VOLKSHOGESCHOOL VLAAMSE ARDENNEN-DENDER

Association sans but lucratif


Dénomination : VOLKSHOGESCHOOL VLAAMSE ARDENNEN-DENDER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 859.987.647

Publication

16/04/2013
ÿþMob 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

0 5 APR, 2013

Griffie

llIU III IIII II IIIIII

" 13059696*

Ondememingsnr : 0859.987.647

Benaming

(voluit) : Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W,

Zetel : Kollegestraat 26A 9500 Geraardsbergen

Onderwerp akte : Wijziging van de raad van bestuur

Op de Algemene Vergadering van de Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw van 21 maart 2013 werd de samenstelling van de Raad van Bestuur gewijzigd. De vergadering aanvaardde het ontslag van Bob Onckelinx als lid van de Raad van Bestuur.

De voorzitter, Ketrijn Provoost.

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

07/01/2013
ÿþVoo behou aan Y Belgi: Staats

MOP 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111 11111111

130 9255*

Ondernemingsnr : 0859.987.647

Benaming

(voluit) : Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw

Oudenaarde

2 4 DEC. 2012

Griffie

"

Lif\

(verkort)

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Kollegestraat 26A 9500 Geraardsbergen

Onderwerp akte : Wijziging van de raad van bestuur

Op de Algemene Vergadering van de Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw van 8 november 2012 werd de samenstelling van de Raad van Bestuur gewijzigd. De vergadering stelde Caroline Labie, Johan Rotsaert en Jan Leconte aan als nieuw lid van de Raad van Bestuur.

De voorzitter, Katrijn Provoost.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

29/05/2012
ÿþ M0D2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Artikel 7 - De leden verbinden er zich toe de realisatie van de doelstellingen van de Volkshogeschool. Vlaamse Ardennen-Dender vzw te behartigen,_

Op de laaiste bia. van Luik 6 vermelden : Recto : Naam erf hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

1

*12096154*

Oudenaarde

r 15 MEI 2012

Griffie

Bíjtágën bij liëf Bël"gi"scli Staatsblád - 29/05/2-812 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr 0859,987.647

Benaming

(volutty : Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw

(verkorf)

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Kollegestraat 26A 9500 Geraardsbergen

fndertvern akte : Wijziging van de statuten en van de raad van bestuur

Op de Algemene Vergadering van de Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw van 21 maart 2012 werd de samenstelling van de Raad van Bestuur gewijzigd. De vergadering aanvaardde het ontslag van Georges De Snoeck (Kerselarenlaan 28 te Zulte) en stelde Bob Onckelinx (Wolvenstraat 23/13 te 9620 Zottegem) aan als nieuw lid van de Raad van Bestuur.

Op deze vergadering werden ook de statuten gewijzigd, Hier volgen de nieuwe statuten die de voorgaande integraal vervangen:

HOOFDSTUK 1 - Naam, zetel

Artikel 1  De vereniging draagt de naam 'Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender'. De zetel is gevestigd in de Kollegestraat 26 A , 9500 Geraardsbergen, gerechtelijk arrondissement Oudenaarde

HOOFDSTUK 2  Doel en opdrachten

Artikel 2  De Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw is een pluralistische organisatie die het niet formele educatieve aanbod toegankelijk wil maken voor alle volwassen inwoners van de regio Zuid-Oost-' Vlaanderen, zonder onderscheid.

Ze organiseert een eigen aanbod van niet-formele educatie, spreidt het aanbod over de regio en maakt het, eigen aanbod bekend bij het ruime publiek. Ze zet samenwerkingen op met het oog op het versterken van het niet formele educatieve aanbod in de regio.

Artikel 3  In hoofde van de subsidiëring door de Vlaamse overheid realiseert de vereniging haar opdrachten volgens de bepalingen omtrent de Volkshogescholen in het decreet betreffende het sociaal-cultureel volwassenenwerk van 4 april 2003.

Artikel 4  De vereniging onderschrijft de principes en de regels van de democratie en van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens en past ze toe in haar werking.

HOOFDSTUK 3 - Leden

Artikel 5 -- De vereniging bestaat uit ten minste negen effectieve leden.

Artikel 6  De leden van de Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw zijn natuurlijke personen die geen werknemer zijn van de organisatie. Zij hebben een ruime ervaring op het vlak van niet-formele educatie of Kunnen worden beschouwd ais sleutelfiguren uit de relevante maatschappelijke sectoren (vb. cultuur, welzijn,' sociaaleconomisch, onderwijs, beleid...) of beschikken over bijzondere kennis, vaardigheden, netwerken, contacten met doelgroepen..., die de uitbouw van de vereniging ten goede kunnen komen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

6áO0 2.2

Artikel 8  De leden zijn niet tot een financiële bijdrage verplicht.

Artikel 9  Iedere natuurlijke persoon die geen werknemer is van de organisatie kan zich kandidaat stellen om toe te treden als lid. Hij /zij stelt zich schriftelijk of per mail kandidaat bij de voorzitter. De voorzitter agendeert de aanvraag tot toetreding op de eerstvolgende raad van bestuur. De raad van bestuur beslist over de voordracht van de kandidaat en informeert de kandidaat schriftelijk of per mail over de beslissing tot voordracht. De voordracht gebeurt op de eerstvolgende algemene vergadering. De beslissing van de algemene vergadering wordt binnen de drie werkdagen door de voorzitter schriftelijk of per mail meegedeeld aan de kandidaat.

Artikel 10 -- Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag wordt per brief of per mail aan de raad van bestuur meegedeeld. Als een lid ontslag neemt of uitgesloten wordt, neemt de algemene vergadering indien nodig een beslissing over zijn/haar vervanging,

Artikel 11 -- De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 12  Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit van de vereniging of kan geen gedane inbreng vorderen.

HOOFDSTUK 4 - Algemene vergadering

Artikel 13 Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor;

-de wijziging van de statuten;

-de aanvaarding en de uitsluiting van een lid;

-de goedkeuring van het huishoudelijk reglement;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de goedkeuring van de beleidsplannen, de jaarlijkse activiteitenplannen en het jaarlijkse activiteitenverslag;

-de benoeming en afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de ontbinding van de vereniging;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

-aile gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Artikel 14  De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen door de raad van bestuur voor de goedkeuring van het voortgangsrapport, de jaarrekening en de begroting en voor de kwijting van de bestuurders als college.

De raad van bestuur kan op elk moment een algemene vergadering samenroepen wanneer hij dit voor de vereniging nodig acht. Hij is verplicht de algemene vergadering samen te roepen indien minimaal één vijfde van de leden het vraagt.

Artikel 15 - Oproepingen kunnen alleen geldig gebeuren wanneer ze ondertekend zijn door de voorzitter of

diens gemandateerde.

De uitnodigingen worden verzonden per gewone post ten laatste acht dagen voor de vergadering.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Elk voorstel ondertekend door minstens een twintigste van de leden, wordt op de agenda geplaatst.

Artikel 16 - Elk lid kan zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 17  Op de algemene vergadering heeft ieder lid één stem. Bij het nemen van de besluiten wordt de agenda gerespecteerd,

Artikel 18  Om geldig te beslissen moet minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

Artikel 19 - De argemene vergadering neemt haar beslissingen met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde of vertegenwoordigde leden behalve wanneer de wet of deze statuten het anders bepalen. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld in de beoordeling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

Artikel 20 Het beleidsplan voor de komende beleidsperiode wordt telkens goedgekeurd met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld in de beoordeling.

Artikel 21- Het huishoudelijk reglement van de vereniging wordt goedgekeurd met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld in de beoordeling.

Artikel 22 - Over de wijziging van de statuten kan de algemene vergadering alleen geldig beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

" Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of derde lid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 23  Leden en belanghebbende derden kunnen op de zetel van de vereniging de besluiten van de algemene vergadering inzien in een daartoe beschikbaar register.

HOOFDSTUK 5 - Raad van bestuur

Artikel 24 - De algemene vergadering verkiest uit zijn leden een raad van bestuur die minimaat uit drie leden bestaat. Ook externen kunnen voorgedragen worden door de raad van bestuur en door de algemene vergadering aanvaard worden als lid van de raad van bestuur.

Niet meer dan twee derde van de leden van de raad van bestuur mag van hetzelfde geslacht zijn, Het aantal externen mag niet meer dan één derde van het aantal bestuurders bedragen. De coördinator neemt deel aan de vergaderingen met raadgevende stem.

Artikel 25 - Een lid van de algemene vergadering of een externe persoon kan zich kandidaat stellen als bestuurder. Hij /zij stelt deze kandidatuur schriftelijk of per mail aan de raad van bestuur. De voorzitter agendeert deze kandidatuur op de eerstvolgende algemene vergadering die hierover een beslissing neemt. De voorzitter informeert de kandidaat-bestuurder over de beslissing van de algemene vergadering schriftelijk of per mail binnen de drie dagen na de beslissing.

Het mandaat van een lid van de raad van bestuur is onbezoldigd en geldt voor vier jaar. De bestuurders zijn telkens na vier jaar herkiesbaar.

Een bestuurder die ontslag wil nemen deelt dit schriftelijk of per mail mee aan de voorzitter die dit ontslag agendeert op de eerstvolgende algemene vergadering. De algemene vergadering neemt indien nodig een beslissing over zijn of haar vervanging.

Het huishoudelijk reglement kan de procedure omschrijven volgens welke bestuurders die op opeenvolgende raden van bestuur zonder kennisgeving afwezig bleven, door de raad van bestuur voor uitsluiting worden voorgedragen.

Artikel 26 - De bestuurders oefenen hun mandaat uit als college. De meerderheid (de helft +1) moet aanwezig zijn. De raad van bestuur streeft naar consensus. Als de stemming door één van de leden gevraagd wordt, beslist de raad bij gewone meerderheid van de aanwezigen. Onthoudingen en ongeldige stemmen tellen niet mee in de beoordeling.

Artikel 27 De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet en door deze statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur kan alle gerechtelijke en buitengerechtelijke daden, alle daden van beheer en van beschikking stellen die voor het bereiken van de doelstellingen noodzakelijk of nuttig zijn.

De raad van bestuur treedt op als werkgever van de personeelsleden van de vereniging.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 28 - Om de realisatie van de doelstellingen van de Volkshogeschool te optimaliseren kan de raad van bestuur zich laten bijstaan door commissies en werkgroepen door de raad zelf ingesteld en waarvoor zij de opdracht en de samenstelling regelt.

Artikel 29  Ieder jaar legt de raad van bestuur de jaarrekening en het activiteitenverslag van het voorbije jaar, alsook de begroting en het activiteitenplan van het volgende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 30 - De vereniging is in en buiten rechte gebonden door de handtekening van de voorzitter en een bestuurder,

De raad van bestuur stelt de voorzitter en de coôrdinator aan en bepaalt de modaliteiten van benoeming, afzetting en beëindiging. Het financiële mandaat van de voorzitter of van de coördinator wordt begrensd door het totaal van de begroting. Aangaande investeringen is de voorzitter of de coördinator bevoegd om de beslissingen van de Raad van Bestuur uit te voeren.

Artikel 31  De raad van bestuur houdt op de zetel van de vereniging een register bij met de naam, voornamen en woonplaats van de leden van de vereniging. Hij noteert hierin tevens alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

HOOFDSTUK 6- Ontbinding

Artikel 32 - De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Artikel 33 - ln geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de passiva bij beslissing van de algemene vergadering overgedragen aan één of meer verenigingen met een gelijkaardig doel als de Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw

HOOFDSTUK 7 - Slotbepalingen

Artikel 34 - Voor alles wat door deze statuten niet geregeld wordt is de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Akte betreffende machtiging van personen

Naam : Katrijn Provoost, Wortegemstraat 109, 9700 Oudenaarde, geboren te Woesten op 13/06/1971, Functie: voorzitter

Administratieve volmacht: de voorzitter is gemachtigd de Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

Financiële volmacht: het financiële mandaat van de voorzitter wordt begrensd door het totaal van de begroting, Aangaande investeringen is de voorzitter bevoegd om de beslissingen van de Raad van Bestuur uit te voeren.

Naam: Jos Gyssels, Korsele 12, 9667 Horebeke, geboren te Gent op 04/11/1958. Functie: coördinator

Financiële volmacht: het financiële mandaat van de coördinator wordt begrensd door het totaal van de begroting., Aangaande investeringen is de coördinator bevoegd om de beslissingen van de Raad van Bestuur uit te voeren.

Geraardsbergen, 21 maart 2012

De voorzitter,

Katrijn Provoost

bestuurder,

Jon Goubin

Op de laatste biz van t uík 8 vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Vorno : Nsarn en handtekening

09/05/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch staatsbas

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11011e11118111110111

Ondernemingsnr : 0859.987.647

Benaming

(vals.iit) ; Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw

fverlw t :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetei : Kollegestraat 26A, 9500 Geraardsbergen

Onderwerp akte : Wijziging van de Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van de VZW Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender van 16 maart 2011: werd de samenstelling van de Raad van Bestuur gewijzigd. De vergadering aanvaardde het ontslag van Marc: Vindevoghel (Kloosterstraat 42, 9620 Zottegem) en van Johan van Bever (Omer Wattezstraat 25, 9620'. Zottegem) als bestuurders van de vereniging. Annemie Demedts (Blauwenbergstraat 59 te 9320 Nieuwerkerken) werd opgenomen als nieuw lid van de raad van bestuur .

Getekend, Katrijn Provoost, voorzitter.

" Oudenaarde

2 7 APR. 2011

Griffie

op ::e iaa:st,; biz. v3f: t.Eáiic B Yetrni;iven : Recto : Naam en hoedanigheid van de ir?Gt:'!irrenteerade; notaris, l'e;z:l van de t7c:rst7fG:ri (e1" .) bevwwgc de vereniging. stichting of ûrenisme ten wanzier van derden t` ver:eg¬ .r:woord:gei?

Verso : Naam er: handtekening.

26/05/2015
ÿþ MOI) 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gent

Afdeling Oudenaarde

Griffie 1 3 M E I 2015

i uIuIIIo~asI~~Io1IIII

as"

II

II

Ondernemingsnr : 0859.987.647

Benaming

(voluit) : Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kollegestraat 26A, 9500 Geraardsbergen

Onderwerp akte : Wijziging van de raad van bestuur

Op de Algemene Vergadering van de Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender vzw van 19 maart 2015"

werd de samenstelling van de raad van bestuur gewijzigd. De vergadering aanvaardde het ontslag van Paul Kellens als bestuurder. Rina Cosyns en Lut De Jaegher worden aanvaard als nieuwe leden van de raad van bestuur.

De voorzitter, Katrijn Provoost.

op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening.

Coordonnées
VOLKSHOGESCHOOL VLAAMSE ARDENNEN-DENDER

Adresse
KOLLEGESTRAAT 26A 9500 GERAARDSBERGEN

Code postal : 9500
Localité : GERAARDSBERGEN
Commune : GERAARDSBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande