VERENIGING WATERWEGEN EN ZEEKANAAL, AFGEKORT : WENZ

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGING WATERWEGEN EN ZEEKANAAL, AFGEKORT : WENZ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 423.613.846

Publication

20/08/2014
ÿþ 7,r ":""ç MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



R BELG;71 NEERGELEGD



- .2014 11 JULI 2014

RECHTBANK VAN

TAATSBI epoPHANDQ1'# iESENT



1 10 j 1

be a

Sti

iii

6

MONITEU

i2-0f

ELGISCH

Ondernemingsnr : 0423.613.846 eiSPe e eva 4

Benaming

(voluit) : Vereniging Waterwegen en Zeekanaal

(verkort) : W&Z

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Çi2U -l-

Onderwerp akte ; statutenwijziging, ontslag en benoeming bestuurders Uittreksel Algemene Vergadering van 3 juni 2014

Artikel 2 : De Algemene Vergadering beslist Dhr Frans D'Haese, Dhr Baudewijn Vancoillie, Dhr Richard Clijsters, Dhr Danny Van den berghe, Dhr Patrick Degryse, Dhr Vicor Frans, Dhr Geert Keerfis, Dhr Bart Willems, mevr Ninnia Cours te benoemen tot bestuurders. De Algemene vergadering bevestigt het ontslag van de bestuurders dhr Frans Visser, dhr Francois Hellemans en dhr Cari Bosteels, benoemd op de Algemene vergadering van 5 juni 2012

De Algemene vergadering van 3 juni 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TITEL 1: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1 : Naam van de VZW

De vereniging draagt de naam: " Vereniging Waterwegen en Zeekanaal", afgekort: W&Z

ARTIKEL 2 : De maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Albert Saverysstraat 13 te 9940 Evergem en

ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent . Hij kan slechts verplaatst worden door de mits deze

bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3 : Doel

De vereniging heeft als doel

.de studie , het vertegenwoordigen, promoten en verdedigen van de gemeenschappelijke belangen van haar leden op sociaal, economisch en industrieel vlak. Dit alles in het kader van de haven  binnenvaart en zeevaartactiviteiten.

'onder haar leden de samenwerking te vergemakkelijken en de bestaande banden te versterken.

" De goede samenwerking te bewerksteliingen en te bevorderen tussen alle stakeholders

Zij mag, binnen de voorwaarden gesteld door de wet, eveneens alle activiteiten ondernemen en handelingen stellen die tot dit doel bijdragen of dit doel kunnen bevorderen. Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven, bezitten en beheren die noodzakelijk zijn voor de realisatie van haar doel.

ARTIKEL 4 ; Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden, mits naleving van de toepasselijke wettelijke en statutaire bepalingen.

TITEL II: LEDEN

ARTIKEL 5 : Leden

De vereniging bestaat uit effectieve leden ( doorheen de statuten wordt met de term lid een effectief lid bedoeld ).

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen,

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Aile beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden moeten door toedoen van de Raad van Bestuur in het ledenregister worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

ARTIKEL 6 : Toetreding van leden

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien de kandidatuur van een kandidaat-lid ontvankelijk wordt verklaard door de Algemene vergadering, bekomt dit lid na de betaling van zijn lidgeld het statuut van effectief lid . De verwerping van een kandidatuur of de weigering tot aanvaarding van een effectief lid dient niet gemotiveerd te worden.

Niettegenstaande het voorgaande, kunnen als effectieve leden van de vereniging in aanmerking Komen, de handels en industriële vennootschappen met rechtspersoonlijkheid en meer algemeen diegene die gevestigd zijn langsheen de waterwegen binnen het ambtsgebied van de Waterwegen en Zeekanaal NV. Alsook alle fysieke personen , verenigingen of andere rechtspersonen die het hierboven beschreven doel beogen en nastreven.

ARTIKEL 7 : ontslag en uitsluiting van leden

De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de Raad van Bestuur. Wordt als ontslagnemend geacht, het lid dat verschuldigde bijdragen niet betaalt binnen de drie maanden na een herinnering .

Het ontslagnemende lid verbindt zich tot het betalen van de vervallen bedragen en van de lopende bijdrage.

De uitsluiting van een lid Kan slechts uitgesproken worden door de met een meerderheid van twee derde der algemene stemmen. De Raad van Bestuur mag, in afwachting van een beslissing desbetreffend van de Algemene vergadering, de leden schorsen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of elke daad of elke nalatigheid die nadelig zou zijn voor het maatschappelijke doel of van aard zou zijn om zijn persoonlijk aanzien of eer, of het aanzien en de eer van andere leden of van de vereniging schade te berokkenen.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden.

ARTIKEL 8 : Rechten van de uitgetreden of uitgesloten leden

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen. Zij kunnen noch rekeningsopgave, noch verzegeling noch boedelbeschrijving vorderen.

ARTIKEL 9 : Financiële bijdrage

De ledenbijdrage zal jaarlijks voorgelegd worden door de Raad van Bestuur aan de ter goedkeuring .

Het maximumbedrag van de bijdrage bedraagt evenwel 10.000 ¬ .

TITEL 111: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 10 : Samenstelling, oproeping en agenda van de Algemene vergadering

De is samengesteld uit alle effectieve leden die hun lidgeld en andere rechten en bijdragen aan de vzw hebben betaald, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij afwezigheid van deze laatste , door de vicevoorzitter .

Oproepingen voor een gebeuren per gewone post of email verzonden ten laatste 8 kalenderdagen voor de vergadering. Ze omvatten de agenda van de vergaderingen zoals vastgesteld door de Raad van Bestuur of door de leden die om de bijeenroeping hebben gevraagd. Elk voorstel van agendapunt ondertekend door ten minste 1120 ste van de leden, overgemaakt aan de Raad van Bestuur en ten laatste 4 kalenderdagen voor de vergadering met eender welk communicatiemiddel en waarvan vaststaat dat het tijdig ontvangen werd, wordt op de agenda geplaatst. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Een lid kan zich echter door een plaatsvervanger (van het bedrijf waarin het lid werkzaam is) op de en/of door een ander lid van de laten vertegenwoordigen. Deze vertegenwoordiging kan enkel geschieden door middel van een schriftelijke volmacht. Eik lid kan slechts houder zijn van 2 volmachten. .

Voor aanvang van de vergadering tekent elk aanwezig lid de aanwezigheidslijst achter zijn naam en achter de naam van de leden die hij bij volmacht vertegenwoordigt.

ARTIKEL 11 : Bevoegdheden van de

De is uitsluitend bevoegd voor:

- de wijziging van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen en/of rekeningtoezichters en secretaris

- de goedkeuring van de rekeningen en van de begroting

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-aile gevallen waarin de wet of deze statuten het eisen

- de aanvaarding of weigering van betwiste of door de Raad van Bestuur geweigerde kandidaturen

- bepaling van de bijdrage van het lidmaatschap van de effectieve leden .

Alles wat in de wet of in de statuten niet is toegekend aan de ressorteert onder de bevoegdheid van de

Raad van Bestuur .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD Z2

ARTIKEL 12 : Bijeenroeping van de Algemene vergadering

De wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 13 : Datum van de Algemene vergadering

De gewone wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 14 : De buitengewone Algemene vergadering

Buitengewone Algemene vergaderingen kunnen gehouden worden telkens het belang van de vereniging dit vereist.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Bestuur, waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de samen te roepen binnen de 21 werkdagen en moet de bijeenkomst uiterlijk 40 dag na het verzoek plaatsvinden.

ARTIKEL 15 : Besluitvorming op de Algemene vergadering

Tenzij in de gevallen waarin deze statuten anders bepalen, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen voor zover een meerderheid van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt,doorslaggevend. Onthoudingen of ongeldige stemmen worden in de beoordeling niet meegeteld. In de gevallen waarvoor de wet of de statuten een bijzondere meerderheid opleggen, moeten deze meegeteld worden als tegenstemmen.

Wordt dit aanwezigheidsquorum niet bereikt, dan moet de Raad van Bestuur een nieuwe bijeenroepen met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De stemming is geheim voor alle agendapunten die personen betreffen. Over alle andere agendapunten kan gestemd worden door handopsteking tenzij het bureau oordeel dat een geheime stemming aangewezen is.

Ieder effectief lid heeft een gelijk stemrecht.

ARTIKEL. 16: Statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2.13 van de effectieve leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen en dit bij een twee derden meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 17 : Notulen van de Algemene vergadering

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die op de eerstvolgende vergadering worden goedgekeurd en vervolgens worden ondertekend door de voorzitter of de vicevoorzitter. De notulen worden verzonden naar de effectieve leden en opgenomen in een register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden worden ingezien, die hun imagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Uittreksels uit het verslag, bestemd voor derden, worden ondertekend door de voorzitter of bij ontstentenis hiervan door twee leden van de Algemene vergadering.

TITEL IV: DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging.

ARTIKEL 18 : Samenstelling van de Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie en ten hoogste 9 leden ,

benoemd en herroepbaar door de

Indien de slechts drie leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee personen, In ieder geval moet

het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene vergadering.

Om als bestuurder in aanmerking te komen, moet men de minimum leeftijd hebben van 25 jaar, en

voorgedragen zijn door een effectief lid .

De Raad van Bestuur kan evenwel, uit zijn bestuurders een voorzitter, een vice- voorzitter , een

penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, aanduiden. Het

betreft telkens functies met een looptijd van maximum 3 jaar. Een bestuurder kan evenwel slechts tweemaal

ononderbroken voor dezelfde functie worden aangeduid.

De bestuurders worden door de benoemd.

Bestuurders welke verhinderd zijn, kunnen zich laten vertegenwoordigen.

Elke bestuurder kan een plaatsvervanger aanduiden , die de bestuurder in de Raad van Bestuur vervangt

bij afwezigheid . In het geval de bestuurder afwezig is , beschikt de plaatsvervanger automatisch over de stem

van de vertegenwoordigde bestuurder

e " NlOD 2.2

Een bestuurder kan zich bij afwezigheid ook laten vertegenwoordigen door een collega-bestuurder .Wel is

het zo dat een bestuurder , niet meer dan één van zijn collega-bestuurders kan vertegenwoordigen .Deze

vertegenwoordiging dient te geschieden bij schriftelijke volmacht,

ARTIKEL 19: Benoeming van de bestuurders

De bestuurders warden benoemd door de uit de effectieve leden voor een periode van drie jaar, doch zijn

opnieuw herkiesbaar na het beëindigen van hun mandaat.

ARTIKEL 20: Bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Zij kunnen eventueel een terugbetaling van hun kosten

verkrijgen, mits voorafgaande goedkeuring van die kost door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 21: Ambtsbeëindiging en/of afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt in volgende gevallen

a) elke bestuurder wordt benoemd voor een bepaalde ambtsperiode , Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het verstrijken van die periode

b) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur . Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

o) door afzetting door de bij twee derden meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene , zonder motivatie van de beslissing.

d) door overlijden

e) ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 22: Bevoegdheden van de Raad van Bestuur .

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De Raad van Bestuurt voert de beslissingen van de uit.

-Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet of door de statuten aan de zijn voorbehouden.

-Hij treedt op ais eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

-De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

- De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

-Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig zou zijn vertegenwoordigd, de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders. De kwijtingen vaan De Post, koerierdiensten of zendingen of meer in het algemeen documenten die aan de vereniging worden betekend kunnen geldig ondertekend worden door de voorzitter, door een daartoe aangeduide bestuurder of door een gevolmachtigde derde.

De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de ( vertegenwoordigde ) bestuurders aanwezig is en beslist bij gewone meerderheid of vertegenwoordigde stemmen. Bij ontstentenis van het vereist aantal aanwezigen wordt een tweede vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda, Deze tweede vergadering kan geldig over de agendapunten van de eerste vergadering beraadslagen en beslissen (met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders) indien drie of meer leden aanwezig zijn.

ARTIKEL 23: Aansprakelijkheid

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in geldende wetgeving en in de statuten.

ARTIKEL 24 : Bijeenroeping van de Raad van Bestuur .

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de secretaris in volgende gevallen - Minstens 1 maal per jaar ter voorbereiding van de Algemene vergadering

Telkens het belang van de VZW dit vereist

- Op schriftelijke vraag van twee bestuurders

- Wanneer 1/5 van de leden vraagt om een , zal de Raad van Bestuur worden bijeengeroepen ter voorbereiding van deze Algemene vergadering.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur . Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter.

De bijeenroepingsbrief vermeldt de agenda, de datum, en het uur van de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter en de secretaris, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen. Ook nog tijdens de vergadering kunnen agendapunten worden toegevoegd die de aandacht van de Raad van Bestuur behoeven.

ARTIKEL 25 : Notulen van de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso .. Naam en handtekening

Van elke vergadering worden notulen en bijlage opgemaakt, die ter goedkeuring worden voorgelegd aan alle bestuurders . Voor zover er geen opmerkingen zijn worden de notulen ondertekend door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register.

Bij ontstentenis van de voorzitter en/of de secretaris kunnen de ondervoorzitteren/of andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 26 : Vertegenwoordiging van de vereniging

De vereniging wordt vertegenwoordigd, zowel in als buiten rechte door de handtekening van de Voorzitter van de Raad van Bestuur en de penningmeester, samen handelend.

De vereniging kan eveneens worden vertegenwoordigd door een of meer bijzondere gevolmachtigden, binnen het kader van hun bevoegdheid toegekend, door de Raad van Bestuur gemandateerd.

De akten betreffende de benoeming of de ambtsbeëindiging, betreffende de omvang van hun bevoegdheden van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittrekstel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad te worden bekendgemaakt. In voorkomend geval worden ook de akten betreffende de benoeming of ambtsbeëindiging van commissarissen neergelegd ter griffie.

ARTIKEL 27: Commissarissen

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in de V&S wetgeving niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

De heeft het recht een commissaris aan te stellen met als opdracht de rekeningen van de vereniging te controleren. De commissaris mag ter plaatse kennis nemen van de boeken en documenten van de vereniging; hij brengt verslag uit op de Algemene vergadering. De benoeming van de commissaris valt onder de bevoegdheid van de .

De is, wanneer zij er wettelijk toe gehouden is commissarissen te benoemen, verplicht deze te benoemen onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren, dit voor een hemieuwbare periode van 3 jaar.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 28 : Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afeluitingsdatum van het boekjaar.

Op de jaarlijks Algemene vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen boekjaar ter goedkeuring voor. De rekening toezichters brengen verslag uit van hun controlewerkzaamheden. De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de kwijting van de [eden van de Raad van Bestuur en van de rekeningtoezichters.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 29 : Ontbinding van de vereniging

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de vermeld worden. Zijn geen 2/3 van de leden op deze aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging zonder winstoogmerk met eenzelfde of gelijkaardig maatschappelijk doel.

Van de ontbinding zat het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbe33indiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 30 : Van kracht zijnde wetgevingen

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 toepasselijk.

De Voorzitter. Dhr Frans D'Haese

Hierbij neergelegd : Verslag Algemene Vergadering dd 3 juni 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor.- behoudenaan het

Belgisch Staatsblad

02/01/2014
ÿþ MOE} 2.2

Lie<if I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

A i







NEERGELEGD

19 DEC, 2013

RECHTBANK lrAN

KOOPHAR`sriifz: z~

Ondernemingsnr : 0423.613.846

Benaming

(voluit) Vereniging Waterwegen en Zeekanaal

(verkort) : W&Z

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kortrijksesteenweg 1007 te 9000 Gent

Onderwerp akte : verplaatsing zetel

Uittreksel Algemene Vergadering van 10 december 2013

Artikel 2 : De Algemene Vergadering stemt in met de verplaatsing van de maatschappelijke zetel naar het adres : Albert Saverysstraat 13 te 9940 Ertvelde ( gerechtelijk arrondissement Gent )

De Onder Voorzitter: Dhr Baudewijn Vancoillie

Op de laatste blz. van Luik l3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Frans D'Fiaese

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

12/08/2013
ÿþ Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I'I

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

NEERGELEGD

C:E-CK-i~pp'~~ ~1~C VAN

;CC10PH i ;?~~.. TE GENT

Gndernemingsnr : 0423.613.846

Benaming

(voluit) : Vereniging Waterwegen en Zeekanaal

(verkort) : WenZ

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kortrijksesteenweg 1007, 9000 Gent

Onderwerp akte ; Algemene Vergadering- benoemingen bestuurders

bitreksel uit de Algemene Vergadering van 04/06/2013

6.De Algemene Vergadering wordt gevraagd in te stemmen met de aanvaarding van volgend nieuwe leden: Blue Line Logistics vertegenwoordigd door Antoon Van Coillie, Bova Environmental Consulting nv vertegenwoordigd door Geert Bogaert, SBE nv vertegenwoordigd door Koen Thomas, Bonar nv vertegenwoordigd door Steven Van Herreweghe , Victor Buyck Steel Construction nv vertegenwoordigd door, Geert Dehaene.

Na toelichting keurt de Algemene Vergadering deze agendapunten goed.

Frans D'Haese

Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

22/01/2013
ÿþMQD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

be

a

5t"





11 JAN, 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHA L TE GENT

Ondernemingsnr : 0423.613.846

Benaming

(voluit) : Vereniging Waterwegen en Zeekanaal

(verkort) : WenZ

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kortrijksesteenweg 1007, 9000 Gent

Onderwerp akte : Algemene Vergadering- ontslag en benoemingen bestuurders

Uitreksel uit de Algemene Vergadering van 05/06/2012

6.6.De Algemene Vergadering stemt in met de aanvaarding van volgend nieuwe leden:

ABR nv vertegenwoordigd door Sven De Meuter , Amacro nv vertegenwoordigd door Michiel Cromphout, bvba Devarec vertegenwoordigd door Ignace Degezelle, bvba Peter Dekeersmae-ker (Devas) vertegenwoordigd door Peter Dekeersmaeker, bvba Terryn grondwerken en vervoer vertegenwoordigd door Sabien Verfaille, Casier Recycling nv (Algemeen beheer) vertegenwoordigd door Karel Casier, CFNR S.A. vertegenwoordigd door Ronny Maas, De Brandt nv vertegenwoordigd door Dirk De Brandt, DEC nv vertegenwoordigd door Dirk Ponnet, Despriet gebr. Nv vertegenwoordigd door Paul Lanckriet, Envisan nv vertegenwoordigd door Geert Ide, Fertagro Trading nv vertegenwoordigd door Frank Snoeck, Geoxyz bvba vertegenwoordigd door Patrick Reyntjens , Haskoning nv vertegenwoordigd door Ninnia Cours, Heavy Handling nv vertegenwoordigd door Christophe Crombez, Janson Bridging Belgium nv vertegenwoordigd door Luo Waeghe, L.G.H. bvba vertegenwoordigd door Joris Meysman, North Sea Group Belgium nv vertegenwoordigd door Johan Defeu, PTB nv vertegenwoordigd door Karel De Cuyper, Robema nv vertegenwoordigd door Jozef Swinnen, SBE nv vertegenwoordigd door Koen Thomas, Smet nv vertegenwoordigd door Ralf Soret, Tennisbrick nv vertegenwoordigd door Alexander Van de Mosselaer, Zoutbedrijf Quatannens bvba vertegenwoordigd door Benoit Quatannens

7.De algemene vergadering verkiest een nieuwe Raad van Bestuur met een mandaat van twee jaar.

a.Ambtshalve verkiezing leden Raad van Bestuur: alle leden worden ambtshalve aangeduid als bestuurders, met uitzondering van 1MOG, Satic-Minera nv, Transport boom nv, die expliciet gevraagd hebben geen mandaat te vervullen

b.De nieuwe Raad van Bestuur kiest het nieuwe dagelijkse bestuur dat de volgende twee jaar zal bestaan uit:

Voorzitter. Frans D'Haese

Ondervoorzitter: Baudewijn Vancoillie

Penningmeester: Frans Hellemans

Secretaris: Frans Visser

Leden: Carl Bosteels, Richard Clijsters, Patrick Degryse, Victor Frans, Danny Van de Berghe, Ludo

Goossens

De Raad van Bestuur vraagt de Algemene Vergadering de benoeming tot bestuurder van het dagelijks bestuur te aanvaarden van Cari Bosteels en Richard Clijsters.

c. De Raad aanvaard de niet-verlenging van het mandaat als bestuurder van het dagelijks bestuur van Martine Hiel, Paul Neels en Koen Van Duysse. Zlj blijven wel aan als besturder van de Raad van Bestuur.

Na toelichting keurt de Algemene Vergadering deze agendapunten goed.

Frans D'Haese

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VERENIGING WATERWEGEN EN ZEEKANAAL, AFGEKORT…

Adresse
ALBERT SAVERYSSTRAAT 13 9940 ERTVELDE

Code postal : 9940
Localité : Ertvelde
Commune : EVERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande