VERENIGING VOOR PATIENTEN MET NEUROFIBROMATOSE, AFGEKORT : NF KONTAKT

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGING VOOR PATIENTEN MET NEUROFIBROMATOSE, AFGEKORT : NF KONTAKT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 444.123.012

Publication

17/04/2014
ÿþM002.2

[1.111 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

GRIfflg-PrECI ITCIANK VAN

KOOPHANDEL GENT

07 APR. 2014

AFDELING DENDERMONDE

ISURRIS

Ondernemingsnr : 444.123.012

Benaming

(voluit) Vereniging voor patiënten met neurofibromatose

(verkort) : NF KONTAKT vzw

Rechtsvorm vzw

Zetel Slachthuisstraat 73, 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte: Wijziging der Statuten - Algemene Vergadering 15 maart 2014

De leden van de Algemene Vergadering van de Vereniging voor Patiënten met Neurofibromatose vzw, zijn zaterdag 15 maart 2014 rechtsgeldig samengekomen en hebben, overeenkomstig de statutaire bepalingen en wetgeving terzake beslist de Statuten en de samenstelling van de Raad van Bestuur als volgt te bepalen:

I.NAAM  ZETEL DOEL  DUUR

Art. 1. De vereniging draagt als naam: Vereniging voor Patiënten met Neuroâbromatose, afgekort: "N.F.KONTAKT". Deze naam wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Slachthuisstraat 73 te 9100 Sint-Niklaas. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffe van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk en middels inzet van vrijwilligers, allen die direct of indirect met de ziekte "neurofibromatose" te maken hebben, met elkaar in contact te brengen, hen te helpen bij probleemsituaties die door de ziekte van één of meer gezinsleden zijn ontstaan, informatie te verzamelen en die onder haar leden verspreiden, en wegen zoeken om hun belangen optimaal te behartigen.

Zij zal trachten dit doel te verwezenlijken door:

a.Zich te laten adviseren, voorlichten, bijstaan en begeleiden door deskundigen;

b,Vrijwilligers te rekruteren, te vormen en te begeleiden;

c.Wegen te helpen zoeken die de ziekte kunnen voorkomen of indammen, en mee te werken aan onderzoeken naar de oorzaken ervan;

d.Met hulp van de media grotere bekendheid geven aan de problemen die door de ziekte worden veroorzaakt;

e.Alle nodige contacten te leggen die voor de vereniging nuttig kunnen zijn;

f.Op effectieve wijze de nodige middelen om deze doelstellingen te verwezenlijken verzamelen;

g.Haar leden te informeren omtrent de resultaten van de inspanningen tot het verwezenlijken van hogergenoernde punten.

Art. 3.1 De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doe rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Art, 3.2 Volgens de regelingen bepaald in een huishoudelijk reglement kan de vereniging onderafdelingen oprichten en opheffen en daarover aile gezag uitoefenen.

Art. 3.3 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

ILLIDMAATSCHAP

Op de laatste hiz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Art, 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste tien bedragen. De eerste leden zijn de ondergetekende stichters.

Art, 5. De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

De toegetreden leden hebben enkel die rechten en plichten hen toebedeeld door de wet of van de besluiten genomen in uitvoering van de wet. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Art. 6. Men kan lid worden van de vereniging indien men als patiënt, als verwant of als begeleider bij de ziekte betrokken is, of zich als vrijwilliger wil engageren om de werking te ondersteunen.

Art. 6.1 De minimumleeftijd bedraagt 18 jaar.

Art. 6.2 Leden die als werkend lid wensen te worden opgenomen moeten hun kandidatuur voorleggen aan de Algemene Vergadering die hierover beslist bij gewone meerderheid

Art, 6.3 Werkende leden kunnen enkel ontslag nemen na schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de algemene vergadering.

Art. 7. De raad van bestuur heeft het recht uitsluiting voor te stellen van werkende leden die de goede werking van de vereniging kunnen verstoren.

Art. 8. Uitgetreden en uitgesloten leden en hun opvolgers hebben gen enkel deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane opbrengsten terug te vorderen.

Art. 9. Het lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur en bedraagt ten hoogste 125 Euro. Art, 9.1 Wanneer het lidmaatschap in de loop van een werkjaar wordt beëindigd, om welke reden ook, kan de jaarlijkse bijdrage geheel noch gedeeltelijk worden teruggevorderd,

11I.RAAD VAN BESTUUR

Art. 10 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden benoemt door de algemene vergadering en door deze te allen tijde afzetbaar. De bestuurders handelen als een college.

Art. 10,1 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Werkelijk gedane uitgaven worden terugbetaald op voorlegging van een behoorlijk gestaafde onkostennota. Deze uitgaven dienen echter steeds vooraf door de raad van bestuur te worden goedgekeurd.

Art. 10.2 Om tot bestuurder te kunnen verkozen worden moet men bereid zijn zich te engageren voor een termijn van ten minste drie jaar, de aangeboden vorming te volgen, en het reglement van inwendige orde te onderschrijven.

Art. 11. Bestuurders worden verkozen voor een termijn van 3 jaar,

Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene verkiezing.

Art. 111 Een lid van de raad van bestuur kan enkel ontslag nemen na schriftelijk kennisgeving aan de algemene vergadering.

Art. 11.2 Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het statutaire minimum dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 12 De raad van bestuur vergadert minstens éénmaal per trimester, op een aan de bestuurders vooraf kenbaar gemaakte plaats en tijd, of op verzoek van minstens twee leden van de raad van bestuur.

Art 121 De raad kan slechts geldig vergaderen als minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheld.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, met een beperking van één schriftelijke volmacht per persoon.

De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon of videoconferentie. De regels opgenomen in de twee paragrafen hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereist, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Art, 12.2 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de secretaris of de voorzitter en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten voorgelegd worden en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of de voorzitter of een bestuurder.

Art. 13. De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Art. 13.1 De raad kan de opzegging van het lidmaatschap van de werkende leden voorleggen aan de algemene vergadering wanneer:

a.het lid zijn verplichtingen jegens de vereniging niet nakomt;

b.het lid in strijd met de statuten, reglement of besluiten van de vereniging handelt;

c.het lid de vereniging op onredelijke wijze behandelt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

FOOD 2.2

Art. 13.2 De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt Kan niet langer zijn dan drie jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren. De leden van het dagelijks bestuur zijn herkiesbaar.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Art. 13.3 De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

IV.ALGEMENE VERGADERING

Art. 14, De algemene vergadering bestaat uit aile werkende leden.

Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen, met beperking van één schriftelijke volmacht per persoon.

Art. 15. De algemene vergadering is bevoegd voor:

a.Het wijzigen van statuten: de algemene vergadering kan over een statuutwijziging alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden genomen met een meerderheid van twee derden van de van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer een wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezig of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid bedoeld in het tweede of derde lid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden;

b.Het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.Desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging Ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

eilet goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.Het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.Het uitsluiten van een lid;

h.De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

i.Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 16. Elk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen werkjaar en van de begroting voor het volgende jaar.

Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand maart. ln afwachting van die vergadering mag de raad van bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting.

Art, 16.1 Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoekt.

Art. 16.2 De oproepingen voor deze vergaderingen worden verzonden per gewone post, ten laatste veertien dagen voor de vergadering. Zij vermeldt dag, uur en plaats en de agenda.

Art. 16.3 De vergadering kan ook geldige besluiten nemen buiten de agenda indien minstens vijf werkende leden daarom verzoeken en de raad van bestuur er zich niet tegen verzet.

Art. 17. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, zo die afwezig is, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De vergadering kan echter bij eenvoudige meerderheid beslissen hiervoor een ander aan te duiden.

Art. 18. Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in art 15 a) en f), worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

In geval van uitsluiting van een werkend lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Art. 19. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd en ondertekend door de voorzitter en secretaris en ze worden opgenomen in een bijzonder register.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

V.1NZAGERECHT

MOD 2.2

Luik B Vervolg

Art, 20 Derden die van belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

VI.REKENINGEN BEGROTING CONTROLE

Art. 21. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Art 22, Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de vzw---wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

VI. ONTBINDING  VEREFFENING

Art. 23. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding van rechtswege kan tot ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig deze statuten.

Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars.

Bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbenden.

Art. 24. Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de bestemming van de netto---activa wordt bepaald door de algemene vergadering. De vereffenaars kunnen daarbij bepaalde voorstellen indienen.

Art. 24.1 Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaar en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de vereniging en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden.

Art. 25. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen of wijzigen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR:

uittredende bestuursleden;

Desmet Maria

Duynslaeger Mieke

Haepers William

Milet Gregory

Van Rysselberghe Johan

nieuwe bestuursleden:

voorzitter: VAN DEN BRANDE lise

secretaris; THIJS Peter

penningmeester: VAN GEN ECHTEN Frederik

Namens de Algemene Vergadering

DESMET Maria, uittredende voorzitter

Op de laetste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

28/04/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



GRIFFIE

VAN Kno-""'"-' .

I 11 1011 III 1 1 1 01 111 1~ 111 ~ 4. 04. 2011

" 11065145*

DEIvI~G'FiFtiv,f,,il







Ondernemingsnr : 0444.123.012

Benaming

(voluit) : vereniging voor patiënten met neurofibromatose

(verkort) : NF KONTAKT vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Slachthuisstraat 73, 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : wijziging: Samenstelling van de Raad van Bestuur

Voor de goede orde wordt vermeld dat volgende leden op 26 maart 2011 ontslagnemend zijn uit de Raad van Bestuur:

BOETS Carine, Waterbaan 86, 2100 Deume -

BOUWENS Kim, Veldstraat 66, 2491 Olmen - ° Geel 09-03-1984

GRANDE Rudolf, Abeelstraat 83, NL 3329 AB Dordrecht

HEREIJGERS eveline, Bredabaan 607, 2990 Wuustwezel - ° Malle 23-12-1987

POELEMANS Adrienne, Hendrik Conciencestraat 17, 9100 Sint-Niklaas - ° Antwerpen 11-06-1960

STEENSENS Cindy, Hendrik Conciencestraat 17, 9100 Sint-Niklaas - ° Sint-Niklaas 22-04-1985

VANAGTMAEL Dagmar, Luitenant Lippenslaan 3513 , 2140 Borgerhout - ° Antwerpen 13-10-1968

VAN DEN BERGHE Frank, Luitenant Lippenslaan 35/3 , 2140 Borgerhout - ° Deurre 06-06-1966

De Algemene Vergadering van NF KONTAKT vzw heeft op 26 maart 2011 bij meerderheid van stemmen benoemd tot Leden van de Raad van Bestuur en dit voor een periode van 3 jaar:

DESMET Maria (Mia), Antwerpsesteenweg 147 bus 2, 2500 Lier - ° Halle Br. 28-02-1946

DUYNSLAEGER Mieke, Steentjesstraat 42, 9270 Laarne - ° 24-09-1968

HAEPERS William, Edegemstraat 9/2, 2640 Mortsel - ° Lier, 13-02-1985

MILET Gregory, Holle Eikaert 2, 2550 Kontich - ° Antwerpen, 02-10-1989

VAN RYSSELBERGHE Johan, Steentjesstraat 42, 9270 Laarne - ° 20-01-1972

De Raad van Bestuur heeft op 27 maart 2011 de functies onderling als vlogt verdeeld:

voorzitter: DESMET Maria (Mia)

secretaris: DUYNSLAEGER Mieke

penningmeester: HAEPERS William

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
VERENIGING VOOR PATIENTEN MET NEUROFIBROMATO…

Adresse
SLACHTHUISSTRAAT 73 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande