KONINKLIJKE MUZIEKVERENIGING WILLEN IS KUNNEN, KNESSELARE, AFGEKORT: WIK

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE MUZIEKVERENIGING WILLEN IS KUNNEN, KNESSELARE, AFGEKORT: WIK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 448.196.418

Publication

31/12/2013
ÿþ MOD 2.2

J= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

*13197935*

17 BEC, 2013

RECHTBANK VAN KOOPHANDEUtillieENT

_

NEERGELEGD

Ondernemingsnr : 0448.196.418

Benaming

(voluit) : Koninklijke Muziekvereniging Willen is Kunnen, Knesselare

(verkort) : WIK

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Kloosterstraat 7 - 9910 Knesselare

Onderwerp akte WIJZIGING STATUTEN EN RAAD VAN BESTUUR

Uit de notulen van de algemene vergadering van 30 november 2012 blijkt dat de statuten van de vereniging als volgt zijn gewijzigd:

STATUTEN WIK KNESSELARE

Artikel 0, Historiek*

op 2 september 1888 werd een muziekvereniging zonder rechtspersoonlijkheid opgericht onder de

benaming "Willen is Kunnen", in het kort "WIK" genoemd, De originele "Standregels der Fanfaren- maatschappij

Willen is Kunnen van Knesselare" werden verschillende malen aangepast voor het laatst op de algemene

ledenvergadering van 5 jarsuari 2007. Deze laatste Statuten vermeldden als doel:

1 2. 3,

De personen te verenigen die belang stellen in het beoefenen van de blaasmuziek Het opluisteren van feesten en plechtigheden binnen en buiten de gemeente aan haar leden een aangename en vormende ontspanning te verschaffen

Het bestuur van de feitelijke vereniging werd opgedragen aan een "Groot Bestuur, nu Raad van Bestuur. genoemd en een "Kembestuur, nu Dagelijks Bestuur genoemd, dat het dagelijkse bestuur voor haar rekening nam.

Op de algemene ledenvergadering van WIK van 7 mei 1990 werd overeengekomen de vereniging om te vormen tot een vereniging zonder winstoogmerk, met ais doel het eigen vermogen, en aile goederen en materialen die ze later zou verwerven door aankoop of gift te beheren en te onderhouden om ze ter beschikking te kunnen stellen van de muziekmaatschappij "Willen is Kunnen" uit Knesselare.

De "Statuten van de VZW Koninklijke Muziekvereniging Willen is Kunnen, Knesselare" werden gepubliceerd in het staatsblad van 4 oktober 1990.

Aldus werd het doel en de activiteiten van de originele muziekvereniging 'Mien is Kunnen" opgesplitst in. een VZW en een vereniging zonder rechtspersoonlijkheid, die tot op heden naast elkaar zijn blijven bestaan,

Vorige statuten (5 januari 2007) regelden een volledige opslorping van de vereniging zonder, rechtspersoonlijkheid in de VZW, een consolidatie van de verzamelde statuten van beide verenigingen en een , aanpassing ingevolge de wet van 2 mei 2002 en 16 januari 2003.

De vereniging heeft ook een huishoudelijk reglement. Dat is ondergeschikt aan de statuten. Alle materie: inzake bestuursverkiezingen is opgenomen in het Huishoudelijk Reglement, goedgekeurd op de Algemene, Vergadering van vrijdag 30 november 2012.

(*) Dit artikel is een nul-artikel. Het betreft een algemene inleiding en behoort aldus niet tot de Statutentekst die wordt neergelegd bij de rechtbank.STATUTEN VVIK KNESSELARE

TITEL I. DE VERENIGING Art. 1. Rechtsvorm

De vereniging werd opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid op 7 mei 1990, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 , betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (hierna de "V&S-wet" genoemd) Art_ 2, De naam

10 De VZW draagt de naam "Koninklijke Muziekvereniging Willen is Kunnen, Knesselare", afgekort "WIK". 2e, Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden. , "vereniging zonder winstoogmerk" of dcor de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel. Art. 3, De zetel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

1° De zetel van de VZW is gevestigd aan de Kloosterstraat 7 te 9910 Knesselare gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

20 De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging" in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Ait. 4. Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il. DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN Art, 5, Doeleinden

De VZW heeft tot doel de beoefening van de blaasmuziek te promoten en de personen die belang stellen in de beoefening van de blaasmuziek te verenigen en hen een aangename en vormende ontspanning te bieden.

Om dat doel te bereiken organiseert de vereniging repetities en muzikale optredens die voor wat het muzikale deel betreft onder de leiding staan van een dirigent De dirigent wordt aangeduid door de Raad van Bestuur. De Raad evalueert de samenwerking en kan  tenzij contractueel anders bepaald - te allen tijde de overeenkomst verlengen of stopzetten, De Raad kan hierover de Algemene Vergadering raadplegen,

TITEL Ill. LIDMAATSCHAP Art, 7, Leden

1° Elke natuurlijke persoon kan werkend lid worden van de VZW. Zij die niet over de nodige handelingsbekwaamheid beschikken dienen hiertoe de toestemming voor te leggen van hun ouders, voorlopig bewindvoerder, voogd...

"Werkend lie van de vereniging zijn:



a)alle muzikanten die tenminste tien repetities per jaar van WIK hebben bijgewoond en die het lidgeld hebben betaald. Van de verplichting tot het volgen van ten minste 10 repetities per jaar kan worden afgeweken als er een ernstige reden voor is zoals ziekte, ongeval, verblijf in buitenland enz. Het dagelijks bestuur beslist over elk geval afzonderlijk.

Het dagelijks bestuur beslist in samenspraak met de dirigent over de toetreding van een nieuwe muzikant De lijst van aanwezigen op repetities en optredens wordt bijgehouden door een persoon die wordt aangeduid door het Dagelijks Bestuur.

b)alle trommelaars die tenminste tien repetities van WIK per jaar hebben bijgewoond en die het lidgeld hebben betaald. Van de verplichting tot het volgen van ten minste 10 repetities per jaar kan worden afgeweken als er een ernstige reden voor is zoals ziekte, ongeval, verblijf in buitenland enz. Het dagelijks bestuur beslist over elk geval afzonderlijk.

Het dagelijks bestuur beslist in samenspraak met de lesgever(s) over de toetreding van een nieuwe trommelaar. De lijst van aanwezigen op de repetities wordt bijgehouden door de lesgever(s).

c)Alle leden van de Raad van Bestuur die geen muzikant zijn en het lidgeld hebben betaald

d)Niet-muzikanten die steunend lid zijn en die bij de voorzitter hun schriftelijke kandidatuur om werkend lid te worden hebben ingediend. Wie aan die voorwaarden voldoet, wordt automatisch werkend lid, tenzij de Raad van Bestuur daar anders over beslist.

Zoals voorzien in de V&S-wet dienen er minstens drie werkende leden te zijn.

De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat

30 niet wordt aanvaard als werkend lid.

4°Werkende leden hebben aile rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. De lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur zal maximum 500 EUR bedragen, maximumbedrag dat onderhevig is aan de schommelingen van de index der consumptieprijzen.

Lidmaatschapsbijdragen zijn per begonnen kalenderjaar verschuldigd en zullen niet kunnen worden teruggevorderd.

Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet hebben betaald worden geacht ontslagnemend te zijn. Zij worden hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht en beschikken van dan af over een termijn van één maand om zich in regel te stellen.

5°Elke natuurlijke persoon die de doelstellingen van de VZW ondersteunt kan steunend lid worden door betaling van het minimum lidgeld. Steunende leden hebben geen stemrecht, noch worden zij uitgenodigd naar de Algemene Vergadering, Zij worden dan ook niet beschouwd als lid in de zin van de V&S-wet.

6° leder natuurlijk persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging kan op voordracht van de Raad van Bestuur en met een gewone meerderheid van stemmen van de Algemene Vergadering tot erelid worden uitgeroepen. Ereleden hebben het recht om levenslang de Algemene Vergaderingen bij te wonen, doch hebben slechts een raadgevende stem. Zij worden niet beschouwd als lid in de zin van de V&S-wet.

Art. 8. Ontslag/beëindiging van lidmaatschap

1° leder werkend lid kan zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven per brief te richten aan de voorzitter van de VZW. Het ontslag gaat in één maand na ontvangst van dit schrijven,

2°. Werkende leden die hun lidmaatschapsgeld binnen de vastgelegde termijn niet meer betalen, verliezen hun lidmaatschap.

Art. 9, Schorsing

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, of met de "Verplichtingen voor aile leden" zoals bepaald in hoofdstuk Il van het huishoudelijk reglement, kan het lid op voorstel van de Raad van Bestuur tijdelijk worden geschorst (maximum drie maanden). Indien het bestuur de definitieve schorsing van tief betreffende lid (of leden) wenst uit te spreken, kan dit enkel na een beslissing van een Algemene Vergadering, conform de beslissingsprocedure die daar geldt,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge L MOD 2.2

Het werkende lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord

te worden.

Art. 10, Rechten

1°Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de

enkele hoedanigheid van lid.

2° Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van

het lidmaatschap om wat voor reden ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

TITEL IV, DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 11. De Algemene vergadering: samenstelling

1°De Algemene vergadering bestaat uit aile werkende leden en Erebestuursleden. 2° Enkel werkende leden

hebben stemrecht Elk werkend lid heeft één stem. 3° Erebestuursleden hebben een raadgevende

stem.

Art, 12, Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering worden

uitgeoefend:

1°de wijziging van de statuten 2° de benoeming en afzetting van de leden van de raad van bestuur

3°de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging 4° de kwijting

aan de leden van de raad van bestuur en de commissarissen 5° de goedkeuring en de begroting van de

rekening 6°de ontbinding van de vereniging 7° de uitsluiting van een lid 8° de omzetting van de

vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk 9° de verkiezing van de Voorzitter en de Ondervoorzitter

Art, 13. Vergaderingen

1°De jaarlijkse bijeenkomst van de gewone Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Voorzitter en gehouden tijdens het eerste kwartaal van het kalenderjaar op de maatschappelijke zetel of een plaats vermeld in de uitnodiging.

2° Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter of op verzoek van twee leden van de Raad van Bestuur, alsook op verzoek van minstens 1/5 van aile werkende leden.

3°Uitnodigingen, agenda, facette, praktische organisatie

Uitnodiging De uitnodigingen voor deze bijeenkomsten worden minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden alsook naar de ere-bestuursleden verstuurd per e- mail of gewone post naar het adres dat het lid daartoe als laatst heeft meegedeeld aan de secretaris,

Agenda Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens twee leden van de raad van bestuur, een voorzitter van een werkgroep of door minstens 1/20 van de werkende leden minstens 3 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Locatie De Algemene Vergaderingen hebben plaats in het muzieklokaal, Kloosterstraat 7 in Knesselare, tenzij anders bepaald door de Raad van Bestuur.

Praktische organisatie De voorzitter en/of de secretaris (of zijn vervanger uit het uittredend Dagelijks Bestuur) staat/staan in voor de praktische organisatie van de vergadering, te weten de voorlezing van de agenda en het correct verloop eventuele stemverrichtingen: naamafroeping, het opstellen van een verslag en de mededeling van de besluiten.

Art. 14. Quorum, stemming en volmachten

1°Quorum algemeen Behoudens voor statutenwijzigingen en ontbinding van de VZW en behalve wanneer de statuten anders voorzien, is geen aanwezigheidsquorum vereist om geldig te beraadslagen en worden beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden,

2° Quorum wijziging statuten De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig is of vertegenwoordigd.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de werkende leden aanwezig zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige werkende leden. De tweede vergadering mag niet gehouden worden binnen de 15 dagen volgend op de eerste bijeenkomst.

De beslissing tot wijziging van de statuten wordt genomen met een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een 4/5 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden,

3° Stemrecht en volmacht

Stemrecht Stemgerechtigd zijn aile op de Algemene Vergadering aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vanaf 16 jaar en die minstens 1 jaar werkend lid zijn, met uitzondering van de dirigent.

Volmacht Algemene Vergadering Een werkend lid dat niet op de vergadering aanwezig kan zijn, kan zich laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid, mits schriftelijk en gehandtekend bewijs van volmachthouderschap, met dien verstande dat elk lid maximum één volmacht mag dragen. De volmachthouder krijgt na voorlegging van zijn volmachtbewijs een tweede stembrief voor de aanvang van de stemming

4°VVijze van stemmen

De stemming gebeurt door handopsteking, afroeping of indien gevraagd door minstens vijf van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming. Als het over personen gaat is er altijd geheime stemming Over voorstellen wordt punt per punt gestemd,

5°Staking van stemmen Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

6°Notulen en inzagerecht Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt en bewaard in een verslagboek dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in art. 9 van het KB, van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

De beslissingen van de Algemene Vergadering zullen aan de werkende leden alsook aan de ereleden worden verstuurd per e-mail,

TITEL- V. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING Art. 15, Raad van Bestuur

De bepalingen inzake de verkiezingen (wijze van benoeming, ambtsbeëindiging en afzetting van bestuurders en omvang van hun bevoegdheden) zijn opgenomen in het Huishoudelijk Reglement, goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de vzw op vrijdag 30 november 2012, In art, 3 en 4.

Art, 16, Dagelijks bestuur

1°Het dagelijks bestuur, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur betreft, kan worden opgedragen aan maximaal vijf personen, al dan niet lid van de Raad van Bestuur.

2°De Raad van Bestuur kan eveneens werkgroepen oprichten, met het oog op de organisatie en uitwerking van specifieke deeltaken. In voorkomend geval wordt een budget bepaald waarover de werkgroepen kunnen beschikken. Op de eerste vergadering van ieder jaar duiden de werkgroepen een voorzitter en een verslaggever aan.

Art, 17 Vergaderingen, beraadslagingen en beslissing

1°De Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook na oproeping van twee bestuurders.

2°De Raad wordt voorgezeten door de Voorzitter, of bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter of door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders_ De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in Vlaanderen, aangewezen in de oproepingsbrief,

3°De Raad van Bestuur kan geldig beraadslagen zonder aanwezigheidsquorum. Beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige bestuursleden. Bij staking van stemmen is de stem van de bestuurder die de vergadering voorzit doorslaggevend.

4° Hat Dagelijks Bestuur beslist unaniem, zoniet zal de beslissing worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur,

5° Er worden verslagen opgesteld en ondertekend door de secretaris en bewaard in een verslagenregister dat ter inzage zal zijn van werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten,

6°In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur bij eenparig schriftelijk akkoord van de

bestuurders worden genomen. De secretaris hecht de afdrukken van de é-mails van aile bestuurders aan de notulen die dergelijk akkoord acteren.

TITEL VI

Art 18, Tegenstrijdige belangen

1° Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang heeft

van vermogensrechtelijke aard dat strijdig is met de een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan aile andere leden van de Raad van Bestuur voor de Raad van Bestuur een beslissing neemt.

2°De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Art. 19. Intern bestuur beperkingen

1°De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking va het doel van de VZW, met uitzonder van die handelingen waarvoor volgens ait 4 v&S-wet de Algemene Vergadering bevoegd is.

2°Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt Niet naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3' De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

4°De bestuurders kunnen niet zonder de toestemming van de werkende leden van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- en verkoop of met hypotheek bezwaren van de onroerende goederen. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs nie/ nadat ze openbaar werden gemaakt Niet-naleving ervan breng wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Art, 20. Externe vertegenwoordigingsmacht

1°I-let Dagelijks Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in aile handelingen in en buiten rechte,

20In afwijking van art 13 V&S-wet kan het vertegenwoordigingsorgaan niet zonder toestemming de werkend leden van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij de aan- en verkoop of met hypotheek bezwaren van onroerende goederen. Deze bevoegdheirisbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet

nadat ze openbaar werden gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordiger(s) in het gedrang.

3° De Raad van Bestuur kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpgelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt in zake lastgeving,

40 Voor alle geldelijke transacties die de vereniging aangaat is de handtekening van de penningmeester voldoende. Hij is gemachtigd aile betalingen uit te voeren voor een bedrag van ten hoogste 1000 EUR, Hij is eveneens gemachtigd uitgaven te doen van meer dan 1000 EUR, indien de Raad van Bestuur hier eerst over beslist heeft.

5°De Voorzitter en de Ondervoorzitter zijn elk afzonderlijk gemachtigd betalingen te doen mits voorafgaandelijke beslissing van de Raad van Bestuur.

Art. 21. Bekendmakingvereisten

1°De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en de beëindiging van hun mandaat wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van Koophandel, en door publicatie van een uittreksel in de Bijlages bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

2° De beslissingen van de Raad van Bestuur zullen aan de werkende leden en ereleden worden verstuurd per e-mail.

TITEL VI, AANSPRAKELIJKHEID VAN DE BESTUURDER Art 22. Persoonlijke verbintenis

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

Art. 23. Verantwoordelijkheid

Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

TITEL VII, TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS Art, 24. Controle

Van zodra de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in art, 17§5 van de V&S-wet overschrijdt, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris worden opgedragen, te benoemen door de werkende leden van de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.,

TITEL VIII. FINANCIERING EN BOEKHOUDING Art, 25. Financiering

1°De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen,

schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om

de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. 2°Daamaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet Art. 26. Boekhouding.

1°Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. 2° De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in art. 17 V&S-wet en de daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3°De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in art. 26novies V&S-wet Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in art. 17§6 V&S-wet en de desbetreffende eitvoeringsbestuiten.

4°De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering,

TITEL IX. ONTBINDING Art, 27. Sam enroeping

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van aile werkende leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in art. 13 van deze statuten.

Art. 26. Quorum en vermelding "in vereffening"

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid vereist voor een doelwijziging zoals bepaald in art, 14 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig art, 23 V&S-wet,

Art. 29, Vereffenaar

Ingeval het voorste tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemen de werkende leden van de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Art. 30, Vermogensbestemming

In geval van ontbinding en vereffening beslissen de werkende leden van de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW.

Art, 31, Neerlegging beslissing

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de beëindiging van het mandaat van vereffenaar, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaald in art. 23 en 26 novies van de V&S- wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Opgemaakt te Knesselare op 30 november 2012 in twee originelen.

IP , MOD 2.2

, Uit het verslag van de statutaire vergadering van vrijdag 25 januari 2013 blijkt de raad van bestuur aangepast

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge als volgt:

=> zijn ontslagen :

Bulcke Stefaan, Kloosterstraat 1 te 9910 Knesselare

Claeys André, Kerkhofdreef 11 te 8730 Beernnem

De Vos Stijn, Prinsengoeddreef 37 te 9910 Knesselare

Focquaert Rita, Grote Kapellestraat 3 te 9110 Knesselare

Lefèvre Johan, Zandeekensstraat 2 te 9110 Knesselare

Samyn Jenny, Langedonkstraat 24 te 9910 Knesselare

Van den Kerchove Wilfried, Kloosterstraat 21 te 9910 Knesselare

Buyse Gilbert, Aalterseweg 20 te 9910 Knesselare

De Sutter Prosper, Knokseweg 115 te 9910 Knesselare

Devreese Willy, Aaiterseweg 691e 9910 Knesselare

Van de Casteele Gerard, Kloosterstraat 60 te 9910 Knesselare

Van de Casteele Jan, Larestraat 28 te 9910 Knesselare

Meire Raymond, Hulhoek 6 te 9910 Knesselare

=>zijn benoemd:

Mattheeuws Nelly, Drieselken 17 te 9910 Knesselare

Standaert Liselinde, H. Sakramentstraat 31 te 9910 Knesselare

Stevens Anthony, Hof van Praet 112 C te 9880 Aalter

Timmerman Philip, Pietendries 16 te 9910 Knesselare

Van Hooreweghe Koen, Kloosterstraat 651e 9910 Knesselare

Van de Casteele Fien, Larestraat 28 te 9910 Knesselare

Van de Casteele Karel, Kloosterstraat 58 te 9910 Knesselare

Gyselbrecht Kim, Schautenstraat 127 B te 9990 Maldegem

=>zijn herbenoemd:

Devreese Clen-ient,Kerkstraat 37 te 9910 Knesselare

Speeckaert Frans, Drieselken 17 te 9910 Knesselare

Stevens Patrick, Kluizestraat 42 te 9910 Knesselare

Taghon Walter, Kluizestraat 29 A te 9910 Knesselare

Vandeweghe Bart, De Plaats 3 te 9910 Knesselare

De Groote Wim, Latten klieversstraat 79 te 8730 I3eernem

Van den Kerchove Theo, Kloosterstraat 1A te 9910 Knesselare

Vanspeybroeck Hans, Knokseweg 25A te 9910 Knesselare

Poelman Patrick, Hellestraat 22 te 9910 Knesselare

Op 20 maart 2013 nam Van den Kerchove Theo ontslag als bestuurder en werd hij vervangen door Gyselbrecht

Laurens, Hellestraat 35 te 9910 Knesselare.

Uit het verslag van de raad van bestuur van 10 oktober 2013 blijkt dat tot bestuurders zijn benoemd :

Vermeersch Sophie, Hoogte 16 te 9910 Knesselare en Tanghe Petra, Kluizestraat 10 te 9910 Knesselare

benoemd. Zij volgen Taghon Walter en Vandeweghe Bart op die ontslag namen uit de raad van bestuur

respectievelijk op 23 en 24 maart 2013.

Bijgevolg ziet de raad van bestuur er thans als volgt uit:

Timmerman Philip, Pietendries 16 te 9910 Knesselare

Speeckaert Frans, Drieselken 17 te 9910 Knesselare

Gyselbrecht Laurens, Hellestraat 35 te 9910 Knesselare

Poelrnan Parick, Flellestraat 22 te 9910 Knesselare

Stevens Anthony, Hof van Praet 112 C te 9880 Aalter

Mattheeuws Nelly, Drieselken 17 te 9910 Knesselare

Standaert Liselinde, H. Sakramentstraat 31 te 9910 Knesselare

Van Hooreweghe Koen, Kloosterstraat 65 te 9910 Knesselare

Van de Casteele Fien, Larestraat 28 te 9910 Knesselare

Van de Casteele Karel, Kloosterstraat 58 te 9910 Knesselare

Gyselbrecht Kim, Schautenstraat 127 B te 9990 Maldegem

Devreese Clement,Kerkstraat 37 te 9910 Knesselare

Stevens Patrick, Kluizestraat 42 te 9910 Knesselare

De Groote Wim, Lattenklieversstraat 79 te 8730 Beemem

Vanspeybroeck Hans, Knokseweg 25A te 9910 Knesselare

Verrneersch Sophie, Hoogte 16 te 9910 Knesselare

Tanghe Petra, Kluizestraat 10 te 9910 Knesselare

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbiad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Uit het verslag van de statutaire vergadering van vrijdag 25 januari 2013 blijkt het dagelijks bestuur aangepast te zijn:

zijn ontslagen: Bulcke Stefaan, Kloosterstraat 1 te 9910 Knesselare

zijn herbenoemd: Van de Kerchove Theo, Kloosterstraat 1A te 9910 Knesselare

Speeckaert Frans, Drieselken 17 te 9910 Knesselare

Vanspeybroeck Hans, Knokseweg 25A te 9910 Knesselare

Poelman Patrick, Hellestraat 22 te 9910 Knesselare

Uit het verslag van de raad van bestuur van 4 februari 2013 blijkt het dagelijks bestuur aangepast te zijn:

zijn benoemd: Stevens Anthony, Hof van Praet 112C te 9880 Aalter

Op 20 maart 2013 nam Van den Kerchove Theo ontslag als bestuurder.

Uit het verslag van de statutaire vergadering van vrijdag 27 september 2013 blijkt het dagelijks bestuur

aangepast te zijn:

zijn benoemd: Timmerman Philip, Pietendries 16 te 9910 Knesselare

tut het verslag van de raad van bestuur van 6 november 2013 blijkt het dagelijks bestuur aangepast te zijn;

zijn ontslagen: Vanspeybroeck Hans, Knokseweg 25A te 9910 Knesselare

zijn benoemd; Gyselbrecht Laurens, Hellestraat 35 te 9910 Knesselare

Bijgevolg ziet het dagelijks bestuur er thans als volgt uit:

Timmerman Philip, Pietendries 16 te 9910 Knesselare

Speeckaert Frans, Drieselken 17 te 9910 Knesselare

Gyselbrecht Laurens, Hellestraat 35 te 9910 Knesselare

Poelman Patrick, Hellestraat 22 te 9910 Knesselare

Stevens Anthony, Hof van Praet 112C te 9880 Aalter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Opgemaakt te Knesselare op 28/11/2013 Getekend, Philip Timmerman, Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
KONINKLIJKE MUZIEKVERENIGING WILLEN IS KUNNE…

Adresse
KLOOSTERSTRAAT 7 9910 KNESSELARE

Code postal : 9910
Localité : KNESSELARE
Commune : KNESSELARE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande