THEATERMUZIEK

Association sans but lucratif


Dénomination : THEATERMUZIEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.361.694

Publication

18/08/2011
ÿþA MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

~

OJI nl flllll I Ih Idl II 1 bY

*11127418*

~ l

Ondernemingsnr : 83á .1e1 69 4

fSe¢tauvdiivg

(voluit) : Theatermuziek

G'

VAN KOOPHANDEL

- 5 AUG 2011

DENDEFINIONDE

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stationsstraat 164, 9260 Schellebelle

Orodewem akte : Oprichtingsstatuten, benoeming raad van bestuur

Uittreksel uit de aktes:

Statuten vzw Theatermuziek

1)Naam, zetel, doel, duur

Art.1) De vereniging zonder winstoogmerk " theatermuziek" is opgericht op 04.05.2011

Art.2) De zetel van de vzw Theatermuziek is gevestigd in het arrondissement Dendermonde. De raad van bestuur bepaald de plaats waar de vereniging haar zetelheeft en kan binnen het gerechtelijk arrondissement Dendermonde, steeds de vestiging wijzigen., na een algemene vergadering

Thans is de zetel gevestigd ... Stationsstraat 164 9260 Schellebelle

Art3) De vereniging heeft tot doel, het uitwerken en realiseren van kunstmuziekevenementen en aanverwante vormen.

Dit in de ruimste zin van het woord. Dit ten gunste en ter bevordering van het onderwerp" muziek, kunst en theater" in de ruimste zin van het begrip" muziek, kunst en theater".

De vereniging kan aan fondsenwerving doen om haar activiteiten te financieren. Zij kan een onroerend en roerend vermogen verwerven en beheren met het oog op de realisatie van haar maatschappelijk doel. Zij kan commerciële activiteiten voeren, met het oog de realisatie van haar doel te bevorderen, dit enkel ten behoeve van de vereniging.

Niet beperkend, kan zij evenementen met derden organiseren, dit ten gunste van voornoemde doelstellingen.

Art.4) De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

2)Lidmaatschap

Art5) Er zijn werkende leden, toegetreden leden en ereleden. DE lidgelden bedragen ¬ 10

Art.6) ER zijn maximaal vijf werkende leden, als samenstelling " raad van bestuur". De leden vormen de algemene vergadering van de vereniging. Kandidaturen voor werkend lid, worden schriftelijk of voorgesteld door een lid van de raad van bestuur

Worden werkend lid ; de nieuwe leden die als werkend lid worden aanvaard door de raad van bestuur. De raad van bestuur moet zijn beslissing niet motiveren.

Art.7) De toegetreden leden kunnen deelnemen aan de door de vereniging georganiseerde activiteiten

Zij genieten hierbij desgevallend van gunstvoorwaarden. DE toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering. De hoedanigheid van toegetreden lid woord bewezen door het leden inschrijvingsregister, bij gehouden door de raad van bestuur of zijn afgevaardigde. De raad van bestuur aanvaardt de toegetreden leden en kan deze bevoegdheid overdragen aan de hiertoe aangeduide medewerkers van de vereniging.

Art.8) De raad van bestuur kan, onder de voorwaarden die door de raad van bestuur zijn bepaald, ereleden aanvaarden.

Art9) DE raad van bestuur stelt vrij de bijdragen vast, die van werkende leden, van toegetreden leden en van ereleden wordt verwacht.

Alle leden kunnen terugvorderbare inbrengen doen, die zij kunnen terug nemen bij hun uittrede of bij ontbinding van de vereniging. De terugneming mag echter nooit het voortbestaan van de vereniging of van essentiële activiteiten in het gedrang brengen.

Art.10) Leden ( werkende of toegetreden leden) kunnen steeds de vereniging verlaten, Leden die wensen ontslag te nemen, dele hun beslissing mee aan de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r r Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/08/2011 - Annexes du Moniteur belge MOp 2.2

Leden kunnen door de raad van bestuur uit de vereniging worden uitgesloten,werkende leden door de algemene vergadering nadat de vergadering hen heeft gehoord, na behoorlijke oproeping en uitsluitend bij geheime stemming. Dit met 2/3 meerderheid .

Ontslagnemende of uitgesloten leden, noch hun rechthebbenden , kunnen verhaal uitoefenen op de vereniging. Zij kunnen geen aanspraak maken op de fondsen van de vereniging, geen boedelbeschrijving of zegellegging eisen.

Art.11) De leden zijn niet aansprakelijk voor de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

3 De algemene vergadering

Art12) DE werkende leden vormen samen de algemene vergadering. De algemene vergadering kan de statuten wijzigen, beslissen over de ontbinding vereffening van de vereniging, het huishoudelijk reglement goedkeuren, leden uitsluiten conform art.10 van deze statuten, bestuurders en eventuele commissarissen benoemen en ontslaan en hun decharge verlenen. Zij keurt het activiteiten verslag, het financieel jaarverslag, de jaarrekeningen en de door de raad van bestuur opgestelde begroting goed. Tevens het bepalen van de bezoldiging van de commissarissen , de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk en alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art13) De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar statutair bijeen. Een buitengewone vergadering kan door de raad van bestuur bijeen geroepen worden, telkens als dit nodig is in het belang van de vereniging. Deze kan enkel doorgaan indien minstens 1/5 van de werkende leden er schriftelijk om vraagt. Elke vergadering met zijn agenda punten wordt minstens 8 dagen op voorhand verstuurd door de raad van bestuur of gevolmachtigde. Dit met een gewone brief of elektronische post.

De algemene statutaire vergadering komt bijeen in de maand januari

Art.14) De voorzitter van de raad van bestuur zit de algemene vergadering voor, bij afwezigheid wordt de vergadering voorgezeten door het oudste lid van het bestuur.

Er is geen aanwezigheidsquorum. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door volmacht te geven aan een ander lid, dat slechts drager van één volmacht kan zijn.

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend .

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer minstens 2/3 van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan enkel worden aangenomen met meerderheid van de stemmen van de aanwezigen of vertegenwoordigde leden.

Wanneer een wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met de meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezigen of vertegenwoordigde leden.

Art.15) Het verslag van de algemene vergadering wordt ondertekend door de voorzitter van de vergadering en minstens één bestuurder (raad). Het wordt binnen de twee weken na de algemene vergadering toegestuurd aan de leden van de algemene vergadering die hun opmerkingen kunnen formuleren. Is er één week na verzending geen opmerking, dan is het verslag definitief. Er kan in verband met het verslag enkel gediscussieerd en beslist worden over de punten waaromtrent opmerkingen werden geformuleerd.

Art.16) DE raad van bestuur kan tevens te allen tijde de toegetreden leden uitnodigen voor een afzonderlijke vergadering, om hen nader te informeren en hen uit te nodigen hieromtrent te debatteren. De ereleden kunnen steeds door de voorzitter uitgenodigd worden om de algemene vergadering bij te wonen en er hun advies te verstrekken.

4. De raad van bestuur

Art.17) de raad van bestuur is samengesteld uit maximum 5(vijf) werkende leden van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van hoogstens 6 jaar. Het mandaat van een uittredend bestuurder is onbeperkt vernieuwbaar. Wanneer een plaats van een bestuurder vrij komt, na schriftelijk aangetekende ontslagname , zal deze kandidatuur voorgelegd worden op de agenda punten van de volgende algemene vergaderingvolgende algemene vergadering.

Art.18) DE raad van bestuur leid de vereniging . DE raad van bestuur kan een huishoud reglement opstellen dat bindend is voor de vereniging. Het aanvaard de nieuwe leden.

Art.19) De bestuurders zijn niet met hun persoonlijk vermogen gehouden tot de verbintenis van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt to de uitvoering van hun mandaat.

Art.20) DE raad van bestuur kan aan bestuurders en leden onkosten vergoeding toekennen volgens de krachtlijnen in het huishoudelijk reglement.

Art.21) Het bestuur mag een secretaris en een penningmeester aanduiden.

Art.22) De raad van bestuur komt één maal per trimester samen , of telkens wanneer de voorzitter of twee leden van de raad dit vragen. Beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezigen of vertegenwoordigde bestuurders . Bij gelijke stemmen is de stem van de voorzitter doorslag gevend. Iedere bestuurder of raadslid mag zich laten vertegenwoordigen door een bestuurder of raadslid .

Art.23) Het verslag van de raad van bestuur wordt opgesteld binnen de twee weken na de raad van bestuur. Alle verslagen worden in een register bewaard .

De raad van bestuur kan één of meerdere afgevaardigde bestuurders benoemen, die belast zijn met het dagelijks bestuur van de vereniging , die maatschappelijke hand-tekening hebben voor financiële verrichtingen, inclusief post- en bankverrichtingen.

Elke verrichting moet steeds genaamtekend door twee gevolmachtigde personen.

De raad eveneens de meest uitgebreide volmacht geven aan de personen die hij aanwijst.

MOD 2.2

Luik IB - Vervolg

Is er geen afgevaardigde bestuurder voor een bepaalde functie benoemd, vervult de voorzitter deze functie' wanneer dit nodig is"

Art.24) Alle akten die de vereniging verbindt en alle volmachten ondertekend door de voorzitter en één of meerdere raadsleden, die hiertoe geen bijzondere volmacht van de raad van bestuur moeten bewijzen tegenover derden. Bij afwezigheid van de voorzitter, stelt de raad van bestuur één of meerdere bestuurders aan die de akte voor de vereniging kunnen tekenen.

Art.25) Rechtsvorderingen worden in naam van de vereniging als eiser ingesteld of als verweerster verdedigd door de voorzitter of een gedelegeerde van de raad van bestuur.

5) Dossier van de vereniging .

Art.26) DE raad van bestuur houd op een vooropgestelde plaats een dossier bij, dat een register van de leden, waarin alle beslissingen met betrekking tot de toetreding of uitreding of uitsluiting van de leden worden ingeschreven, alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur, en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden en alle boekhoudkundige stukken van de vereniging bevat.

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het bijhouden van dit dossier. Het dossier moet steeds, na afspraak en zonder verplaatsing kunnen worden geraadpleegd door de leden die er om verzoeken.

6) Algemene bepalingen .

Art.27) Het werkjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december

Art.28) Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering één of meer vereffenaars

aanduiden , hun bevoegdheden bepalen en voor het overblijvende actief een bestemming te geven die zoveel

mogelijk het doel van de vereniging benadert.

7) Oprichtende leden .

voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering van 04/05/2011 heeft tot bestuurders benoemd:

Hermans Margareta, Aastraat 13, 2360 Oud-Turnhout, geboren op 17/03/1954, te Turnhout

Elegast Ivan, Stationsstraat 165, 9260 Schellebelle, geboren op 0110811945, te Berlare

Coucke Freddy, Scheldedreef 12, 9230 Wetteren, geboren op 14/12/1939, te Wetteren

Van Acker Peter, Drapstraat 22A, 9260 Schellebelle, geboren op 19/11/1966, te Wetteren

De Mayer Ilze, Hekkergemstraat 26, 9260 Schellebelle, geboren op 31/12/1969, te Bonheiden

De raad van bestuur leidt de vereniging.

Beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

" bestuurders. Bij gelijke stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Iedere bestuurder mag zich laten vertegenwoordigen door een bestuurder.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd: Voorzitter: Hermans Margareta, Aastraat 13, 2360 Oud-Turnhout, geboren op 17/03/1954, te Turnhout

Ondervoorzitter: De Mayer Ilze, Hekkergemstraat 26, 9260 Schellebelle, geboren op 3111211969, te Bonheiden

Secretaris: Elegast Ivan, Stationsstraat 165, 9260 Schellebelle, geboren op 0110811945, te Berlare Schatbewaarder: Coucke Freddy, Scheldedreef 12, 9230 Wetteren, geboren op 14/12/1939, te Wetteren

Alle akten die de vereniging verbindt en alle volmachten moeten worden ondertekend door de voorzitter en één of meerdere raadsleden.

Te Schellebelle, op 04/05/2011.

Op de laatste blz. van uik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Elegast Ivan S retaris

Hermans Margareta Voorzitter

Coordonnées
THEATERMUZIEK

Adresse
STATIONSSTRAAT 164 9260 SCHELLEBELLE

Code postal : 9260
Localité : Schellebelle
Commune : WICHELEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande