BELGATONE

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGATONE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.633.348

Publication

24/02/2012
ÿþMDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

® na neerlegging van de akte ter griffie

Oudenaarde

1 3 FEB. 2012

Griffie

t

Ondernemingsnr : . 0 ó 4 3 . ('5 3 . It

Benaming

(voluit) : Beigatone

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : GBNTSESTRAAT 11 - 9500 GERAARDSBERGEN

Onderwerp akte : OPRICHTING

De ondergetekenden:

1 Lauwereins Willy, Carton de Wiartlaan 95/23, 1090 Brussel

2 Lauwereins Sophie, Gentsestraat 11, 9500 Geraardsbergen

3 Van den Broeck Christian, Gentsestraat 11, 9500 Geraardsbergen

4 Van den Broeck Claude, Rue du village 15, 6230 Obaix

Zijn overeengekomen op 26 september 2011 om de vereniging zonder winstoogmerk "Belgatone" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

NAAM, ZETEL

Art. 1 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Belgatone"

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Oudenaarde met als adres Gentsestraat 11, 9500 Geraardsbergen. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd om de zetel van de vereniging te wijzigen.

DOELSTELLING

Art, 2 De vereniging stelt zich tot doel het promoten en bewaren van populaire kunsten van de 2oste eeuw.

DUUR

Art. 3 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

LEDEN

Art.4 De leden worden benoemd door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het bedraagt minimum drie leden.

Tot de vereniging kan ais lid toetreden elke natuurlijke persoon die door de Raad van Bestuur met unanimiteit als zodanig wordt toegelaten.

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en in voorkomend geval het huishoudelijk reglement. De leden worden persoonlijk ais lid toegelaten en kunnen hun lidmaatschap niet overdragen.

De leden zijn niet verplicht een bijdrage te betalen. Ze zetten zich in voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding.

Art. 5 Het lidmaatschap van de leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt Ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, of indien de Algemene Vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derden der stemmen.

Op de laatste bfz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor behout aan h Belgis Staatst

*12045294*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

anno 2s

ALGEMENE VERGADERING

Art.6 De Algemene Vergadering oefent alle machten uit die haar uitdrukkelijk door de Wet en door de statuten zijn toegekend.

Art.7 De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden.

Zij wordt voorgezeten door de voorzitter, bij ontstentenis daarvan door een ondervoorzitter, zoniet door de

oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid kan maximaal over één schriftelijke volmacht beschikken van een afwezig lid. In geval van staking

van stemmen, is die van de voorzitter beslissend.

De beraadslagingen van de Algemene Vergadering wordt opgeschreven in notulen die ondertekend worden, hetzij door de voorzitter en een bestuurder, hetzij door twee bestuurders die de Algemene Vergadering hebben bijgewoond. De notulen warden bewaard op de zetel van de vereniging,

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

" Het wijzigen van de statuten,

" Het benoemen en afzetten van bestuurders,

" De vrijwillige ontbinding van de vereniging,

" Het uitsluiten van leden,

" Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen,

" Het invullen van de functies van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester van de Raad van Bestuur,

" Het benoemen en afzetten van een commissaris-revisor,

De Algemene Vergadering moet minstens éénmaat per jaar worden bijeengeroepen, Op ieder ogenblik kan een Bijzondere Algemene Vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de Raad van Bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de leden, ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld In de oproeping. Alle leden worden schriftelijk uitgenodigd minstens 8 dagen voor de vergadering.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

RAAD VAN BESTUUR

Art.8 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Betsuur benoemd door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid. Het mandaat van de leden van de Raad van Bestuur duurt maximaal vijf jaar. Het mandaat is hernieuwbaar.

De Algemene Vergadering beslist op datum van 02 januari 2012, de volgende leden aan te duiden als bestuurders;

1 VOORZITTER: Van den Broeck, Christian, Gentsestraat 11, 9500 Geraardsbergen

2 ONDERVOORZITTER; Van den Broeck Claude, Rue du village 15, 6230 Obaix

3 SECRETARIS: Lauwereins, Willy, Carton de Wiartlaan 95/23, 1090 Brussel

Art. 9 Een bestuurder kan ontslagen worden door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur, bij meerderheid van stemmen. Een bestuurder kan eveneens vrijwillig ontslag nemen. Dit dient te gebeuren door middel van een aangetekend schrijven gericht aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art. 10 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging. De raad is bevoegd om alle daden van beheer te stellen die niet uitdrukkelijk door de Wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De vereneging wordt in rechte vertegenwoordigd door de voorzitter of een door de Raad van Bestuur gemandateerde.

Art. 11 De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door zijn voorzitter of door twee bestuurders, bij gewone brief of per e-mail, met vermelding van de dagorde.

De bijeenroeping wordt minstens zeven dagen voor de datum van de vergadering verzonden.

=

" >S.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur kan geldig beraadslagen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig is. De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de zetelende voorzitter beslissend.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgeschreven in notulen die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder, of bij ontstentenis, door twee bestuurders die aan de beraadslaging hebben deelgenomen.

Art, 12 Het boekjaar van de vereniging begint op le januari en eindigt op 31 december. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 13 De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zoverre het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan, hetzij vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering, overeenkomstig de bepalingen vermeld in Artikel 20 van de Wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd bij de Wet van twee mei tweeduizend en twee, hetzij door een gerechtelijke beslissing.

Art,14 Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, die hun bevoegdheden bepaalt en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vaststelt.

Art.15 Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig, hetzij gerechterlijk, is de vereffenaar gehouden het netto-actief vermogen te bestemmen ten voordele van een vereniging of groepering die een zelfde of een gelijkaardig doel nastreeft.

SLOTBEPALINGEN

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Aecto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

Art.16 Voor alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd bij Wet van twee mei tweeduizend en twee en de gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

Gelezen en goedgekeurd d.d. 02 januari 2012 Getekend: Van den Broeck Christian Van den Broeck Claude

Lauwereins Willy Lauwereins Sophie Voorzitter Ondervoorzitter

Secretaris Oprichter Bestuurder Bestuurder

Bestuurder

Voor. behouden

aan het Belgisch Staatsblad

V

Coordonnées
BELGATONE

Adresse
GENTSESTRAAT 11 9500 GERAARDSBERGEN

Code postal : 9500
Localité : GERAARDSBERGEN
Commune : GERAARDSBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande