BEVERST-HEEFT-HET

Association sans but lucratif


Dénomination : BEVERST-HEEFT-HET
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.777.320

Publication

25/07/2011
ÿþMOD 2.2

V bah

aa

®el 5taa

Ondernemingsnr : . 0.8 3 7. 7 .7 7. 3 2 0

8enaiuvt¢ng

(voie) : Beverst-heeft-het

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Beverststraat 17 te 3740 Bilzen

Ona:9erwerio Ekta :

1) datum van oprichting is 31 maart 2011 met als stichtende leden: Geraerts Lode, Beverststraat 17, 3740 Bilzen / Vandebroek Piet, Vijverstraat 22 , 3740 Bilzen I Vandebroek Jan, Holt 83 , 3740 Bilzen I Jordens Siegmund, Holt 136 bus 5 , 3740 Bilzen I Slechten Bart, Holt 122 , 3740 Bilzen / Hermans Philip, Laarstraat 17, 3740 Bilzen I Fuchs Christophe, Nieuwstraat 1088 bus 02 , 3590 Diepenbeek I Banken Johan, Vogelzangstraat 11, 3740 Bilzen / Vanbogget Matheus, Blindestraat 37 , 3740 Bilzen I Briers Wivina, Ons Verlangenstraat 19, 3740 Bilzen I Briers Christian, Sint-Gertrudisplein 7 bus 01, 3740 Bilzen / Wolfs Rudi, Kraailingenveld 3, 3740 Bilzen.

2) Beverst-heeft-het vzw, Beverststraat 17, 3740 Bilzen, gerechtelijk arrondissement Tongeren.

3) minimaal drie leden

4) De vereniging heeft tot doel: Het organiseren van culturele en recreatieve activiteiten ten behoeve van de. inwoners van Beverst en omgeving, dit in de breedst mogelijke zin, op het vrijetijdsvlak; Het verspreiding drukwerk, publiciteit en beeldmateriaal met betrekking tot de activiteiten; Het aantrekken van sponsors; Het' uitgeven van publicaties betreffende de activiteiten en de distributie van merchandisingproducten ten behoeve van haar doel; Het verlenen van morele, infrastructurele, financiële, organisatorische en technische bijstand aan leden vóór, tijdens en na de activiteiten; Het opbouwen van een gedegen infrastructuur; Het organiseren en stimuleren van bijeenkomsten en initiatieven met het oog op een betere coördinatie van interacties en communicatie met betrekking tot haar doel.

5) De raad van bestuur kan echter, met een eenvoudige meerderheid, beslissen tot het aanvaarden van nieuwe werkende leden. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren. Het kandidaat werkend lid dient te voldoen aan de volgende toetredingsvoorwaarden: voorgedragen worden door één of meerdere oprichters van de vereniging of voorgedragen worden door één of meerdere werkende leden. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Hiertoe ient hij zijn ontslag schriftelijk te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen de door de raad vastgestelde termijn wordt geacht ontslag te nemen. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. De uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering uitgesproken worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen ter zake. Dit lid moet daarvan verwittigd worden en per aangetekend schrijven uitgenodigd worden op de algemene vergadering die over de al dan niet uitsluiting zal beslissen. Om geldig te zijn, moet de uitsluiting vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering en minstens twee derden van de stemmen verenigen. De beslissing zal door de raad van bestuur binnen de acht dagen aan de belanghebbende betekend worden.

6) Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren: het wijzigen van de statuten; benoeming en afzetting van bestuurders en commissaris(sen) en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend; goedkeuring van de begroting en rekeningen; het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissaris(sen); ontbinding van de vereniging; de uitsluiting van leden; de omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; alle gevallen waarin de statuten dat vereisen. Zij wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald door de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt. Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen, hetzij via de post, via fax of elektronisch bericht en vermeld de agenda. Elk voorstel ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in notulen, ondertekend door de voorzitter, alsook door de leden die zulks vragen, en bijgehouden in het bijzonder daartoe gehouden register op de zetel van de vereniging.

7) De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. Zij worden benoemd voor een onbepaalde termijn, vastgesteld door de algemene vergadering bij hun benoeming. De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening. f

Ç -,z a t e

Trea

" 111140~~"

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerIeggingrgan de akte ter griffie

I c"REc-- JiviL -

i Neergelegd ter gritlie dir

~Gt Ç S'7 ~~~ ~ -07- 2011

GQ5,e,T2

De Hoofdgffner,

5 'J, f~~ry

r" 4e.

ree bank v. koophandel te Tf)NrEPi;N

}

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

~dr(Ci i - Vervolg

worden ontslagen. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering. Elke benoeming, ontslagneming of afzetting van een bestuurder dient te gebeuren en bekendgemaakt te worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen ter zake. De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. De raad is bevoegd voor alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad is tevens bevoegd om alle daden van beschikking te stellen. Onder daden van beschikking worden ondermeer bedoeld, zonder limitatief te zijn: het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle verrichtingen, inclusief bankverrichtingen en het opheffen van hypotheken. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad als college, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte door twee bestuurders die gezamenlijk optreden en binnen de perken van het dagelijks bestuur, door de gedelegeerd bestuurder alleen, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging

uitgaande van de raad van bestuur moeten leveren. "

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken, overdragen aan één zijner leden. De raad van bestuur kan onder zijn leden tevens een gedelegeerd bestuurder benoemen die wordt belast met het dagelijks bestuur van de vereniging. Hij verzorgt de lopende zaken inclusief de financiële zaken en de dagelijkse briefwisseling en ondertekent deze documenten geldig namens de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vijf jaar en vervalt in elk geval ter gelijkertijd met de beëindiging van het bestuursmandaat. Bovendien kan het mandaat of de bevoegdheidsdelegatie te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

8) De jaarlijkse bijdrage voor de leden kan niet meer bedragen dan vijfentwintig euro (25,00 EUR). De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur.

9) Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actief vermogen dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten overblijft, te bestemmen ten voordele van een vereniging met een gelijkaardig of aanverwant doel na goedkeuring van de bestemming door de algemene vergadering.

10) De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

11) De leden van de raad van bestuur: De heer Geraerts Lode, De heer Jordens Siegmund, De heer Hermans Philip.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

VoDr b&houdkn ean bet Belgisch Staatsbad

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~redr-A 4e1G

Coordonnées
BEVERST-HEEFT-HET

Adresse
BEVERSTRAAT 17 3740 BILZEN

Code postal : 3740
Localité : Beverst
Commune : BILZEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande