DEVRIENDT - DE CLERCQ

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DEVRIENDT - DE CLERCQ
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 849.611.320

Publication

11/03/2013
ÿþs Had Word 11.1

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i

e st

1 NEERGELEGD

2 8 FEB. 203 ,.._-_Griffie

RECHTS atiK VAN

t .LOOPb1-~~-O.EL_T~.G`H'~T

Ondernemingsnr : 0849611 320

Benaming

(voluit) : "Devriendt - De Clercq"

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Boterhoekstraat 11 - 9820 Merelbeke

(volledig adres)

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

Tekst

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering dd. 8 februari 2013, blijkt met ingang van 8 februari

2093

de verplaatsing van de maatschappelijke zetel naar Wilgendreef 34 te 8790 Waregem,

Bruno Devriendt, Statutair zaakvoerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

11Iuio~iu~uuwui

13 4 901*

uiu

24/10/2012
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

i 5 OKT. 2012

i EC:i-l'PlititK VAN

lfr(7t'l-Izitiínr=i -rr= r=ner

111111J111.11111N171 111

N bel ai

BE

Sta

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : Q$yg , 6 Ji .32O

Benaming

(voluit) : "Devriendt - De Clercq"

(verkort) :

Rechtsvorm : vennootschap onder firma

Zetel : Boterhoekstraat 11 - 9820 Merelbeke

(volledig adres)

Onderwerp akte

Tekst

V.O.F. Devriendt De Clercq

BOTERHOEKSTRAAT 11

9820 MERELBEKE

OPRICHTING  STATUTEN  BENOEMINGEN

Het jaar tweeduizend en twaalf

Op 20 september

Ondergetekenden,

1) Devriendt Bruno, wonende te 9000 Gent, Kortrijksesteenweg 821 bus H

2) De Clercq Jane, wonende te 8800 Roeselare, Mandellaan 78

Artikel 1 Rechtsvorm

Bij deze wordt tussen de verschijners een vennootschap onder firma opgericht onder de benaming: "Devriendt - De Clercq".

De vennootschap moet haar naam telkens laten voorafgaan door ofwel de vermelding van haar rechtsvorm hetzij voluit geschreven als "vennootschap onder firma", hetzij afgekort als "V.O.F.".

Artikel 2  Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Boterhoekstraat 11, 9820 Merelbeke.

De zaakvoerders zijn gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het buitenland, op te richten.

De zetel kan worden overgebracht naar een andere plaats in België bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder of het college van zaakvoerders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3  Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

- Het nemen van participaties in andere vennootschappen of ondernemingen door middel van inbreng of aankoop van maatschappelijke rechten of op een andere wUze; de vennootschap mag zich borg stellen of zakelijke zekerheden verlenen mits vergoeding, onder voorbehoud evenwel van de verbodsbepaling opgenomen in artikel 629 van het Wetboek van Vennootschappen. De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze in alle vennootschappen, ondernemingen, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zo in België als in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

-Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de renovatie, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur- en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten. ln het algemeen zal de vennootschap alle onroerende verrichtingen mogen stellen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle

verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur- en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, staatsfondsen; in het algemeen zal de vennootschap aile roerende en financiële verrichtingen mogen stellen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

- Het uitvoeren van administratief-organisatorische opdrachten, bijstand bij de leiding van vennootschappen, het verstrekken van advies en het verlenen van bijstand aan het beheer op het gebied van onder andere administratieve organisatie, het opzetten van interne audit, het verbeteren van bestaande en nieuwe beheerstechnieken en managementsystemen, het verstrekken van informatie, het selecteren, opleiden van personeel;

- Advies en analyse van de financiële behoeften van de onderneming en de begeleiding en onderhandeling met financiële instellingen, toezien op de optimale aanwending van kredieten, budgettering en budgetcontrole.

- Het uitvoeren van alle studies en onderzoek; het verrichten van marktonderzoek; promotie, raadgeving; prospectie; marketing; assistentie op het gebied van management, engineering en consulting; technisch, commercieel, administratief, financieel, fiscaal en juridisch beheer en advies;

- De publiciteit, reclame, marketing en algemene communicatie onder alle vormen en het uitvoeren van alle werken die voor de verwezenlijking van publiciteit, reclame, marketing en algemene communicatie noodzakelijk zijn, zonder enige beperking;

- Het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheer, in waarde stellen, in licentie nemen of geven van brevetten, octrooien, know-how en andere intellectuele rechten. Zij mag eveneens aile fabrieksmerken, octrooien en andere eruit voortvloeiende of aanvullende rechten verwerven en tegeldemaken en deelnemen aan de opbouw, de ontwikkeling en het beheer van alle vennootschappen.

- Het verlenen van advies met betrekking tot het beheer van vennootschappen en ondernemingen, het verlenen van managementbijstand aan en het uitvoeren van managementtaken in vennootschappen en ondernemingen, het exporteren van aile intellectuele rechten en rechten van industriële of commerciële eigendom.

- Het waarnemen van alle mandaten, waaronder bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar, in vennootschappen en verenigingen.

- Het deelnemen, onder gelijk welke vorm, aan de oprichting, uitbreiding, omzetting, fusie, opslorping,

het bestuur en de controle van ondernemingen met gelijkaardige, aanverwante of aanvullende activiteiten; ze kan verder alle hulp verlenen aan ondernemingen waarin ze belang stelt onder meer in de vorm van leningen, voorschotten of borgstellingen, alsook bij wijze van bijstand inzake bestuur en/of administratie,

- Het optreden ais tussenpersoon inzake handel, in de ruimste zin van het woord, waaronder wordt verstaan makelaarsactiviteiten, commissiehandel en agentuur zowel in binnen- als buitenlandse handel.

- Het optreden en handelen als dienstverlener en/of als tussenpersoon bij alle vormen van adviesverlening, managementdiensten en hulp aan het bedrijfsleven, de non-profitsector en de overheid op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan bedrijfsleiding en dit in de meest ruime zin; alsook het opnemen van bestuurders-, vereffenaars- of andere mandaten in Belgische en/of buitenlandse vennootschappen.

- de aankoop en verkoop, zowel in groot- als in kleinhandel, trading, de import, de export, de

agentuur, de vertegenwoordiging, de commissiehandel, de ruiling en de verhuring, inclusief de diverse vormen van leasing, van allerlei producten (zowel commerciële, grondstoffen, halfgrondstoffen, fabricaten en afgewerkte producten van aile aard en dit in de meest ruime zin) voor zover door de wet toegelaten.

- het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen en particulieren, onder om het even welke vorm voor zover door de wet toegelaten. In dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die welke wettelijk voorbehouden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarbanken, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen.

De algemene vergadering van aandeelhouders, beraadslagend en stemmend in de voorwaarden vereist voor de wijzigingen aan de statuten, kan het doel van de vennootschap uitleggen, verklaren en uitbreiden alsook wijzigingen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zo in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zal achten.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap wordt met ingang van vandaag aangegaan voor onbepaalde duur. Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

De vennootschap kan op elk ogenblik worden beëindigd, waardoor de vennootschap wordt ontbonden, bij besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de voorschriften die gelden voor een statutenwijziging.

Artikel 5  Geplaatst kapitaal

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bij oprichting bedraagt 100.000,00 Euro.

Het is verdeeld over 100 aandelen zonder nominale waarde, die ieder 1/100ste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is volledig volstort. Er wordt ingetekend als volgt:

 de heer Bruno Devriendt, voornoemd, 75.000,00 Euro vergoed door 75 aandelen;  mevrouw Jane De Clercq, voornoemd, 25.000,00 Euro, vergoed door 25 aandelen.

Artikel 6  Rekening-courant met vennoten

Voor iedere vennoot mag een rekening-courant geopend worden waarin aile sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden. Zij zullen recht geven op een interest berekend tegen de wettelijke rentevoet, betaalbaar om de zes maanden.

Wanneer de behoeften van de vennootschap een storting op deze rekening-courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot gedaan worden in verhouding met het aantal aandelen in zijn bezit, tenzij er anders over beslist wordt. De terugtrekking van de gedeponeerde fondsen kan enkel in gemeen overleg gebeuren.

Artikel 7  Beperking van overdracht en vertegenwoordiging

Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 8  Bestuur en vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, die vennoot moeten zijn.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vereisen volgende handelingen het akkoord van minstens twee zaakvoerders:

 het verkrijgen en vervreemden van onroerende zakelijke rechten;

 het vestigen van zekerheden op (on)lichamelijke roerende goederen van de vennootschap;

 het stellen van (persoonlijke) zekerheden door de vennootschap;

 het aangaan van leningen en/of kredietopeningen bij derden en/of financiële instellingen;

 alle handelingen die betrekking hebben op goederen, rechten en verplichtingen met een waarde van meer dan 15.000,00 Euro.

Elke zaakvoerder is bevoegd om de vennootschap in aile handelingen in en buiten rechte te vertegenwoordigen. Wanneer de vennootschap meerdere zaakvoerders heeft, wordt de vennootschap bij de in de vorige alinea bedoelde handelingen enkel rechtsgeldig vertegenwoordigd wanneer minstens twee zaakvoerders gezamenlijk optreden.

Artikel 9  Duur van de benoeming en ontslag van de zaakvoerder

Elke zaakvoerder vervult zijn opdracht voor de duur van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het ontslag van de zaakvoerder heeft niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg. Zijn er meerdere zaakvoerders in functie op het ogenblik van het ontslag, dan wordt de vennootschap verdergezet en wordt zij bestuurd door de overblijvende zaakvoerder(s).

Betreft het ontslag de enige zaakvoerder, dan wordt deze van rechtswege opgevolgd door de zaakvoerder die door de overblijvende vennoten wordt aangesteld.

De onbekwaamverklaring, het overlijden van de zaakvoerder of het verlies van zijn hoedanigheid als vennoot heeft dezelfde gevolgen als het ontslag.

Worden tot statutair zaakvoerder benoemd voor de duur van de vennootschap:

1.Bruno Devriendt, voornoemd;

2.Jane De Clercq, voornoemd.

De opdracht van de zaakvoerders en vennoten is in principe onbezoldigd. Aan hen kan de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, een vertoning toekennen die voor elkeen zal bepaald Worden in functie van de voor de vennootschap geleverde prestaties.

De opdracht van statutair-zaakvoerder kan slechts om ernstige en zwaarwichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen.

Artikel 10  Niet-concurrentiebeding

De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijverheidsonderneming van dezelfde of een andere aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke toelating,

Aile activiteiten die vennoten reeds voor de oprichting van de vennootschap ontplooiden, worden niet strijdig geacht met de voorgaande alinea.

Artikel 11 Gewone algemene vergadering

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden de laatste zaterdag van de maand december om 10 uur op de maatschappelijke zetel van de vennootschap. Indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Artikel 12 - Bevoegdheid van de algemene vergadering

De gewone en de bijzondere algemene vergadering zijn bevoegd om te beraadslagen en te besluiten over:

 de benoeming en het ontslag van de zaakvoerder(s);

 de vaststelling van het salaris van zaakvoerder;

 het verlenen van kwijting;

 het goedkeuren van de jaarrekening;

 de bestemming van de winst;

 de aanvaarding van nieuwe vennoten;

 de statutenwijziging.

Artikel 13 Bijeenroeping van de algemene vergadering

ledere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste acht dagen vbbr de vergadering in de post afgegeven moet hebben.

Deze brief moet de agenda vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de aandeelhouder met het grootste aandeel in het kapitaal of, in zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel,

Artikel 14 - Aanwezigheidsquorum

De gewone of buitengewone algemene vergadering neemt alle beslissingen bij gewone meerderheid.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

De buitengewone vergadering waarbij tot statutenwijziging wordt besloten kan slechts geldig beraadslagen indien minstens de helft van het kapitaal is vertegenwoordigd. De besluiten waarbij de statuten worden gewijzigd, vereisen een 2/3 meerderheid van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen.

Besluiten tot wijziging van het maatschappelijk doel vereisen een 415 meerderheid van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen.

Artikel 15 - Boekjaar

Ieder boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni.

Artikel 16  Winst- en verliesverdeling

De nettowinst wordt tussen de vennoten verdeeld in dezelfde verhouding ais het aantal aandelen in zijn bezit. De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of

gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 17  Vergoeding voor werkende vennoten

Bij beslissing van de vennoten met gewone meerderheid kan aan iedere vennoot bovenop zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene onkosten gerekend worden.

De eenmaal toegekende vergoeding kan later niet meer gewijzigd worden door de vergadering van vennoten buiten de toestemming van de betrokken vennoot om.

Artikel 18  Ontbinding van de vennootschap bij verliezen

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen vijftig procent van het kapitaal belopen. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende fid over te nemen, zoals bepaald in artikel 19 hierna.

Artikel 19  Overlijden van een vennoot

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. Zij blijft voortbestaan onder de

overlevende vennoten.

De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans

die

opgemaakt werd vaar het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen.

Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastgesteld overeenkomstig artikelen 16 en 17 na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedurende welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap.

De rekening zal betaalbaar en opeisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de drie maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlijden.

Artikel 20  Leggen van zegels en inventarisatie

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe, weduwnaar of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 21  Onbekwaamheid en verhindering van een vennoot

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden dee! uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd. De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig artikel 19.

Artikel 22 - Vereffenaars

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de vennoten, vereffenaar(s) aangesteld overeenkomstig artikelen 183 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeven te vragen.

Artikel 23 -- Saldo bij vereffening

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal worden verdeeld volgens de verhoudingen bepaald in artikel 16 en 17.

Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Slot- en overgangsbepalingen

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint vanaf het neerleggen van een uittreksel uit deze oprichtingsakte op de bevoegde griffie en eindigt op 30 juni 2014.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand december om 10.00 uur,

Verplaatsing maatschappelijke zetel

Na 6 maanden wordt de maatschappelijke zetel van rechtswege verplaatst naar Wilgendreef 34 te 8790 Waregem.

Kosten

De oprichtingskosten in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, bedragen ongeveer duizend tweehonderdvijftig euro (¬ 1.250,00).

Volmacht

Bijzondere volmacht wordt gegeven aan NV Accountantskantoor Bekaert gevestigd te 9700 Oudenaarde, Meersbloem-Leupegem 50, of elke andere persoon die door haar wordt aangewezen, voor de inschrijving en wijzigingen bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen en bij een ondememingsloket naar zijn keuze, bij de diensten van de vennootschapsbelasting en alle andere administraties en overheden, alles te doen wat noodzakelijk en nuttig is teneinde de vennootschap in regel te stellen met alle nodige formaliteiten, heden en in de toekomst.

Informatie  raadgeving

De partijen verklaren dat ze volledig kennis hebben over de rechten, verplichtingen en lasten die voortvloeien uit de rechtshandelingen, dewelke zij bij huidige akte hebben gesteld.

Bevestiging identiteit

De identiteit van de comparanten werd aangetoond aan de hand van hoger vermelde bewijskrachtige identiteitsbewijzen.

Waarvan akte

Opgemaakt te Merelbeke, 3 oktober 2012

Devriendt Bruno De Clercq Jane

Vennoot Vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Voor-V behorlden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DEVRIENDT - DE CLERCQ

Adresse
BOTERHOEKSTRAAT 11 9820 MERELBEKE

Code postal : 9820
Localité : MERELBEKE
Commune : MERELBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande