BRULAVO

Association sans but lucratif


Dénomination : BRULAVO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.020.018

Publication

29/07/2011
ÿþmon 2.2

r' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

UIIJJ! 11111 IJI liii! iii!! lii/! 11111 11111 III! !II

" iui~~3at

Neerge;t;gd ter gnllie cite rechtbank v koophandel te TONGEREN

-97-G2en

Ondernerningsnrq B 3 8" , 0 20" 01 O. 0e Hoofdgriffier,

Benaming

(volutt) : BRULAVO





(verkort}

Rechtsvorm . vzw

Zetel Jan Rosierlaan 84, 3620 Lanaken

Onderwerp akte : Statuten, benoeming raad van bestuur en gemachtigde

Uittreksel uit de aktes:

De ondergetekenden :

Ghijselinck Johan Wim Alfons Rik, Molenstraat 42, 3620 Lanaken

Goffin Peter Arthur, Desteinstraat 10, 3631 Maasmechelen

Paulissen Stefan Marie François, Jan Rosierlaan 84, 3620 Lanaken

Mouchaers Danny Mathieu Mario, Europaplein 18 bus 11, 3620 Lanaken

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: BRULAVO.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Jan Rosierlaan 84, 3620 Lanaken en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft als doel de bevordering van de lichamelijke opvoeding in het algemeen en het beoefenen van de volleybalsport in het bijzonder, zowel op het recreatief, competitief en professioneel niveau.

Met het oog op het verwezenlijken van dit doel, mag de vereniging roerende en onroerende goederen kopen, verkopen, ver-vreemden, huren of verhuren, met hypotheek bezwaren, ontlenen of uitlenen, in erfpacht geven of nemen, in concessie nemen, schenkin-igen en handgiften ontvangen, op voorwaarde dat de opbrengst wordt bestemd voor het doel van de vereniging.

aatsta b.z ver Luik B Jermeldan Recto Naam en roedar" .ig1eto van oe ins:" umerterende nonans. herz i v:,1 oe cn!soi,i1len bevoegd de vereniging, stichting of organisme ter aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De stichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vernield in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Het ledenregister vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen, nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en voorgedragen wordt door ten minste twee effectieve leden. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur.

Het besluit moet worden genomen bij 3/4e meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, waarbij minimum twee effectieve leden aanwezige of vertegenwoordigd zijn.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10

Door zijn toetreding aanvaardt elk effectief of toegetreden lid zich te onderwerpen aan de statuten en reglementen van de vereniging, van het Koninklijk Limburgs Volleybal Verbond (K.L.V.V.), van het Koninklijk Belgisch Volleybalverbond (K.B.V.B.V.), de Sporta-federatie v.z.w. en van de Vlaamse Volleybalbond (V.V.B.) welke voor hen ter inzage liggen op de zetel.

Zij zijn tevens onderworpen aan de terzake geldende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen inzake medisch verantwoorde sportbeoefening, de vaststelling van het statuut van de niet professionele sportbeoefenaar, de betoelaging van de sportfederaties en alle andere overheidsbepalingen die op de sportbeoefening betrekking hebben.

Hij verplicht er zich verder toe zich te onthouden van alle handelingen strijdig met het doel van de vereniging. Met een meerderheid van twee derde der geldig uitgebrachte stemmen kan de daartoe bijzonder bijeengeroepen algemene vergadering soeverein beslissen tot uitsluiting telkens als een effectief of toegetreden lid hierop een inbreuk zou maken.

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 14

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij 3/4e meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, waarbij minimum twee effectieve leden aanwezige of vertegenwoordigd zijn. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering. De beslissing tot afzetting wordt op de agenda op verzoek van minstens twee bestuurders.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit via aangetekende brief bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

Elk lid beschikt slechts over één stem. In afwijking hierop beschikt de voorzitter steeds over twee stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter bovendien doorslaggevend.

ARTIKEL 19

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bijvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen).

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

De algemene vergadering kan ook een reglement van inwendige orde goedkeuren dat bindend is voor alle werkende en aangesloten leden.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MO0 2.2

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1120e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en een meerderheid van 4/5e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een meerderheid van 4/5e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffening-voorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De algemene vergadering van 01/07/2011 heeft tot bestuurders benoemd:

Goffin Peter Arthur, Desteinstraat 10, 3631 Maasmechelen, geboren op 15/02/1971, te Tongeren

Paulissen Stefan Marie François, Jan Rosierlaan 84, 3620 Lanaken, geboren op 02/12/1961, te Genk Mouchaers Danny Mathieu Mario, Europaplein 18 b11, 3620 Lanaken, geboren op 02/12/1977, te Hasselt

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur van 01/07/2011 heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Mouchaers Danny Mathieu Mario, Europaplein 18 b11, 3620 Lanaken, geboren op 02/12/1977, te Hasselt

Secretaris: Paulissen Stefan Marie François, Jan Rosierlaan 84, 3620 Lanaken, geboren op 02/12/1961, te Genk

Schatbewaarder: Goffin Peter Arthur, Desteinstraat 10, 3631 Maasmechelen, geboren op 15/02/1971, te Tongeren

De raad van bestuur heeft eveneens, aangesteld als gemachtigden die rechtsgeldig de vereniging kunnen verbinden:

Clubmanager: Ghijselinck Johan Wim Alfons Rik, Molenstraat 42, 3620 Lanaken, geboren op 25106/1973, te Maaseik

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen.

Aldus werd reeds beslist:

De voorzitter en/of de secretaris hebben administratief onbeperkte volmacht en de voorzitter en/of de secretaris en/of de schatbewaarder en/of de clubmanager hebben financieel afzonderlijk onbeperkte volmacht voor kasgelden en de zichtrekening. De voorzitter en/of de secretaris en/of de schatbewaarder en/of de clubmanager hebben financieel beperkte volmacht (minimum twee handtekeningen) tot de (eventuele) spaartegoeden.

Te Lanaken, op 01/07/2011

Moucha= rs Danny ulissen Stefan

Vo a - /Se r ns

Op 7e ;:motste blz van Link B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de 'nslrurnenlerende ".o:arrs ^e?zr; var de pbrso,o;^.¬ " " bevoegd de vereniging stemmng cr orgar srne len aanz er van r.I rrie^ ,r .e'Zege Verso Naam er handrekening

08/04/2015
ÿþr M0D 2.2

E , ; --* In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~--_ L " 1

Nf+._tr,ilF~cl~i ter grifii_ d:~r

u. 1~,,(~ba~i~6~1 ~1rtlr~arr, ~1~. ?ii,~~t~r>sr~



1 gillliRfGriffie



i 1 1111n!II





Ondernemingsnr : 0838.020.018

Benaming

(voluit) : BRULAVO

(verkort):

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Jan Rosierlaan, 84 3620 Lanaken, België

Onderwerp akte : Wijziging boekjaar - Benoemingen

Op de Buitengewone Algemene Vergadering van 28 Februari 2015 werd besloten:

- Het boekjaar van de VZW voor de toekomst te laten ingaan op 1 januari en te laten eindigen op 31 december van ieder Jaar. Daarbij aansluitend heeft de vergadering beslist om het afgelopen boekjaar, aangevangen op 01/0712013 af te sluiten op 31/12/2014.

- Volgende persoon wordt benoemd als bestuurder: Stefan Quintens, Oude Beekstraat 26, 3740 Munsterbilzen (°1511211960, Bilzen)

Danny Mouchaers Stefan Paulissen

Voorzitter Ondervoorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
BRULAVO

Adresse
JAN ROSIERLAAN 84 3620 LANAKEN

Code postal : 3620
Localité : LANAKEN
Commune : LANAKEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande