FIBAROMA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : FIBAROMA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 633.511.750

Publication

07/07/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*15311401*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Neergelegd

03-07-2015

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnummer :

0633511750

Benaming (voluit) : FIBAROMA

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Herman Teirlinckstraat 15

(volledig adres) 9041 Gent

Oprichting

Onderwerp akte :

"FIBAROMA"

Naamloze Vennootschap

te 9041 Oostakker (Gent), Herman Teirlinckstraat 15

OPRICHTING

Heden VIJFENTWINTIG JUNI

tweeduizend vijftien

Verscheen voor mij, Wouter BOSSUYT, notaris ter standplaats Brugge :

1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  REAL ESTATE & MANAGEMENT , met zetel te 8340 Damme, Zwaanstraat 41, met Belasting over de Toegevoegde Waarde nummer BE 0476.713.230, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent, afdeling Brugge.

2. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ROMANI MANAGEMENT", met zetel te 8200 Brugge, Jozef Van Walleghemstraat 12.

Met Belasting over de Toegevoegde Waarde nummer BE 0894.953.276, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent, afdeling Brugge.

Verder genoemd "de comparant(en)" en of  de oprichter(s) .

De comparant verzoekt mij, notaris, de authentieke akte te verlijden van een naamloze vennootschap, die zij op heden hebben opgericht onder de naam "Fibaroma", met zetel te 9041 Oostakker (Gent), Herman Teirlinckstraat 15, waarvan het maatschappelijk kapitaal driehonderdduizend euro (300.000 EUR) bedraagt en volledig is geplaatst, vertegenwoordigd door 300 aandelen zonder nominale waarde, vertegenwoordigend elk één/driehonderdste (1/300ste) van het maatschappelijk kapitaal.

PLAATSING VAN EN STORTING OP HET KAPITAAL

De partijen verklaren het maatschappelijk kapitaal als volgt te onderschrijven:

1) De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  REAL ESTATE & MANAGEMENT , voornoemd, honderdvijftig (150) aandelen van Categorie A zonder nominale waarde of honderdvijftigduizend euro: 150.000,00

2) De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ROMANI MANAGEMENT", voornoemd, honderdvijftig (150) aandelen van Categorie B zonder nominale waarde of honderdvijftigduizend euro: 150.000,00

SAMEN : driehonderd (300) aandelen zonder nominale waarde of driehonderdduizend euro: 300.000,00

De inschrijvers verklaren:

1) dat het maatschappelijk kapitaal van driehonderdduizend euro (¬ 300.000,00) volledig geplaatst is; het is verdeeld in driehonderd (300) aandelen zonder nominale waarde, vertegenwoordigend elk één/driehonderdste van het maatschappelijk kapitaal.

2) dat het maatschappelijk kapitaal op heden volledig is gestort hetzij door :

1) De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  REAL ESTATE & MANAGEMENT , voornoemd, ten bedrage van honderdvijftigduizend euro (¬ 150.000,00),

2) De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ROMANI MANAGEMENT",

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

voornoemd, ten bedrage van honderdvijftigduizend euro (¬ 150.000,00).

Bankattest

Het genoemde bedrag is bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere

rekening, bij bnp paribas fortis geopend op naam van de naamloze vennootschap "Fibaroma" in

oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling op 23

juni 2015.

Dit bewijs van deponering werd overhandigd aan ondergetekende notaris die het in zijn dossier zal

bewaren.

I. STATUTEN

TITEL I : Benaming zetel doel duur

Artikel 1. Rechtsvorm - Naam

De vennootschap neemt de rechtsvorm aan van een naamloze vennootschap met als naam:

 Fibaroma .

Artikel 2. Zetel

De zetel is gevestigd te  9041 Oostakker (Gent), Herman Teirlinckstraat 15 .

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel:

I. VOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN

1. Het verlenen van diensten en adviezen aan derden.

2. Het verwerven van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten rechtspersonen of ondernemingen; het stimuleren, plannen en coördineren van de ontwikkeling van voormelde rechtspersonen of ondernemingen.

3. Het waarnemen van bestuursopdrachten en  mandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies.

4. Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkoper, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële vaste activa;

5. De aan- en verkoop, evenals de in- en uitvoer van om het even welke goederen.

II. VOOR EIGEN REKENING

1. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht, ...), zoals de huurfinanciering van onroerend goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen.

2. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

3. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

III. BIJZONDERE BEPALINGEN

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar bestuurders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet. De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Artikel 4. Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

TITEL II : Kapitaal aandelen aanspra¬kelijkheid

Artikel 5. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt DRIEHONDERDDUIZEND EURO (¬ 300.000,00) .

Het wordt vertegenwoordigd door DRIEHONDERD (300) aandelen, zonder nominale waarde, die ieder één/driehonderdste (1/300ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Uitsluitend voor wat betreft de regels inzake het bestuur worden de aandelen opgesplitst in twee categorieën, hetzij honderdvijftig (150) aandelen type A, hetzij honderdvijftig (150) aandelen type B. Voor het overige hebben beide categorieën dezelfde rechten.

Elke overdracht van de aandelen van een bepaalde Categorie aan een aandeelhouder van de andere Categorie zal van rechtswege de omzetting veroorzaken van de overgedragen aandelen in aandelen van de Categorie waartoe de overnemer behoort. Bij elke andere overdracht of bij overgang veranderen de aandelen niet van Categorie.

Behoudens andersluidende bepalingen in de statuten hebben alle aandelen dezelfde rechten. Waar de statuten bepaalde rechten verlenen aan een bepaalde Categorie, wordt, indien er geen overeenstemming kan bereikt worden tussen de aandeelhouders van de betreffende Categorie, het desbetreffend recht uitgeoefend overeenkomstig de instructies van de aandeelhouders met het meeste aantal aandelen binnen die bepaalde Categorie.

Artikel 7. Soort aandelen

Alle aandelen zijn op naam.

De eigendom van de aandelen blijkt uitsluitend uit de inschrijving in het register van aandelen op naam. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van aandelen op naam. Elke aandelenoverdracht zal slechts effect ressorteren na de inschrijving in het register van aandelen van de verklaring van overdracht, gedateerd en getekend door de overdrager en de overnemer, of hun vertegenwoordigers, of na het vervullen van de formaliteiten door de wet vereist voor de overdracht van schuldvorderingen.

TITEL III : ORGANEN VAN DE VENNOOTSCHAP

Afdeling 1 - Algemene vergadering

Artikel 14. Jaarvergadering - buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand september om tien uur. Artikel 15. Oproepingen

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda, die de te behandelen onderwerpen moet bevatten.

Aan de houders van aandelen, obligaties of warrants op naam, aan de houders van certificaten op naam, die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, aan de bestuurders en aan de commissarissen worden de oproepingen vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld. Deze mededeling geschiedt door middel van een van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een andere communicatiemiddel te ontvangen. Van de vervulling van deze formaliteit behoeft geen bewijs te worden overgelegd.

Voormelde personen kunnen voorafgaand aan of tijdens de vergadering verzaken aan de oproepingsformaliteiten.

Artikel 20. Antwoordplicht bestuurders/commissaris(sen)

De bestuurders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de aandeelhouders met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de aandeelhouders of het personeel van de vennootschap.

De commissaris(sen) geeft(geven) antwoord op de vragen die hem(n) worden gesteld door de aandeelhouders met betrekking tot zijn(hun) verslag.

Artikel 21. Verdaging van de jaarvergadering

Het bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing van de jaarvergadering zoals bedoeld in artikel 38 van deze statuten met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

Het bestuursorgaan moet de algemene vergadering opnieuw bijeenroepen, met dezelfde agenda binnen de termijn van drie weken.

De formaliteiten die vervuld werden om aan de eerste vergadering deel te nemen, blijven geldig voor de tweede vergadering. Nieuwe neerleggingen zullen toegestaan worden binnen de termijnen en op de voorwaarden vermeld in de statuten.

Artikel 22. Beraadslaging - aanwezigheidsquorum

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene aandeelhoudersvergadering kan enkel geldig beraadslagen indien alle aandeelhouders aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 23. Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 26. Afschriften en uittreksels van notulen

Afschriften of uittreksels aan derden van de notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de persoon of personen die de vennootschap overeenkomstig artikel 36 kan of kunnen vertegenwoordi¬gen.

Afdeling 2 - bestuur

Artikel 27. Bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens het minimum aantal leden door de wet voorzien. De bestuurders zijn natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet aandeel-houders. Zij worden benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergade¬ring der aandeelhouders, en kunnen steeds door haar worden afgezet.

Zij kunnen herkozen worden.

De raad zal steeds uit evenveel leden gekozen uit de kandidaten, voorgesteld door de respectievelijke bestaande Categorieën van aandelen moeten bestaan. De raad mag verder aangevuld worden met één of meerdere onafhankelijke bestuurders.

Het nalaten van een aandeelhouder of groep van aandeelhouders die gerechtigd is een lijst met kandidaten voor te stellen (binnen het kader van een bindend voorstel krachtens dit artikel) om zijn of hun respectieve rechten volledig uit te oefenen, zal geen afstand of vermindering van zulke rechten inhouden, noch zal dit zulke aandeelhouder of groep van aandeelhouders ervan weerhouden hun rechten in de toekomst volledig uit te oefenen.

De algemene vergadering is verplicht een nieuwe bestuurder te verkiezen op voordracht van de betrokken klasse van aandeelhouders nadat het mandaat van een bestuurder welke op hun voordracht werd verkozen, om welke reden ook werd beëindigd.

Een bestuurder is verplicht, na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de vaste benoeming doen van een nieuwe bestuurder op voordracht van de Categorie van aandeelhouders waartoe de ontslagnemende bestuurder behoorde. Deze doet de tijd uit van zijn voorganger.

Het mandaat van de aftredende bestuurders neemt een einde onmid¬dellijk na de algemene vergadering die tot de nieuwe benoeming is overgegaan.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Telkens wanneer een rechtspersoon wordt voorgedragen voor een mandaat als bestuurder, moet een document aan de algemene vergadering worden voorgelegd waaruit zowel de identiteit van voormelde vaste vertegenwoordiger blijkt evenals de bevestiging dat deze laatste bereid is de functie van vaste vertegenwoordiger waar te nemen. De rechtspersoon is maar benoemd als bestuurder, nadat de algemene vergadering de vaste vertegenwoordiger heeft aanvaard. Bij het terugtreden van de vaste vertegenwoordiger neemt het mandaat van bestuurder van rechtswege een einde, tenzij de algemene vergadering voorafgaand aan de terugtreding een nieuwe vaste vertegenwoordiger heeft aanvaard.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder of zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan. Artikel 28. Voorzitter

De raad van bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter. Behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur, zal de voorzitter om de drie jaar afwisselend gekozen worden uit

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

de bestuurder(s) benoemd op voorstel van de aandeelhouders, eigenaars van aandelen Categorie A en vervolgens uit de bestuurder(s) benoemd op de aandeelhouders, eigenaars van de aandelen Categorie B. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

Artikel 29. Vergadering en bijeenroeping

De raad van bestuur vergadert telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens twee bestuurders het vragen, en dit na bijeengeroepen te zijn door haar voorzitter, een gedelegeerd bestuurder of twee bestuurders, tenminste drie dagen voor de datum voorzien voor de vergadering. De oproeping geschiedt geldig per brief, telefax of e mail.

Elke bestuurder die een vergadering van de raad bijwoont of zich erop laat vertegen¬woordigen wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een bestuurder kan er eveneens aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping en dit voor of na de vergadering waarop hij niet aanwezig is.

De vergaderingen worden gehouden op de plaats die in de oproepings¬brieven wordt bepaald. Artikel 31. Notulen

De besluiten van de raad van bestuur worden vastgesteld in een proces-verbaal dat door de aanwezige leden wordt ondertekend.

Afschriften of uittreksels aan derden van de notulen van de raad van bestuur worden ondertekend door de persoon of personen die de vennootschap overeenkomstig artikel 36 kan of kunnen vertegenwoordi¬gen.

Artikel 32. Bestuursbevoegdheid

De raad van bestuur beschikt over de macht om alle rechtshandelingen te stellen, noodzakelijk of nuttig voor de verwezenlijking van het doel van de vennoot-schap, met uitzondering van deze bij de wet voorbehouden aan de algemene vergade¬ring.

Artikel 33. Dagelijks bestuur

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, evenals de vertegenwoordiging wat dat bestuur aangaat, aan één of meerdere bestuurders of directeurs, al dan niet aandeelhouders, die afzonder-lijk of samen handelen.

Artikel 34. Directiecomité

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van vennootschappen kan de raad van bestuur zijn bestuurdersbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Het directiecomité bestaat uit meerdere personen die al dan niet bestuurder zijn. Zij vormen samen een college.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur is belast met het toezicht op dat comité.

De raad van bestuur stelt in samenspraak met het directiecomité een huishoudelijk reglement op dat de regels betreffende werkwijze en de wijze van rapportering van het directiecomité vastlegt. Artikel 35. Adviserende comités

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid één of meerdere adviserende comités oprichten, waarvan hij de samenstelling en de opdrachten vaststelt.

Artikel 36.Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap in en buiten rechte rechtsgeldig verbonden door twee bestuurders samen optredend, waarvan één gekozen uit de kandidaten voorgesteld door de bestuurder(s) benoemd op voordracht van de aandeelhouders, eigenaars van de aandelen type A en één gekozen uit de kandidaten voorgesteld door de bestuurder(s) benoemd op voordracht van de aandeelhouders, eigenaars van de aandelen type B.

Voor wat betreft de bevoegdheden verleend aan het directiecomité wordt de vennootschap, bij toepassing van artikel 524bis van het Wetboek van Vennootschappen, geldig in en buiten rechte vertegenwoordigd door twee gezamenlijk handelende leden van het directiecomité.

De vennootschap wordt eveneens in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd wat het dagelijks bestuur aangaat door één gedelegeerd bestuurder.

Bovendien wordt de vennootschap rechtsgeldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden binnen de perken van de hun verleende volmacht.

TITEL IV : BOEKJAAR - JAARREKENINGEN - WINSTVERDELING.

Artikel 38. Boekjaar - jaarrekening - jaarverslag

Het boekjaar begint op één april en eindigt op éénendertig maart van elk jaar.

Artikel 39. Winstverdeling

Van de jaarlijks winst wordt, volgens de vigerende wettelijke verplichtingen terzake, de dotatie aan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

de wettelijke reserve voorafgenomen.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Artikel 40. Dividenden

De raad van bestuur bepaalt het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald. De uitbetaling moet geschieden vóór het einde van het boekjaar waarin het bedrag is vastgesteld. Aan de raad van bestuur wordt bevoegdheid verleend om op het resultaat van het lopende boekjaar een interim-dividend uit te keren.

TITEL V : Ontbinding  vereffening

Artikel 41. Voorstel tot ontbinding

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door het bestuursorgaan wordt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld.

De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een externe accountant die door het bestuursorgaan wordt aangewezen, brengt over deze staat verslag uit en vermeldt inzonderheid of daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven. Een afschrift van voormelde verslagen en de staat van activa en passiva wordt aan de aandeelhouders verzonden.

Artikel 42. Beslissing tot ontbinding

Onverminderd de mogelijkheid tot gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slecht ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels voor een statutenwijziging. De aandeelhouders en de rechthebbenden of de rechtverkrijgenden kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op eender welke wijze ook tussenkomen in het bestuur van de vennootschap. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en geschriften en aan de beslissin¬gen van het bestuursorgaan en de algemene vergadering.

Artikel 43. Vereffening

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel ter bevestiging voorgelegd worden.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vennootschapsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris dan wel een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift overeenkomstig de artikelen 1025 en volgende van het Gerechtelijk Wetboek het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft. Voormeld verzoekschrift mag worden ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

Mits voldaan is aan de voorwaarden van artikel 184, §5 Wetboek van Vennootschappen kan de vennootschap ontbonden worden en haar vereffening gesloten worden in één akte. In dit geval zijn

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

artikel 189bis en artikel 190 Wetboek van Vennootschappen niet van toepassing.

II. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

VERBINTENISSEN IN NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

De comparanten verklaren, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die zijn aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting, te rekenen vanaf één februari tweeduizend en vijftien.

Meer in het bijzonder worden de hierna gemelde overeenkomsten overgenomen:

- De  koopovereenkomst aandelen Dewulf de dato 19 juni 2015 tussen enerzijds de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ALMAN te Brugge en de burgerlijke maatschap Piet Dewulf te Brugge en anderzijds onderhavige vennootschap;

- de  koopovereenkomst aandelen VIEC de dato 19 juni 2015 tussen enerzijds de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  VIEC te Hamme en onderhavige vennootschap. Deze overneming zal evenwel slechts gevolg hebben wanneer de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal hebben verwor¬ven en met name vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de statuten op de griffie van de bevoegde rechtbank. De verbintenissen intussen aangegaan dienen, overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, eveneens bekrachtigd te worden eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, met uitzondering van voorgaande handelingen die reeds op heden worden bevestigd.

BENOEMING VAN DE BESTUURDERS

Onmiddellijk hebben de aandeelhouders met eenparigheid van stemmen beslist te benoemen tot eerste bestuurders:

1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Real Estate & Management , voornoemd, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer Bart De Prêtre, voornoemd.

2. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Romani Management , voornoemd, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer Filip Hoornaert, voornoemd. Hun mandaat zal een einde nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar tweeduizend en twintig.

EERSTE BOEKJAAR - EERSTE JAARVERGADERING

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 31 maart 2017.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste vrijdag van september in 2017. BIJZONDERE VOLMACHT - ONDERNEMINGSLOKET EN BELASTING OVER DE TOEGEVOEGDE WAARDE

Hierbij wordt bijzondere volmacht verleend voor het vervullen van alle formaliteiten inzake het rechtspersonenregister, BTW administratie, sociaal verzekeringsfonds, sociale secretariaten en andere fiscale- en diverse administraties, aan Bvba Cnockaert & Salens, te 8000 Brugge, Gistelse Steenweg 300, en alle aangestelden, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling.

Deze machten hebben betrekking op alle mogelijke wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en andere formaliteiten en dit voor alle beslissingen die ooit genomen werden of zullen genomen worden.

III. RAAD VAN BESTUUR

Terstond beslist de raad van bestuur, met eenparigheid van stemmen, te benoemen, onder de opschortende voorwaarde van het neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel:

- tot gedelegeerd bestuurders, welk mandaat een einde zal nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar tweeduizend en twintig:

1. besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Real Estate & Management , voornoemd, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer Bart De Prêtre, op voordracht van de aandeelhouders Categorie A en;

2. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Romani Management , voornoemd, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer Filip Hoornaert, op voordracht van de aandeelhouders Categorie B.

Beiden verklarende het mandaat te aanvaarden en door geen verbodsbepaling voor de uitoefening van haar mandaat te zijn getroffen;

Voor eensluidend uittreksel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Voorbehouden

Mod PDF 11.1

aan het Belgisch

NOTARIS WOUTER BOSSUYT

Staatsblad

Coordonnées
FIBAROMA

Adresse
HERMAN TEIRLINCKSTRAAT 15 9041 GENT

Code postal : 9041
Localité : Oostakker
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande