BOUWBEDRIJF MEEKERS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : BOUWBEDRIJF MEEKERS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 406.707.241

Publication

24/07/2014
ÿþmod 11.1

Ondernemingsnr : 0406.707.241

Benaming (voluit) : Bouwbedrijf Meekers

"

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel ; Beekweg 5

3700 Tongeren

Onderwerp akte : Kapitaalverhoging door inbreng in geld, herwerking en coördinatie van de statuten

Uit een proces-verbaal opgemaakt door geassocieerd notaris Karl Van Kerkhoven te Ranst op zeven juli tweeduizend veertien, neergelegd voor registratie, der buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "BOUWBEDRIJF MEEKERS", met zetel te 3700 Tongeren, Beekweg 5.

Blijkt dat de vergadering heeft beslist met eenparigheid van stemmen;

-het bedrag van het kapitaal van de vennootschap om te zetten in euro. Het kapitaal bedraagt afgerond in euro' de som van vierhonderd zesenveertigduizend tweehonderd euro (¬ 446.200,00).

-het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van driehonderd drieënvijftigduizend.. achthonderd euro (¬ 353.800,00) om het te brengen van vierhonderd zesenveertigduizend tweehonderd euro (¬ 446.200,00) op achthonderdduizend euro (¬ 800.000,00), door inbreng in geld met de uitgifte van vierduizend vierhonderd tweeëntwintig (4.422) nieuwe aandelen van dezelfde aard en die dezelfde rechten en voordelen bieden als de bestaande aandelen en die in de winsten zullen delen vanaf hun volstorting. Deze aandelen zijn! af te betalen in speciën aan tachtig euro (¬ 80,00) per aandeel.

Zijn vervolgens tussengekomen, de huidige aandeelhouders, die verklaren volledig op de hoogte te zijn van de' statuten en de financiële toestand van de vennootschap en ieder individueel af te zien van hun evenredig ' voorkeurrecht tot inschrijving op de nieuwe aandelen en dit in voordeel van de naamloze vennootschap "IMMO MEEKERS", met zetel te 3720 Kortessem, Tongersesteenweg 105, ingeschreven in het rechtspersonenregister. te Tongeren onder ondememingsnummer 0449.718.130, derwijze dat het de naamloze vennootschap "IMMO MEEKERS", met zetel te is toegelaten in te schrijven op de vierduizend vierhonderd tweeëntwintig (4.422): nieuwe aandelen.

De naamloze vennootschap "IMMO MEEKERS" voormeld, vertegenwoordigd als gezegd, verklaarde in te schrijven op de vierduizend vierhonderd tweeëntwintig (4.422) nieuwe aandelen aan tachtig euro (¬ 80,00) per, aandeel. Elk nieuw aandeel werd volledig afbetaald, zodat een bedrag van driehonderd drieënvijftigduizend: achthonderd euro (¬ 353.800,00) ter beschikking is van de vennootschap.

De vergadering stelde vervolgens vast dat de voormelde kapitaalverhoging van driehonderd drieënvijftigduizend. achthonderd euro (¬ 353.800,00) daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk: gebracht werd op achthonderdduizend euro (¬ 800.000,00), vertegenwoordigd door achtduizend negenhonderd tweeëntwintig (8.922) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Vervolgens heeft de vergadering met eenparigheid van stemmen beslist:

-artikel vijf van de statuten te vervangen door volgende tekst: "Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achthonderdduizend euro (¬ 800.000, 00) en is volledig geplaatst. Het wordt vertegenwoordigd door achtduizend' ; negenhonderd tweeëntwintig (8.922) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/achtduizend negenhonderd tweeëntwintigste van het kapitaal vertegenwoordigen."

-de statuten van de vennootschap volledig te herwerken en te coördineren zodat deze voortaan bij uittreksel zullen luiden als volgt:

De vennootschap heeft de vorm aan van een naamloze vennootschap.

Zij draagt de naam "BOUWBEDRIJF MEEKERS".

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3700 Tongeren, Beekweg 5.

De raad van bestuur is bevoegd de zetel van de vennootschap over te brengen naar de plaats van zijn keuze in" het Vlaamse gedeelte van België, mits bekendmaking in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

',Devennoo plee heeft tot doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

0 fl gd ter rgrlffie der rechtbank v, koophandel Anlvioipon, atd. Tongeren

1 0 -07- 201if

Da t~dtjieF~riffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

-onderneming voor het optrekken van gebouwen;

-algemene bouwonderneming;

-onderneming voor het bouwen, herstellen en onderhouden van wegen;

-onderneming voor timmer- en schrijnwerk voor gebouwen;

-Bouwen, verhandelen, makelen van appartementen op plan;

-groothandel, kleinhandel in producten van de hout-, keramische, glas-, bouwnijverheid en producten van de metaalbedrijven;

-uitvoeren van lood-, zink-, sanitair- en ijzerwerk;

-uitvoeren van plek-, stuc- en bevloeringswerken;

-onderneming voor hef leggen van tegelvloeren en mozaiek en voor het plaatsen van alle andere wand- en vloerbekleding.

De vennootschap kan aile verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van haar doel. Het doel kan gewijzigd worden bij besluit van de buitengewone algemene vergadering, met inachtneming van de voorschriften van artikel 559 van het wetboek van vennootschappen.

De vennootschap is verbonden door de rechtshandelingen verricht door haar organen van vertegenwoordiging, zelfs indien die handelingen buiten haar doel liggen, tenzij de vennootschap bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs.

De vennootschap kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen. Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achthonderdduizend euro (ê 800.000, 00) en is volledig geplaatst. Het wordt vertegenwoordigd door achtduizend negenhonderd tweeëntwintig (8.922) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk éénachtduizend negenhonderd tweeëntwintigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit een veranderlijk aantal natuurlijke of rechtspersonen; het aantal wordt bepaald door de algemene vergadering met inachtname van de wettelijke bepalingen.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor de maximum duur voorzien in artikel 518 § 3 van het wetboek van vennootschappen; hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering van het laatste jaar waarvoor de aanstelling geschiedde.

Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur ais college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de gedelegeerd bestuurder die bekleed is met volledige individuele vertegenwoordigingsbevoegdheid om de vennootschap geldig te verbinden.

De raad van bestuur kan de vertegenwoordiging, voor wat het dagelijks bestuur aangaat, opdragen aan één of ' meer personen die individueel, gezamenlijk, dan wel als college moeten optreden.

De bestuurders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen, Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend conform de van kracht zijnde wetgeving. Indien geen commissaris moet benoemd worden dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste vrijdag van de maand juni om achttien uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats in België, aangeduid in de oproeping.

Om tot de vergadering te worden toegelaten moet elke eigenaar van aandelen, indien dit in de oproeping wordt vereist, minstens drie werkdagen voor de datum die bepaald werd voor de bijeenkomst, zijn voornemen om aan de vergadering deel te nemen schriftelijk ter kennis brengen van de raad van bestuur of de certificaten van zijn aandelen op naam neerleggen op de maatschappelijke zetel of bij de instellingen die in de bijeenroepingsberichten worden vermeld.

Indien de raad van bestuur dit in " de oproeping vereist, moeten de houders van gedematerialiseerde aandelen binnen dezelfde termijn een door de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest van onbeschikbaarheid neerleggen op de in de oproeping aangeduide plaats.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Iedere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een mandataris, vennoot of niet.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Iedere vennoot brengt zijn stem uit hetzij persoonlijk, hetzij door een gevolmachtigde zoals in de statuten is bepaald. Schriftelijk stemmen is niet toegelaten.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar

Van de winst wordt ten minste één twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één tiende van het geplaatste kapitaal bedraagt. De algemene vergadering bepaalt verder de bestemming van de winst.

Interimdividend

Aan de raad van bestuur wordt de bevoegdheid verleend, met inachtneming van de wettelijke voorschriften vervat in artikel 618 van het wetboek van vennootschappen, interimdividenden uit te keren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

e

mod 11.1

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moeten de vereffenaars, alvorens over te gaan tot de in het vorig lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in hogere verhouding volgestorte effecten.

Indien bewijzen van deelgerechtigheid bestaan in vervanging van afgeloste kapitaal-aandelen komen deze bewijzen niet in aanmerking voor terugbetaling van hun inbreng.

De gelijkheid met de niet-afgeloste aandelen wordt door de vereffenaars hersteld door vooruitbetaling aan de houders van kapitaal-aandelen van het bedrag van de nominale waarde van hun inbreng.

Voor ontledend uittreksel.

Geassocieerd notaris Karl Van Kerkhoven te Ranst.

Tegelijk hiermede neergelegd:

- afschrift akte

lijst der wijzigende akten

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/08/2014 : TG039643
09/10/2013 : TG039643
04/09/2013 : TG039643
16/07/2013 : TG039643
06/09/2012 : TG039643
20/01/2012 : TG039643
07/09/2011 : TG039643
11/08/2010 : TG039643
17/08/2009 : TG039643
17/07/2009 : TG039643
18/09/2008 : TG039643
06/11/2007 : TG039643
06/09/2007 : TG039643
03/11/2006 : TG039643
21/12/2005 : TG039643
04/10/2005 : TG039643
12/11/2004 : TG039643
25/11/2003 : TG039643
08/10/2002 : TG039643
29/07/2000 : TG039643
03/06/2000 : TG039643
11/04/1995 : TG39643
01/01/1986 : TG39643
04/07/2016 : TG039643

Coordonnées
BOUWBEDRIJF MEEKERS

Adresse
BEEKWEG 5 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : TONGEREN
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande