BULGAARSE CULTURELE VERENIGING

Association sans but lucratif


Dénomination : BULGAARSE CULTURELE VERENIGING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.796.171

Publication

14/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zijn overeengekomen op 03/11/2013 om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, waarvan de statuten`als volgt worden samengesteld :

MIHAYLOVA-ERAUW Antoniya, Groendreef 17, 9000 Gent, RRN 580412-528-67 SHISHKOVA Anna, Veldstraat 39, 9750 Zingem, RRN 670426-506-52

ERAUW Willem, Groendreef 17, 9000 Gent, RRN 650908-047-74

DYAKOVA Vessela, Torenstraat 11-13, 9160 Lokeren, RRN 510919-414-53 STANEVA Antoaneta, Avennesdreef 6, 9031 Drongen, RRN 640417-576-92 VASSILEVA-BECKER Elissaveta, Ossenstraat 13, 9000 Gent, RRN 670123-490-40 LEKOVA Darinka, Destelbergenstraat 91, 9040 Sint-Amandsberg, RRN 651214-520-24

De volgende personen zijn oprichters en de eerste werkende leden van de vereniging:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De Magische Stem - Bulgaarse Culturele Vereniging

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13306801*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Groendreef 17

0541796171

9000

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

vereniging zonder winstoogmerk

Statuten

Bulgaarse Culturele Vereniging

Groendreef 17, 9000 Gent

Gent

Griffie

Neergelegd

12-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 1. De vereniging heet  Bulgaarse Culturele Vereniging vzw.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gehuisvest in de Groendreef 17 te 9000 Gent, gelegen in het

arrondissement Gent.

TITEL I Benaming en Maatschappeiijke zetel

TITEL II Doel en duur van de vereniging

Artikel 3.  Bulgaarse Culturele Vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk die tot doel heeft:

1. Bulgaren en mensen van Bulgaarse origine met elkaar in contact brengen om door allerlei activiteiten hun cultuur te laten beleven, incl. educatieve initiatieven voor kinderen.

2. Promoten van de Bulgaarse cultuur voor de autochtone bevolking, door middel van allerlei activiteiten (kunst, muziek, gastronomie etc.), in het bijzonder de beeldvorming over Bulgarije positief beïnvloeden.

3. Benefietactiviteiten organiseren voor goede doelen in Bulgarije.

4. Gebruik maken van stadslokalen en eigen lokalen om activiteiten op te zetten

TITEL III Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur

Artikel 5. De vereniging omvat effectieve leden en toegetreden leden.

Artikel 6. Het aantal van de effectieve leden mag niet minder zijn dan drie.

Artikel 7. erkend als effectief is iedere persoon die de huidige statuten aanvaardt en zich ertoe verbindt mee te werken aan de activiteiten van de vereniging. De raad van bestuur beslist autonoom over de toetreding van nieuwe leden. Idere persoon die wenst lid te worden dient een schriftelijke aanvraag te richten aan de raad van bestuur.

Artikel 8. Een toegetreden lid is elke natuurlijke of rechtspersoon die een beduidende steun verleent aan de vereniging.

Artikel 9. Alle effectieve leden hebben recht op een evenwaardige stem tijdens de algemene vergadering. De toegetreden leden beschikken niet over stemrecht op deze vergadering.

Artikel 10. De effectieve leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen; Het ontslag dient schriftelijk gemeld aan de raad van bestuur.

Artikel 11. De schorsing en uitsluiting van een effectief lid wordt beslist door de algemene vergadering mits een tweederde meerderheid van stemmen van aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een lid dat geen deel meer uitmaakt van de vereniging, verliest automatisch het recht op het sociaal kapitaal en kan de terugbetaling van de bijdragen die hij of zij heeft geleverd niet eisen.

Artikel 12. De inkomsten van de vereniging zijn de bijdragen van de effectieve leden, de vruchten van hun werkzaamheden, de toelagen, alsook de giften en legaten.

Artikel 13. Het bedrag van de bijdragen wordt bepaald dor de algemene vergadering en mag de 120 ¬ per persoon per jaar niet overschrijden.

Artikel 14. De algemene vergadering bestaat uit de effectieve leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, als de voorzitter verhinderd is, door de oudste in anciënniteit van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 15. De algemene vergadering bezit de machten haar uitdrukkelijk toegekend door de wet en de huidige statuten. Een beraadslaging van de algemene vergadering wordt vereist bij:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en het ontslag van de bestuurders

3. de goedkeuring van begrotingen en afrekeningen

4. de vrijwillige ontbinding van de vereniging

5. de uitsluiting van een lid

6. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

7. alle zaken die de statuten bepalen

TITEL IV Inkomsten van de vereniging

TITEL V. Algemene vergadering

De vereniging kan steeds andere activiteiten ondernemen die dit doel bevorderen.

Om de doelstellingen te verwezenlijken kan de vereniging winstgevende activiteiten ontplooien.

Artikel 16. De gewone algemene vergadering komt van rechtswege ten minste één keer per jaar bijeen, in de sociale zetel of een plaats in samenspraak aangeduid. De vereniging kan in een buitengewone algemene vergadering samengeroepen worden zoveel maar als de raad van bestuur of twee derde van de effectieve leden in de algemene vergadering het nodig achten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 17. De bijeenkomst wordt minstens acht dagen voor de algemene vergadering aangekondigd en bevat de orde van de dag. Een uitzonderlijke vergadering moet minstens 10 werkdagen vóór het houden van de vergadering worden aangekondigd.

Artikel 18. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffend de verenigingen zonder winstoogmerk, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

De algemene vergadering kan enkel algemene besluiten nemen over aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

De notulen van de vereniging worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de algemeen secretaris. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

TITEL VI Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, gekozen bij absolute meerderheid, door de effectieve leden in de algemene vergadering. Zij worden verkozen voor een hernieuwbaar mandaat van drie jaar.

Artikel 20. De raad van bestuur kiest onder leden minstens een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Hun taken moeten duidelijk worden gedefinieerd in het huishoudelijk reglement van de vereniging. In geval van het vrijkomen van een vacature van een mandaat, kan een voorlopige bestuurder benoemd worden door de raad van bestuur. Hij of zij bekleedt in dat geval het mandaat van de bestuurder die hij of zij vervangt.

Artikel 21. De raad van bestuur heeft heel ruime bevoegdheden omtrent het bestuur en het leiden van de vereniging. De opdrachten van de algemene vergadering, zoals voorgeschreven in de wet of voorzien in de huidige statuten, liggen niet binnen hun bevoegdheid.

Artikel 22. De raad van bestuur vergadert één maal per semesterna bijeenroeping door de voorzitter en de secretaris. De raad van bestuur vormt het college en kan niet beslissen zonder twee derde van de leden. De aankondiging van de vergadering gebeurt schriftelijk. Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere vertegenwoordiger die tegelijkertijd niet meer dan één volmacht kan dragen.

Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgde wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Artikel 23. De juridische acties zowel als vragende of aanvaardende partij worden ondersteund en verdedigd in naam van de vereniging door een door de raad van bestuur aangestelde bestuurder.

Artikel 24. De ontbinding van de raad van bestuur gebeurt door absolute meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigende bestuurders. In geval van verdeeldheid van stemmen, wordt een tweede ronde georganiseerd. Indien er dan nog steeds verdeeldheid heerst over de stemming, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 25. Het financieel boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 26. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering of bij gebrek daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden. Artikel 27. In alle gevallen van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, op welk moment en om welke reden ze zich ook voordoet, zal het netto actief van de ontbonden verening aangewend worden voor een gelijkaardige activiteit of activiteiten, aan te duiden door de algemene vergadering, met dezelfde doelen als deze omschreven in de huidige statuten.

Artikel 28. Alle punten die niet uitdrukkelijk behandeld werden in de huidige statuten dienen geregeld te worden door het huishoudelijk reglement of door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel.

TITEL VII Diverse bepalingen

De algemene vergadering van 3/11/2013, verkiest unaniem de volgende personen tot bestuurders:

Mihaylova-Erauw Antoniya, Groendreef 17, 9000 Gent

Shishkova Anna, Veldstraat 39, 9750 Zingem

Erauw Willem, Groendreef 17, 9000 Gent

De algemene vergadering van 3/11/2013 verdeelt de functies als volgt:

Voorzitter: Antoniya Mihaylova-Erauw

Secretaris: Anna Shishkova

Penningmeester:Willem Erauw

Tegelijk hiermee neergelegd: statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Coordonnées
BULGAARSE CULTURELE VERENIGING

Adresse
GROENDREEF 17 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande