WIELERBOND VLAANDEREN, AFGEKORT : W.B.V.

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERBOND VLAANDEREN, AFGEKORT : W.B.V.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 475.792.918

Publication

06/05/2014 : Wijziging maatschappelijke zetel en wijziging raad van bestuur/dagelijks
bestuur

Op de algemene vergadering van 15 maart 2014 werd het vereîste aanwezigheidsquorum bereikt. Vetvolgens werd de zetel door de vereîste 2/3e meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen gewijzigd.

Artikel 2 van de statuten wordt bijgevolg vervangen door:

De vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Zuiderlaan 8. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen. De algemene vergadering is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen: binnen de grenzen van het Vlaamse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Artikel 15 § 3 wordt bijgevolg vervangen door:

Elkeen kan kosteloos kennis nemen en/of tegen betaling afschrift verkrijgen van aile stukken die neergelegd;

zijn op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent,

Op de algemene vergadering van 15 maart 2014 werden volgende personen (her)benoemd/ontslagen aïs

bestuurder/dagelijks bestuurder/commissaris van Wielerbond Vlaanderen vzw.

Benoeming (nieuwe bestuurders):

Alenis Roland, Moleneindeweg 57, 3520 Zonhoven ('20/9/1958) Vandael Jan, Europalaan 71,2470 Retie ("25/02/1955)

Ontslag (bestuurders):

Van Meulder Dirk, Berkenkant 12,2870 Puurs ("05/07/1963)

Ontslag managementcomité (dagelijks bestuur):

Vandeweghe Hans, Molleree 10, 8020 Hertsberge ("02/01/1958)

Voor echt verklaard uittreksel,

Gent, 8 april 2014

Jules Vandergunst

Voorzitter

Jean Brebels Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden :

Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.
25/04/2013
ÿþ MpD 2.2

_311~'liFi~îii ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor

behoud

aan he

Beigisc

Staatsbl







306 254





16 APRaSSa

Griffie

Ondernemingsnr : 0475.792.918

Benaming

(voluit) : Wielerbond Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Globelaan 49 bus 2 -1190 Brussel

Onderwerp akte : Aanpassing statuten

Op de algemene vergadering van 16 maart 2013 werd het vereiste aanwezigheidsquorum bereikt, vervolgens werden de statuten door de vereiste 213e meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen gewijzigd. Men opteerde ervoor om nieuwe statuten goed te keuren, die de voorgaande integraal zullen vervangen.

TITEL I - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

ARTIKEL 1

De vzw draagt de naam "Wielerbond Vlaanderen" (afgekort "WBV").

ARTIKEL 2

De vereniging is gevestigd te 1190 Brussel, Globelaan 49 bus 2. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. De algemene vergadering is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van het Vlaamse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

ARTIKEL 3

De vzw WBV heeft tot doel de organisatie en de verspreiding van de wielersport in Vlaanderen en ,het

Brussels Hoofdstedelijk Gewest in al haar verschillende vormen.

De vzw WBV kan alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel bijdragen.

De vzw WBV kan tot uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

De vzw WBV heeft eveneens tot doel, als enige Vlaamse federatie, de wielersport te vertegenwoordigen bij de vzw KBWB en om haar doel te bereiken, met deze federatie de nodige overeenkomsten af te sluiten.

De vzw WBV zal ook samenwerken met de provinciale vzw's die door de vzw WBV als enige erkend zijn om'. de wielersport in hun respectievelijke regio te organiseren.

In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vzw WBV in bijkomende orde zelfs daden van koophandel stellen.

ARTIKEL 4

De vzw WBV wordt opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 5

De officiële taal van de vzw WBV is het Nederlands.

ARTIKEL 6

Op de laatste blz. van L ik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De vzw WBV ontzegt zich iedere bespreking of inmenging betreffende kwesties van politieke of godsdienstige aard. Personen met een politiek mandaat op Vlaams, Belgisch en Europees niveau worden uitgesloten voor een bestuursfunctie.

TITEL Il - LEDEN

ARTIKEL 7

De vzw WBV telt werkende leden en toegetreden leden, namelijk de wielerclubs vzw's en de wielerclubs feitelijke verenigingen. De aansluitingsprocedure is beschreven in het huishoudelijk reglement. Hun rechten en plichten worden in het huishoudelijk reglement uitgewerkt.

ARTIKEL 8 - WERKENDE LEDEN

§1De volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt

uitsluitend toe aan de werkende leden.

De vzw WBV telt ten minste 30 werkende leden.

§2De provinciale vzw's duiden de werkende leden van de vzw WBV aan pro rata het santal toetredende leden van de provinciale vzw's.

De provinciale vzw's delen de werkende leden van de vzw WBV per schrijven mee aan de vzw WBV en voegen bij dit schrijven het bewijs van het lidmaatschap van elk werkend lid bij de vzw WBV.

§3lndien de vzw VWS haar statuten wijzigt zonder positief advies van de vzw WBV, verliest de vzw VWS van rechtswege al haar rechten in de vzw WBV.

De vzw Vlaamse Wielerschool (VWS) heeft recht op één werkend lid aangeduid door de

vzw VWS zelf. De vzw VWS deelt het werkend lid van de vzw WBV per schrijven mee aan de vzw WBV en

voegt bij dit schrijven het bewijs van het lidmaatschap van het werkend lid bij de vzw WBV.

Het werkend lid dat optreedt als afgevaardigde van de vzw VWS verliest zijn hoedanigheid van werkend lid indien hij niet meer afgevaardigd wordt.

§4De hoedanigheid van werkend lid van de algemene vergadering wordt voldoende bewezen door de

publicatie van de namen van de verkozenen in het officieel bondsblad van de

vzw WBV.

§5Van de werkende leden kan door een beslissing van de raad van bestuur een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door de raad van bestuur vastgesteld wordt, Zij kan niet meer bedragen dan 25,00 euro.

§6Elk werkend lid kan ten alle tijde ontslag nemen uit de vzw WBV door een aangetekende brief te sturen naar de voorzitter van de raad van bestuur.

Een werkend lid verliest zijn hoedanigheid van werkend lid indien hij niet herkozen wordt tot lid van de algemene vergadering door zijn provinciale vzw.

§7Ontslagnemende of uitgesloten werkende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vzw WBV en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

§BHet ontslag en de uittreding der werkende leden geschiedt op de wijze bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 op de vereniging zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

ARTIKEL 9 - TOETREDENDE CLUBS ALS TOEGETREDEN LEDEN

De clubs die zich bij de vzw WBV wensen aan te sluiten, dienen daartoe een schriftelijke aanvraag te richten tot de vzw WBV, waarna de vzw WBV de aanvragen voor advies voorlegt aan de bevoegde provinciale vzw. De raad van bestuur van de vzw WBV beslist vervolgens over de aanvaarding.

De vzw WBV telt 5 provinciale vzw's. Het territorium van elke provinciale vzw komt overeen met het grondgebied van één der Vlaamse provincies, met uitzondering van de provinciale vzw Vlaams-Brabant, die de provincie Vlaams-Brabant en de clubs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die wensen aan te sluiten bij de provinciale vzw Vlaams-Brabant omvat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

De handtekeningen van de voorzitter en van de secretaris van de toegetreden leden, namelijk de wielerclubs vzw's en de wielerclubs feitelijke verenigingen, dienen in de zetel van de vzw WBV gedeponeerd te worden. Wielerbanen worden met clubs gelijkgesteld.

De raad van bestuur kan de toegetreden leden, namelijk de wielerclubs vzw's en de wielerclubs feitelijke verenigingen, waarvan de statuten niet beantwoorden aan de doeleinden van de vzw WBV, weigeren.

De raad van bestuur bepaalt de bijdrage die de toegetreden leden, namelijk de wielerclubs vzw's en de wielerclubs feitelijke verenigingen, jaarlijks verschuldigd zijn.

De toegetreden leden, namelijk de wielerclubs vzw's en de wielerclubs feitelijke verenigingen, die hun verplichtingen tegenover de vzw WBV niet nakomen of die de statuten overtreden, kunnen uitgesloten worden.

De uitsluiting van het toegetreden lid, namelijk de wielerclub vzw en de wielerclub feitelijke vereniging, behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering. Geen enkel voorstel tot uitsluiting is ontvankelijk indien het niet ingediend wordt door de raad van bestuur. De raad van bestuur dient vooraf de club gehoord te hebben. Een club kan slechts uitgesloten worden door de algemene vergadering en dit met een tweederde meerderheid van de geldig aangebrachte stemmen.

De raad van bestuur heeft in afwachting van de beslissing van de algemene vergadering het recht de belanghebbende club te schorsen,

De raad van bestuur kan pas tot schorsing overgaan nadat de betrokken club per aangetekende brief verzocht werd haar verdediging voor te dragen,

Indien de belanghebbende club niet verschijnt of indien zij haar verdediging niet voordraagt, is de beslissing die ten opzichte van de club werd genomen onherroepelijk,

ARTIKEL 10

De leden van een toegetreden club zijn toegetreden leden van de vzw WBV. De raad van bestuur bepaalt

de lidmaatschapsbijdrage van toegetreden leden.

De toegetreden leden (leden van een toegetreden club) die hun bijdrage niet betalen, zullen als ontslagnemend beschouwd worden. De aanvaarding, schorsing en uitsluiting van een toegetreden lid (lid van een toegetreden club), behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan pas tot schorsing overgaan, nadat het betrokken lid per aangetekende brief verzocht werd zijn verdediging voor te dragen.

Een uitgesloten of geschorst toegetreden lid kan tegen zijn uitsluiting of schorsing bercep aantekenen volgens de procedure voorzien in het tuchtreglement van WBV.

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 11

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de secretaris en bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Elk werkend lid beschikt over één stem.

Een werkend lid kan zich echter door een ander werkend lid van zijn provinciale vzw op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen.

Het aantal volmachten per aanwezig werkend lid is beperkt tot één.

ARTIKEL 12

Naast de bevoegdheden die bij deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend, is de

algemene vergadering uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-het benoemen (per termijn van maximum 4 jaar) en afzetten van de voorzitter en de secretaris,

-het benoemen en afzetten van de bestuurders,

-het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

-het benoemen en afzetten van de verificateurs van de rekeningen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen,

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging,

-het uitsluiten van een lid,

-kwijting verlenen aan de bestuurders, de verificateurs en de commissarissen,

-omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

ARTIKEL 13

§1De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vzw WBV dit vereist. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar.

§2Bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden, hetzij op verzoek van de meerderheid van de leden van de raad van bestuur, hetzij op verzoek van 1/5 van de werkende leden.

§3AIle werkende leden worden per gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de algemene vergadering, minimum 8 dagen voor het tijdstip waarop de algemene vergadering zal plaatsvinden. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Ze vermeldt dag, plaats en uur.

§4De voorlopige agenda van de algemene vergadering wordt ten minste 40 kalenderdagen voor de datum van de algemene vergadering meegedeeld.

§5De definitieve agenda van de algemene vergadering wordt vastgelegd door de raad van bestuur en wordt ten minste 20 kalenderdagen voor de datum van de vergadering in het bondsblad gepubliceerd.

§6Elk voorstel, ondertekend door minimum 1/20 van de werkende leden wordt eveneens op de agenda geplaatst. Het voorstel dient minimum 10 dagen voor de datum van de algemene vergadering aangetekend verstuurd te worden naar de voorzitter van de raad van bestuur.

ARTIKEL 14

§1 In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen

wordt de procedure gevolgd voorzien in het huishoudelijk reglement.

§2ln geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vzw WBV zijn de volgende aanwezigheden en meerderheden vereist:

-statutenwijziging: aanwezigheidsquorum van 2/3 van de werkende leden + 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden;

-wijziging maatschappelijk doel: aanwezigheidsquorum van 213 van de werkende leden + 4/5 meerderheid van de aanwezig of vertegenwoordigde werkende leden;

-uitsluiting van een werkend lid: geen aanwezigheidsquorum + 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden;

-ontbinding van de vzw WBV: aanwezigheidsquorum van 2/3 van de werkende leden + 4/5 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

In geval er bij een beslissing tot statutenwijziging, doelwijziging of ontbinding niet voldoende aanwezigen of vertegenwoordigden zijn, kan de beslissing genomen worden op een tweede algemene vergadering, waar er geen aanwezigheidsvereiste geldt. Tussen de eerste en de tweede algemene vergadering moeten er wel minstens 15 dagen liggen.

ARTIKEL 15

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter (of zijn vervanger) en door de secretaris (of de verslaggever) en opgenomen worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De werkende leden hebben het recht om het vzw-dossier, dat door de raad van bestuur wordt opgemaakt en opgevolgd (ledenregister, de verslagen en beslissingen, de boekhoudkundige stukken), in te kijken. Indien de werkende leden het vzw-dossier willen inkijken, richten ze hiervoor een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur, waarna een datum wordt overeengekomen waarop het dossier kan worden ingekeken.

Elkeen kan kosteloos kennis nemen en/of tegen betaling afschrift verkrijgen van alle stukken die neergelegd zijn op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 16

§1De vzw WBV wordt bestuurd door een raad van bestuur De bestuurders worden door de algemene

vergadering benoemd en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

De raad van bestuur van de vzw WBV bestaat uit:

-de voorzitter van de vzw WBV

-de secretaris van de vzw WBV

-de voorzitter van de vzw KBWB, indien hij lid is van de vzw WBV

-de 5 provinciale voorzitters of hun vervangers benoemd door de algemene vergadering van de vzw WBV

_de voorzitter van de vzw VWS of zijn vervanger benoemd door de algemene vergadering van de vzw WBV

§2De voorzitter van de financiële commissie wordt uitgenodigd op de vergaderingen van de raad van bestuur als adviesorgaan. Hij wordt benoemd en ontslagen door de raad van bestuur.

De algemeen directeur wordt uitgenodigd op de vergaderingen van de raad van bestuur als adviesorgaan. Hij wordt aanvaard en benoemd door de raad van bestuur voor de duur van zijn arbeidsovereenkomst.

§3De raad van bestuur benoemt en ontslaat de voorzitter van het beheerscomité competitie en de voorzitter van het beheerscomité recreatieve sportbeoefening.

§4De raad van bestuur benoemt en ontslaat de voorzitter van de commissie weg, de voorzitter van de commissie veld, de voorzitter van de commissie piste, de voorzitter van de commissie MTB, de voorzitter van de commissie BMX en de voorzitter van de jeugdcommissie. Deze vormen, samen met de sporttechnisch coördinator, het beheerscomité competitie.

§5De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§6De bestuurders oefenen hun mandaat uit als college. Dit betekent dat minimum de helft aanwezig moet zijn. Er worden beslissingen getroffen bij gewone meerderheid.

§7Indien de termijn van het mandaat van bestuurder verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw WBV. Het ontslag gebeurt per aangetekend schrijven en wordt overgemaakt aan de voorzitter van de raad van bestuur. Indien door het ontslag de werking van de vzw WBV in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid. De stemming over afzetting is geheim.

Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

Het mandaat van de voorzitter van de vzw KBWB loopt samen met zijn mandaat in de vzw KBWB,

Het mandaat van de 5 provinciale voorzitters loopt samen met hun mandaat in de betrokken provinciale vzw. Indien een provinciaal voorzitter niet langer provinciaal voorzitter is, eindigt zijn mandaat in de raad van bestuur van de vzw WBV automatisch.

Indien een provinciale voorzitter een nieuw mandaat krijgt in zijn provinciale vzw, dan dient hij herbenoemd te worden door de algemene vergadering van de vzw WBV,

Het mandaat van de voorzitter van de vzw VWS loopt samen niet zijn mandaat in de vzw VVVS.

ARTIKEL 17

De raad van bestuur kan leden coöpteren, die bij een volgende algemene vergadering voorgedragen

worden voor benoeming. Het mandaat van de gecoöpteerde leden bedraagt één jaar.

ARTIKEL 18

§1De voorzitter of de secretaris roept de raad van bestuur samen. Op vraag van minstens drie leden van de raad van bestuur kan de raad van bestuur ook samengeroepen worden. De voorzitter zit de vergadering voor. Bij diens afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de secretaris en bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

§3Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter (of zijn vervanger) en door de secretaris (of de verslaggever) en worden opgenomen in een daartoe bestemd register, De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris,

ARTIKEL 19

§1 De raad van bestuur leidt de zaken van de vzw WBV en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan alle daden van beschikking stellen, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, het uitvoeren van alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,..,

§2De vzw WBV is ten aanzien van derden slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, aangeduid door de raad van bestuur. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, zijn ten aanzien van derden tot verantwoording verplicht van enig besluit of van enige machtiging.

De raad van bestuur kan, voor bepaalde handelingen, taken en daden zijn bevoegdheid of verantwoordelijkheden overdragen aan een managementcomité, aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vzw WBV, en deze zijn ten aanzien van derden tot verantwoording verplicht van enig besluit of van enige machtiging.

§3De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit. Dit dient goedgekeurd te worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid. Elke wijziging van het huishoudelijk reglement dient eveneens goedgekeurd te worden met een tweederde meerderheid.

§4De raad van bestuur is bevoegd voor het opstellen van het reglement i.v.m. de tuchtprocedure in overeenstemming met de tuchtprocedure van de vzw KBWB en de UCI.

§5 De raad van bestuur kan verschillende commissies en subcommissies oprichten, zoals verder uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

TITEL V - MANAGEMENTCOMITÉ

ARTIKEL 20

§1Het managementcomité van de vzw WBV is samengesteld uit: de voorzitter van de raad van bestuur van de vzw WBV, die de vergaderingen van het managementcomité voorzit, de secretaris, de algemeen directeur, de sporttechnische coördinatoren (competitie & recrea) en de administratief coördinator.

§2Elk lid van het managementcomité kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wet rekening gehouden te worden met de verplichtingen die volgen uit contracten met de vzw.

Het ontslag gebeurt per aangetekend schrijven en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien door het ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van het lid van het managementcomité opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld,

Een lid van het managementcomité wordt geacht ontslag te nemen wanneer het lid van het managementcomité niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om lid van het managementcomité te zijn in de vzw.

§3De leden van het managementcomité oefenen hun mandaat uit als college. Dit betekent dat minimum de helft aanwezig moet zijn. De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid. Ten aanzien van derden is de vzw WBV, voor bevoegdheden van het managementcomité, slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris,

ARTIKEL 21

Het managementcomité is verantwoordelijk voor de dagelijkse werking en het personeelsbeleid van de vzw WBV. Het heeft al de bevoegdheden die hem door de raad van bestuur worden toevertrouwd. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de werking van het managementcomité.

De algemeen directeur brengt op de vergaderingen van de raad van bestuur verslag uit over de werking en de genomen beslissingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

TITEL VI - TOPSPORTCOMMISSIE

ARTIKEL 22

De Vlaamse topsportcommissie heeft minimaal de volgende bevoegdheden:

-het opstellen, voorstellen en verdedigen van het vierjaarlijks beleidsplan en jaarlijks actieplan topsport ten

aanzien van de raad van bestuur van Wielerbond Vlaanderen,

-het uitvoeren, opvolgen en bijsturen van het beleids- en actieplan.

ARTIKEL 23

De topsportcommissie wordt voorgezeten door de coördinator topsport. De commissie bestaat verder minstens uit de sporttechnisch coördinator (competitie), een vertegenwoordiger van de topsporters, een vertegenwoordiger van de topsporttrainers, een vertegenwoordiger van de medische, paramedische en mentale omkadering van de topsporters, een aantal vertegenwoordigers aangeduid door de raad van bestuur van Wielerbond Vlaanderen en een vertegenwoordiger van BLOSO.

De raad van bestuur behoudt zijn volle bevoegdheid en verantwoordelijkheid t.a.v het beleid en topsportpersorieel, zonder evenwel als enige de werking van de topsportcommissie en de effectieve besteding van Vlaamse topsportmiddelen te kunnen bepalen/sturen/controleren.

TITEL VII - BEGROTINGEN - REKENINGEN - COMMISSARISSEN

ARTIKEL 24

Het boekjaar van de vzw WBV loopt van 1 januari tot 31 december.

Op voorstel van de financiële commissie zal de raad van bestuur de rekeningen en begrotingen ter goedkeuring voorleggen aan de algemene vergadering.

TITEL VIII - ONTBINDING - VEREFFENING

ARTIKEL 25

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding van de vzw WBV besluiten op de wijze zoals bepaald is in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,' één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvcorwaarden.

ARTIKEL 26

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vzw

KBWB.

ARTIKEL 27

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Op de algemene vergadering van 16 maart 2013 werden eveneens volgende personen (her)benoemd/ontslagen als bestuurder/dagelijks bestuurder/commissaris van Wielerbond Vlaanderen vzw.

Benoeming (nieuwe bestuurders):

Van Meulder Dirk, Berkenkant 12, 2870 Puurs (°5/7/1963)

Van Eetvelt Karel, Klein Mechelen 38A, 2280 Bornem (°2113/1966)

Herbenoeming (bestuurder):

Vandergunst Jules, Noordmolenstraat 1, 8800 Roeselare (°2/5/1945)

Brebels Jean, Kiezel Kleine Brogel, 3990 Peer (°18/08/1942)

Ontslag (bestuurders):

Vercammen Frans, Lemersveld 19, 2440 Geel (°27/4/1944)

De Laat Louis, Hokken 49c, 2370 Arendonk (°26/1/1938)

Claes Antoon, Schoutenlaan 21, 2200 Herentals (°13/6/1955)

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Ontslag (dagelijks bestuurders):

Vercammen Frans, Lemersveld 19, 2440 Geel (°271411944)

Benoeming managementcomité (dagelijks bestuur)

Vandergunst Jules, Noordmolenstraat 1, 8800 Roeselare (°21511945)

Bruyneel Mathieu, Martijn Van Torhoutstraat 132, 9700 Oudenaarde (°251911983)

Herbenoeming managementcomité (dagelijks bestuur):

Brebels Jean, Kiezel Kleine Brogel, 3990 Peer (18/08/1942)

Benoeming commissaris:

KPMG & PARTNERS (B00353), BE 0462.846.188, Bourgetlaan 40, 1130 Haren,

vertegenwoordigd door Heyndrickx Wim, Kalle 12/A, 9860 Oosterzele (°06/0911967)

Voor echt verklaard uittreksel.

Vorst, 15 april 2013

Jules Vandergunst

Voorzitter

Jean Brebels

Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

30/04/2012
ÿþMOD 2.2

Lf01:< ~t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I II IIIAIIII IIIIIIIB

~iaoaz33i"

u

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

be

a

6e

Sta

i

BRUSSEL

1 8 APR 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 0475.792.918

Benaming

(voluit) : Wielerbond Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Globelaan 4912 -1190 Brussel

Onderwerp akte : Nieuwe statuten en wijziging raad van bestuur en dagelijks bestuur

Op de algemene vergadering van 17 maart 2012 werd het vereiste aanwezigheidsquorum bereikt,

vervolgens werden de statuten door de vereiste 213° meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen gewijzigd. Men opteerde ervoor om nieuwe statuten goed te keuren, die de voorgaande integraal zullen vervangen.

TITEL I - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

ARTIKEL 1

De vzw draagt de naam "'Wielerband Vlaanderen" (afgekort "WBV)

ARTIKEL 2

De vereniging is gevestigd te 1190 Brussel, Globelaan 49 bus 2. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. De algemene vergadering is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van het Vlaamse Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

ARTIKEL 3

De vzw WBV heeft tot doel de organisatie en de verspreiding van de wielersport in Vlaanderen en het

Brussels Hoofdstedelijk Gewest in al haar verschillende vormen.

De vzw WBV kan alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel bijdragen.

De vzw WBV kan tot uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

De vzw WBV heeft eveneens tot doel, als enige Vlaamse federatie, de wielersport te vertegenwoordigen bij' de vzw KBWB en om haar doel te bereiken, met deze federatie de nodige overeenkomsten af te sluiten.

De vzw WBV zal ook samenwerken met de provinciale vzw's die door de vzw WBV als enige erkend zijn om de wielersport in hun respectievelijke regio te organiseren.

ln het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vzw WBV in bijkomende orde zelfs daden van koophandel stellen.

ARTIKEL 4

De vzw WBV wordt opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 5

De officiële taal van de vzw WBV is het Nederlands.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

ARTIKEL 6

De vzw WBV ontzegt zich iedere bespreking of inmenging betreffende kwesties van politieke of godsdienstige aard. Personen met een politiek mandaat op Vlaams, Belgisch en Europees niveau worden uitgesloten voor een bestuursfunctie.

TITEL Il - LEDEN

ARTIKEL 7

De vzw WBV telt werkende leden en toegetreden leden, namelijk de wielerclubs vzw's en de wielerclubs feitelijke verenigingen. De aansluitingsprocedure is beschreven in het huishoudelijk reglement. Hun rechten en plichten worden in ilet huisnoudeifik regiemeet uitgewerkt.

ARTIKEL 8 - WERKENDE LEDEN

§1De volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt

uitsluitend toe aan de werkende leden.

De vzw WBV telt ten minste 30 werkende leden.

§2De provinciale vzw's duiden de werkende leden van de vzw WBV aan pro rata het aantal toetredende leden van de provinciale vzw's.

De provinciale vzw's delen de werkende leden van de vzw WBV per schrijven mee aan de vzw WBV en voegen bij dit schrijven het bewijs van het lidmaatschap van elk werkend lid bij de vzw WBV.

§3lndien de vzw VWS haar statuten wijzigt zonder positief advies van de vzw WBV, verliest de vzw VWS van rechtswege al haar rechten in de vzw WBV.

De vzw Vlaamse Wielerschool (VWS) heeft recht op één werkend lid aangeduid door de

vzw VWS zelf. De vzw VWS deelt het werkend lid van de vzw WBV per schrijven mee aan de vzw WBV en

voegt bij dit schrijven het bewijs van het lidmaatschap van het werkend lid bij de vzw WBV.

Het werkend lid dat optreedt als afgevaardigde van de vzw VWS verliest zijn hoedanigheid van werkend lid indien hij niet meer afgevaardigd wordt.

§4De hoedanigheid van werkend lid van de algemene vergadering wordt voldoende bewezen door de

publicatie van de namen van de verkozenen in het officieel bondsblad van de

vzw WBV.

§5Van de werkende leden kan door een beslissing van de raad van bestuur een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door de raad van bestuur vastgesteld wordt. Zij kan niet meer bedragen dan 25,00 euro.

§6Elk werkend lid kan ten alle tijde ontslag nemen uit de vzw WBV door een aangetekende brief te sturen naar de voorzitter van de raad van bestuur.

Een werkend lid verliest zijn hoedanigheid van werkend lid indien hij niet herkozen wordt tot lid van de algemene vergadering door zijn provinciale vzw.

§7Ontslagnemende of uitgesloten werkende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vzw WBV en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

§BHet ontslag en de uittreding der werkende leden geschiedt op de wijze bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 op de vereniging zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

ARTIKEL 9 - TOETREDENDE CLUBS ALS TOEGETREDEN LEDEN

De clubs die zich bij de vzw WBV wensen aan te sluiten, dienen daartoe een schriftelijke aanvraag te richten tot de vzw WBV, waarna de vzw WBV de aanvragen voor advies voorlegt aan de bevoegde provinciale vzw. De raad van bestuur van de vzw WBV beslist vervolgens over de aanvaarding.

De vzw WBV telt 5 provinciale vzw's. Het territorium van elke provinciale vzw komt overeen met het grondgebied van één der Vlaamse provincies, met uitzondering van de provinciale vzw Vlaams-Brabant, die de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

provincie Vlaams-Brabant en de clubs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die wensen aan te sluiten met de provinciale vzw Vlaams-Brabant omvat.

De clubs zullen er een exemplaar van hun statuten bijvoegen, evenals een lijst met namen, voornamen, adressen van de leden die zij wensen bij de vzw WBV aan te sluiten en waarvan het minimum aantal door de raad van bestuur bepaald wordt.

De handtekeningen van de voorzitter en van de secretaris van de toegetreden leden, namelijk de wielerclubs vzw's en de wielerclubs feitelijke verenigingen, dienen in de zetel van de vzw WBV gedeponeerd te worden. Wielerbanen worden met clubs gelijkgesteld.

De raad van bestuur kan de toegetreden leden, namelijk de wielerclubs vzw's en de wielerclubs feitelijke verenigingen, waarvan de statuten niet beantwoorden aan de doeleinden van de vzw WBV, weigeren.

De raad van bestuur bepaalt de bijdrage die de toegetreden leden, namelijk de wielerclubs vzw's en de wielerclubs feitelijke verenigingen, jaarlijks verschuldigd zijn.

De toegetreden leden, namelijk de wielerclubs vzw's en de wielerclubs feitelijke verenigingen, die hun verplichtingen tegenover de vzw WBV niet nakomen of die de statuten overtreden, kunnen uitgesloten worden.

De uitsluiting van het toegetreden lid, namelijk de wielerclub vzw en de wielerclub feitelijke vereniging, behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering. Geen enkel voorstel tot uitsluiting is ontvankelijk indien het niet ingediend wordt door de raad van bestuur. De raad van bestuur dient vooraf de club gehoord te hebben. Een club kan slechts uitgesloten worden door de algemene vergadering en dit met een tweederde meerderheid van de geldig aangebrachte stemmen.

De raad van bestuur heeft in afwachting van de beslissing van de algemene vergadering het recht de belanghebbende club te schorsen.

De raad van bestuur kan pas tot schorsing overgaan, nadat de betrokken club per aangetekende brief verzocht werd haar verdediging voor te dragen.

Indien de belanghebbende club niet verschijnt of indien zij haar verdediging niet voordraagt, is de beslissing die ten opzichte van de club werd genomen onherroepelijk.

ARTIKEL 10

De leden van een toegetreden club zijn toegetreden leden van de vzw WBV. De raad van bestuur bepaalt

de lidmaatschapsbijdrage van toegetreden leden.

De toegetreden leden (leden van een toegetreden club) die hun bijdrage niet betalen, zullen als ontslagnemend beschouwd worden. De aanvaarding, schorsing en uitsluiting van een toegetreden lid (lid van een toegetreden club), behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan pas tot schorsing overgaan, nadat het betrokken lid per aangetekende brief verzocht werd zijn verdediging voor te dragen.

Een uitgesloten of geschorst toegetreden lid kan tegen zijn uitsluiting of schorsing beroep aantekenen bij de algemene vergadering volgens de procedure voorzien in het huishoudelijk reglement.

TITEL Ili ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 11

De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de secretaris en bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

Elk werkend lid beschikt over één stem.

Een werkend lid kan zich echter door een ander werkend lid van zijn provinciale vzw op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen.

Het aantal volmachten per aanwezig werkend lid is beperkt tot één.

ARTIKEL 12

Naast de bevoegdheden die bij deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend, is de

algemene vergadering uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

-het benoemen (per termijn van maximum 4 jaar) en afzetten van de voorzitter en de secretaris,

-het benoemen en afzetten van de bestuurders,

-het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

-het benoemen en afzetten van de veriftcateurs van de rekeningen,

-het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen,

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging,

-het uitsluiten van een lid,

-kwijting verlenen aan de bestuurders, de verificateurs en de commissarissen,

-omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

ARTIKEL 13

§1De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vzw WBV dit vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar.

§2Bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden, hetzij op verzoek van de meerderheid van de leden van de raad van bestuur, hetzij op verzoek van 1/5 van de werkende leden.

§3Alle werkende leden worden per gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de algemene vergadering, minimum 8 dagen voor het tijdstip waarop de algemene vergadering zal plaatsvinden. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Ze vermeldt dag, plaats en uur.

§4De voorlopige agenda van de algemene vergadering wordt ten minste 40 kalenderdagen voor de datum van de algemene vergadering meegedeeld.

§50e definitieve agenda van de algemene vergadering wordt vastgelegd door de raad van bestuur en wordt ten minste 20 kalenderdagen voor de datum van de vergadering in het bondsblad gepubliceerd.

§6Elk voorstel, ondertekend door minimum 1/20 van de werkende leden wordt eveneens op de agenda geplaatst. Het voorstel dient minimum 10 dagen voor de datum van de algemene vergadering aangetekend verstuurd te worden naar de voorzitter van de raad van bestuur.

ARTIKEL 14

§1In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen

wordt de procedure gevolgd voorzien in het huishoudelijk reglement.

§2ln geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vzw WBV zijn de volgende aanwezigheden en meerderheden vereist:

-statutenwijziging: aanwezigheidsquorum van 2/3 van de werkende [eden + 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden;

-wijziging maatschappelijk doel: aanwezigheidsquorum van 2/3 van de werkende leden + 4/5 meerderheid van de aanwezig of vertegenwoordigde werkende leden;

-uitsluiting van een werkend lid: geen aanwezigheidsquorum + 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden;

-ontbinding van de vzw WBV: aanwezigheidsquorum van 2/3 van de werkende leden + 4/5 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

In geval er bij een beslissing tot statutenwijziging, doelwijziging of ontbinding niet voldoende aanwezigen of vertegenwoordigden zijn, kan de beslissing genomen worden op een tweede algemene vergadering, waar er geen aanwezigheidsvereiste geldt. Tussen de eerste en de tweede algemene vergadering moeten er wel minstens 15 dagen liggen.

ARTIKEL 15

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter (of zijn vervanger) en door de secretaris (of de verslaggever) en opgenomen worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De werkende leden hebben het recht om het vzw-dossier, dat door de raad van bestuur wordt opgemaakt en opgevolgd (ledenregister, de verslagen en beslissingen, de boekhoudkundige stukken), in te kijken. Indien de werkende leden het vzw-dossier willen inkijken, richten ze hiervoor een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur, waarna een datum wordt overeengekomen waarop het dossier kan worden ingekeken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MCM 2.2

Elkeen kan kosteloos kennis nemen en/of tegen betaling afschrift verkrijgen van alle stukken die neergelegd zijn op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

TITEL IV - RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 16

§1De vzw WBV wordt bestuurd door een raad van bestuur. De bestuurders worden door de algemene

vergadering benoemd en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

De raad van bestuur van de vzw WBV bestaat uit:

-de voorzitter van de vzw WBV

-de secretaris van de vzw WBV

-de voorzitter van de vzw KBWB, indien hij lid is van de vzw WBV

-de 5 provinciale voorzitters

-de voorzitter van de vzw VWS

§2De voorzitter van de financiële commissie wordt uitgenodigd op de vergaderingen van de raad van bestuur als adviesorgaan. Hij wordt benoemd en ontslagen door de raad van bestuur.

De algemeen directeur wordt uitgenodigd op de vergaderingen van de raad van bestuur als adviesorgaan. Hij wordt aanvaard en benoemd door de raad van bestuur, voor de duur van zijn arbeidsovereenkomst.

§3De raad van bestuur benoemt en ontslaat de voorzitter van het beheerscomité competitie en de voorzitter van het beheerscomité recreatieve sportbeoefening.

§4De raad van bestuur benoemt en ontslaat de voorzitter van de commissie weg, de voorzitter van de commissie veld, de voorzitter van de commissie piste, de voorzitter van de commissie MTB, de voorzitter van de commissie BMX en de voorzitter van de jeugdcommissie. Deze vormen, samen met de sporttechnisch coördinator, het beheerscomité competitie.

§5De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§6De bestuurders oefenen hun mandaat uit als college. Dit betekent dat minimum de helft aanwezig moet zijn. Er worden beslissingen getroffen bij gewone meerderheid.

§7lndien de termijn van het mandaat van bestuurder verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw WBV. Het ontslag gebeurt per aangetekend schrijven en wordt overgemaakt aan de voorzitter van de raad van bestuur. Indien door het ontslag de werking van de vzw WBV in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid. De stemming over afzetting is geheim.

Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

Het mandaat van de voorzitter van de vzw KBWB loopt samen met zijn mandaat in de vzw KBWB.

Het mandaat van de 5 provinciale voorzitters loopt samen met hun mandaat in de betrokken provinciale vzw. Indien een provinciaal voorzitter niet langer provinciaal voorzitter is, eindigt zijn mandaat in de raad van bestuur van de vzw WBV automatisch. Indien een provinciale voorzitter een nieuw mandaat krijgt in zijn provinciale vzw, dan dient hij herbenoemd te worden door de algemene vergadering van de vzw WBV.

Het mandaat van de voorzitter van de vzw VWS loopt samen met zijn mandaat in de vzw VWS.

ARTIKEL 17

De raad van bestuur kan leden coöpteren, die bij een volgende algemene vergadering voorgedragen

worden voor benoeming. Het mandaat van de gecoöpteerde leden bedraagt één jaar.

ARTIKEL 18

§1 De voorzitter of de secretaris roept de raad van bestuur samen. Op vraag van minstens drie leden van de raad van bestuur kan de raad van bestuur ook samengeroepen worden. De voorzitter zit de vergadering voor. Bij diens afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de secretaris en bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

§2De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

§3Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter (of zijn vervanger) en door de secretaris (of de verslaggever) en worden opgenomen in een daartoe bestemd register.

" MOD 2.2

De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

ARTIKEL 19

§1De raad van bestuur leidt de zaken van de vzw WBV en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan aile daden van beschikking stellen, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, het uitvoeren van alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,...

§2De vzw WBV is ten aanzien van derden slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, aangeduid door de raad van bestuur. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, zijn ten aanzien van derden tot verantwoording verplicht van enig besluit of van enige machtiging.

De raad van bestuur kan, voor bepaalde handelingen, taken en daden zijn bevoegdheid of verantwoordelijkheden overdragen aan een managementcomité, aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vzw WBV, en deze zijn ten aanzien van derden tot verantwoording verplicht van enig besluit of van enige machtiging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge §3De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit. Dit dient goedgekeurd te worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid. Elke wijziging van het huishoudelijk reglement dient eveneens goedgekeurd te worden met een tweederde meerderheid.

§4De raad van bestuur is bevoegd voor het opstellen van het reglement i.v.m. de tuchtprocedure in overeenstemming met de tuchtprocedure van de vzw KBWB en de UCI.

§5 De raad van bestuur kan verschillende commissies en subcommissies oprichten, zoals verder uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

TITEL V - MANAGEMENTCOMITÉ

ART1KEL 20

§1 Het managementcomité van de vzw WBV is samengesteld uit: de voorzitter van de raad van bestuur van de vzw WBV die de vergaderingen van het managementcomité voorzit, de secretaris, de algemeen directeur, de sporttechnische coördinatoren (competitie & recrea) en de administratief coördinator.

§2Elk lid van het managementcomité kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wel rekening gehouden te worden met de verplichtingen die volgen uit contracten met de vzw. Het ontslag gebeurt per aangetekend schrijven en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien door het ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van het lid van het managementcomité opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een lid van het managementcomité wordt geacht ontslag te nemen wanneer het lid van het managementcomité niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om lid van het managementcomité te zijn in de vzw.

§3De leden van het managementcomité oefenen hun mandaat uit als college, Dit betekent dat minimum de helft aanwezig moet zijn. De beslissingen warden getroffen bij gewone meerderheid. Ten aanzien van derden is de vzw WBV, voor bevoegdheden van het managementcomité, slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris.

ARTIKEL 21

Het managementcomité is verantwoordelijk voor de dagelijkse werking en het personeelsbeleid van de vzw WBV. Het heeft al de bevoegdheden die hem door de raad van bestuur worden toevertrouwd. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de werking van het managementcomité.

De algemeen directeur brengt op de vergaderingen van de raad van bestuur verslag uit over de werking en de genomen beslissingen.

TTEL VI - TOPSPORTGOMMISSIE

ART1KEL 22

De Vlaamse topsportcommissie heeft minimaal de volgende bevoegdheden:

4 4 ~

MOD 2.2

-het opstellen, voorstellen en verdedigen van het vierjaarlijks beleidsplan en jaarlijks actieplan topsport ten

aanzien van de raad van bestuur van Wielerbond Vlaanderen,

-het uitvoeren, opvolgen en bijsturen van het beleids- en actieplan.

ARTIKEL 23

De topsportcommissie wordt voorgezeten door de coordinator topsport. De commissie bestaat verder minstens uit de sporttechnisch coordinator (competitie), een vertegenwoordiger van de topsporters, een vertegenwoordiger van de topsporttrainers, een vertegenwoordiger van de medische, paramedische en mentale omkadering van de topsporters en een aantal vertegenwoordigers aangeduid door de raad van bestuur van Wielerbond Vlaanderen.

TITEL Vil - BEGROTINGEN - REKENINGEN - COMMISSARISSEN

ARTIKEL 24

Het boekjaar van de vzw WBV loopt van 1 januari tot 31 december.

Op voorstel van de financiële commissie zal de raad van bestuur de rekeningen en begrotingen ter goedkeuring voorleggen aan de algemene vergadering.

TITEL VIII - ONTBINDING - VEREFFENING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge ARTIKEL 25

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding van de vzw WBV besluiten op de wijze zoals bepaald is in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

ARTIKEL 26

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan de vzw

KBWB.

ARTIKEL 27

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

TITEL IX - OVERGANGSBEPALING

ARTIKEL 28

De voorzitters van de beheerscomités en de voorzitters van de commissie weg, de commissie veld, de commissie piste, de commissie MTB, de commissie BMX, de jeugdcommissie en de financiële commissie worden door de raad van bestuur aangeduid tegen uiterlijk 15 mei 2012.

Op de algemene vergadering van 17 maart 2012 werden eveneens volgende personen (her)benoemd/ontslagen als bestuurder/dagelijks bestuurder van Wielerbond Vlaanderen vzw.

Benoeming (nieuwe bestuurders):

Van Damme Tom, Stooktestraat 8, 9690 Kluisbergen (°41711961)

Claes Toon, Schoutenlaan 21, 2200 Herentals C13/6/1955)

Herbenoeming (bestuurder):

Smets Jos, Vlierbeekstraat 27, 3052 Blanden (°1711011957)

Ontslag (bestuurders):

Vandael Jan, Europalaan 71, 2470 Retie C25/02/1955)

Van Meulder Dirk, Berkenkant 12, 2870 Puurs (°51711963)

Demunter Patrick, Godefroid Kurthstraat 21-23, 1140 Evere (°311111962)

s r MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Goossens Patrick, Verlatstraat 41, 3300 Tienen ('71111958)

Alenis Roland, Moleneindeweg 57, 3520 Zonhoven ('201911958)

Omloop Aimé, Luikersteenweg 87, 3800 Sint-Truiden C23/12/1938)

Mondelaers Jos, Kanaalstraat 75, 3971 Leopoldsburg C19/3/1947)

Ronsse Luc, Heulestraat 26, 9750 Zingem (°91611955)

Dhont Hugo, Kouter 256, 9800 Deinze (°1615/1950)

Coucke Walter, Wijmelbeekstraat 4, 8540 Deerlijk (°2919/1939)

Van Lancker Eric, Zuiderlaan 67 bus 12, 8790 Waregem ('301411961)

Wauters Marc, Diestersteenweg 211, 3510 Kermt C23/2/1969)

Van Looy Hendrik, Poederieesesteenweg 162, 2200 Herentals (°2011211923)

Ontslag (dagelijks bestuurders):

De Borchgrave Antoine, Cyriel Buysselaan 9, 9840 De Pinte ('15/211944)

Lissens Eddy, Kalsbergstraat 42, 3400 Landen ('27/911956)

Coppers André, Tiensestraat 11, 3470 Kortenaken ('11/5/1952)

Vervloet Erwin, Bogaardenstraat 43, 2580 Beerzel ('1815/1953)

Benoeming managementcomité (dagelijks bestuur)

Vandeweghe Hans, Molleree 10, 8020 Hertsberge (°211/1958)

Verhoeven Peter, Blauwvoetstraat 26, 2260 Oevel C14/8/1978)

De Valck Wendy, Oudstrijdersstraat 5/32, 1785 Merchtem (°311111974)

Voor echt verklaard uittreksel_

Vorst, 17 april 2012

Frans Vercammen

Voorzitter

Jean Brebels

Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stiohting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso.: Naam en handtekening

08/04/2011
ÿþMOD 2.2

EL -I% In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie'

na neerlegging van de akte ter griffie

1111

" 11053653'

BRUSSEL

q -03- 2011

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 475.792.918

Benaming

(voluit) : Wielerbond Vlaanderen

(verkort) : W.B.V.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winst

Zetel : Globelaan 49/2 - 1190 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur en Dagelijks Bestuur

Algemene Vergadering 19.03.2011

Leden Raad van Bestuur

Antwerpen

De Laat Louis

Van Meulder Dirk

Vandael Jan

Vlaams-Brabant

Smets Jos

Demunter Patrick

Goossens Patrick

Limburg

Alenis Roland

Omloop Aimé

Mondelaers Jos

Oost-Vlaanderen

D'Hondt John

Ronsse Luc

Dhont Hugo

West-Vlaanderen

Vandergunst JUles

Coucke Walter

VWS

Van Lancker Eric

Van Looy Hednrik

Wauters Marc

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Benoeming (nieuwe bestuurders),

De Laat Louis, Hokken 49c, 2370 Arendonk, Arendonk, 26 januari 1938

Van Looy Hendrik, Poederleesesteenweg 162, 2200 Herentals, Grobbendonk, 20 december 1933

Herbenoeming (bestuurders)

Goossens Patrick, Verlatstraat 41, 3300 Tienen

Mondelaers Jos, Kanaalstraat 75, 3971 Lepoldsburg

D'Hondt John, Boerestraat 28, 9860 Balegem

Ronsse Luc, Heulestraat 26, 9750 Zingem

" Dhont Hugo, Kouter 256, 9800 Deinze

Van Lancker Eric, Zuiderlaan 67 bus 12, 8790 Waregem

Wauters Marc, Edbroekstraat 13, 3560 Lummen

Ontslag (bestuurders)

De Hertogh August, Vlietlaan 11, 2830 Willebroek

Demuynck Dirk, K. Verlindestraat 15, 8501 Kortrijk

De andere bestuurders blijven ongewijzigd.

Leden Dagelijks Bestuur

Vercammen Frans, Voorzitter

Brebels Jean, Algemeen secretaris

De Borchgrave Antoine, Voorzitter Vlaamse Commissie Sportbeoefening

Lissens Eddy, Voorzitter Vlaamse Commissie Weg, Piste en Veld

Coppers André, Voorzitter Vlaamse Commissie MTB,

Vervloet Erwin, Voorzitter Vlaamse Commissie BMX

Voor echt verklaard uittreksel.

Brussel, 28 maart 2011

Frans Vercammen Jean Brebels

Voorzitter Algemeen secretaris

~..

Vbor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/05/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zuiderlaan 8 - 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging straatnaam en (her)benoeming bestuurders en commissarissen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge Op 14 april 2015 ontving Wielerbond Vlaanderen vzw een kennisgeving van de Dienst Burgerzaken van de Stad Gent in verband met een herbenaming van de toegansgwegen op het Sport- en Recreatiepark, Blaarmeersen, gelegen aan de Zuiderlaan te Gent. De door de gemeenteraad op 16 december 2014 definitef vastgestelde straatnaam voor het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx waarin de kantoren van Wielerbond Vlaanderen vzw gevestigd zijn, is Strandlaan 3 in plaats van Zuiderlaan 8.





Op de algemene vergadering van 14 maart 2015 werden volgende personen herbenoemd als bestuurder/commissaris van Wielerbond Vlaanderen vzw,

Herbenoeming bestuurder:

D'Hondt John, Boerestraat 28, 9860 Balegem (°22/3/1945)

Herbenoeming commissaris:

KPMG & PARTNERS (B00353), BE 0462.846.188, Bourgetlaan 40, 1130 Haren,

vertegenwoordigd door Heyndrickx Wim, Kalle 12/A, 9860 Oosterzete (°06/09/1967)

Benoeming managementcomité (dagelijks bestuur) op 19/5/2014:

Van der Schueren Marc, Dendermondsesteenweg 144, 9300 Aalst (°15!0911956)

Voor echt verklaard uittreksel,

Gent, 20 april 2015

Jules Vandergunst

Voorzitter

Jean Brebels

Secretaris

Op de laatste blz. van Loik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

----~...

NELRGELLGL

2 9 _af_ 2M5

RECH',Ct,':5,,,~iK VANt~00P'O~(#~L TE GENT

u~

Ondernemingsnr : 0475.792.918

Benaming

(voluit) : Wielerbond Vlaanderen

Coordonnées
WIELERBOND VLAANDEREN, AFGEKORT : W.B.V.

Adresse
ZUIDERLAAN 8 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande