BM GROTIUS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BM GROTIUS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 455.788.053

Publication

17/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 16.05.2014, NGL 10.06.2014 14166-0582-012
29/01/2014
ÿþA

Voor.

bohoudar aan het Belgisch

5taatsbla

Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ai1ÛNMTEUR

Neergelegd ter griffie der rechtbank v. koophandel te TONGEREN

Ondernemingsnr : 0455.788.053

Benaming

(voluit) : BM GROTIUS

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3690 Zutendaal, Hoogstraat 35

Onderwerp akte : KAPITAALVERHOGING artikel 537 WIB 92

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld door notaris Ivo Vrancken te Genk op 18 december 2013, dragen de melding: "Geregistreerd drie bladen, geen verzending te Genk op 23 december 2013. Boek 5/142 blad 86 vak 17. Ontvangen: vijftig euro (50,00 EUR). De ontvanger (getekend) G. Vanhengei", houdende buitengewone algemene vergadering van de vennootschap van de BV ow BVBA BM GROTIUS, dat met eenparigheid van stemmen volgende beslissingen werden genomen.

EERSTE BESLUIT: De vergadering stelt vast dat bij beslissing van de bijzondere algemene vergadering van 17 december 2013 besloten werd tot uitkering van een bruto-dividend van zevenhonderdduizend Euro (¬ 700.000,00), dit overeenkomstig artikel 537 WIB 92, Dit bruto-dividend wordt onttrokken aan de belaste reserves,

Na inhouding van de roerende voorheffing van 10%, blijft een netto-dividend ter beschikking van zeshonderd dertig duizend Euro (E 630.000,00), hetwelk integraal en onvoorwaardelijk wordt aangewend voor een verhoging van het maatschappelijk kapitaal.

De algemene vergadering van 17 december 2013 heeft beslist dit netto-bedrag zeshonderd dertig duizend Euro (E 630.000,00) te boeken op rekening-courant in het voordeel van de huidige vennoten.

TWEEDE BESLUIT

Verslag bedrijfsrevisor

De vergadering neemt kennis van het door de wet vereiste verslag de dato 15 november 2013, van BDO' Bedrijfsrevisoren Burg. Venn. CVBA, vertegenwoordigd door de heer Stefan Molenaers, kantoorhoudende te 3500 Hasselt, Prins Bisschopssingel 36/3, hiertoe aangesteld door de zaakvoerders, betreffende de hierna:

vermelde inbreng in natura. "

De besluiten van dit verslag luiden letterlijk als volgt:

"De inbreng in natura bij de kapitaalverhoging in de Burg. BVBA BM GROTIUS, bestaat uit de inbreng van: de dividendvordering die de vennoten van de Burg. BVBA BM GROTIUS zullen verkregen hebben, mits goedkeuring door de algemene vergadering van vennoten van de vooropgestelde uitkering van een tussentijds dividend van netto 630.000,00 EUR, voor een inbrengwaarde van 630.000,00 EUR.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij, onder de opschortende voorwaarde van het uitkeren van het beschreven tussentijds dividend, van oordeel

a) dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b) dat de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c) dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering,

bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering

leiden, tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven

aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 2.541 aandelen van de Burg. BVBA BM GROTIUS,

zonder vermelding van nominale waarde.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van vennootschappen in het kader

van de voorgenomen inbreng in natura bij kapitaalverhoging in de Burg. BVBA BM GROTIUS en mag niet voor

andere doeleinden worden gebruikt.

Hasselt, 15 november 2013

BDO Bedrijfsrevisoren Burg. Ven. CVBA

Vertegenwoordigd door Stefan Molenaers."

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Verslag zaakvoerders

De vergadering neemt kennis van het door de wet vereiste bijzondere verslag van de zaakvoerders de dato 15 november 2013.

DERDE BESLUIT: De vergadering beslist vervolgens het kapitaal te verhogen met zeshonderd dertig duizend Euro (¬ 630.000,00) om het kapitaal te brengen van drieënveertigduizend driehonderd éénentachtig Euro en zevenendertig cent (¬ 43.381,37) op zeshonderd drieënzeventig duizend driehonderd éénentachtig Euro en zevenendertig cent (¬ 673.381,37).

De kapitaalverhoging zal worden verwezenlijkt door de hierna beschreven inbreng in natura, in ruil waarvoor 2.541 nieuwe aandelen zullen worden uitgegeven.

Op de aandelen zal ingetekend worden tegen een uitgifteprijs van tweehonderd zevenenveertig Euro en negenentachtig cent (¬ 247,89) per aandeel.

Deze nieuw uit te geven aandelen zullen van dezelfde aard zijn als de bestaande aandelen, zij zullen dezelfde rechten en plichten hebben als de bestaande en zij zullen in de winst en/of verlies deelnemen pro rata temporis.

Inbreng in natura van vorderingen rekening-courant: De kapitaalverhoging wordt volledig onderschreven en volstort door volgende inbreng in natura:

- De heer PAN1S Leo Albert Maria, wonende te 3690 Zutendaal, Hoogstraat 35, heeft in de vennootschap een inbreng gedaan van een schuldvordering in rekening-courant (schuld van de vennoot opzichtens de vennootschap) totaal ten bedrage van vijfhonderd vierennegentig duizend zevenentwintig Euro (¬ 594.027,00);

- mevrouw HOUBEN Christiane Emilienne Annie, wonende te 3690 Zutendaal, Hoogstraat 35, heeft in de vennootschap een inbreng gedaan van een schuldvordering in rekening-courant (schuld van de vennoot opzichtens de vennootschap) totaal ten bedrage van vijfendertigduizend negenhonderd drieënzeventig Euro (¬ 35.973,00);

TOTAAL; De globale inbrengwaarde van de hiervoor vermelde vorderingen rekening-courant van de heer PANIS Leo en mevrouw HOUBEN Christiane, bedraagt zeshonderd dertig duizend Euro (¬ 630.000,00).

De ingebrachte vorderingen en haar waardering werden uitvoerig beschreven in voormeld verslag van de bedrijfsrevisor en het verslag van de zaakvoerders.

Algemene voorwaarden van de inbreng in natura: De comparanten verklaren dat de schuldvorderingen worden ingebracht in volle eigendom onder de gewone waarborg ais naar recht en voor vrij, zuiver en onbelast van enig beslag of pand, of welkdanig beletsel ook.

Aanvaarding: De hierboven beschreven inbreng wordt uitdrukkelijk aanvaard door de vennoten.

Vergoeding

De vergadering beslist dat voormelde inbreng in natura vergoed worden door toekenning van (afgerond) 2.541 nieuwe aandelen zonder vermelding van nominale waarde, met uitgifteprijs van tweehonderd zevenenveertig Euro en negenentachtig cent (¬ 247,89) per aandeel, niet dezelfde rechten en voordelen en onderworpen aan dezelfde verplichtingen als de thans bestaande aandelen.

VIERDE BESLUIT: De vergadering stelt vast dat de kapitaalverhoging werd verwezenlijkt zodat het maatschappelijk kapitaal vanaf heden zeshonderd drieënzeventig duizend driehonderd éénentachtig Euro en zevenendertig cent (¬ 673.381,37) bedraagt en verdeeld is in 2.716 aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

VIJFDE BESLUIT: De vergadering besluit de statuten aan te passen zodat deze statuten in overeenstemming kunnen gebracht worden met het Wetboek van vennootschappen en in het bijzonder met de hervormingen die aan dit Wetboek werden doorgevoerd.

ZESDE BESLUIT: Als gevolg van de voorgaande besluiten, besluit de vergadering de statuten aan te passen als volgt:

- Artikel 5 luidt voortaan als volgt:

"Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt zeshonderd drieënzeventig duizend driehonderd éénentachtig Euro en zevenendertig cent (¬ 673.381,37).

Het is vertegenwoordigd door 2.716 aandelen op naam zonder vermelding van nominale waarde.

Zij worden ingeschreven in het register van aandelen op naam. Dit register wordt opgemaakt zoals voorzien is in het Wetboek van Vennootschappen en vermeldt per aandeelhouder onder meer het aantal aandelen, met hun volgnummers, de gedane stortingen, de overdrachten en overgangen met hun datum en onder-tekening door overdrager en overnemer of hun gevolmachtigden en de eventuele nietigheid van de aandelen. Het register wordt bijgehouden in de zetel van de vennootschap.

Indien het eigendomsrecht van een aandeel opgesplitst is in blote eigendom en vruchtgebruik, dan worden de vruchtgebruiker en de blote eigenaar afzonderlijk ingeschreven in het register van aandelen op naam, met vermelding van hun respectievelijke rechten.

De zaakvoerders zijn bevoegd om, mits eerbiediging van de wettelijke voor-schriften, het bestaande register te vervangen door een register in elektronische vorm.

Na iedere wijziging zal een nieuwe afdruk gemaakt worden. Deze afdrukken zullen op de zetel van de vennootschap bewaard blijven.

Historiek van het maatschappelijk kapitaal

De vennootschap werd opgericht op 9 augustus 1995 met een maatschappelijk kapitaal van zevenhonderd vijftig duizend Belgische frank (750.000,00,- BEF) hetzij achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig Euro en één cent (¬ 18.592,01).

Op 20 oktober 1997 werd het kapitaal verhoogd met één miljoen Belgische frank (1.000.000,00,- BEF) om het te brengen op één miljoen zevenhonderd vijftig duizend Belgische frank (1.750.000,00,- BEF), hetzij drieënveertigduizend driehonderd éénentachtig Euro en zevenendertig cent (¬ 43.381,37)

Op 18 december 2013 werd het kapitaal met toepassing van het regime van artikel 537 W1B92 verhoogd met zeshonderd dertig duizend Euro (¬ 630.000,00) om het kapitaal te brengen op zeshonderd drieënzeventig duizend driehonderd eenentachtig Euro en zevenendertig cent (¬ 673.381,37)."

- Artikel 24 wordt vervangen door de volgende tekst:

" De algemene vergadering die uitspraak dient te doen over de ontbinding van de vennootschap, dient zich te schikken naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en dient alle voorafgaande formaliteiten te vervullen.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene verga-dering daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegd-heden en bezoldigingen vaststelt.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank van koophandel ter bevestiging worden voorgelegd. Zo de rechtbank weigert over te gaan tot bevestiging van hun benoeming, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De handelingen gesteld door de vereffenaar sedert zijn benoeming zijn principieel geldig en verbinden de vennootschap. De voorzitter van de rechtbank van koophandel kan deze handelingen evenwel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van ' stortingen.

Indien bewijzen van deelgerechtigheid bestaan komen deze in aanmerking voor hun deel in de te verdelen massa samen met de aandelen doch slechts nadat deze laatste hun inbreng kregen terugbetaald.

De vereffenaar(s) moet(en) in de zevende en de dertiende maand na de inver-effeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste verefffeningsjaar, overzenden aan de griffie van de rechtbank van Koophandel. Vanaf het tweede vereffeningsjaar moet deze omstandige staat nog slechts jaarlijks aan de griffie worden overgezonden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars of de vereffe-naar het plan van verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde rechtbank van koophandel."

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd:

-expeditie van het proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering dd. 18/12/2013.

- verslag van de bedrijfsrevisor;

bijzondere verslag van de zaakvoerder;

- gecoordineerde statuten.

Notaris Ivo Vrancken

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

14/01/2015
ÿþ uodwordl1 I

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



III 1111111n Il









eerge(egj fer grffffe der recfltbank v, koophandel Antwerpen, afd. Tongeren

grif%ffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Onderrlemingsnr : 0455.788.053

Benaming

(voluit) . BM GROTIUS

(verkort) ,

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3690 Zutendaal, Hoogstraat 35

(volledig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld door notaris Ivo VRANCKEN te Genk op 23 december 2014, dewelke binnen de wettelijke termijn ter registratie zal worden neergelegd, houdende buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BM GROTIUS", dat met eenparigheid van stemmen volgende beslissingen werden genomen:

EERSTE BESLUIT  VRIJWILLIG ONTSLAG ZAAKVOERDERS - BENOEMING STATUTAIR ZAAKVOERDER: De heer PANIS Leo, wonende te 3690 Zutendaal, Hoogstraat 35, en mevrouw HOUBEN Christiane, wonende te 3690 Zutendaal, Hoogstraat 35 en vertegenwoordigd als gezegd, dienen hierbij vrijwillig, met ingang vanaf heden, hun ontslag in als zaakvoerders van de vennootschap.

De vergadering besluit dit ontslag te aanvaarden en verleent onmiddellijk volledige décharge aan de ontslagnemende zaakvoerders voor de volledige periode van hun bestuur.

De vergadering beslist vervolgens, de heer PANIS Leo, voornoemd, te benoemen tot statutair zaakvoerder van de vennootschap, voor onbepaalde duur vanaf heden en dit tot herroeping van zijn mandaat. Dienovereenkomstig zal een nieuwe regeling worden toegevoegd in artikel 12 van de statuten, zoals voorzien in het negende besluit hierna.

De heer PANIS Leo, voornoemd, hier aanwezig, verklaart zijn mandaat te aanvaarden.

De vergadering stelt vast, dat de voornoemde heer PANES Leo verder als enig zaakvoerder het bestuur van de vennootschap zal waarnemen. Hij zal beschikken over de meest uitgebreide macht voorzien bij de wet en de statuten.

TWEEDE BESLUIT KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN NATURA

Verslag bedrijfsrevisor: De vergadering neemt kennis van het door de wet vereiste verslag van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BDO Bedrijfsrevisoren - BDO Réviseurs d'Entreprises, met zetel te 1935 Zaventem, Da Vincilaan 9 box E6, Corporate Village, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder nummer 0431.088.289 en gekend bij de BTW-administratie onder het nummer BE 0431.088.289, vertegenwoordigd door de heer Gert, Maris bedrijfsrevisor, kantoorhoudende te 3500 Hasselt, Prins Bisschopsingel 36 bus 3, hiertoe aangesteld door de voornoemde verschijner, betreffende de hierna vermelde inbreng in natura.

De besluiten van dit verslag luiden letterlijk als volgt:

"De inbreng in natura bij de kapitaalverhoging in de Burg. BVBA BM GROTIUS, bestaat uit de inbreng van een aandelenpakket bestaande uit 855 aandelen van de NV lmmo Ebema, door de heer Leo PANIS, de heer Kristof PANIS en mevrouw Isabelle PANIS, voor een inbrengwaarde van 6.932.936,48 EUR.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij, van oordeel

a) dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven

aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b) dat de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c} dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden, tenminste overeenkomen met het aantal en de

fractiewaarde en met het agio van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

Op de laatste btz van t itk I verneeiden . Recto Naarn en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de persoio)riten)

bevoegd de rechtspersoon ten aanz[en van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 21.772 aandelen van de Burg. BVBA BM GROTIUS, zonder vermelding van nominale waarde.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de voorgenomen inbreng in natura bij de kapitaalverhoging in de Burg. BVBA BM GROTIUS en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt."

Verslag zaakvoerders: De vergadering neemt kennis van het door de wet vereiste bijzonder verslag van de zaakvoerders.

Kepitaalverhaging: De vergadering beslist vervolgens een eerste kapitaalverhoging door te voeren ten bedrage van vijf miljoen driehonderdachtennegentigduizend honderdnegenenveertig euro achtenzestig cent (¬ 5.395.149,68) om het kapitaal te brengen van zeshonderddrieënzeventigduizend driehonderdeenentachtig euro zevenendertig cent (¬ 673.381,37) op zes miljoen éénenzeventigduizend vijfhonderdéénendertig euro vijf cent (¬ 6.071.531,05) door de hierna beschreven inbreng in natura (aandelen), mits creatie en uitgifte van éénentwintigduizend zevenhonderdtweeënzeventig (21.772) nieuwe kapitaalsaandelen zonder aanduiding van nominale waarde, uit te geven en in te schrijven tegen de globale prijs van zes miljoen negenhonderdtweeëndertigduizend negenhonderdzesendertig euro achtenveertig cent (¬ 6.932.936,48),

inbegrepen een globale uitgiftepremie van één miljoen vijfhonderdvierendertigduizend

zevenhonderdzesentachtig euro tachtig cent (¬ 1.534.786,80) welke geboekt zal worden op een onbeschikbare rekening "uitgiftepremies".

Beschrijving van de ingebrachte aandelen: De heer PANIS Leo, voornoemd, alsook de heer PANIS Kristof, wonende te 3690 Zutendaal, Hoogstraat 35 en mevrouw PANIS Isabelle, wonende te 1000 Brussel, Spastraat 52 bUs 34, alhier vertegenwoordigd door hun vader, de heer PANIS Leo, voornoemd, ingevolge onderhandse volmachten de dato 11/12/2014, dewelke aan de akte van statutenwijziging, dd. 23 december 2014 gehecht blijven, verklaren de hierna beschreven aandelen in de vennootschap in te brengen, te weten:

-tiet vruchtgebruik op achthonderdveertig (840) aandelen, genummerd van achthonderdeenenveertig (841) tot en met duizend zeshonderdtachtig (1.680) in de naamloze vennootschap IMMO EBEMA, met zetel te 3690 Zutendaal, Dijkstraat 3, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen, afdeling Tongeren, onder nummer 0445.448.348 en gekend bij de BTW-administratie onder nummer BE 0445.448.348;

geven (7) aandelen, genummerd van vierduizend tweehonderdzestien (4.216) tot en met vierduizend tweehonderdtweeëntwintig (4.222), in volle eigendom en de onverdeelde helft van één (1) aandeel, genummerd vierduizend tweehonderddertig (4.230), in voile eigendom in voornoemde vennootschap alsook vierhonderdtwintig (420) aandelen, genummerd van achthonderdeenenveertig (841) tot en met duizend tweehonderdzestig (1.260), in blote eigendom, eveneens in voornoemde vennootschap;

geven (7) aandelen, genummerd van vierduizend tweehonderddrieëntwintig (4.223) tot en met vierduizend tweehonderdnegenentwintig (4.229), in volle eigendom en de onverdeelde helft van één (1) aandeel, genummerd 4.230, in voile eigendom in voornoemde vennootschap, alsook vierhonderdtwintig (420) aandelen, genummerd van duizend tweehonderdeenenzestig (1.261) tot en met duizend zeshonderdtachtig (1.680) in blote eigendom, eveneens in voornoemde vennootschap.

Algemene voorwaarden van de inbrengen in natura: Voormelde inbrengen geschieden onder de volgende lasten en voorwaarden:

1/ De vennootschap krijgt de volle eigendom, van de ingebrachte aandelen te rekenen vanaf heden en zal er ook vanaf dat tijdstip alle hoe genaamde lasten, taksen en belastingen moeten van dragen.

2/ De vennootschap zal van de ingebrachte aandelen in het genot treden door het optrekken van de dividenden of andere financiële voordelen vanaf de eerstvolgende uitkering van de vennootschap.

3/ De aandelen worden ingebracht voor vrij en zuiver van elke bevoorrechte last, in pandgeving of beslag.

4/ Er wordt uitdrukkelijk overeengekomen dat indien de aandelen die het voorwerp uitmaken van huidige inbreng, overgedragen worden aan een buitenlandse rechtspersoon zoals begrepen onder artikel 227, 2° en 3° W.I.B. 92 gedurende een periode van één jaar ingaande op heden, de vennootschap-verkrijgster zich ertoe verbindt alle belastingen en lasten, in toepassing van de artikelen 90, 9°, 94 en 171, 4° van het W.i.B. 92, ten laste gelegd van de inbrengers te dragen en te betalen.

Vergoeding voor de inbreng in natura-aanvaarding

De aandelen ingebracht vertegenwoordigen een globale waarde van zes miljoen negenhonderdtweeëndertigduizend negenhonderdzesendertig euro achtenveertig cent (¬ 6.932.936,48).

Als vergoeding voor deze inbreng worden er aan de inbrengers in totaal éénentwintigduizend zevenhonderdtweeënzeventig (21.772) volledig volgestorte aandelen zonder aanduiding van nominale waarde toegekend.

DERDE BESLUIT  TWEEDE KAPITAALVERHOGING -- INLIJVING UITGIFTEPREMIE: De vergadering besiUit een tweede kapitaalverhoging door te voeren ten bedrage van één miljoen

vijfhonderdvierendertigduizend zevenhonderdzesentachtig euro tachtig cent (¬ 1.534.786,80) om het kapitaal te brengen van zes miljoen éénenzeventigduizend vijfhonderdéénendertig euro vijf cent (¬ 6.071.531,05) op zeven miljoen zeshonderdenzesduizend driehonderdenzeventien euro vijfentachtig cent (¬ 7.606.317,85) en dit door inlijving van de bijzondere onbeschikbare rekening "uitgiftepremies" ten belope van het overeenkomstig bedrag, zonder creatie en uitgifte van nieuwe aandelen.

VIERDE BESLUIT  VASTSTELLING VERWEZENLIJKING KAPITAALVERHOGINGEN: De vergadering stelt vast dat de voorgaande kapitaalverhogingen effectief verwezenlijkt zijn zodat het kapitaal van de

vennootschap thans zeven miljoen zeshonderdenzesduizend driehonderdenzeventien euro vijfentachtig cent (¬ 7.606.317,85) bedraagt, vertegenwoordigd door vierentwintigduizend vierhonderdachtentachtig (24.488) aandelen.

VIJFDE BESLUIT  WIJZIGING VAN DE REGELING INZAKE DE ONDEELBAARHEID VAN DE AANDELEN TEN OPZICHTE VAN DE VENNOOTSCHAP: De vergadering besluit de bestaande regeling ten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

aanzien van het stemrecht van de aandelen waarvan de eigendom is opgesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik te wijzigen, in die zin dat het stemrecht in zodanige gevallen voortaan toekomt aan de vruchtgebruiker alleen, die het stemrecht kan uitoefenen totdat deze de leeftijd van 75 jaar heeft bereikt, en voor zover deze zich niet in een toestand van onbekwaamheid bevindt, behoudens andersluidende overeenkomst tussen betrokkenen. Voor de heer RANIS Leo geldt evenwel dat hij in zijn hoedanigheid van vruchtgebruiker de lidmaatschapsrechten op de aandelen kan uitoefenen zonder voornoemde leeftijdsbeperking. In dit kader wordt voor de integrale tekst verwezen naar de negende beslissing hierna. Het dividendrecht zal steeds toekomen aan de vruchtgebruiker.

De vergadering beslist dan ook artikel 7 van de statuten in die zin aan te passen zoals voorzien in het negende besluit hierna.

ZESDE BESLUIT - WIJZIGING OVERDRACHTSREGELING VAN AANDELEN BIJ LEVENDEN EN BIJ OVERLIJDEN: De vergadering besluit de overdrachtsregeling van aandelen, zowel ingeval van overdracht bij leven als bij overlijden, te wijzigen. Met betrekking tot de overdracht onder levenden en overlijden zal gelden dat de aandelen voortaan enkel nog maar vrij kunnen worden overgedragen aan afstammelingen. Behoudens de voormelde vrije overdrachtsmogelijkheid, is de overdracht van aandelen onder levenden en bij overlijden enkel toegelaten mits de uitdrukkelijke unanieme toestemming van de andere vennoten, waarbij geldt dat zowel de vruchtgebruiker alsook de blote eigenaars hun goedkeuring dienen te geven. In dit kader zal gelden dat naast een overdracht in volle eigendom ook de overdracht van vruchtgebruik en blote eigendom wordt bedoeld. De vergadering beslist dan ook artikel 9 van de statuten aan te passen door een nieuwe regeling in te voegen, zoals voorzien in het negende besluit hierna. De vergadering beslist in dit kader ook artikel 27 en 28 van de statuten aan te passen door de schrappingen zoals voorzien in het negende besluit hierna.

ZEVENDE BESLUIT - WIJZIGING REGELING BESTUUR EN STATUTAIRE OPVOLGING: De vergadering besluit de regeling aangaande het bestuur van de vennootschap te wijzigen door statutair te voorzien in een aantal vereisten waaraan de zaakvoerders moeten voldoen. De vergadering beslist dan ook artikel 12 van de statuten aan te passen zoals voorzien in het negende besluit. De vergadering besluit vervolgens een specifieke regeling te voorzien voor het geval de enige statutaire zaakvoerder niet meer in functie is. In dit geval zal deze van rechtswege opgevolgd worden door een college van zaakvoerders. De vergadering beslist dat in dit kader zal gelden dat indien er twee of meer zaakvoerders zijn, zij een college vormen, dat handelt op de wijze zoals voorzien in de tekst van de negende beslissing hierna. De vergadering besluit in dit kader dat het college van zaakvoerders de meest uitgebreide bevoegdheid zal hebben om alle daden van beheer en bestuur die de vennootschap aanbelangen, te stellen en in het algemeen aile handelingen kan verrichten die nodig of dienstig zijn In het kader van het doel van de vennootschap, behoudens hetgeen hierna bepaald.

Van zodra de enige statutaire zaakvoerder niet meer in functie is geldt, ten aanzien van de volgende beslissingen, dat zij slechts kunnen worden genomen mits de voorafgaandelijke goedkeuring van de algemene vergadering, die hiertoe dient te beslissen met een 213 meerderheid van stemmen:

-alle beslissingen van de vennootschap in haar hoedanigheid van vennoot/aandeelhouder binnen haar dochtervennootschappen;

-strategische beslissingen die de vennootschap in voorkomend geval in haar hoedanigheid van bestuurder binnen haar dochtervennootschappen dient te nemen, zoals:

©aankoop/verkoop van aandelenparticipaties;

Dintrede van een derde binnen de groep;

©investeringen boven een bedrag van vijfhonderdduizend euro (¬ 500.000,00);

Dontslag/benceming van familieleden (of de vennootschappen van de familieleden) als bestuurders.

Voor de intregrale tekst van deze regeling wordt verwezen naar de negende beslissing hierna. De vergadering beslist deze regeling in te voegen in artikel 10 en 13 van de statuten.

ACHTSTE BESLUIT - WIJZIGING EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID: De vergadering besluit de externe vertegenwoordigingsbevoegdheid te wijzigen in die zin dat de vennootschap in geval er een college van zaakvoerders is, vertegenwoordigt zal worden door twee zaakvoerders gezamenlijk optredend, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging moeten leveren.

De vergadering beslist dan ook artikel 11 van de statuten in die zin aan te passen, zoals voorzien in het negende besluit hierna.

NEGENDE BESLUIT - AANPASSING STATUTEN: De vergadering besluit de statuten aan te passen aan de genomen beslissingen en wel als volgt:

Artikel 5, eerste en tweede zin, worden vervangen als volgt:

"Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt zeven miljoen zeshonderdenzesduizend driehonderdenzeventien euro vijfentachtig cent (¬ 7.606.317,85).

Het is vertegenwoordigd door vierentwintigduizend vierhonderdachtentachtig (24.488) aandelen op naam zonder vermelding van nominale waarde."

In artikel 5 zal onder historiek van het maatschappelijk kapitaal, meer bepaald na de laatste zin van artikel 5, een nieuwe zin worden toegevoegd, luidende als volgt:

"Op 23 december 2014 werd het kapitaal in twee stappen achtereenvolgens verhoogd met een totaal bedrag van zes miljoen negenhonderdtweeëndertigduizend negenhonderdzesendertig euro achtenveertig cent (¬ 6.932.936,48) om het kapitaal uiteindelijk te brengen op zeven miljoen zeshonderdenzesduizend driehonderdenzeventien euro vijfentachtig cent (¬ 7.606.317,85)."

Artikel 7, derde en vierde zin, worden vervangen als volgt:

'Wanneer de eigendom van een effect is opgesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik, komen de lidmaatschapsrechten, zoals het stemrecht toe aan de vruchtgebruiker, die het stemrecht kan uitoefenen totdat deze de leeftijd van 75 jaar heeft bereikt, behoudens andersluidende overeenkomst tussen betrokkenen en

a Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge behoudens hetgeen hierna bepaald. De lidmaatschapsrechten die toekomen aan de vruchtgebruiker vervallen van zodra deze de leeftijd van 75 jaar heeft bereikt, hetzij van zodra de vruchtgebruiker zich in een toestand van onbekwaamheid bevindt overeenkomstig de bepalingen inzake onbekwaamheid voorzien in het Burgerlijk Wetboek, of indien hij omwille van zijn bekwaamheidstoestand of gezondheidstoestand niet meer in staat is zijn bestuurstaken uit te oefenen en dit werd vastgesteld op grond van twee afzonderlijke geneeskundige verslagen, opgesteld door twee onafhankelijke artsen, aangeduid door de algemene vergadering, de lidmaatschapsrechten komen in dat geval automatisch toe aan de blote eigenaars. Voor de heer Leo Panis geldt evenwel dat hij in zijn hoedanigheid van vruchtgebruiker de Lidmaatschapsrechten op de aandelen kan uitoefenen zonder voornoemde leeftijdsbeperking. In zijn hoedanigheid van vruchtgebruiker heeft de heer Leo Panis bijgevolg een levenslang stemrecht, behoudens indien zijn gezondheidstoestand dit niet toelaat overeenkomstig de bepalingen hiervoor.

Het dividendrecht komt evenwel steeds toe aan de vruchtgebruiker.

Zoals bepaald in artikel 8 d) hierna komt de uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld in eerste instantie toe aan de blote eigenaar."

Artikel 9 onder A en B worden volledig vervangen als volgt:

"A. Standstill- clausule

Behoudens unaniem andersluidend akkoord tussen alle vennoten, kunnen de aandelen in de vennootschap gedurende een termijn van vijf (5) jaar, zijnde de Standstill periode, meer bepaald tot en met 31 december 2019, niet worden overgedragen. Dit geldt ook voor wat betreft de hierna vermelde vrije overdrachtsmogelijkheid.

B. Aandelenoverdrachten onder levenden en bij overlijden

De volgende overdracht onder levenden en bij overlijden is vrij, zodat in dat geval de bepalingen van het onderhavige artikel 9. B. niet dienen te worden nageleefd: de overdracht aan afstammelingen.

De mogelijke overdracht, waarvoor geen goedkeuring vereist is, dient ter kennis te worden gebracht aan het bestuursorgaan van de vennootschap bij aangetekend schrijven binnen een periode van zeven (7) kalenderdagen te rekenen vanaf de overdracht.

In aile andere gevallen mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden en ook niet overgaan wegens overlijden dan met unaniem akkoord van alle overige vennoten. In dit kader geldt dat indien de eigendom van de aandelen is opgesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik, zowel de blote eigenaar alsook de vruchtgebruiker hun akkoord dienen te geven.

Met aandelenoverdracht in de zin van het vorig lid, wordt naast een overdracht in volle eigendom ook de overdracht van vruchtgebruik en blote eigendom bedoeld, alsmede het verlenen van pandrechten op aandelen. In artikel 10 worden na de huidige tweede alinea, 10 nieuwe alinea's ingevoegd, luidend als volgt:

"Zo er meerdere zaakvoerders in functie zijn, vormen zij een college.

Het college van zaakvoerders vergadert zo dikwijls als de belangen van de vennootschap dit vereisen, op uitnodiging van een zaakvoerder. De vergaderingen worden gehouden op de zetel of op elke andere plaats vermeld in de bijeenroepingen.

De uitnodiging tot de vergadering zal, buiten dringende gevallen in de notulen te rechtvaardigen, altijd minstens vijf volle dagen voor de vergadering worden verstuurd. Zij zijn niet vereist wanneer alle zaakvoerders er in toestemmen te vergaderen.

Het college van zaakvoerders kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer de meerderheid van zijn leden, die volgens de wet aan de stemming mogen deelnemen, tegenwoordig of vertegenwoordigd is.

Elk belet zaakvoerder mag aan één zijner collega's volmacht geven om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen. Geen enkele zaakvoerder mag echter over meer dan twee stemmen beschikken, één voor hem en één voor zijn lastgever.

Zowel de uitnodigingen tot de vergadering als de volmachten kunnen geschieden bij gewone brief, telefax of elektronisch bericht.

De besluiten van het college worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Indien er slechts twee zaakvoerders zijn, beslissen zij met unanimiteit van stemmen

Ingeval van staking der stemmen wordt het besluit niet aangenomen.

Van zodra de enige statutaire zaakvoerder niet meer in functie is en deze van rechtswege werd opgevolgd door een college van zaakvoerders, overeenkomstig hetgeen in artikel 12 bepaald, geldt dat dit college van zaakvoerders de meest uitgebreide bevoegdheid zal hebben om alle daden van beheer en bestuur die de vennootschap aanbelangen, te stellen en In het algemeen alle handelingen kan verrichten die nodig of dienstig zijn in het kader van het doel van de vennootschap, behoudens hetgeen hierna bepaald.

Van zodra de enige statutaire zaakvoerder niet meer in functie is geldt, ten aanzien van de volgende beslissingen, dat deze slechts kunnen worden genomen door het college van zaakvoerders mits de voorafgaandelijke goedkeuring van de algemene vergadering, die hiertoe dient te beslissen met een 2/3 meerderheid van stemmen:

-aile beslissingen van de vennootschap in haar hoedanigheid van vennoot/aandeelhouder binnen haar dochtervennootschappen;

-strategische beslissingen die de vennootschap in voorkomend geval in haar hoedanigheid van bestuurder binnen haar dochtervennootschappen dient te nemen, zoals:

0aankoop/verkoop van aandelenparticipaties;

©intrede van een derde binnen de groep;

oinvesteringen boven een bedrag van vijfhonderdduizend euro (¬ 500.000,00);

oontslag/benoeming van familieleden (of de vennootschappen van de familieleden) als bestuurders." Artikel 11 wordt vervangen als volgt:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

"De enige zaakvoerder is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte. Van zodra er meer dan één zaakvoerder is en er bijgevolg sprake is van een college, vertegenwoordigt het college de vennootschap handelend met de meerderheid van haar leden. Indien er maar twee zaakvoerders zetelen in het college dienen zij gezamenlijk optredend de vennootschap in en buiten rechte te vertegenwoordigen. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van het college van zaakvoerders, handelend met de meerderheid van haar leden, zijn twee zaakvoerders, gezamenlijk optredend, bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen in en buiten rechte."

In artikel 12 wordt na de tweede alinea een nieuwe tekst ingevoegd, luidend als volgt:

"Statutaire zaakvoerder

De heer PANIS Leo, wonende te 3690 Zutendaal, Hoogstraat 35, Is als enige statutaire zaakvoerder van de vennootschap benoemd.

De duur van het mandaat van een statutaire zaakvoerder is onbeperkt, en zijn afzetting kan slechts plaatshebben hetzij om gewichtige redenen, hetzij met eenparig goedvinden van alle vennoten. Tengevolge van het ontslag van een statutaire zaakvoerder is een statutenwijziging vereist.

Vereisten in hoofde van de zaakvoerder

Om tot zaakvoerder te kunnen worden benoemd en in functie te kunnen blijven geldt dat hij zich niet mag bevinden in één van de volgende omstandigheden:

-van zodra een statutaire zaakvoerder onder bescherming werd geplaatst overeenkomstig de bepalingen voorzien in het Burgerlijk Wetboek; of

-indien hij omwille van zijn gezondheidstoestand niet meer in staat is zijn bestuurstaken uit te oefenen en dit werd vastgesteld op grond van twee afzonderlijke geneeskundige verslagen, opgesteld door twee onafhankelijke artsen, aangeduid door de algemene vergadering.

Een zaakvoerder die niet meer beantwoordt aan deze vereisten (hetgeen als gewichtige reden wordt beschouwd) wordt geacht van rechtswege ontslag te nemen."

In artikel 13 wordt na de derde alinea een nieuwe tekst ingevoegd, luidend als volgt:

"Zaakvoerder-opvolger

In geval van overlijden of ontslag van de voornoemde statutaire zaakvoerder zal deze van rechtswege als statutair zaakvoerder opgevolgd worden door een college van zaakvoerders, bestaande uit statutaire zaakvoerders. Het college van zaakvoerders zal in dat geval bestaan uit de volgende personen:

-De langstlevende echtgenote van de heer PANIS Leo, voorzover zij niet onder bescherming werd geplaatst en haar gezondheidstoestand dit toelaat, overeenkomstig hetgeen hiervoor bepaald; en

-De twee kinderen van de heer PANIS Leo, voorzover zij niet onder bescherming werden geplaatst en hun gezondheidstoestand dit toelaat, overeenkomstig hetgeen hiervoor bepaald en voor zover zij ook minstens 10 % van de aandelen in de vennootschap aanhouden.

In de situatie dat een kind vooroverleden zou zijn of overlijdt, in welk geval het nog in leven zijnde kind automatisch ontslagnemend is, geldt het volgende:

De algemene vergadering zal de zaakvoerders benoemen overeenkomstig de volgende richtlijnen: a)De langstlevende van de twee kinderen, zijnde de zaakvoerder die automatisch ontslagnemend is, zal worden herbenoemd door de algemene vergadering.

b) Indien " het betreffende vooroverleden kind zelf geen afstammelingen heeft, zal de zetel in het zaakvoerderscollege voor het betreffende vooroverleden niet ingevuld worden,

c)Indien het vooroverleden kind zelf wel afstammelingen heeft geldt het volgende:

c.1) Indien de afstammeling de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt, heeft deze afstammeling het recht de zetel van zijn of haar vooroverleden ouder in het college van zaakvoerders in te vullen voor zover deze afstamming beantwoordt aan de voorwaarden om zaakvoerder te kunnen zijn. Indien een vooroverleden kind meerdere afstammelingen heeft die in aanmerking komen om zaakvoerder te worden en dit recht wensen uit te oefenen, zal de algemene vergadering de afstammeling die de zetel mag invullen aanduiden.

c.2) Indien het vooroverleden kind afstammelingen heeft die de leeftijd van 18 jaar nog niet hebben bereikt, heeft de langstlevende ouder, die beantwoordt aan de voorwaarden om zaakvoerder te kunnen zijn, van die afstammelingen het recht de zetel in het college van zaakvoerders in te vullen, doch enkel voor zover deze langstlevende ouder een partner is van het vooroverleden kind, die op de dag van het overlijden ten minste vijf (5) jaar ononderbroken met de langstlevende ouder samenwoonde en er een gemeenschappelijke huishouding mee voerde. Een uittreksel uit het bevolkingsregister houdt een weerlegbaar vermoeden in van ononderbroken samenwoning en van het voeren van een gemeenschappelijke huishouding. Indien dit niet het geval is zal de zetel in het college van zaakvoerders voor het desbetreffende vooroverleden kind niet worden ingevuld."

In artikel 27 wordt het woord "punt", de letter "A" en de komma's voor punt en achter A geschrapt.

Artikel 28, tweede en derde alinea alsook de vijfde alinea worden geschrapt.

TIENDE BESLUIT  VOLMACHTEN

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de zaakvoerder tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan de optredende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten.

Tegelijk hiermee neergelegd:

-Expeditie van het proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering;

-Verslag van de bedrijfsrevisor;

-Verslag van de zaakvoerder.

Notaris Ivo Vrancken

e, ü

t_

Oor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . tsaarn en handtekening

14/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 17.05.2013, NGL 10.06.2013 13164-0598-012
21/06/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 18.05.2012, NGL 15.06.2012 12178-0412-012
15/06/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 20.05.2011, NGL 07.06.2011 11152-0154-012
17/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 21.05.2010, NGL 14.06.2010 10174-0005-012
16/06/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 15.05.2009, NGL 10.06.2009 09219-0167-013
16/06/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 16.05.2008, NGL 09.06.2008 08213-0175-013
12/07/2007 : TGT000337
22/06/2007 : TGT000337
07/08/2006 : TGT000337
22/07/2005 : TGT000337
09/07/2004 : TGT000337
11/08/2003 : TGT000337
03/09/2002 : TGT000337
15/07/2000 : TGT000337
05/11/1997 : TGT337
21/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 20.05.2016, NGL 17.06.2016 16187-0105-012

Coordonnées
BM GROTIUS

Adresse
HOOGSTRAAT 35 3690 ZUTENDAAL

Code postal : 3690
Localité : ZUTENDAAL
Commune : ZUTENDAAL
Province : Limbourg
Région : Région flamande