AP/ART ARCHITECTEN

BV CVBA


Dénomination : AP/ART ARCHITECTEN
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 887.201.887

Publication

28/03/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 07.03.2014, NGL 24.03.2014 14072-0537-010
11/06/2013
ÿþmod 11.1

Luik B'

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie , na neerlegging ter griffie van de akte

11111 II III I lII I I II1

*13087883*

bel

aa BE

Sta

Rechtbank van koophandel

3 1 MEI 2013

tee HASSELT

Griffie

fli

ondernemingsnr : 887.201.887

Benaming (voluit) ; AR/ART Architecten

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : te 3583 Beringen-Paal, Oelenstraat 9

Onderwerp akte :AANPASSING STATUTEN

Uit een akte verleden voor notaris Marc SLEDSENS, geassocieerd notaris, te 2018 Antwerpen,;; Broederminstraat 9, op tweeëntwintig mei tweeduizend dertien, vbbr registratie uitgereikt, met als enig doel te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, blijkt dat de buitengewone algemene;' vergadering van de aandeelhouders van de multiprofessionele burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van, een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen "AP/ART Architecten", met zetel te 3583 Beringen-Paal, Oelenstraat 9, ingeschreven in het Rechtspersonenregister met als ondernemingsnummer 0887.201.887, beslist heeft onder meer volgende artikelen van de statuten aan te passen', als volgt :

- artikel 1 .

"De naam van de multiprofessionele burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een coöperatieve ven nootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen luidt als volgt; "AP/ART Architecten".

De vennootschap zal de deontologie van de architecten eerbiedigen. 'P

Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vernielde benaming zal gebruikt worden, Van deze benaming, zijn askortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de': rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten, De architect-rechtspersoon en haar vennoten dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, en, ,R Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven."

- artikel 2, waarbij tevens rekening wordt gehouden met de verplaatsing van de maatschappelijke zetel, beslist', dbor de bijzondere algemene vergadering van 30 september 2010 en zoals gepubliceerd in de Bijlagen tot heti Belgisch staatsblad van 10 december 2010 onder nummer 10179474:

"Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de vennootschap! moeten de naam van de vennootschap vermelden en voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden: "niultiprofessionele burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (cvba) heeft aangenomen".

Bij de benaming en op alle stukken die van de vennootschap uitgaan moeten de namen en de juiste titels van alle vennoten vermeld worden.

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken. De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3583 Beringen-Paal, Oelenstraat 9.

Alle vennoten-architecten moeten zijn ingeschreven bij de raad van de provincie waar de zetel van de'` vennootschap gevestigd is. De zetel kan zonder statutenwijziging bij eenvoudig besluit van de raad van bestuur van de vennootschap, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, worden overgebracht naar iedere andere plaats in;, _;België. Deze wijziging moet worden medegedeeld aan de Raad van de Orde van Architecten waar de:' maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal:, gevestigd worden,

De vennootschap heeft een bijkomende vestiging te 2500 Lier, Maasfortbaan 203."

- &tikel 3 : schrapping van de laatste zin

- r rtikel 16, :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

,c,. IIoorr behouden aan het E3elgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

" mod 11.1

"De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere bestuurders. De bestuurders moeten vennoot zijn. Alle bestuurders, leden van het directiecomité en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de rechtspersoon, zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en zijn ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Hun bezoldigingen worden door de algemene vergadering vastgesteld overeenkomstig de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

Indien er twee bestuurders zijn, besturen zij samen de vennootschap. Indien er meerdere bestuurders zijn, vormen zij een college,

Indien er slechts één bestuurder is, moet deze architect zijn.

De bestuurders worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering, die vrij de duur van de mandaten

bepaalt. De uittredende bestuurders zijn herbenoembaar. -

Het is de bestuurders uitdrukkelijk verboden belangen te hebben in gelijkaardige zaken of ondernemingen die met de vennootschap zouden kunnen concurreren.

Indien ingevolge het overlijden van een bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes (6) maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe bestuurder,

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie,

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in , overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer aIs een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een bestuurder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de bestuurder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe bestuurder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en client opgenomen te zijn op de ' tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is , te aanzien.

De bevoegde raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft." - artikel 29 :

"Iedere vennoot mag zich op de algemene vergadering door een schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen, door een andere stemgerechtigde vennoot.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts ' gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep."

- artikel 34 :

"In geval van ontbinding zal de algemene vergadering één of meer vereffenaars aanstellen, hun bevoegdheid en hun vergoeding vaststellen.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon (en aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Met inachtneming van de regels van de deontologie moeten de nodige schikkingen worden getroffen tot

vrijwaring van de belangen van cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de

architectuuropdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die

gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde

van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te

voeren.

Het batig saldo van de vereffening wordt onder de vennoten verdeeld in verhouding tot hun aandelenbezit,

waarbij rekening wordt gehouden met de ongelijke afbetaling van de aandelen.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle

overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect,

Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap."

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee

neergelegd :

-afschrift van

de akte;

- volmacht;

- gecoördineer-

de statuten

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

,,.,.-" Voorei behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

05/04/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 01.03.2013, NGL 29.03.2013 13079-0117-010
03/05/2012 : ME. - JAARREKENING 30.09.2011, GGK 02.03.2012, NGL 26.04.2012 12099-0586-010
06/04/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2010, GGK 04.03.2011, NGL 30.03.2011 11074-0549-010
08/04/2010 : ME. - JAARREKENING 30.09.2009, GGK 05.03.2010, NGL 31.03.2010 10086-0325-010
10/04/2009 : ME. - JAARREKENING 30.09.2008, GGK 06.03.2009, NGL 02.04.2009 09104-0038-010
28/03/2008 : ME. - JAARREKENING 30.09.2007, GGK 07.03.2008, NGL 19.03.2008 08078-0133-008

Coordonnées
AP/ART ARCHITECTEN

Adresse
OELENSTRAAT 9 3583 PAAL

Code postal : 3583
Localité : Paal
Commune : BERINGEN
Province : Limbourg
Région : Région flamande