VAN ACKERE MARC

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : VAN ACKERE MARC
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 435.799.422

Publication

31/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 14.06.2014, NGL 29.07.2014 14353-0351-014
03/01/2014
ÿþ~_-

Voor-

behoude aan het BelgiscF

Staatsbla

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

N EE~~~L~t;~~

2 0 DEC. 2013

RECHTBANK VAN KOOPHANItlEtifif GENT

Igh

Ondernemingsnr : 0435.799.422

Benaming (voluit) : MARC VAN ACKERE

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Hubert Frère-Orbanfaan 149 /G

9000 Gent

Onderwerp akte : REGIME ARTIKEL 537 WIB UITKERING TUSSENTIJDS DIVIDEND UIT BESCHIKBARE RESERVES, ONMIDDELLIJK GEVOLGD DOOR KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD - BEVESTIGING OMZETTING AANDELEN AAN TOONDER NAAR AANDELEN OP NAAM - WIJZIGING DER STATUTEN

Uit een verslagschrift van de buitengewone algemene vergadering, opgemaakt door notaris Luc JANSEN, te Gent op 16 december 2013, neergelegd ter registratie, blijken volgende;' beslissingen :

1/ Verwijzing naar eerdere beslissing tot uitkering van een tussentijds bruto-dividend van tweehonderd en elfduizend vijfhonderd euro (211.500,-e), onderworpen aan de''

" roerende voorheffing van tien procent (10%) in toepassing van artikel 537 van het Wetboek;, van Inkomstenbelastingen.

2/ Onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 van het Wetboek van; Inkomstenbelastingen, verhoging van het maatschappelijk kapitaal met een bedrag van: negentig procent (90%) van het tussentijds bruto-dividend, zijnde een verhoging voor een:" bedrag ad 190.350,-6, en dit door inbreng in geld, zonder uitgifte van nieuwe aandelen.

De vergadering beslist, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 van het. Wetboek van Inkomstenbelastingen, het kapitaal te verhogen met een bedrag van negentig procent (90%) van het tussentijds dividend, zijnde de som van honderd negentigduizend driehonderd vijftig euro (190.350,00 EUR), om het kapitaal te brengen vans drieënnegentigduizend euro (93.000,00 EUR) op tweehonderd drieëntachtigduizend driehonderd vijftig euro (283.350,00 EUR), en dit door inbreng in geld zonder uitgifte van: nieuwe aandelen.

De uitgifte van nieuwe aandelen is niet vereist aangezien de bestaande vennoten in verhouding tot hun aandelenbezit op het nieuwe kapitaal intekenen en het om aandelen gaat zonder nominale waarde.

3/ Verwezenlijking kapitaalverhoging (Inschrijving - . Volstorting)

Tussenkomst  Inschrijving op en volstorting van de kapitaalverhoging

Inbreng in geld

Op het nieuwe kapitaal wordt als volgt ingetekend door navolgende aandeelhouders

die verklaren volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van} de vennootschap:

1/ De heer VAN ACKERE Marc, die de som van drieënvijftigduizend : tweehonderd achtennegentig euro (53.298,00 EUR) inbrengt, overeenkomend met; negentig procent (90%) van het hem uitbetaald tussentijds bruto-dividend ad 59.220 euro,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

d,o

mod 11.1

wetende dat de resterende tien procent (10%) als roerende voorheffing wordt ingehouden en doorgestort, welke inbreng volledig wordt volstort in geld.

2/ Mevrouw CALLE Erna, die de som van drieënvijftigduizend tweehonderd achtennegentig euro (53.298,00 EUR) inbrengt, overeenkomend met negentig procent (90%) van het haar uitbetaald tussentijds bruto-dividend ad 59.220 euro, wetende dat de resterende tien procent (10%) als roerende voorheffing wordt ingehouden en doorgestort, welke inbreng volledig wordt volstort in geld.

3/ Mevrouw VAN ACKERE Karina, die de som van achtendertigduizend zeventig euro (38.070,00 EUR) inbrengt, overeenkomend met negentig procent (90%) van het haar uitbetaald tussentijds bruto-dividend ad 42.300,00 euro, wetende dat de resterende tien procent (10%) als roerende voorheffing wordt ingehouden en doorgestort, welke inbreng volledig wordt volstort in geld.

4/ De heer VAN ACKERE Emanuel, die de som van achtendertigduizend zeventig euro (38.070,00 EUR) inbrengt, overeenkomend met negentig procent (90%) van het hem uitbetaald tussentijds bruto-dividend ad 42.300,00 euro, wetende dat de resterende tien procent (10%) als roerende voorheffing wordt ingehouden en doorgestort, welke inbreng volledig wordt volstort in geld.

5/ De BVBA Marc Van Ackere & Co, die de som van zevenduizend zeshonderd veertien euro (7.614,00 EUR) inbrengt, overeenkomend met negentig procent (90%) van het haar uitbetaald tussentijds bruto-dividend ad 8.460,00 euro, wetende dat de resterende tien procent (10%) als roerende voorheffing wordt ingehouden en doorgestort, welke inbreng volledig wordt volstort in geld.

Volstorting  Vergoeding

Voornoemde onderschrijvers verklaren voormelde bedragen volledig te volstorten. In vergoeding van deze inbreng worden geen nieuwe aandelen toegekend, maar zal de fractiewaarde per aandeel verhogen, zoals voorzegd.

Voornoemde onderschrijvers bevestigen dat gezegde fondsen ter beschikking zijn van de vennootschap, zoals hierna bevestigd aan de hand van het bankattest dat aan de notaris wordt overhandigd.

Het bedrag van honderd negentigduizend driehonderdvijftig euro (190.350,00 EUR) werd door de inbrengers gestort op een bijzondere rekening ten name van de vennootschap geopend op datum van 13 december 2013, bij KBC Bank te KBC Bank Gent Kouter en dragende het nummer BE20 7470 4254 7156, zoals blijkt uit het bankattest, afgeleverd door gezegde instelling.

De vergadering erkent nog volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien door artikel 537 WIB, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de voorbije vijf boekjaren.

4/ Vaststelling verwezenlijking;

De vergadering stelt vast en verzoekt ondergetekende notaris bij akte vast te stellen dat de voormelde kapitaalverhoging van 190.350,00 euro daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op 283.350,00 euro, vertegenwoordigd door 125 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde.

5/ Wijziging artikel 5 der statuten ingevolge nieuwe kapitaalstoestand;

De vergadering beslist, ingevolge de kapitaalverhoging, artikel 5 van de statuten te vervangen door de volgende tekst, waarbij een alinea wordt toegevoegd inzake historiek van het kapitaal:

"ARTIKEL 5

Het volledig geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt tweehonderd drieëntachtigduizend driehonderd vijftig euro (283.3.50,00 EUR).

Het is verdeeld in honderd vijfentwintig (125) aandelen met stemrecht, zonder nominale waarde, doch met elk een fractiewaarde van ëën/twaa fhanderd vijftigste (1/125') van het kapitaal,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bijhefT èIgisch gtaatsbiad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Historiek van het kapitaal.

Bij besluit van de buitengewone algemene vergadering de dato 16 december 2013

werd het maatschappelijk kapitaal verhoogd met het bedrag van het netto-dividend van

" 190.350, 00 euro, net voordien uitgekeerd vanuit de belaste reserves van de vennootschap (regime artikel 537 Wetboek Inkomstenbelasting), om het kapitaal te brengen van 93.000, 00 euro naar 283.350, 00 euro, ingevolge inbreng in geld voor het overeenkomstige bedrag, zonder uitgifte van nieuwe aandelen".

6/Bevestiging van beslissing van de raad van bestuur inzake omzetting van aandelen aan toonder naar aandelen op naam;

De vergadering bevestigt de beslissing van de raad van bestuur, gehouden op 27 december 2011, om de aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam en om de aandelen aan toonder te vernietigen.

7/ Wijziging artikelen 8, 23, 24 en 29 der statuten ingevolge wijziging aard van de aandelen;

De vergadering beslist, ingevolge voormeld zesde besluit, artikel 8 van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"ARTIKEL 8: AARD VAN DE AANDELEN

De niet volgestorte aandelen zijn op naam.

De volgestorte aandelen en de andere effecten van de vennootschap zijn op naam of gedematerialiseerd.

De aandelen op naam worden ingeschreven in het register van aandelen op naam. Dit register wordt opgemaakt zoals voorzien in het wetboek van vennootschappen. Het register vermeldt per aandeelhouder onder meer het aantal aandelen, met hun , volgnummers, de gedane stortingen, de overdrachten en overgangen met hun datum en , ondertekening door overdrager en overnemer of hun gevolmachtigden en de eventuele nietigheid van de aandelen. Het register wordt bijgehouden in de zetel van hun vennootschap.

Het gedematerialiseerd effect wordt vertegenwoordigd door een boeking op , rekening, op naam van de eigenaar of de houder, bij een erkende rekeninghouder of bij een vereffeningsinstelling.

Op de vennootschapszetel wordt in het register van de aandelen op naam het aantal in omloop zijnde gedematerialiseerde effecten ingeschreven op naam van de' vereffeningsinstelling of de erkende rekeninghouder die als zodanig optreedt

Elke titularis van effecten kan kennisnemen van het register met betrekking tot zin effecten.

De raad van bestuur is bevoegd om, mits eerbiediging van de wettelijke voorschriften, het bestaande register te vervangen door een register in elektronische vorm_ Na iedere wijziging in het register zal een nieuwe afdruk worden gemaakt. Deze afdrukken zullen worden bewaard op de zetel van de vennootschap.

De titularis kan op elk ogenblik op zijn kosten de omzetting vragen van zijn effecten in effecten op naam of in gedematerialiseerde effecten. Dit verzoek gebeurt via aangetekend: schrijven gericht aan de vennootschap, tenzij deze individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk heeft ingestemd om deze aanvraag via een ander communicatiemiddel te ontvangen. De' raad van bestuur zal de nodige stappen ondernemen om het register van aandelen op naam in overeenstemming te brengen met de omzetting."

De vergadering beslist, ingevolge voormeld zesde besluit, artikel 23 van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"ARTIKEL 23: BIJEENROEPING

Zowel de jaarvergadering als de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden na oproeping door de Raad van Bestuur. De houders van aandelen op naam, alsook de bestuurders en eventuele commissaris worden per aangetekende brief vijftien dagen voor de vergadering, uitgenodigd

Het voorgaande geldt ook voor de eventuele houders van obligaties, warrants of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

certificaten op naam (met medewerking van de vennootschap uitgegeven).

De aangetekende brief kan vervangen worden door een ander communica-tiemiddel voor zover de bestemmelingen daarmee individueel, uitdrukkelijk en schr felijk hebben ingestemd

Zo de vennootschap een publiek beroep op het spaarwezen doet of gedaan heeft, moet de agenda de te behandelen onderwerpen bevatten, alsmede de voorstellen tot besluit.

De oproepingsberichten tot de jaarvergadering dienen verplicht te vermelden, dag, uur en plaats van de vergadering; de agenda en onder de punten die op de agenda voorkomen, de bespreking van de verslagen opgesteld door de Raad van Bestuur en door het college van commissarissen, de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de kwijting te geven aan de bestuurders en commissarissen, de herbenoeming en vervanging van de uittredende of ontbrekende bestuurders en commissarissen. "

De vergadering beslist tevens artikel 24 van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"ARTIKEL 24  TOELATING TOT DE VERGADERING

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering moeten de titularissen van zakelijke rechten van aandelen op naam vijf volle dagen voor de datum die bepaald werd voor de bijeenkomst de raad van bestuur inlichten bij (aangetekende) brief dat zij het voornemen hebben de vergadering bij te wonen, met aanduiding van het aantal effecten waarvoor zij aan de stemming zullen deelnemen.

Bestuurders zijn vrijgesteld van deze formaliteit"

De vergadering beslist bovendien artikel 29 van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"ARTIKEL 29 - BERAADSLAGING

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda voorkomen, tenzij alle vennoten, die het geheel maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, aanwezig of vertegenwoordigd zijn en ermee instemmen om andere punten te behandelen.

De bestuurders geven antwoord op de vragen die hen, tijdens het verloop van de vergadering, door de aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten. De commissarissen, wanneer er zijn, geven antwoord op de vragen die hun, tijdens het verloop van de vergadering, door de aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun verslag.

Deze antwoorden worden gegeven voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

Behoudens in de gevallen door de wet of door de statuten voorzien, worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal van de op de vergadering vertegenwoordigde effecten.

De vennootschap erkent enkel aan de vruchtgebruiker van een aandeel en dit met ; uitsluiting van de blote eigenaar, het recht op de dividenden.

De stemmingen gebeuren bij handopsteken of bij naamafroeping tenzij de vergadering er met gewone meerderheid van stemmen anders over beslist.

Elk aandeel geeft recht op één stem onder voorbehoud van de wettelijke en statutaire beperkingen, en rekening houdend met geldig afgesloten stemrechtovereenkomsten zoals bepaald in het wetboek van vennootschappen.

Een aanwezigheidslist waarop de naam van de vennoten en het aantal van hun effecten voorkomen, wordt door ieder van hen of door hun lasthebber ondertekend, alvorens zij ter zitting binnenkomen.

Wanneer de beslissing een statutenwijziging of een vervroegde ontbinding van de vennootschap als voorwerp hebben, dan kan de algemene vergadering slechts rechtsgeldig beraadslagen indien de voorgestelde wijzigingen uitdrukkelijk vermeld werden in de oproeping en indien de aanwezige of vertegenwoordigde vennoten minstens de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, Geen enkele wijziging kan aangebracht worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

indien deze niet goedgekeurd werd door minstens drie vierden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Onder voorbehoud van bijzondere regels, bepaald in deze statuten, beraadslaagt de algemene vergadering volgens de bepalingen zoals voorzien in de artikelen 275 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

Ingeval het gaat om een benoeming waarbij geen enkele kandidaat de meerderheid der stemmen behaalt, wordt er overgegaan tot een tweede stembeurt tussen die kandidaten die de meeste stemmen behaalden. Bij staking van stemmen tijdens de tweede stembeurt wordt de , oudste kandidaat verkozen.

De beslissingen van de algemene vergadering zijn verplicht voor alle vennoten, zelfs voor de afwezigen of dissidenten,

Eventueel kan tot schriftelijke algemene vergadering overgegaan worden mits:

- alle besluiten bij eenparigheid van stemmen genomen worden;

- het voorwerp van de besluiten tot de bevoegdheid van de algemene verga-dering behoort, met uitsluiting van die besluiten welke bij authentieke akte moeten genomen worden.

Bij gebrek aan eenparigheid van stemmen over alle besluiten vervallen alle besluiten en dient tot algemene vergadering in de gebruikelijke vorm overgegaan te worden."

8/ Wijziging van artikel 34 der statuten ten gevolge van de nieuwe wetgeving inzake de vereffening van vennootschappen;

De vergadering beslist de statuten in overeenstemming te brengen met het (nieuwe) artikel 184 van het Wetboek van Vennootschappen inzake de vereffening van vennootschappen.

De vergadering beslist artikel 34 van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"ARTIKEL 34: VEREFFENING

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, ongeacht de reden of het tijdstip, geschiedt de vereffening door de zorg van de vereffenaars, benoemd door de algemene vergadering en bij ontstentenis van dergelijke benoeming wordt de vereffening gedaan door de op dat tijdstip in functie zijnde Raad van Bestuur, handelend in hoedanigheid van vereffeningscomité; één en ander onder voorbehoud van het bepaalde in artikel 184 van het Wetboek van Vennootschappen alwaar bepaald staat dat de vereffenaar(s) pas in functie treedt (treden) nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering,

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheid toegekend door het wetboek van vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de vereffenaars."

9/ Machten aan het bestuursorgaan om over te gaan tot de uitvoering van de genomen beslissingen, waaronder de betaling van de roerende voorheffing ten belope van 10% van het tussentijds dividend.

De vergadering verleent alle machten aan de raad van bestuur tot uitvoering van de genomen beslissingen, waaronder de betaling van de roerende voorheffing ad tien procent (10%) van het tussentijds dividend waarvan hiervoor sprake.

10/ Volmacht coördinatie der statuten.

De vergadering geeft volmacht aan de instrumenterende notaris om over te gaan tot het opmaken, tekenen en neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel van de gecotirdineerde tekst der statuten.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL, Luc Jansen, notaris

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie

- gecoördineerde statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

a

Bijlagen bij ïérBëlgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

05/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 08.06.2013, NGL 31.07.2013 13377-0213-014
09/11/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter gri

i

2 9 OKT. 2012

RECHTBANK VAN

I KOOPHANDEL T>, tz-T

Ondernemingsnr : 0435.799.422

Benaming

(voluit) : MARC VAN ACKERE

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Hubert Frère Orbanlaan 1491G - 9000 GENT

(volledig adres)

Onderwerp akte : BENOEMING BESTUURDERS

De Gewone Algemene Vergadering van 09 juni 2012 heeft ingevolge het verstrijken van de mandaten herbenoemd als bestuurders van de vennootschap:

1) de heer Jos Sablon, Tolhuislaan 72, 9000 GENT;

2) de heer Emanuel Van Ackere, Elzenbroek 16, 9820 MERELBEKE;

3) mevrouw Karina Van Ackere, Tolhuislaan 72, 9000 GENT;

4) mevrouw Micheline Demeyer, Elzenbroek 16, 9820 MERELBEKE.

Hun mandaat geldt voor de duur van zes jaar, gaat in op heden en verstrijkt bij de jaarvergadering van 2018.

Emanuel Van Ackere,

Bestuurder

r

ÏIM*iaieWIM~RNV~VINWNWII!NN

2vea

bel

BE Sta

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

19/06/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 09.06.2012, NGL 13.06.2012 12173-0233-012
29/08/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 11.06.2011, NGL 19.08.2011 11433-0020-012
17/08/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 12.06.2010, NGL 11.08.2010 10405-0502-014
29/06/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 13.06.2009, NGL 19.06.2009 09272-0251-015
02/03/2009 : GE152501
13/08/2008 : GE152501
12/07/2007 : GE152501
04/08/2006 : GE152501
02/08/2006 : GE152501
03/09/2005 : GE152501
30/09/2004 : GE152501
03/09/2004 : GE152501
04/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 13.06.2015, NGL 31.07.2015 15368-0600-013
11/07/2003 : GE152501
21/06/2002 : GE152501
13/02/2002 : GE152501
24/08/2000 : GE152501
17/07/1999 : GE152501
07/04/1990 : GE152501
09/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 11.06.2016, NGL 29.07.2016 16400-0102-015

Coordonnées
VAN ACKERE MARC

Adresse
HUBERT FRERE ORBANLAAN 149, BUS G 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande