DE TREKVOGELS BOEKHOUTE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE TREKVOGELS BOEKHOUTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.991.322

Publication

05/02/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1: Rechtsvorm, benaming

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

Artikel 3: Maatschappelijk doel

De hierna natuurlijke personen, hebben op 1 januari 2013 besloten de feitelijke vereniging de Trekvogels Boekhoute, om te vormen naar een VZW:

1. Andrea Haertjens, woonachtig Nieuwburgstraat 23, 9960 Assenede

2. Daniël Van der Mespel, woonachtig Molenstraat 61, 9960 Assenede

3. Kurt Dehaes, woonachtig Kasteelstraat 21, 9960 Assenede

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, onder de hierna volgende voorwaarden:

1. De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, hierna genoemd:  de wet .

2. De vereniging wordt genoemd:  de Trekvogels Boekhoute . Deze naam komt voor in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de vereniging, voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  vzw .

1. De vereniging heeft de promotie van de wandelsport in al zijn aspecten en het organiseren van wandelactiviteiten voor leden en derden tot doel in een niet competitief, vriendschappelijk kader. Daarnaast wil de vereniging ook zijn sociale verantwoordelijkheid opnemen binnen de gemeenschap waar zij haar wortels vindt.

2. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit maatschappelijke doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, bijdragen.

Oprichting de Trekvogels Boekhoute V.Z.W.

1. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9960 Assenede, Molenstraat 61, in het gerechtelijke arrondissement Gent. Alle stukken voorgeschreven door de wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van voornoemd gerechtelijk arrondissement.

2. Het correspondentieadres van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur bepaald bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : de Trekvogels Boekhoute VZW

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13300835*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Molenstraat 61

0502991322

9960

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Assenede

Griffie

Neergelegd

01-02-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

3. De vereniging kan, met het oog op wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen en zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven (binnen de voorwaarden van de kleine VZW, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten en fondsen inzamelen. Ze kan deelnemen aan, of samenwerken met, de ondernemingen of feitelijke verenigingen die voor de realisatie van haar doel nuttig kunnen zijn. Kortom: binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten, alle activiteiten (laten) uitoefenen die haar doel rechtvaardigen en waarvan de opbrengsten van de winstgevende activiteiten altijd integraal worden bestemd voor de realisatie van de ideële, niet-winstgevende, doelstellingen.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten aller tijde ontbonden worden. Artikel 5 : leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het aantal leden is onbeperkt. Toetredingsvoorwaarden tot de V.Z.W zijn als volgt: Betalen jaarlijks lidgeld zoals bepaal door de raad van bestuur. Bij niet betaling van het lidgeld wordt verondersteld dat een lid automatisch ontslag neemt uit zijn functies binnen de V.Z.W. Aanvaarden van het clubreglement/huishoudelijk reglement welke zijn basis vind in deze statuten. Volgende ledengroepen worden opgenomen in de VZW: Gewone leden dewelke niet deelnemen aan de organisatie van activiteiten van de V.Z.W. Zij maken ook geen deel uit van de algemene vergadering, maar kunnen deze wel bijwonen als observator. Werkende leden zijn leden die actief deelnemen aan de organisatie van de activiteiten. Zij vormen de algemene vergadering en hebben elk een stem op de algemene vergadering Bestuursleden worden gekozen uit de werkende leden voor onbepaalde duur. Deze leden, later genoemd commissarissen, voeren de dagelijkse leiding van de V.Z.W. Bestuursleden kunnen uitgenodigd worden op de raad van bestuur Bestuurders worden gekozen uit de commissarissen voor een onbepaalde duur, samen zijn zij de raad van bestuur. Zij bepalen in samenspraak met de commissarissen de verdere uitbouw van de VZW. Zij bestaan uit de voorzitter, secretaris, penningmeester van de VZW Bestuurders en bestuursleden vormen samen de raad van Bestuur Afzetting van bestuursleden en bestuurders kan alleen bij overeenstemming van 2/3 van de leden van de algemene vergadering.

Artikel 6 : algemene vergadering

2. De raad van bestuur legt verantwoording af aan de Algemene vergadering en zij is verantwoordelijk voor volgende punten:

1) De wijziging van de statuten

2) De benoeming en afzetting van de bestuurders

3) De benoeming en afzetting van de commissarissen

4) De kwijting aan de bestuurders en commissarissen

5) De goedkeuring van de begroting en de rekening

6) De ontbinding van de vereniging

7) De uitsluiting van een lid

8) De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9) Daarnaast staat het de leden vrij de raad van bestuur te interpelleren over de werking van de vereniging

4. Gewone besluiten kunnen genomen worden door minstens 50% van het aanwezig quorum. Besluiten in verband met statuswijzigingen, uitsluiting leden of ontbinding van de V.Z.W, kan alleen met een 2/3 meerderheid (wet van 21 juni 1921). Bij onbeslistheid is de stem va de voorzitter doorslaggevend.

1. De algemene vergadering bestaat uit werkende leden van de vereniging. Gewone leden kunnen de algemene vergadering bijwonen, deelnemen aan de discussies, maar hebben geen stemrecht. Werkende leden kunnen zich laten vertegenwoordigen en een volmacht tot stemmen geven. Elk stemmend lid kan maar een over een volmacht beschikken.

3. Om geldig te kunnen beslissen moet minstens 50% van de Algemene vergadering aanwezig zijn. Bij afwezigheid van dit quotum, kan de raad van bestuur de besluiten nemen in samenspraak met de aanwezige leden van de algemene vergadering.

5. Er zal jaarlijks minstens een algemene vergadering gehouden worden, waarvan de modaliteiten door de raad van bestuur bepaald worden. Deze modaliteiten[1] en agenda worden ten laatste 8 dagen voor de vergadering doorgestuurd aan de leden.

6. Een uitzonderlijke algemene vergadering kan samengeroepen worden door de raad van bestuur of 25% van de stemgerechtigde leden. De leden worden hiervan ten laatste 8 dagen op voorhand verwittigd met de modaliteiten en agenda.

7. De Algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of een door hem aangewezen persoon.

8. Notulen van de Algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter, secretaris of ander bestuurslid en bijgehouden in een register. Een kopij wordt verspreidt onder de leden van de vergadering.

Artikel 7 raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

1. Al de functies die niet door de wet of de statuten, zijn toegewezen aan de Algemene vergadering, vallen onder de raad van Bestuur.

2. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op,als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

3. De raad van bestuur (commissarissen en bestuurders) vergadert maandelijks. De bestuurders vergaderen 6 maandelijks. De voorzitter of zijn vertegenwoordiger, roept de vergaderingen samen. Commissarissen kunnen uitgenodigd worden voor de vergadering van de bestuurders.

4. Om de V.Z.W te vertegenwoordigen tegenover derden is de handtekening van 2 bestuurders vereist.

5. De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op en kan dit ook autonoom wijzigen.

6. Om geldig te stemmen door de raad van bestuur, is een aanwezigheid vereist van 50%+1.Commissarisen en bestuurders kunnen zich laten vertegenwoordigen.

7. Notulen van de raad van bestuur worden na goedkeuring, ondertekend door de voorzitter. Deze notulen zijn ook toegankelijk voor de andere leden.

8. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden, in bijzonderheid naar het dagelijks bestuur toe, volledig of ten dele delegeren naar een of meerdere bestuurders/commissarissen. Deze delegatie is ten aller tijde herroepbaar

Artikel 8: Allerlei bepalingen

Mandaten binnen de VZW zijn onbezoldigd. Een vergoeding voor onkosten kan uitgekeerd worden indien dit voorzien wordt in het huishoudelijk reglement Vrijwillig ontslag van een bestuurder of commissaris gebeurt door middel van een gewone brief dewelke genotuleerd wordt op de volgende vergadering van de raad van bestuur. Ter vervanging van de ontslagnemend persoon kunnen zowel leden van de raad van bestuur als leden van de algemene vergadering kandidaten voorstellen. Het nieuwe bestuurslid wordt dan verkozen door een geheime stemming zoals beschreven in het huishoudelijk reglement. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd door de wet. In geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering. Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Opgemaakt in drie exemplaren te Assenede op 25 december 2012

[1] Modaliteiten omvatten datum, uur en plaats van de algemene vergadering.

Coordonnées
DE TREKVOGELS BOEKHOUTE

Adresse
MOLENSTRAAT 61 9960 ASSENEDE

Code postal : 9960
Localité : ASSENEDE
Commune : ASSENEDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande