TENNISCLUB BORLUUT, AFGEKORT : TCB

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNISCLUB BORLUUT, AFGEKORT : TCB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 416.186.121

Publication

29/04/2015
ÿþsfl' ': r in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

MOD 22

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

II

*1506225

1

NEEHGELED

17 APR, 2015

RECHTBANK VAN KOOPH~TE GENT

Ondernemingsnr : 0416.186.121

Benaming

(voluit) : Tennisclub Borluut

(verkort) : TCB

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Kleine Gentstraat 46, 9051 Gent

Onderwerp akte : Wijziging statuten en wijziging samenstelling Raad van Bestuur

De algemene vergadering heeft met de vereiste meerderheden beslist de statuten te wijzigen als volgt.

®4®-&" `L-4\S

STATUTEN

Tite! I NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

Artikel 1

§ 1 De vereniging wordt genoemd' Tennisclub Borluut', afgekort'TC Borluut'.

§ 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9051 Sint-Denijs-Westrem, Kleine Gentstraat 46, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Artikel 3

§ 1 De vereniging heeft tot doel de bevordering van de sport in het algemeen en van de tennissport in het bijzonder, het nastreven en het tot stand brengen van alles wat de bevordering van de beoefening van deze sporttak kan mogelijk maken onder meer door het verwerven huren of verhuren van roerende en onroerende goederen die zij ter beschikking stelt van haar aangesloten loden.

Zij kan voorts alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan ieder activiteit die met haar doel overeenstemt.

§ 2 Tot de concrete activiteiten waarmee het doel van de vereniging verwezenlijkt wordt, behoren onder meer organiseren van tennislessen, clubtomooien, interclub, clubfeest, tennisgebonden clubactiviteiten,

§ 3 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

§ 4 De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zeker economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde, dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Artikel 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel Il LEDEN

Artikel 5

De werkende leden worden hierna `leden' genoemd. Enkel zij hebben stemrecht op de algemene vergadering.

De vereniging kan ook toegetreden leden aanwerven. De toegetreden leden zijn de leden die de doelstelling van de vereniging ondersteunen, actief aan sport doen binnen de vereniging en jaarlijks het vereiste lidgeld betalen. Zij kunnen nooit stemrecht hebben in de algemene vergadering,

Artikel 6

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen. De leden van de vereniging zijn de leden aanvaard krachtens artikel 7 en staan vermeld in het ledenregister.

Artikel 7

§ 1 Om lid te worden van de vereniging moet men

a)Akkoord gaan met de statuten van de vereniging

b)Aanvaard worden door de raad van bestuur, bij volstrekte meerderheid van stemmen. De raad van

bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

Een kandidaat-lid dient mondeling zijn kandidatuur in bij de raad van bestuur.

§ 2 De leden betalen geen jaarlijkse bijdrage.

Artikel 8

§ 1 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§ 2 Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de raad van bestuur,

§ 3 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§ 4 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Artikel 9

Toegetreden leden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar bezitten geen stemrecht. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement, evenals de procedurele voorwaarden om toe te treden als toegetreden lid.

Titel llI ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10

De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vereniging. De toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering.

Artikel 11

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1)De wijziging van de statuten

2)De benoeming en afzetting van de bestuurders

3)De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van een bezoldiging indien deze wordt

toegekend

4)De kwijting aan de bestuurders en commissarissen

5)De goedkeuring van de begroting en de rekening

6)De ontbinding van de vereniging

t

MaD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

7)De uitsluiting van een lid

8)De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9)Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 12

§ 1 Er zal jaarlijks een algemene vergadering gehouden worden op dag en uur te bepalen door de raad van bestuur. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

§ 2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging. In dat geval moet de bijeenroeping plaatsvinden binnen de 21 dagen na het verzoek en moet de bijeenkomst uiterlijk de 40e dag na het verzoek plaatsvinden.

§ 3 De bijeenroeping geschiedt tenminste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief of per email, zowel voor de gewone als voor de buitengewone vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De raad van bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens 1 dag voor de vergadering schriftelijk aangebracht wordt door minstens één twintigste van de leden.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien hij afwezig is, wordt hij voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 14

Ieder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging, leder gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Artikel 15

§ 1 De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 2 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden meegerekend in de beoordeling. In de gevallen waarvoor de wet een bijzondere meerderheid voorziet moeten de onthoudingen en ongeldige stemmen als tegenstemmen beschouwd worden.

§ 3 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of penningmeester. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Titel IV RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18

§ 1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens vier leden. Indien de algemene vergadering slechts uit drie leden bestaat, zetelen slechts twee personen in de raad van bestuur.

§ 2 Om tot bestuurder verkozen te warden moet men lid zijn van de vereniging, of een gernandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is,

§ 3 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 17

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van onbepaalde duur. Indien een bestuurslid ontslag wenst te nemen, doet hij dat door middel van een brief of mail te richten aan de raad van bestuur.

Artikel 18

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en ondervoorzitter.

Artikel 19

§ I De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen,

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 20

§ I De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar. Indien een dagelijks bestuur aangeduid wordt, dan kunnen zij ontslag nemen door middel van een brief of mail te richten aan de raad van bestuur.

§ 2 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Artikel 21

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht

Artikel 22

§ 1 De raad van bestuur vergadert minstens twee maal per jaar.

§ 2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt per mail, tenminste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken, De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders,

§ 4 Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris of penningmeester en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Titel V DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 23

§ I Het boekjaar loopt van I januari tot 31 december.

§ 2 Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering,

Artikel 24

§ 1 Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd door de wet.

Voorbehouden . aan he: Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

WSOD 2.2

Luik B - Vervolg

§ 2 In geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering

Artikel 25

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 van toepassing.

De Algemene vergadering aanvaardt het ontslag van:

Dhr Filip Standaert, bestuurder

Dhr Michel Vereecke, bestuurder

Dhr Paul Retsin, bestuurder

De Algemene vergadering benoemt volgende personen tot bestuurder,

Dhr Tom Deweirdt

Dhr Toon Mareen

Dhr Vincent Verstraeten

Dhr Emmanuel Koole

Dhr Kristof De Cocker

Dhr Christof de Vreese

Mevr Annie De Lobelle

Mevr Martine Desmedt

De Raad van Bestuur verdeelt de functies onderling als volgt:

VOORZITTER: Tom Deweirdt

ONDERVOORZITTER: Toon Mareen

SECRETARIS: Vincent Verstraeten

PENNINGMEESTER: Emmanuel Koole

BESTUURDER: Kristof De Cocker

BESTUURDER: Christof de Vreese

BESTUURDER: Annie De Lobelle

BESTUURDER: Martine Desmedt

Tom Deweirdt Emmanuel Koole

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TENNISCLUB BORLUUT, AFGEKORT : TCB

Adresse
KLEINE GENTSTRAAT 46 9051 SINT-DENIJS-WESTREM

Code postal : 9051
Localité : Sint-Denijs-Westrem
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande