FREAP

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : FREAP
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 599.795.045

Publication

03/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*15303776*

Neergelegd

27-02-2015

Griffie

0599795045

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

FREAP

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

1. De Heer PHILIPS Frederik, ongehuwd, geboren te Aalst op 6 september 1993, wonend te 9320 Aalst (Nieuwerkerken), Nieuwerkerken-Dorp 68.

A/ OPRICHTING:

De comparanten verklaren bij deze akte een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid op te richten onder de benaming "FREAP", voor een kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde.

Zij verklaren de aandelen te onderschrijven als volgt:

Zetel :

Uit een akte verleden voor notaris Stéphane MEERT te Erpe op 26 februari 2015, blijkt dat volgende vennootschap werd opgericht:

" Door de echtgenoten PHILIPS-AERTS op 186 aandelen in vruchtgebruik, met aanwas naar de langstlevende van hen;

" Door de heer Frederik PHILIPS op 186 aandelen in blote eigendom.

De comparanten verklaren en erkennen dat al de aandelen volgestort werden tot beloop van één/derde deel, zodat vanaf heden het bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) ter beschikking is van de vennootschap.

De instrumenterende Notaris bevestigt dat gemeld bedrag voorafgaandelijk aan de oprichting gedeponeerd werd op een bijzondere rekening bij de BNP PARIBAS FORTIS zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 24 februari 2015 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

De volstorting van het kapitaal van 6.200 euro werd gedaan als volgt:

(volledig adres)

Onderwerp akte :

OPRICHTERS:

1. De Heer PHILIPS Peter Lieven Ann, geboren te Aalst op 24 juli 1963, en zijn echtgenote, Mevrouw AERTS Anne Mieken, geboren te Aalst op 11 juli 1961, samenwonend te 9320 Aalst (Nieuwerkerken), Nieuwerkerken-Dorp 68.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan huwelijkscontract.

Rechtsvorm :

(verkort) :

Nieuwerkerken-Dorp 68 9320 Aalst

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

" Door Frederik PHILIPS voor een bedrag van tweeduizend zevenhonderd achtentwintig (2.728¬ ) euro via rekening nummer BE95-0015-7624-6158

" Door elk van de echtgenoten PHILIPS-AERTS voor een bedrag van duizend zevenhonderd zesendertig (1.736¬ ) of samen voor drieduizend vierhonderd tweeënzeventig (3.472¬ ) euro via rekening nummer BE35-0015-7074-4137.

Volstorting nog te verrichten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Voorbehouden

Mod PDF 11.1

aan het Belgisch

Bijgevolg dienen de oprichters nog volgende bedragen te volstorten, indien dit zou opgeëist worden, te weten:

Staatsblad

" Door de echtgenoten PHILIPS-AERTS tot beloop van zesduizend negenhonderdvierenveertig (6.944) euro;

" Door de heer Frederik Philips tot beloop van vijfduizend vierhonderdzesenvijftig (5.456) euro .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

B/ STATUTEN:

TITEL I. BENAMINGZETELDOELDUUR.

Artikel 1: Aard

De vennootschap is opgericht als besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

onder de naam FREAP

Artikel 2: Zetel.

De zetel van de vennootschap is bij de oprichting gevestigd te 9320 Aalst (Nieuwerkerken),

Nieuwerkerken-Dorp, 68.

Artikel 3: Doel.

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als

voor rekening van derden of met medewerking van derden:

1. Het verlenen van consultancy, bijstand, advies en leiding van bedrijven, privé-personen en instellingen, op het vlak van management, verkoop, marketing, productie, onderzoek en ontwikkeling, communicatie, organisatie, reorganisatie en het besturen van vennootschappen, financiële begeleiding, informatie en advies in de meest ruime betekenis. Dit kan onder andere volgende zaken betekenen: professioneel advies aan bedrijven in binnen- en buitenland op strategisch en operationeel vlak;

2. Begeleiden van bedrijven in de opmaak van het bedrijfsplan, het marketingplan, het financieel plan en dies meer;

3. Adviesverlening rond producten- en dienstenbeheer, prijsbepaling en keuze van distributiekanalen;

4. Adviesverlening rond marketing en communicatie: merkenadvies, opmaak van persberichten, persconferenties, supporteren van nationale en internationale beurzen, website communicatie, direct mailing activiteiten, telemarketingactiviteiten, documentatiemateriaal, begeleiden en creëren van reclamecampagnes, speciale eventen, sponsoring;

5. Begeleiden van externe partijen bij de uitwerking van hun strategie, marketingplan, salesplan en het opzetten van internationale netwerken en bedrijven en activiteiten;

6. Het waarnemen van bestuursopdrachten en  mandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies;

7. Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en octrooien, knowhow en aanverwante immateriële vaste activa.

8. het geven van lessen en het vervaardigen van lesmateriaal;

9. Het verkopen, kopen, verkopen in licentie nemen of geven van octrooien, know-how, en aanverwante immateriële duurzame activa.

Het nemen van participaties in ondernemingen, zowel Belgische als buitenlandse; dit omvat onder meer kapitaalverschaffing aan bestaande of nog op te richten vennootschappen, de vennootschap kan de participaties verwerven door iedere rechtsgeldige wijze van verwerving; ze kan haar participaties beheren, valoriseren en ten gelde maken, zij zal daartoe alle aan de participaties verbonden rechten, waaronder het stemrecht, uitoefenen op zodanige wijze dat de belangen van de vennootschap zo goed mogelijk worden gewaarborgd:

" Het waarnemen van bestuurs- en vereffenaarsmandaten in om het even welke Belgische of buitenlandse, reeds bestaande of nog op te richten vennootschap, waarmee rechtstreeks of onrechtstreeks een band van deelneming bestaat; meer in het bijzonder kan de vennootschap ondernemingen waarin zij participeert, mee besturen en toezicht uitoefenen op de bedrijfsvoering teneinde de ontwikkeling en de realisatie van het maatschappelijk doel van deze ondernemingen te bevorderen en te coördineren;

" Het beleggen en wederbeleggen van alle beschikbare middelen, zowel in roerende als onroerende goederen onder welke vorm ook, onder andere door het participeren door middel van fusie, inschrijving, deelname of verkrijgen van financiële instrumenten in alle bestaande of nog op te richten Belgische of buitenlandse vennootschappen, en het beheer van roerende waarden.

" Het verlenen van financiële, administratieve, commerciële, juridische, fiscale, technische en consultatieve bijstand aan ondernemingen waarin zij participeert, en het uitvoeren van alle hiertoe strekkende handelstransacties of financiële verrichtingen, inclusief het verlenen van voorschotten,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

overname van vorderingen, intekenen op obligaties, waarborgverstrekking, verlenen van managementadvies en aanverwante verrichtingen;

Deze opsomming geldt ten titel van voorbeeld en is geenszins beperkend.

Ingeval de uitvoering van bepaalde handelingen onderworpen zou zijn aan voorafgaande voorwaarden wat betreft van toegang tot het beroep, zal de vennootschap haar handelingen, met betrekking tot de betreffende prestaties, uitstellen tot op het ogenblik van voldoening van de nodige voorwaarden.

Zij kan, alle roerende, onroerende, financiële, industriële, commerciële en burgerrechtelijke verrichtingen doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

De vennootschap kan op alle mogelijke wijzen interesse nemen in alle zaken, vennootschappen of ondernemingen die een gelijkaardig doel hebben of die van aard zijn de ontwikkelingen van de onderneming te bevorderen.

De vennootschap kan, borg stellen voor derden, aandeelhouders of bestuurders, evenals hun leningen, voorschotten en kredieten toestaan, met respect voor de wettelijke beperkingen. Alleen de algemene vergadering van vennoten is bevoegd om het doel van de vennootschap te interpreteren. Deze opsomming is niet limitatief en de term beheer van een vermogen in deze statuten vermeld is een activiteit anders dan deze vermeld in artikel 157 van de wet van 4 december 1990 op de financiële markten.

Artikel 4 : Duur.

De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde tijd.

TITEL II. KAPITAAL.

Artikel 5: Maatschappelijk kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op achttienduizend

zeshonderd (18.600¬ ) euro vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde.

TITEL III. BESTUUR VERTEGENWOORDIGING TOEZICHT.

Behoudens hetgeen bepaald is in de artikelen 29, 3O en 31 van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de hiernavolgende regels.

Artikel 9: Bestuursorgaan.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te

stellen.

Artikel 12: Vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de

vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere

volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING.

Behoudens hetgeen bepaald is in artikel 33 van deze statuten in geval de vennootschap

slechts één vennoot telt, zijn de hiernavolgende bepalingen van toepassing op de algemene

vergadering.

Artikel 15: Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder

jaar worden bijeengeroepen op de 3° maandag van de maand maart te 20 uur.

Artikel 16: Bijeenroeping.

De zaakvoerder kan zowel een gewone algemene vergadering (jaarvergadering) als een

bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

Hij moet de jaarvergadering bijeenroepen op de bij de statuten bepaalde dag.

De zaakvoerder is verplicht een bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeen te

roepen wanneer dit wordt gevraagd door de vennoten die samen ten minste één vijfde van het

maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Wanneer alle vennoten, obligatiehouders, certificaathouders, zaakvoerders en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

commissarissen aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd zijn, kan de algemene vergadering op geldige wijze beraadslagen en besluiten, zonder dat de formaliteiten inzake oproeping voorzien in het Wetboek van vennootschappen werden nageleefd. Deze algemene vergadering kan dan rechtsgeldig beraadslagen voor zover zij er unaniem mee instemt de algemene vergadering te houden zonder oproeping en akkoord gaat met de voorgestelde agenda.

Schriftelijke besluitvorming.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Artikel 17: Stemrecht.

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens schorsing en binnen de wettelijke perken.

Artikel 17/bis: Elektronische algemene vergadering

In de gevallen waarin de oproeping dit uitdrukkelijk bepaalt, hebben de aandeelhouders het

recht om op afstand deel te nemen aan een gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering door middel van een door de vennootschap ter beschikking gesteld elektronisch communicatiemiddel.

Dit elektronisch communicatiemiddel moet de aandeelhouder in staat stellen om rechtstreeks, gelijktijdig en ononderbroken kennis te nemen van de besprekingen tijdens de vergadering en om het stemrecht uit te oefenen met betrekking tot alle punten waarover de vergadering zich dient uit te spreken, alsook om deel te nemen aan de beraadslagingen en om zijn vraagrecht uit te oefenen.

In voorkomend geval bepaalt hetzij de oproeping, hetzij een door de aandeelhouder raadpleegbaar document waarnaar de oproeping verwijst (zoals bijvoorbeeld de website van de vennootschap) tevens op welke wijzen de vennootschap de hoedanigheid van aandeelhouder en de identiteit van de persoon die aan de vergadering wenst deel te nemen, zal controleren en waarborgen, alsook op welke wijze(n) zij zal vaststellen dat een aandeelhouder aan de algemene vergadering deelneemt en als aanwezig zal worden beschouwd. Daarnaast bevatten zowel de oproeping als de website van de vennootschap een heldere en nauwkeurige beschrijving van de procedures die de aandeelhouders dienen na te leven om op afstand deel te nemen aan de vergadering. Teneinde de veiligheid van het elektronische communicatiemiddel te waarborgen, kan de oproeping (of het document waarnaar de oproeping verwijst) tevens bijkomende voorwaarden stellen.

De aandeelhouders die in voorkomend geval op afstand willen deelnemen aan de algemene vergadering, dienen de formaliteiten te vervullen om tot de algemene vergadering te worden toegelaten.

Wanneer de aandeelhouders op afstand deelnemen aan de algemene vergadering, worden zij geacht aanwezig te zijn op de plaats waar de algemene vergadering wordt gehouden.

De notulen van de vergadering vermelden de eventuele technische problemen en incidenten die de deelname en/of stemming op afstand hebben verhinderd of verstoord.

Het op grond van dit artikel verleende recht om op afstand deel te nemen aan een algemene vergadering geldt niet voor de leden van het bureau, de bestuurders en de commissaris(sen). TITEL V. INVENTARIS JAARREKENING.

Artikel 18: Boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober en eindigt op dertig september van het daaropvolgend jaar.

Artikel 19: Winstbestemming.

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de afschrijvingen zijn afgetrokken, evenals de te voorziene vennootschapsbelasting maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt minstens vijf ten honderd voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

De algemene vergadering beslist over de verdere winstbestemming.

TITEL VI. ONTBINDING VEREFFENING.

Artikel 2O: Ontbinding.

De vennootschap mag te allen tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het nettoactief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerder verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

gesteld.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen met de oproepingsbrief, toegezonden aan de vennoten, commissaris(sen) en zaakvoerder(s).

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het nettoaktief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het nettoactief gedaald is tot beneden het bedrag overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Artikel 22 : Vereffening.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volstort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelij­ke betalingen te doen.

TITEL VII. BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT.

Artikel 24: Algemene bepaling.

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 3O: Ontslag.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

C/ OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN:

Eerste boekjaar : het eerste boekjaar gaat in op heden en eindigt op 30 september 2016. Eerste algemene vergadering: de eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2017. Benoeming van zaakvoerder(s).

Wordt als eerste niet statutaire zaakvoerder benoemd, de heer Peter PHILIPS, voornoemd,

die verklaart te aanvaarden.

De zaakvoerder wordt benoemd vanaf heden met dien verstande dat hij vanaf heden tot op de datum van neerlegging overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen, zal optreden als volmachtdrager van de gezamenlijke vennoten en dat hij vanaf het ogenblik van de neerlegging zal optreden als orgaan van de vennootschap overeenkomstig de bepalingen van de statuten en het Wetboek van vennootschappen. Deze benoeming zal ook na de neerlegging blijven gelden voor de rechtspersoon, onder voorbehoud van ontslag overeenkomstig de statuten en de wettelijke bepalingen.

AANDUIDING VASTE VERTEGENWOORDIGER

De heer Peter PHILIPS, voornoemd en alhier aanwezig, verklaart de enige zaakvoerder te zijn van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "FREAP", voormeld, en beslist bij deze zichzelf aan te duiden als vaste vertegenwoordiger in de vennootschap FREAP, voor het waarnemen van het mandaat van bestuurder in de BVBA FIBER DECOR , met maatschappelijke zetel te 9420 Erpe, Industrieweg, 17, RPR 0468.429.034, voor zover huidige vennootschap zou benoemd worden als bestuurder in gemelde vennootschap FIBER DECOR.

5/ Volmacht.

De zaakvoerder verleent aan de heer Guido Vermoesen, boekhouder, te 9300 Aalst, Mijlbekelaan, 19, met mogelijkheid van indeplaatsstelling, bijzondere volmacht teneinde de vervulling te verzekeren van de formaliteiten bij het Rechtspersonenregister en desgevallend bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving of wijziging van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, en diverse andere formaliteiten.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL.

BIJLAGEN:afschrift van de akteOprichting.

Getekend Heleen DECONINCK, geassocieerd notaris.

Coordonnées
FREAP

Adresse
NIEUWERKERKEN-DORP 68 9320 AALST (NIEUWERKERKEN)

Code postal : 9320
Localité : Nieuwerkerken
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande