TRIATLON & DUATLON WETTEREN, AFGEKORT : TDW-VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : TRIATLON & DUATLON WETTEREN, AFGEKORT : TDW-VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.290.277

Publication

10/02/2011
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa, : Naam en handtekening.

Illit1111111111!IIII1

GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

31. 01. 2011

e

DFNnFRrMnt\LJ7F

Ondernemingsnr : Benaming 231 2e3a .231.

(voluit) : (verkort} : Rechtsvorm : Zetel Onderwerp akte Triatlon & Duatlon Wetteren"-VZW

TDW-VZW

Vereniging zonder winstoogmerk

Heidestraat 8 C,-B-9260 --Serskamp

Oprichting



De hierna genoemde personen:

Naam Adres Beroep Nationaliteit

Bracke Pieter Oordegemsesteenweg 5, B-9230 Wetteren Bediende Belg

Buyle Thomas Lepelstraat 88, B-9270 Laame Zonder Belg

De Bock Thierry Stooktewegel 27, B-9230 Watteren Bediende Belg

De Pooter Jean-Claude Heidestraat 8 C, B-9260 Serskamp Bediende Belg

De Schutter Eline Boekakker 22,B- 9230 Wetteren Zonder Belg

De Schutter Jan Boekakker 22, B-9230 Wetteren Bediende Belg

zijn onder elkaar overeengekomen en met allen die later zullen toetreden, een Vereniging zonder Winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en onder de hierna volgende voorwaarden:

Statuten

Titel I. - Naam - Zetel - Doel - Duur

Art. 1. De vereniging wordt genoemd: "Triatlon & Duadon Wetteren"-VZW, ook de verkorte benaming TDW-VZW is toegelaten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 2. De vereniging is gevestigd te Heidestraat 8 C B-9260 Serskamp en valt onder de bevoegdheid van het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, sportactiviteiten te beoefenen, te houden alsook daaraan gerelateerde activiteiten te organiseren onder de vorm van sportvereniging. Met deze doelstelling mag de vereniging ook zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het verenigingsdoel.

Art. 4.De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijde ontbonden worden.

Titel II.  Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De eerste leden zijn de ondergetekende stichters.

Art. 6.De vereniging telt werkende leden en niet-werkende leden. Alleen eerstgenoemden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, de hierna volgende statutaire bepalingen artikel 7 tot en met 9 zijn alleen op hen van toepassing. Niet-werkende leden onder de benaming van ereleden en/of steunende leden hebben alleen die rechten en verplichtingen welke bepaald worden in het Huishoudelijk Reglement.

Art. 7. Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de Raad van Bestuur. De voorwaarden van de toetreding worden nader omschreven in het Huishoudelijk Reglement.

Art. 8. Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij art. 12 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 9.Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen zeggenschap over de vereniging of haar werkingsmiddelen. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte lidgelden terug te vorderen.

Art. 10 §1 Het lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur op een maximumbedrag van 500,00 E.

§2 In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Titel Ili. - Raad van Bestuur

Art. 11.De Raad van Bestuur is samengesteld uit tenminste drie leden en worden benoemd of ontslagen door de Algemene Vergadering. De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Art. 12 § 1 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging.

§ 2 Kandidaturen worden schriftelijk gesteld. Een kandidaat dient voorgedragen te worden door ten minste 3 andere leden van de vereniging.

Art. 13.§ 1. Bestuurders worden verkozen voor een termijn van 5 jaar en zijn opnieuw verkiesbaar.

§ 2. Bij overlijden, vrijwillig ontslag of langdurige non-beschikbaarheid van een of meerdere bestuurders, blijven de andere bestuurders in functie. Desgevallend zullen zij er over waken dat op de eerstkomende Algemene Vergadering voorzien wordt in de vervanging van het opengevallen mandaat.

Art. 14. § 1. De Raad van Bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris en penningmeester of enige andere gevolmachtigde aanduiden.

§ 2. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de Voorzitter of van twee bestuurders. De oproeping bepaalt de agenda van de vergadering, de plaats, datum en uur.

§ 3. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig ais ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid: bij staking van stemmen beslist de stem van de Voorzitter. In zover de Raad van Bestuur uit meer dan 3 leden bestaat kan een ander bestuurder zich laten vervangen zonder dat één bestuurder meer dan één volmacht kan ontvangen en uitoefenen.

§ 4. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt en dat door de bestuursleden wordt getekend. Notulen of uittreksels van notulen worden om geldig te zijn gezamenlijk getekend door de Voorzitter en een bestuurder.

Art. 15. §1. De Raad van Bestuur zal het beheer van de vereniging waarnemen, het beleid bepalen en vertegenwoordigt de vereniging voor alle administratiefrechtelijke, gerechtelijke en buitengerechtelijke te stellen handelingen.

De Raad van Bestuur treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering (jaarlijkse of buitengewone) van de vereniging samen;

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning; van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

§ 2. De Raad van Bestuur kan desgevallend een bijzondere volmachthouder benoemen, hetzij beperkt in tijd of hetzij voor het vervullen van een specifieke opdracht.

§ 4. De Raad van Bestuur stelt het huishoudelijk reglement op en kan daarin wijzigingen aanbrengen die hij nuttig acht.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

N .5

§ 5. De Raad van Bestuur kan één of meer personen aanduiden specifiek belast met een

vertegenwoordigingsbevoegdheid ten overstaan van het bestuursrechtelijke organen postwezen of financiële instellingen. In voorkomend geval zal deze persoon zijn taak in ieder geval vervullen in samenspraak met de secretaris of penningmeester van de vereniging.

Titel IV. - Algemene Vergadering

Art. 16. De Algemene Vergadering beslaat uit alle werkende leden. Ieder werkend lid beschikt over één stem.

Een lid mag zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen

vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan twee volmachten.

Art. 17.De Algemene Vergadering is beslist over:

a) Statutenwijziging;

b) Benoeming en afzetting van bestuurders

c) Goedkeuring van budgetten en jaarrekeningen;

d) Vrijwillige ontbinding en aanduiding van vereffenaars;

e) Uitsluiting van werkende leden.

Alle aangelegenheden of bevoegdheden die niet door de wet of door onderhavige statuten aan de Algemene Vergadering toegekend zijn, zullen warden uitgeoefend door de

Raad van Bestuur.

Art. 18. § 1 Elk jaar wordt ten minste één gewone Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en voor de budgetten van het komend jaar.

De Algemene Vergadering heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de loop van het eerste semester.

§ 2 Een Buitengewone Algemene Vergadering wordt gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de werkende leden daarom verzoeken.

§ 3 Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de Voorzitter, van twee bestuurders of van één vijfde van de werkende leden. Zij worden verstuurd per gewone post of per elektronische post ten laatste 14 dagen vbór de datum van vergadering.

§ 4 De oproeping vermeldt dag, uur, plaats en agenda. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur maar de werkende leden hebben het recht punten op de agenda te amenderen.

De vergadering kan ook geldige besluiten nemen buiten de agenda, tenzij de Raad van Bestuur zich daartegen verzet.

Art. 19. De vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens ontstentenis, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De vergadering kan echter bij eenvoudige meerderheid een andere Voorzitter kiezen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

, .1

De Voorzitter wijst één of meerder verslaggevers aan.

Art. 20.Beslissingen in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, in acht worden genomen. Bij staking van stemmen

beslist in ieder geval de stem van Voorzitter. Voor alle andere gevallen wordt bij eenvoudige meerderheid van stemmen beslist.

Art. 21.Van elke vergadering wordt een verslag, opgemaakt, goedgekeurd door de Voorzitter of één andere bestuurder en deze getekende notulen worden aan alle leden op het eerste verzoek medegedeeld:yI4ittreksels of afschriften van het verslag worden geldig getekend door de Voorzitter bf door twee béstutirders. Belanghebbende derden, die hun belang kunnen staven kunnen schriftelijk op de maatschappelijke zetel en tegen betaling een uittreksel bekomen.

Titel V. - Financieel beleid

Art. 22.Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Rekeningen en budgetten worden door de Raad van Bestuur voorbereid en samen met een verslag ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Titel VI - Ontbinding en vereffening

Art. 23.Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding , ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en overeenkomstig deze statuten. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars; bij gebreke daarvan kan de Rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art. 24.Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding moeten de netto-activa een bestemming krijgen die beantwoordt aan een gelijkaardige doelstelling als die waarvoor de vereniging werd opgericht;

Art. 25. Aangelegenheden die door deze slatuten niet voorzien zijn worden geregeld overeenkomstig de Wet

van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wel van 2 mei 2002.

Tijdens de vergadering van 15 januari 2011 werden de leden van de Raad van Bestuur als volgt aangewezen:

Voorzitter: Pieter Bracke

Penningmeester: Jean-Claude De Pooier

Luik B - Vervolg

Secretaris: Jan De Schutter

Ondervoorzitter: Thierry De Bock

Ondervoorzitter: Eline De Schutter

Ondervoorzitter/ verantwoordelijke kledij: Thomas Buyle

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op een vergadering gehouden te

Wetteren op 15 januari 2011.

e

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 22

Bijlagen bij, het Belgisch Staatsblad - 10/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TRIATLON & DUATLON WETTEREN, AFGEKORT : TDW-…

Adresse
HEIDESTRAAT 8 C 9260 SERSKAMP

Code postal : 9260
Localité : Serskamp
Commune : WICHELEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande