BJEIN TREIZEN

Association sans but lucratif


Dénomination : BJEIN TREIZEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.713.821

Publication

20/11/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

-7 NOV, 2013

DENDERMONDE

cri fr

11111111egligweillu11

Ondememingsnr: 0S41 2,1

Benaming

(voluit) : VZW Bjein Treizen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Grote Markt 18 bus 3 9300 - Aalst

Onderwerp akte : Oprichtingsakte VZW Bjein Treizen

Door middel van een onderhandse akte werd volgende vereniging zonder winstoogmerk opgericht dd.10I1012013

Artikel 1:

Tussen de ondergetekenden wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de benaming "Bjein Treizen", Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd; door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW en het adres van de zetel van; de verenging.

Artikel 2 :

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Grote markt 18 bus 3, 9300 Aalst. De zetel kan warden overgebracht naar elke andere plaats van het arrondissement Dendemonde bij beslissing van de;

raad van bestuur, "

Eedere verandering van de zetel moet worden neergelegd op de bevoegde griffie van de rechtbank van

koophandel met het oog op de bekendmaking ervan in de bijlage van het Belgisch staatsblad

Artikel 3 :

De vereniging heeft tot doel het organiseren van culturele mamifestaties in de regio, om de lokale identiteit, en regionale integratie te behouden en te verbeteren.

Om haar doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen, Zij zal daarvoor deelnemen aan carnavalstoeten,; en culturele organisaties in de regio.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn, met het doel van de vereniging en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Artikel 4:

Overeenkomstig artikel 26 novies § 1 van de VZW- wet wordt een verenigingsdossier gehouden op de griffie: van de rechtbank van koophandel te Dendermonde, Dit dossier omvat:

" De statuten van de vereniging

" De akten betreffende de benoeming of ambtsbeëindiging van de bestuurders, van de personen aan wie:

" het dagelijks bestuur is opgedragen, van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en. van de commissarissen;

" Een kopie van het register van de leden;

" De beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging, de vereffening ervan en de: benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, bedoeld in artikel 23, eerste lid van de VZW-wet; der rechterlijke beslissingen moeten slechts bij het dossier worden gevoegd als zij kracht van gewijsde zijn gegaan: of uitvoerbaar zijn bij voorraad ;

..De jaarrekening .van.de vereniging,.opgemaakt overeenkomstig artike1.l7 van de.VZW-wet;.... .. .  ..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r

Mon 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

" De wijzigingen in de 1°, 20, 4°, 5°, bedoelde akten, stukken en beslissingen;

" De gecoördineerde tekst van de statuten na wijziging ervan.

Wanneer er wijzigingen optreden in de samenstelling van de vereniging wordt een bijgewerkte ledenlijst neergelegd binnen één maand te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Artikel 5 :

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

De oprichters zijn :

" Willy Van Mossevelde, Grote Markt 18 bus 3, 9300 Aalst

" Emiel Delens, De Ridderstraat 3014.1, 9300 Aalst

" Kris Vinck, Lange Haagstraat 29, 9308 Gijzegem

" Herman Backaert, Broeder De Zwaeflaan 15, 9320 Erembodegem

" Alexander Cuvelier, Hoezekouterdreef 1, 9300 Aalst

TITEL II : Lidmaatschap

Artikel 6 :

Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden,

Al wie door de raad van bestuur aanvaard wordt, kan tot de vereniging als werkend lid toetreden. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Hij dient haar toelating of weigering niet te motiveren,

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en in voorkomend geval het huishoudelijk reglement, De leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen,

Artikel 7 :

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden, toegelaten leden en steunende leden toelaten.

Deze personen bezitten echter niet de rechten van de werkende leden. Ze verwerven het statuut van niet-werkend lid en bezitten enkel een aanwezigheidsrecht op de algemene vergadering.

Artikel 8 :

Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur. De bijdrage geldt voor het lidmaatschap van één jaar en bedraagt maximum ¬ 1.000, en zal voor het eerste werkjaar 25,00 euro bedragen.

De bijdrage is steeds verworven door de vereniging en leidt nooit tot teruggave, zelfs niet in geval van ontbinding.

Artikel 9 :

Het lidmaatschap van de werkende leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 10 :

De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Ze kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen.

Artikel 11:

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuurdersfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL III : Algemene vergadering

Artikel 12

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de werkende leden

De werkende leden beschikken in de vergadering over één stem. De toegetreden leden kunnen aan de

vergadering deelnemen met raadgevende stem.

Artikel 13 :

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn

-het wijzigen van de statuten ;

-het benoemen en afzetten van de bestuurders ;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging ;

-het uitsluiten van de leden ;

-het goedkeuren van begrotingen en rekeningen.

Artikel 14 :

De algemene vergadering kiest onder haar leden een voorzitter en een ondervoorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter, Is ook de ondervoorzitter verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door het aanwezige lid met de hoogste ononderbroken I idmaatschapsanciënniteit,

Artikel 15 :

Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden. Deze zal statutair gehouden worden op de eerste zaterdag van de maand april om 14.00 Uur.

Artikel 16 :

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden.

Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid of door een derde. Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle aanwezige leden van de vergadering ermee instemmen dat het geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 17 :

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging

bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter.

Elk lid van de vergadering beschikt over een inzagerecht in de notulen.

TITEL IV : Bestuur

Artikel 18 :

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste twee bestuurders,

Artikel 19 :

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De raad is bevoegd om alle daden van bestuur te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

M

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één der bestuurders, aan de leden van de vereniging of zelfs aan een derde niet-lid van de vereniging.

De raad van bestuur is tevens bevoegd om daden van beschikking te stellen die een tegenwaarde uitgedrukt in geld van t 50,000 niet overschrijden.

De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Artikel 20

Het mandaat van bestuurder is in principe onbezoldigd. De beslissing tot bezoldiging, het bedrag van de bezoldiging en de periodiciteit van betaling wordt evenwel jaarlijks bepaald door de algemene vergadering.

Artikel 21 :

De raad kan onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester benoemen.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door de ondervoorzitter, Is ook de ondervoorzitter verhinderd of bij ontstentenis van een ondervoorzitter, wordt de raad voorgezeten door de aanwezige bestuurder met de hoogste ononderbroken beheersanciënniteit.

Artikel 22 :

De raad kan één of meer afgevaardigd bestuurders of directeurs aanduiden, die met het dagelijks bestuur worden belast.

De afgevaardigde bestuurder moet lid van de vereniging en van de raad van bestuur zijn. Onder dagelijks bestuur worden onder meer begrepen de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling. De afgevaardigd bestuurder of directeur wordt tevens gemachtigd door zijn handtekening in zaken van dagelijks bestuur, waaronder in het bijzonder gerekend worden de financiële verrichtingen met de financiële instellingen, de vereniging te verbinden.

Hij is tevens bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren en in het bijzonder het mandaat ad litem te verstrekken aan een advocaat in gerechtelijke acties als etser of verweerder.

Artikel 23 :

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 24 :

Indien de voorzitter van de raad van bestuur dat opportuun acht, kan de raad van bestuur een voorstel goedkeuren door de ondertekening voor akkoord van een rondschrijven dat het voorstel bevat, door alle leden van de raad van bestuur.

ln dat geval dient de raad van bestuur niet samengeroepen te worden om geldig te beraadslagen. Het rondschrijven bevat de volgende vermeldingen :

-vermelding dat het gaat om een voorstel van beslissing van de raad van bestuur;

-vermelding dat enkel de ondertekening van het voorstel door aile leden van de raad van bestuur de

goedkeuring van het voorstel tot gevolg heeft ;

-vermelding dat het voorstel niet geamendeerd kan worden en dat er geen voorbehoud kan gemaakt worden

door de leden ;

-vermelding dat alle leden van de raad van bestuur het stuk ondertekend terug moeten zenden met daarbij

de eigenhandig geschreven woorden "goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur"

-vermelding dat het ondertekende rondschrijven binnen tien dagen moet worden teruggestuurd naar de

maatschappelijke zetel.

Artikel 25 :

De raad van bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

De beslissingen van de raad van bestuur worden overgemaakt aan elke bestuurder. De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register.

Afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter.

TITEL V: Reglement van inwendige orde

Artikel 26:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering een reglement van inwendige orde voorstellen. Dit reglement kan door de algemene vergadering worden gewijzigd bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL VI: Boekjaar -- boekhoudkundige verplichtingen  controle  neerlegging jaarrekening Artikel 27:

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december; in afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot éénendertig december 2013.

leder jaar, en ten laatste binnen zes maand na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig de hierna volgende artikelen, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De vereniging mag een vereenvoudigde boekhouding voeren dat ten minste betrekking moet hebben op de mutaties in contant geld of op de rekeningen,

Evenwel, indien de vereniging valt binnen de criteria opgenomen in artikel 17§ 3 van de VZW wet, moet zij haar boekhouding en jaarrekeningen opmaken overeenkomstig de wet van 17 juli 1975 op de boekhouding van de ondernemingen.

Artikel 28:

Indien de vereniging valt binnen de criteria opgenomen in artikel 17 § 5 van de VZW  wet, moet zij één of meerdere commissarissen belasten met controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en van de statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld.

De commissarissen.worden door de algemene vergadering benoemd onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het instituut van bedrijfsrevisoren.

Artikel 29:

Na de goedkeuring wordt de jaarrekening door de bestuurders neergelegd in het verenigingsdossier bij de griffie van de rechtbank van koophandel.

Evenwel indien de vereniging valt binnen de criteria opgenomen in artikel 17 § 3 van de VZW  wet, moet binnen dertig dagen na de goedkeuring ervan door de algemene vergadering de jaarrekening van de vereniging door de bestuurders neergelegd worden bij de nationale bank van België.

Overeenkomstig het voorgaande lid worden tegelijkertijd neergelegd:

" Een stuk met de naam en voornaam van de bestuurders en in voorkomend geval van de commissarissen die in functie zijn.

" In voorkomend geval, het verslag van de commissarissen.

TITEL VII : Ontbinding en vereffening Artikel 30

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in dat geval beschikt de vereniging over een regularisatietermijn van drie maanden.

De vereniging kan vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921 bepaalde of door een gerechtelijke beslissing.

Artikel 31 ;

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 32 :

De bestemming van het netto actief vermogen mag worden bepaald door de vereffenaar indien het door hem vastgesteld netto actief vermogen niet meer bedraagt dan E 50.000. Indien dit bedrag overschreden is, wordt de bestemming bepaald door de algemene vergadering die daartoe door de vereffenaar wordt bijeengeroepen.

De vereffenaar kan één of meer gemotiveerde voorstellen van bestemming aangeven in de oproepingsbrief. Alle werkende leden dienen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn, De bestemmingsbeslissing is slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden bij twee derde meerderheid goedgekeurd wordt.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Zijn niet alle leden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Op deze tweede vergadering kan rechtsgeldig worden beslist, welk het getal der aanwezige leden ook zij. In dat geval dient de beslissing echter door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd te worden.

TITEL VII: Overgangsbepalingen -- benoemingen

Artikel 33:

üe vereniging zal in toepassing van artikel 3 van de VZW -- wet rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van

" de statuten

" de akten betreffende de benoeming van bestuurders en van de personen die gemachtigd zijn om de VZW te vertegenwoordigen in het verenigingsdossier op de burgerlijke griffie van de rechtbank van eerste aanleg van het rechtsgebied waar de VZW haar zetel heeft.

" Er kunnen verbintenissen worden aangegaan vooraleer de VZW rechtspersoonlijkheid bezit. De personen die, in welke hoedanigheid ook, dergelijke verbintenissen aangaan, zijn persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk indien de vereniging binnen de twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zij bovendien de verbintenissen niet heeft overgenomen binnen zes maand na het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. Verbintenissen overgenomen door de vereniging worden geacht door haar te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van die verbintenissen.

Artikel 34:

De algemene vergadering gehouden op heden heeft tot bestuurders benoemd:

" Willy Van Mossevelde, Grote Markt 18 bus 3, 9300 Aalst

" Emiel Delens, De Ridderstraat 3014.1, 9300 Aalst

" Kris Vinck, Lange Haagstraat 29, 9308 Gijzegem

" Herman Backaert, Broeder De Zaan 15, 9320 Erembodegem

" Alexander Cuvelier, Hoezekouterdreef 1, 9300 Aalst

De bestuurders hebben aangesteld:

1. Als voorzitter: Willy Van Mossevelde, voornoemd

2. Als eerste ondervoorzitter Herman Backaert , voornoemd

3. Als tweede ondervoorzitter: Alexander Cuvelier, voornoemd

4. Als penningmeester: Emiel Delens , voornoemd

5. Als secretaris: Kris Vinck, voornoemd

TITEL VIII : Slotbepalingen

Artikel 35 :

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 en dé gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

." Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Willy Van Mossevelde Emiel Delens Kris Vinck

Voorzitter oprichter oprichter

Herman Backaert Alexander Cûvelier

* Oprichter oprichter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BJEIN TREIZEN

Adresse
GROTE MARKT 18, BUS 3 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande