VAN DER LINDEN P.S.

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VAN DER LINDEN P.S.
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 550.403.536

Publication

17/04/2014
ÿþModWord 11.1

" In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

13 7 APR. 2014 AFDELING DEMERMONDE

Iii 11111 Iii.

*14083511*

Ondernemingsnr 5so 40 s

Benaming

(voluit) : Van Der Linden P.S.

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel: Van Der Schuerenstraat 17 Ninove - Nederhasselt 9400 (volledig adres)

Onderwerp akte :

De heer Pieter Van Der Linden, zelfstandige, geboren te Ninove op 5 apri11993 (NH 93.04.05-277.02) wonende te 9400 Nederhasselt Van Der Schurenstraat 17;

De heer Stefaan Van Der Linden, arbeider, geboren te Ninove op 3 augustus 1984 (NN 84.08.03-057.24) wonende 9400 Nederhasselt Van Der Schurenstrata 17;

Verklaren vanaf 01/04/2014 een vennootschap onder firme op te richten waarvan de statuten vastgesteld zijn als volgt:

Artikel 1. Rechtsvorm en benaming

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firme. Haar naam luidt: Van Der Linden P.S. Vof.

Rechtsvorm en benaming zijn aangenomen als een essentieel element van de vennootschapsovereenkomst, dat slechts bij unaniem besluit ván aile vennoten kan gewijzigd worden.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 9400 Nederhasselt-Ninove Van Der Schurenstraat 17 en kan worden verplaatst naar enige andere plaats binnen België door beslissing van beide zaakvoerders De zaakvoerders mogen, waar zij het nodig achten, bijhuizen, agentschappen, kantoren en opslagplaatsen oprichten.

Artikel 3. Duur

De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur te rekenen vanaf heden. De vennootschap treed

t alsdan in werking, behoudens bekrachtiging van de damoor aangegane verbintenissen.

De vennootschap wordt niet ontbonden bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatelenstelling o

f onbekwaamverklaring van een vennoot. Zij kan slechts worden ontbonden bij unaniem besluit van aile

vennoten.

Artikel 4. Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening, als voor rekening van derden:

groot- en detailhandel en handelsbemiddeling in levend vee en dieren;

- verhuur van landbouwmachines, werktuigen en rollend materieel;

- aanleg en onderhoud van tuinen

- snoeien van bomen en kippen van heggen

Het op lange termijn aanhouden van aandelen die afkomstig zijn van verschillende andere bedrijven uit verscheidene sectoren;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen hilli-etliai-isch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het uitvoeren van management-, advies- of administratieve opdrachten voor derden, vertegenwoordiging, raadgevend bureau inzake handelsaangelegenheden, studiebeleid, consulting in de meest ruime betekenis , met uitzondering van reglementaire diensten;

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van onroerend vermogen, aire verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke zekerheden, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, huurfinanciering en aile verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met deelnemen in op gelijk welke wijze rechtstreeks of zijdelings belangen nemen In ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan. Zij kan zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of pend te geven. Inclusief de eigen handelszaak of het eigen vermogen. Het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies in andere vennootschappen.

Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of wat van aard is de verwezenlijking ervan te beoordelen.

Deze opsomming is niet beperkend,

Artikel 5. Kapitaal

Het vermogen van de vennootschap wordt gevormd door inbrengen in speciën ten belope van duizend (1,000) euro.

Pieter Van Der Linden belooft een inbreng in speciën van vijfhonderd (500) euro, welk bedrag hij op heden volledig volstort waarvoor zij 50% van het vennootschapsvermogen als vergoeding ontvangt

Stefaan Van Der Linden belooft een inbreng in speciën van vijfhonderd ( 500) euro, welk bedrag hij op heden volledig volstort waarvoor zij 50% van het vennootschapsvermogen als vergoeding ontvangt;

Hierna onveranderd de "vennoten" genoemd.

Derhalve bedraagt het totaal van de onderschreven inbrengen als kapitaal geplaatst duizend (1,000) euro volledig volstort.

Artikel 6. Vennoten

De vennoten moeten natuurlijke personen zijn.

De hoedanigheid van vennoot eindigt bij overlijden, bij ontslag of bij onder bewindstelling. De uittredende

vennoot of zijn rechtsverkrijgende(n) hebben recht op terugbetaling van zijn inbreng.

Bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatelenstelling of onbekwaamheid van de vennoten, zullen zij

vervangen worden door een door hen op voorhand aangewezen persoon, eveneens op voorwaarde da

t deze door de andere vennoten aanvaard wordt.

Indien, in bovengenoemde situatie niemand in aanmerking wenst te komen als vennoot en besloten wordt de vennootschap in vereffening te stellen, gelden de normale wettelijke bepalingen met betrekking tot het zaakvoeren en vereffenen.

Heeft de weggevallen vennoot geen opvolger aangewezen dan wordt hij als vennoot vervangen door de persoon die door de overblijvende vennoten wordt aangewezen.

Artikel 7. Bestuur en controle

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot.

Is er slechts één zaakvoerder, dan verkrijgt hij de algehele bevoegdheid zoals toegekend aan de zaakvoerders.

Zijn er meerdere zaakvoerders, dan vormen zij een college dat geldig beslist wanneer een meerderheid van haar leden tegenwoordig is. Beslissingen worden er genomen met meerderheid van stemmen. Gezamenlijk optredend kunnen de zaakvoerders alle handelingen stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behalve die welke de wet voorbehoudt aan de algemenen vergadering.

Afzonderlijk optredend kan elke zaakvoerder alle handelingen stelien voor het dagelijks beheer van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap,

Sarnen handelend kunnen zij eveneens bijzondere machten toekennen aan de mandatarissen van de vennootschap, al dan niet in dienstverband.

De vennootschap wordt vertegenwoordigd in alle akten, inbegrepen akten met openbare ambtenaren alsmede handelingen in rechte, door de zaakvoerder, wanneer er maar één is, of door twee zaakvoerders gezamenlijk zo er meer zijn.

De zaakvoerder die bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, is verplicht de vennoten daarvan op de hoogte te brengen; de verrichting zal slechts door de andere zaakvoerder voor rekening van de vennootschap rechtsgeldig worden gedaan.

De plaatsvervangend zaakvoerder, zo die is aangesteld, volgt van rechtswege de bestaande zaakvoerder op ingeval van diens ontslag of overlijden en vervangt hem als lasthebber ad hoc in geval van tegenstrijdigheid van belangen tussen de zaakvoerder en de vennootschap of ln geval de zaakvoerder in de onmogelijkheid verkeert zijn opdracht uit te oefenen.

Indien een rechtspersoon wordt aangeduid als zaakvoerder van de vennootschap zal hij overeenkomstig de bepalingen van het wetboek van vennootschappen een natuurlijk persoon dienen aan te stellen als vaste vertegenwoordiger.

Het mandaat van zaakvoerder wordt niet bezoldigd, tenzij door de Algemenen Vergadering anders word t beslist

Artikel 8. Algemene Vergadering

Elk jaar wordt er een Algemene Vergadering gehouden, op de maatschappelijke zetel of op een andere in de bijeenroepingen aangeduide plaats.

Deze jaarvergadering heeft plaats de laatste werkdag van de maand juni om 20 uur.

De jaarvergadering hoort lezing van de verslagen van de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, van de commissarissen, en beraadslaagt over al de punten op de agenda. Na goedkeuring van de jaarrekening spreekt

de vergadering zich door bijzondere stemming uit over decharge aan zaakvoerder(s) en commissarissen. Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden op voorstel van de zaakvoerder(s) of wanneer daartoe verzocht wordt door vennoten die samen tenminste één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen. Elke vennoot bezit stemrechten in functie van het ingebrachte kapitaal. Indien een vennoot komt te overlijden, zijn de bepalingen van het wetboek van vennootschappen van toepassing voor wat betreft de uitoefening van de aan zijn deelneming verbonden rechten.

De Algemene Vergadering kan alleen beraadslagen over punten die op de agenda voorkomen.

De agenda wordt opgemaakt door de zaakvoerder(s).

Voorstellen van vennoten komen niet in aanmerking. Indien zij niet vooraf werden ondertekend door vennoten, die samen tenminste één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen en indien zij niet tijdig werden meegedeeld aan de zaakvoerder(s) om in de oproepingen te worden opgenomen.

De Vergadering beslist met meerderheid van stemmen, om het even welk deel van maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigd is, behoudens toepassing van de wet voor statutenwijziging.

Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

Van elke Vergadering wordt een verslag opgesteld. Het wordt ondertekend door de leden van het Bureau en door de vennoten die erom verzoeken.

Afschriften en uittreksels worden ondertekend door een zaakvoerder.

Artikel 9. Boekjaar Bestemming van t'et resultaat

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op 31 december.

Op het einde van het boekjaar wordt de boekhouding afgesloten en maken de vennoten de inventaris op van het vermogen van de vennootschap. Hierbij aansluitend maken zij de jaarrekening van het afgesloten boekjaar op.

De jaarrekening omvat de balans en de resultatenrekening.

Zij vormt een geheel en wordt opgemaakt overeenkomstig de bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

Zij wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering die gehouden wordt de laatste werkdag van de maand juni om 20 uur.

De Algemene Vergadering beslist over de goedkeuring van de balans en de jaarrekening, evenals over de kwijting te verlenen aan de zaakvoerder(s). Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de nettowinst van de vennootschap. De Algemene Vergadering beslist over de bestemming van dit batig saldo. Het nadelig saldo van de resultatenrekening vormt het verlies van de vennootschap, Dit verlies kan eventueel door de vennoten persoonlijk gedragen worden.

Artikel 10. Ontbinding

I

P " " "

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

" De vennootschap wordt ontbonden, hetzij ingevolge een rechterlijke beslissing die kracht van gewijsde heeft verkregen, hetzij tengevolge van een besluit van de Algemene Vergadering, genomen met eenparig akkoord - van aile vennoten.

De vennootschap blijft na de ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot de sluiting ervan.

De vereffening geschied door een of meer vereffenaars, door de Algemene Vergadering te kiezen. De vereffenaar(s) tre(e)d(t)(en) individueel op.

Hij/zij oefent/oefenen in voorkomend geval zijn/haar/hun functie uit tegen vergoeding waarvan het bedrag wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering bij hun aanstelling.

Het nettoresultaat van de vereffening en de aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of de consignatie van de nodige sommen om die te voldoen wordt door de vereffenaar verdeeld onder de vennoten ieder volgens hun aandeel in het vermogen van de vennootschap.

Als de vereffenaars zijn/haar/hun opdracht heeft/hebben beëindigd, brengt/brengen hij/zij verslag uit aan de Algemene Vergadering die, na kennis te hebben genomen van het verslag van de door de Algemene Vergadering aangestelde commissaris ter verificatie van de vereffeningsrekening, deze goedkeurt en de vereffenaar kwijting verleent, waarna de vereffening gesloten is.

Artikel 11, Overdracht aandelen

Een vennoot kan zijn aandelen niet afstaan noch zich verenigen met een derde persoon met betrekking to t zijn aandelen, zonder het uitdrukkelijk en geschreven akkoord van zijn medevennoten De afstand, indien deze wordt toegelaten, kan slechts gebeuren met in acht name van de regels vermeld in het burgerlijk wetboek

SLOTBEPAUNGEN

Met het oog op de effectieve inwerkingtreding van de vennootschap treffen de comparanten, ln Algemene Vergadering verenigd, de volgende besluiten:

-Het eerste boekjaar begint vanaf de oprichting en eindigt op 31 december 2014.

-De eerste Algemene Vergadering zal gehouden worden in 2015.

-Als zaakvoerders zullen optreden beide vennoten/oprichters voornoemd.

Opgemaakt te Ninove-Nederhasselt op 24 maart 2014 in drie exemplaren, iedere vennoot verklarend één exemplaar bij zich te nemen. Kopie voor de registratie werd eveneens ondertekend.

Stefaan Van Der Linden Pieter Van Der Linden

Zaakvoerde Zaakvoerder

.....

Op de laatste blz. van Luik B vernielden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VAN DER LINDEN P.S.

Adresse
VAN DER SCHUERENSTRAAT 17 9400 NEDERHASSELT

Code postal : 9400
Localité : Nederhasselt
Commune : NINOVE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande