VOX

Association sans but lucratif


Dénomination : VOX
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.063.811

Publication

13/03/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : Emiel Hertecan[aan 11, 9290 BERLARE

Onderwerp akte : Oprichting

Titel 1.  Benaming, maatschappelijke zetel

Art, 1.  De vereniging wordt genoemd °VOX".

Art. 2.  Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 9290 Berlare. Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur naar iedere andere plaats van deze agglomeratie. Hij is thans gevestigd te Emiel Hertecantlaan 11, 9290 Berlare.. ledere wijziging van de zetel moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Titel II,  Doel

Art, 3. -- De vereniging heeft tot doel:

10 De ontspanning van haar [eden door het organiseren van culturele, kunst, muziek, theater activiteiten en

uitstappen.

20 Het aanbieden en bevorderen van cultuur in het algemeen, wereldwijd.

3° Het bevorderen en ondersteunen van artistiek talent door het organiseren van happenings,

tentoonstellingen en ontmoetingen.

Titel 111.  Vennoten

Art. 4.  De vereniging bestaat uit actieve bestuursleden en toetredende bestuursleden en een werkgroep opgericht onder goedkeuring van het bestuur. Deze werkgroep bestaat uit een oneindig aantal toetredende leden die geen lid kunnen zijn van het bestuur. De bestuursleden zijn automatisch lid van de werkgroep. De werkgroep kan niet handelen zonder toestemming van het bestuur. Het aantal leden mag niet lager zijn dan drie, dat van de actieve bestuursleden niet lager dan drie. Behoudens wat gezegd wordt in de artikelen 9 en volgende, genieten de actieve en de toetredende bestuursleden dezelfde rechten.

Art. 5,  Zijn actief lid:

10 Zij die bij deze akte verschijnen;

2° Ieder toetredend bestuurslid dat, voorgesteld door minstens twee vennoten als dusdanig wordt toegelaten bij beslissing genomen door de algemene vergadering met de drie vierden van de aanwezige stemmen.

Art. 6.  leder persoon die toetredend bestuurslid wenst te worden moet een schriftelijke aanvraag richten, aan de raad van bestuur, De kandidatuur wordt onderworpen aan het ballotagecomité. Zij wordt uitgehangen gedurende acht dagen in de lokalen van de vereniging. Het ballotagecomité onderzoekt de kandidatuur op zijn eerstvolgende vergadering. Zijn beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Zij wordt per brief ter kennis gebracht van de kandidaat. De niet toegelaten kandidaat kan zich slechts' opnieuw voorstellen na het verloop van een jaar te rekenen vanaf de beslissing van het baliotagecomité.

Art. 7.  De actieve en toetredende !eden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de raad van bestuur. De uitsluiting van een actief of toetredend lid kan, slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van de twee derden der aanwezige stemmen. De raad van bestuur mag, tot de beslissing van de algemene vergadering, alle leden' schorsen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een emstige inbreuk op de statuten of op de wetten in; verband met de eer of de wellevendheid.

Art. 8.  Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

GRIFFIE REÿ:-.11-EV,; ,

VAN KOQPi-fN,O .L

0 1i 2C2-1

DEND

V

bah aa Bet

Staa

Ondernemingsnr : 4t,1 . Q 3 g _4 " A Benaming

(voluit) : VOX

e-,

M0D 2.2

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Titel 1V.  Algemene vergadering

Art. 9.  De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle actieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 10.  De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1° Het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtneming van de wettelijke beschikkingen terzake,

2° Het recht om de bestuurders en de leden van het ballotagecomité te benoemen en te herroepen.

3° Het recht jaarlijks de begroting en de rekeningen goed te keuren,

4° Het recht om alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen.

Art. 11.  Alle leden worden samen uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een actief of toetredend lid. De uitnodigingen worden gedaan bij een schrijven dat tenminste acht dagen voor de vergadering dient verstuurd te worden. Zij maken melding van de agenda.

Art. 12.  De vergadering moet uitgenodigd worden door de raad van bestuur wanneer één vijfde van de "actieve of toetredende" bestuursleden erom verzoeken. Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één vijfde van de "actieve of toetredende" bestuursleden op de agenda geplaatst te worden.

Art. 13.  Aile leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of de onderhavige statuten. In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 14.  De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over het ontbinden van de vereniging of de wijziging van de statuten, overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

Art. 15.  De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van de notulen die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder.

Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er zonder verplaatsing inzage kunnen van nemen, Deze beslissingen zullen eventueel per brief ter kennis gebracht worden van belanghebbende derden, ledere wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden binnen de maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van bestuurders.

Titel V.  De Raad van Bestuur

Art. 16.  De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie en hoogstens tien bestuurders, die benoemd worden en herroepbaar zijn door de algemene vergadering en gekozen worden door aile leden. De raad beslist geldig zodra de helft van zijn leden aanwezig is.

Art. 17.  De duur van het mandaat is vastgesteld op vier jaar. Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopig bestuurder benoemd om het mandaat van degene die hij vervangt te beëindigen. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art. 18.  De raad benoemt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en en een secretaris. Bij belet van de voorzitter, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter.

Art. 19.  De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de ondervoorzitter die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 20.  De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht aile andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen; aile roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren; leningen afsluiten; huurcontracten van om het even welke duur afsluiten; legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; alle machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen die al dan niet lid zijn; de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel ais eiser als als verweerder. Hij mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; alle sommen en waarden innen; alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij de banken of het postchequeambt; op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques, overschrijvings- of transferorders of elk ander betalingsmandaat; een banksafe in huur nemen; alle door de vereniging betaalde sommen betalen; bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli afhalen; aile postwissels of postassignaties of kwijtingen innen.

Art. 21.  De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan een van zijn leden of aan een derde al dan niet vennoot.

Art. 22.  De andere daden van deze van het bestuur van de vereniging worden ondertekend dcor de voorzitter of door twee bestuurders die hun bevoegdheid niet moeten verantwcorden ten aanzien van derden, tenzij de raad een bijzondere volmacht heeft verleend betreffende die daden.

Art. 23. -- De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen.

Titel VI.  Ballotagecomité

Bipagea bij-het Belgisch -Staatsblad 13/031-20t2- - Annexes dYr -Moniteurrbëtgë

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

------------

Art. 24.  Het ballotagecomité wordt samengesteld uit tenminste drie leden gekozen onder de leden door de algemene vergadering met eenvoudige meerderheid en door haar te allen tijde herroepbaar. Het komt bijeen op uitnodiging van zijn voorzitter of uit eigen initiatief. Het beslist met eenvoudige meerderheid der aanwezige stemmen. De beslissingen moeten niet gemotiveerd worden. Ze zijn niet vatbaar voor verhaal Een bestuurder mag eveneens lid zijn van het ballotagecomité.

Titel VII.  Huishoudelijk reglement

Art. 25.  Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd worden. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Titel VIII.  Diverse bepalingen

Art. 26. - Het dienstjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december. Bij uitzondering zat het eerste dienstjaar aanvangen op 22 februari om te eindigen op 31 december,

Art. 27.  De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgende dienstjaar zullen ' jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, De algemene vergadering zal gehouden worden gedurende de eerste maand van het dienstjaar.

Art. 28.  Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden.

Deze bestemming zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van haar doel.

Deze beslissingen alsmede de naam, het beroep en het adres van de vereffenaar(s) zullen in de bijlagen tot , het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Overgangsbepalingen

Art. 29. --

De bestuurders hebben aangesteld als

voorzitter: Dujardin Pascal, arbeider, Emiel Hertecantlaan 11, 9290 Berlare ondervoorzitter: Van Peteghem Joris, leerkracht, Koolstraat 27a, 9290 Berlare penningmeester: Roelandt Sandy, bediende, Emiel Hertecantlaan 11, 9290 Berlare secretaris: Van l)ytvanck Dorien, opvoedster, koolstraat 27a 9290 Berlare Gedaan te Berlare, in zoveel exemplaren als er partijen zijn, op 22 februari 2012.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VOX

Adresse
EMIEL HERTECANLAAN 11 9290 BERLARE

Code postal : 9290
Localité : BERLARE
Commune : BERLARE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande