CONSTRUCTIE COOLS P.

Divers


Dénomination : CONSTRUCTIE COOLS P.
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 849.777.705

Publication

31/10/2012
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

11111 U I VII IIII~I II S

*11179236*









VAN KOOPHANDEL

2 2 0e. 2012

DENDegMONDE

Ondernemingsnr : "8L 9. -TOS

Benaming

(voluit) : CONSTRUCTIE COOLS P.

(verkort) :

Rechtsvorm : Cooperatieve Vennootschap met Onbeperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 9120 Melsele, Dambrugstraat 19

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING  STATUTEN - BENOEMINGEN

VORM  NAAM:

1.De vennootschap heeft de vorm van een coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid. Haar naam is CONSTRUCTIE COOLS P.

ZETEL  DOEL:

2. Zetel : de zetel van de vennootschap is gevestigd te Melsele, Dambrugstraat 19. Bij gewone beslissing van de bestuurders mag de zetel zonder statuutwljziging worden verplaatst in België. Tevens mogen bij beslissing van de bestuurders in België en in het buitenland administratieve en bedrijfszetels, bijkantoren, opslagplaatsen en agentschappen worden opgericht

3. Doel: de vennootschap heeft tot doel:

-Het uitbaten van een zelfstandige werkplaats voor algemene mekaniek, metalen constructies, fabricage van

artikelen van gesmeed ijzer, montage van metalen constructies, bruggen en vakwerk, hoevesmederij en

smederij.

-Onderneming voor industrieel schilderwerk.

-Onderneming voor alle metalen schrijnwerken.

-Onderneming voor het leveren en plaatsen van industriële pijpleidingen en kanalisatie o.m. kanalisatie voor

ventilatie, luchtconditionering of verwarming met warme lucht.

-Algemene bouwonderneming beperkt tot de coördinatie van de onderaannemingen.

-Onderneming voor het leveren van overige dienstverlening hoofdzakelijk aan bedrijven, n.e.g.

veil igheidscoordinator.

-Verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op gebied van planning, organisatie,

efficientie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, enz

-Testen en analyseren van materialen, producten, installaties enz. in verband met hun samenstelling,

prestaties en overeenstemming met vooropgestelde normen of met lastenboeken.

-Conceptontwikkeling en merkenbegelelding

-Ze mag door middel van inschrijving, inbreng, fusie, participatie of anderszins een belang nemen in gelijk

welke vennootschap of onderneming met een gelijkaardige, aanverwante of aanvullende activiteit en, in het

algemeen alle verrichtingen uitvoeren die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel in de hand te

werken.

PUUR -- KAPITAAL -- AANDELEN

4. duur: de vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur

5. kapitaal: het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt. Het aanvangskapitaal bedraagt 3000,00 EURO

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

6. Aandelen  stortingen - obligaties: het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door dertig aandelen zonder nominale waarde. Buiten de oorspronkelijke, waarop werd ingeschreven, mogen tijdens haar bestaan andere aandelen worden uitgegeven, onder meer in het kader van de opneming van nieuwe vennoten of van een verhoging van de inschrijvingen. Van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd wordt het stemrecht geschorst zolang de regelmatig opgevraagde en eisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden.

7. Aansprakelijkheid : de vennoten zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden en de verbintenissen van de vennootschap.

8. Aard van de aandelen: de aandelen zijn op naam. Ten opzichte van de vennootschap zijn ze ondeelbaar.

9. Overdracht van aandelen: de aandelen zijn vrij overdraagbaar onder levenden of bij overlijden aan medevennoten. Ze mogen daarentegen niet worden afgestaan of overgedragen , zelfs bij overlijden, aan derden behalve mits goedkeuring van de algemene vergadering.

10. Titularissen van de hoedanigheid van vennoot: zijn vennoten: de ondertekenaars van deze akte en de natuurlijke-of rechtspersonen door de algemene vergadering als vennoot aanvaard.

11. de vennoten houden op deel uit te maken van de vennootschap ingevolge: a) uittreding; b) uitsluiting; c) overlijden; d) ontzetting; e) faillissement of kennelijk onvermogen.

12. register van de vennoten: de vennootschap moet in haar zetel een register bijhouden waarvan de vennoten ter plaatse inzage kunnen nemen. De bestuurders worden met de inschrijving belast. De uittreding van een vennoot wordt vastgesteld door vermelding in het register.

13. uittreding  terugneming van aandelen; een vennoot kan alleen met instemming van de bestuurders uittreden of aandelen of stortingen terugnemen en alleen na uitvoeren van alle eisbare stortingen.

14. uitsluiting van vennoten: iedere vennoot kan om gegronde redenen - onder meer om het feit dat niet meer aan de voorwaarden van aanvaarding wordt vervuld of om elke andere oorzaak uitgesloten worden. De uitsluiting wordt door de algemene vergadering uitgesproken. Ais hij erom verzoekt in zijn schriftelijke opmerkingen moet de vennoot gehoord worden.. Elke beslissing tot uitsluiting moet met redenen omkleed zijn,

15. terugbetaling van de aandelen: de ontslagnemende , terugnemende of uitgesloten vennoot heeft het recht op de tegenwaarde van zijn aandelen zoals die blijkt uit de goedgekeurde balans van het lopende boekjaar.

16. in geval van overlijden, faillissement, of kennelijk onvermogen of onbekwaamheidverklaring van een vennoot hebben zijn erfgenamen, schuldeisers of vertegenwoordigers recht op de uitkering van de tegenwaarde van zijn aandelen.

17. de vennoten en de rechthebbenden of rechtverkrijgenden van een vennoot kunnen geenszins de vereffening van de vennootschap eisen, noch de zegels laten leggen op het vermogen van de vennootschap of daarvan een inventaris vorderen.

BESTUUR

18. algemeenheden: de vennootschap wordt bestuurd door één of meer bestuurders , al dan niet vennoten, door deze statuten of door de algemene vergadering van de vennoten benoemd. Wordt tot bestuurder en dus onherroepelijk , behoudens om ernstige redenen benoemd: de heer Pascal Cools.

Uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.

19. Raad van bestuur: is er meer dan één bestuurder dan vormen zij een raad van bestuur.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, De raad komt bijeen na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt. De raad van bestuur kan alleen geldig beraadslagen als ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, Wanneer echter een eerste bijeenkomst van de raad niet in aantal aanwezig is , mag een nieuwe bijeenkomst met dezelfde agenda worden opgeroepen. Deze zal dan geldig kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. in geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van het lid dat de bijeenkomst voorzit doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

20. Bevoegdheden: de bestuurder( s) bezitten buiten de bevoegdheden toegekend uit hoofde van de titels I! en III de meest uitgebreide bestuur - en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap.

21. Delegaties: de raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder of bestuurder - zaakvoerder.

22. Vertegenwoordiging: afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door de enige bestuurder of indien er meerdere bestuurders zijn, ook in geval van bestaan van een raad van bestuur, door twee bestuurders.

23. Algemene vergadering: de regelmatig samengestelde vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. Haar beslissingen zijn bindend voor allen. Ze bezit de bevoegdheden die de weten deze statuten haar toekennen.

Bijeenkomst: de algemene vergadering wordt opgeroepen door de bestuurders. Dit moet geschieden door middel van een brief met opgave van de agenda, ten minste vijftien dagen voor de datum van de bijeenkomst aan de vennoten verstuurd. Ze moet éénmaat per jaar worden samengeroepen op de eerste maandag van september om twintig uur, om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de décharge aan de bestuurders. "

De vergadering kan ook in buitengewone zitting worden opgeroepen Deze oproeping is verplichtend op verzoek van vennoten in het bezit van ten minste één vierde van de aandelen.

De algemene vergadering komt bijeen op de zetel van de vennootschap. onder het voorzitterschap van de enige bestuurder of van de oudste bestuurder aanwezig op de vergadering, met dien verstande evenwel dat de voorzitter een vennoot moet zijn.. De voorzitter wijst een secretaris aan die geen vennoot moet zijn. De vergadering wijst onder de aanwezige vennoten een stemopnemer aan.

24. Volmachten: een vennoot mag zich op de vergadering door middel van een schriftelijke volmacht door een andere vennoot met stemrecht laten vertegenwoordigen.

25. Stemming: behoudens uitzonderingen voorzien door deze statuten en door de wet beslist de vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen zonder rekening te houden met de onthoudingen en ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten, De verkiezingen van bestuurders en commissarissen geschiedt principieel bij geheime stemming.

Wanneer de vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in de statuten, moeten opdat ze geldig zouden kunnen beraadslagen, de oproepingen het voorwerp van de beraadslagingen vermelden en moet ten minste de helft van de aandelen met stemrecht op de vergadering vertegenwoordigd zijn. Een beslissing is omtrent statuutwijziging pas geldig als ze met twee derden van de geldig uitgebrachte stemmen wordt goedgekeurd.

Behoudens in verantwoorde dringende gevallen zal de algemene vergadering alleen over agendapunten geldig kunnen beraadslagen en beslissen.

26. Stemrecht elk aandeel geeft recht op één stem. Van de aandelen waarop de eisbare stortingen niet werden uitgevoerd wordt het stemrecht geschorst.

27, Notulen: de notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die dat wensen.

BALANS  WINSTVERDELING:

28. Boekjaar het boekjaar begint op 1 april van elk jaar en eindigt op 31 maart van het daaropvolgende jaar.

29. Jaarrekening: aan het einde van elk boekjaar stellen de bestuurders, overeenkomstig de bepalingen terzake, de inventaris en de jaarrekening op die aan de algemene vergadering moet worden voorgelegd. Vijftien dagen voor de vergadering worden de jaarrekening, bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichtingen ter beschikking van de vennoten neergelegd op de zetel van de vennootschap.

30. Winstverdeling: de vergadering beslist bij gewone meerderheid over de besteding van het batig saldo van het boekjaar. De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op de manier door het orgaan dat instaat voor het bestuur binnen de dertig dagen na datum van de vergadering, Na de goedkeuring van de balans spreekt de vergadering zich in een bijzondere stemming uit over de décharge aan de bestuurders.



~ , a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

ONTBINDING  VEREFFENING

31. Vereffening: in geval van ontbinding om gelijk welke reden en op gelijk welk tijdstip geschiedt de vereffening van de vennootschap door de zorgen van het orgaan dat instaat voor het bestuur alsdan in functie, tenzij de algemene vergadering besluit de vereffening aan één of meer vereffenaars toe te vertrouwen. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden.

32 . Sluiting van de vereffening: na betaling van de schulden en de kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen. De resterende activabestanddelen worden in gelijke mate onder de aandelen verdeeld.

DIVERSEN

33. Keuze van de woonplaats: iedere vennoot of bestuurder , die in het buitenland woont en geen woonplaats in België heeft gekozen wordt voor de toepassing van de statuten verondersteld woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap.

34. Algemeen: de bepalingen van deze statuten die met een dringende wettelijke regel zouden strijdig zijn worden als niet geschreven beschouwd.

ONDERSCHRIJVINGEN  STORTINGEN

De 30 aandelen die in het artikel 5 bedoeld aanvangskapitaal vertegenwoordigen werden door de

ondergetekenden aan pari van hun nominale waarde onderschreven als volgt:

Door de heer Pascal Cools: 20 aandelen

Door de heer Filip Cools: 5 aandelen

Door de heer Frederik Cools: 5 aandelen

De ondergetekenden -- comparanten verklaren en erkennen dat alle en elk van de aldus onderschreven

aandelen werden volstort

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste maatschappelijk jaar start op heden en zal worden afgesloten op 31 maart 2014. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2014.

BENOEMINGEN:

Onmiddellijk daarop zijn de vennoten van de coöperatieve vennootschap in algemene vergadering bijeen gekomen en zij hebben besloten:

Het aantal bestuurders vast te stellen op I en voor de functie te benoemen : de heer Pascal Cools.

De hiervoor vernoemde, alhier aanwezig, die aanvaardt, bevestigt dat de aanvaarding van dat mandaat hem niets ontzegt, meer in het bijzonder uit hoofde van het KB nr 22 van 24 oktober 1934. De bestuurder zal zijn mandaat kosteloos uitoefenen .

Ondergetekende oprichter verklaart in toepassing van de bepalingen van het Wetboek van de vennootschappen dat ter gelegenheid van de oprichting de vennootschap alle rechten en verbintenissen overneemt die voortvloeien uit de rechtshandelingen die in haar naam en voor haar rekening werden gesteld voor de oprichting van de vennootschap sedert 1 oktober tot op heden

30. Wordt aangesteld ais bijzondere gevolmachtigde: Dirk Belon, regiodirecteur Unizo Waas en Dender vzw, Hendrik Heymanplein 1 b, 9100 Sint-Niklaas. Het betreft een bijzondere volmacht met recht van in de plaatstelling om de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover de FOD financiën

(belastingadministratie, douane-formaliteiten, BTW enzomeer), provincie- en gemeentebestuur, sociaal secretariaat, KBO van ondernemingen, enzomeer. De bijzondere volmacht houdt in de aanvraag van nummers, documenten, de ondertekening van documenten, bezwaren, formulieren, sluiten van akkoorden enzomeer. Hetgeen voorafgaat gebeurt in uitdrukkelijke opdracht van en voor rekening van verantwoordelijke volmachtgever.

Opgemaakt te Melsefe op 10 oktober 2012 in "5 exemplaren waarvan één ter beschikking ter inzage voor de vennoten op de zetel van de vennootschap, één voor de heer Pascal Cools die hierbij verklaart het ontvangen te hebben, de drie overige bestemd zijnde voor het kantoor van de registratie en de griffie van de rechtbank van koophandel.

Pascal Cools

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

e Voorbehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
CONSTRUCTIE COOLS P.

Adresse
DAMBRUGSTRAAT 19 9120 MELSELE

Code postal : 9120
Localité : Melsele
Commune : BEVEREN-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande