KLJ LOKAAL KRUIBEKE

Association sans but lucratif


Dénomination : KLJ LOKAAL KRUIBEKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.550.692

Publication

18/02/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE REtti

VAN KOOPHANDEL

LL

~ e. 02. 2011

DRN[2.1FriO~ ©E I

t llht 11111111 IV III 1III VI I' H lI

=11~~,035"

bi

E SI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : $ 33 5So 99-

Benaming

(voluit) : VZW KLJ Lokaal Kruibeke

(verkort) : VZW KLJ Lokaal Kruibeke

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Molenkouter 12, 9150 Bazel, België

Onderwerp akte :

STATUTEN

KLJ Lokaal Kruibeke vzw

Molenkouter 12, 9150 Bazel

De ondergetekenden:

1.Volckerick Tom

2.Vermeulen Sindy

3.Van Raemdonck Raf

4.Blommaert Erik

5.De Cock Leen

6.Vercauteren Filip

7.Maes Bart

8.Van Hul Rebecca

9.Van Hul Deborah

10.Bolsens Thomas

11.Meersman Robby

12.De Nocker Kristof

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten de volgende. zijn:

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging heeft als naam : " KLJ Lokaal Kruibeke ".

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere stukken die van de vereniging uitgaan moeten voomoemde maatschappelijke naam of afkorting vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door " vzw ".

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Bazel, Molenkouter 12 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het verwerven, het bouwen, onderhouden en het beheren van gebouwen ten voordele van de feitelijke vereniging KLJ Kruibeke, onder afdelingsnummer 45006J gekend en geregistreerd bij KW & Groene Kring vzw.

De vereniging tracht het omschreven doel ondermeer te bereiken door:

a)Het voorzien in huisvesting voor de KLJ Kruibeke.

b)Het voorbereiden en opvolgen van financiële en administratieve verplichtingen

In die zin mag zij, op bijkomstige wijze, sommige economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. De vereniging mag tevens alle goederen, zowel roerende als onroerende, aankopen, bezitten, verkopen en contracten afsluiten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

ma)2.2

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde worden ontbonden, volgens modaliteiten in de statuten voorzien.

TITEL Il.  Lidmaatschap

Art. 5. Het minimum aantal effectieve leden is onbeperkt, met een minimum van drie. De ondertekenende oprichters zijn de eerste effectieve leden. Ten minste 2 van de leden zullen afgevaardigden van het bestuur van KLJ Kruibeke moeten zijn.

Art. 6. Nieuwe leden worden aanvaard door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid. Om lid te worden moet men schriftelijk zijn aanvraag stellen aan de Raad van Bestuur of gevraagd worden door de Raad van Bestuur.

Als voorwaarde dient men:

a) ofwel deel uit te maken van het bestuur van de feitelijke vereniging KLJ Kruibeke, onder afdelingsnummer 45006J gekend en geregistreerd bij KLJ & Groene Kring vzw. Als bewijs hiervoor geldt het aansluitingsbewijs bij het nationaal secretariaat van de beweging waarvan men lid is;

b) ofwel een actieve bijdrage leveren tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging. Deze bijdrage kan zich zowel op financieel, moreel, technisch vlak situeren.

Art. 7. De leden worden niet verplicht tot het storten van een geldelijke bijdrage. Zij nemen geen verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

Art. 8. Elk lid dat toetreedt tot de Algemene Vergadering verklaart zich akkoord met de statuten en het huishoudelijk reglement, aanvaardt de verplichting om deze na te komen en tevens schaadt zij niet de belangen van de vereniging of één van de organen.

Art. 9. De hoedanigheid van lid wordt verloren :

a) Door ontslag van het lid, dit ontslag dient schriftelijk aan de voorzitter van de vereniging gemeld te worden. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

b) Door overlijden of rechtsonbekwaamheid.

c) Door uitsluiting die geschiedt onder de voorwaarden bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon

a)die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b)die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen, om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun erfgenamen hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdrage of gedane inbrengposten vorderen.

TITEL IIl.  Algemene Vergadering

Art. 11. Minstens 51% van de leden van de Algemene Vergadering moeten bestuurslid zijn van de feitelijke

vereniging KLJ Kruibeke, onder afdelingsnummer 45006J gekend en geregistreerd bij KLJ & Groene Kring vzw.

Art. 12. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOfl 2.2

" de uitsluiting van een lid;

'de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

'alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Er moet worden opgemerkt dat alles wat in de wet of de statuten niet is toegekend aan de Algemene Vergadering, onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur ressorteert.

Art. 13. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, en indien tevens niet aanwezig door de oudste van de Raad van Bestuur.

Art. 14. Elk lid beschikt over één stem in de Algemene Vergadering.

Ieder lid mag zich op de zittingen van de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid, die houder moet zijn van een schriftelijke volmacht op naam. Deze machtiging dient aan de voorzitter te worden overhandigd bij het begin van de vergadering. Geen enkel lid mag echter ter zitting méér dan één afwezig lid vertegenwoordigen.

Art. 15. De Algemene Vergadering wordt minimaal één keer per jaar door de Raad van Bestuur bijeengeroepen.

De Raad van Bestuur is verplicht om binnen de zes weken een Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer minimum één vijfde van de leden hierom schriftelijk verzoekt.

Aile leden worden bijeen geroepen per gewone brief en/of email, minstens acht dagen vóór de vergadering.

De oproeping vermeldt de plaats en het tijdstip van de vergadering en de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat tenminste 24 uur voor de Algemene Vergadering schriftelijk bij de voorzitter wordt voorgedragen door een lid, wordt eveneens op de agenda geplaatst.

Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen slechts worden behandeld nadat een meerderheid van de aanwezige leden of vertegenwoordigers hiermee akkoord gaat.

Art. 16. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Ingeval van uitsluiting van een lid, de wijziging van de statuten of van de ontbinding van de vereniging, is een beraadslaging in een vergadering vereist die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de.eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 17. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en die worden opgenomen in het register. Leden of derden die gerechtigd belang kunnen aantonen hebben recht om inzage of een afschrift van de notulen te vragen.

TITEL IV.  Raad van Bestuur

Art. 18. De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De bestuurders handelen als een college en worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 5 jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn, of afzetting , het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

De burgemeester van Kruibeke maakt van ambtswege deel uit van de Raad van Bestuur. Ook de VZW Parochiale Werken van Kruibeke wordt vertegenwoordigd door een afgevaardigde in de Raad Van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 19. Indien aan het lidmaatschap voortijdig een einde komt, wordt zo spoedig mogelijk in hun opvolging voorzien.

Bestuurders kunnen te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door dit schriftelijk te melden aan de voorzitter en/of ondervoorzitter, behoudens bepalingen onder artikel 19.

De bestuurders zijn te allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar en oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 20. De voorzitter roept de Raad van Bestuur bijeen en zit de vergadering voor. Indien de voorzitter afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter, indien afwezig door de oudste bestuurder.

De Raad van Bestuur beslist als een college. Dit betekent dat de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn en dat de beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

Art. 21. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van degene die door de wet of deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

a) De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen, met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels  en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,...

b) Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

c) De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur; zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vijf jaar, en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van betuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

d) De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan dit huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Art. 22. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en die worden opgenomen in het register.

TITEL V.  Financieel beheer

Art. 23. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot en met 31 augustus.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken zo snel mogelijk na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

TITEL VI.  Ontbinding

Art. 24. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering één of twee

vereffenaars. Zij bepaalt bij die gelegenheid hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 25. In geval van ontbinding worden de activa, na zuivering van de schulden, overgedragen aan de feitelijke vereniging. KLJ Kruibeke, onder afdelingsnummer 45006) gekend en geregistreerd bij KU & Groene Kring vzw.

TITEL VII.  Wet van 27 juni 1921

MOD 2.2



Voorbehouden aán het Belgisch Staatsblad Luik ló - Vervolg

Art. 26. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is bepaald blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing en kunnen artikels worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

TITEL VIII.  Benoeming van de bestuurders

Worden tot leden van de Raad van Bestuur benoemd:

1.Volckerick, Tom, Molenkouter 12, 9150 Kruibeke,

geboren op 22/11/1979 te Beveren

2.Vermeulen, Sindy, Begoniastraat 2, 9150 Kruibeke,

geboren op 13/03/1985 te Sint-Niklaas

3.Van Raemdonck, Rafael, Patrijzenweg 17, 9150 Bazel,

geboren op 05/07/1954 te Kruibeke

4.Blommaert, Erik, Doom 33, 9150 Kruibeke,

geboren op 05/03/1960 te Kruibeke

5.De Cock, Leen, Schaarbeekstraat 2, 2070 Burcht,

geboren op 11/04/1972 te Beveren

6.Vercauteren, Filip, Tulpenstraat 5, 9150 Kruibeke,

geboren op 21/07/1968 te Temse

7.Maes, Bart, Lange Heihoekstraat 10, 9150 Kruibeke,

geboren op 20/08/1987 te Beveren

8.Van Hul, Rebecca, Molenstraat 170, 9150 Kruibeke,

geboren op 28/02/1991 te Beveren

9.Bolsens, Thomas, Pismolenstraat 2, 9150 Kruibeke,

geboren op 22/11/1990 te Beveren

10.Denert, Antoine, Rupelmondestraat 90, 9150 Bazel,

geboren op 27/05/1946 te Rupelmonde

11.VZW Parochiale Werken Kruibeke, Adres Maatschappelijke zetel:

Onze-Lieve-Vrouwenplein 8, 9150 Kruibeke, Ondernemingsnummer: 0407913506

De Raad van Bestuur heeft aangesteld als:

voorzitter: Tom Volckerick

ondervoorzitter: Erik Blommaert

secretaris: Bart Maes

penningmeester: Sindy Vermeulen

Opgesteld op woensdag 26/01/2011, te Kruibeke.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KLJ LOKAAL KRUIBEKE

Adresse
MOLENKOUTER 12 9150 BAZEL

Code postal : 9150
Localité : Bazel
Commune : KRUIBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande