeldig te zijn door de voorzitter - of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter - en een ander bestuurslid ondertekend zijn.

V. Diverse bepalingen

Art. 18 De statuten kunnen slechts gewijzigd worden door de algemene vergadering op voorstel van ofwel de raad van bestuur ofwel één vijfde van de leden, met naleving van de wettelijke voorwaarden met betrekking tot aanwezigheid, meerderheid en eventueel van homologatie.

Art. 19 De vereniging kan slechts ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering, overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Bij ontbinding van de vereniging zal haar bezit overgemaakt worden aan een instelling of vereniging waarvan het doel volgens de algemene vergadering overeenstemt met het doel van onderhavige vereniging.

De algemene vergadering benoemt of ontslaat de vereffenaar(s), bij meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Zij bepaalt de bevoegdheden van de vereffenear(s) en de modaliteiten van de vereffening, beslist over de bestemming van het actief, spreekt zich uit over het beheer van de vereffenaar(s) en sluit de vereffening af.

Art. 20 Voor aile gevallen, die niet door deze statuten voorzien zijn, zijn de bepalingen van de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Overeenkomstig artikel 17 van de statuten hebben de stichters in geheime stemming de raad van bestuur als volgt samengesteld:

1. Molenbroeck Mathieu Franciscus;

2. Houben Robert Louis Marie;

3. Jamaer Joseph Nicolas A;

4. Molenbroeck Hubert Jean M;

5. Terwingen Guillaume Lambert.

De bestuurders oefenen hun ambt als college uit.

Door loting werd bepaald dat de bestuurders 1 tot en met 3 uittredend zijn op de algemene vergadering in

2014, de bestuurders 4 en 5 op de algemene vergadering In 2017.

De algemene vergadering heeft het dagelijks bestuur opgedragen aan:

Molenbroeck Mathieu Franciscus als voorzitter; hij roept de vergaderingen van de raad van bestuur en de

algemene vergadering bijeen en leidt die vergaderingen;

Houben Robert Louis Marie als ondervoorzitter; hij vervangt de voorzitter bij diens afwezigheid;

Molenbroeck Hubert Jean M als secretaris belast met de correspondentie en de administratieve dossiers;

Terwingen Guillaume Lambert als penningmeester, belast met de financiën en de boekhouding.

Zij oefenen hun bevoegdheden alleen uit.

Aldus besloten door de ondertekenaars-stichters in vergadering bijeen te Neerharen op zeventien november tweeduizendenelf.

Opgesteld in zoveel exemplaren als er partijen zijn en in twee exemplaren voor het archief. (Get.) Govaers Willem

Luik B - Vervolg

Vbor-behbuden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

(Get.) Houben Robert

(Get.) Jamaer Joseph

(Get.) Molenbroeck Hubert

(Get.) Molenbroeck Mathieu

(Get.) Terwingen Guillaume

(Get.) Van de Beek Norbert

Molenbroeck Hubert, Molenbroeck Mathieu,

secretaris voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BUNKER 11

Adresse
LADDERSTRAAT 7 3620 LANAKEN

Code postal : 3620
Localité : LANAKEN
Commune : LANAKEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande