BASTRINKE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : BASTRINKE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 537.706.731

Publication

05/09/2013
ÿþ 1d0111lor011.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerieggïng ter griffie van de akte

Oudenaarde

2 7 jj L, 2013

Griffie

i

" 1313689

Vol

beha

aan Belg Staats

II'

N

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsier

Benaming

(voluit) : Bastrinke

(verkort)

Fiechtsvorm : vennootschap onder firma

Zeist : Groteweg (Ove) 521, 9500 Geraardsbergen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Op 26 augustus 2013 zijn ondergetekenden, bij onderhandse akte, overeengekomen:

De heer Colle Johan, geboren te Gent op 09 oktober 1965, wonende te Groteweg (Ove) 521, 9500

Geraardsbergen, N.N. 651009-037-61 en

Mevrouw Lemo Ingrid, geboren te Lokeren op 17 maart 1970, wonende te Groteweg (Ove) 521, 9500

Geraardsbergen, N.N. 700317-002-09,

een handelsvennootschap op te richten onder de vorm van een vennootschap onder firma (VOF) waarvan

de statuten aldus bepalen:

Artikel 1 Naam en zetel

De vennootschap onder firma (VOF) wordt opgericht onder de benaming Bastrinke.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Groteweg (Ove) 521, 9500 Geraardsbergen.

Deze mag worden overgebracht naar iedere plaats In België, bij gewone beslissing van het bestuursorgaan,

mits inachtneming van de taalwetgeving. De zaakvoerders zijn gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen,

agentschappen, zowel In België ais in het buitenland, op te richten. Elke verplaatsing van de maatschappelijke

zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 2 Doel

De vennootschap heeft tot doel en dit zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden en dit in zoverre de hierna gemelde activiteiten niet onderworpen zijn aan wettelijke bepalingen of reglementeringen: de uitbating en het beheer van drankgelegenheden, verbrulkssalons, cafés, tavernes, clubs, bars, tearooms, gastenkamers, restaurants, hotels, tralteurdiensten. De organisatie en het verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches, recepties en feestelijkheden alerhande en de ondersteunende diensten lvm voorgaande gebeurtenissen. De bereiding en de handel, import en export van aile mogelijke koude en warme gerechten, dranken, gebak en confiserie, vlees en viswaren, ijs en rookwaren en alle aanverwante artikelen. Het verschaffen van logies voor kortstondig verblijf in gastenkamers, vakantiehuisjes, bed and breakfast, trekkershutten, en andere accommodatie voor kort verblijf. De exploitatie en beheer van in-en outdoor sportaccommodaties (open, omheind, gesloten of overdekt), die al dan niet over voorzieningen voor toeschouwers beschikken en van multifunctionele centra,' overwegend gebruikt voor sportbeoefening. De organleatie en de exploitatie van in- en outdoor sportevenementen door beroepssporters of amateurs, door organleaties, die over een eigen sportaccommodatie beschikken. De organisatie en promotie van sportevenementen, met of zonder eigen accommodatie en de activiteiten met betrekking tot de promotie van sportevenementen. Het aanbieden van diensten en faciliteiten op gebied van cultuur en ontspanning: de productie, de promotie en de beoefening van uitvoerende en scheppende kunsten, het ontwerp en bouw van podia, gespecialiseerde beeld-, verlichtings- en geluidstechnieken, alsook de expliotatfe van schouwburgen, concertzalen, culturele centra en multifunctionele zalen ten behoeve van culturele activiteiten. Het opzoeken van Informatie op verzoek in aile soorten bibliotheken, leeszalen, gehoorzalen en mediatheken, die diensten verlenen aan het brede publiek in het algemeen of aan een speciaal cliënteel. Alle overige zakelijke dlenstveriening ten behoeve van kantoren en alle mogelijk consultancy, opleiding, technische expertise en bijstand in de organisatie van kantoren.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan ln het algemeen aile commerciële, industriële, financiële roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtsreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Rectq : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persa(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op gelijk welke wijze  rechtstreeks of zijdelings-deelnemen aan of belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard. Zij kan aile verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan en ze kan zich voor derden borgstellen onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met unanimiteit,

Artikel 3 Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur vanaf 26 augustus 2013.

Artikel 4 Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1.000 EUR vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder vermelding

van nominale waarde. Het kapitaal wordt gevormd door een inbreng in geld, waartoe de vennoten zich als volgt

hebben verbonden:

-De heer Colle Johan, 500 EUR; dit bedrag vertegenwoordigt 50 aandelen

-Mevrouw Lerno Ingrid, 500 EUR; dit bedrag vertegenwoordigt 50 aandelen

Artikel 5 Aandelenregister

De aandelen zijn op naam. Een aandelenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap, dit register bevat:

-de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

-de gedane storting en;

-de overdracht van de aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtsverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

Overdrachten en overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Artikel 6 Overdracht van aandelen.

Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten, op straffe van nietigheid, hun rechten, participaties of aandelen in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hem in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Wapneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap en zullen de aandelen worden overgedragen aan zijn medevennoten.

Elke vennoot is gerechtigd uit de vennootschap te treden, In dit geval dient hij zijn participatie over te dragen aan de andere vennoten, in verhouding tot het aandeel in de vennootschap dat dezen op dat ogenblik reeds bezitten, of aan een nieuwe vennoot, die door de bestaande vennoten wordt aangewezen. Bij gebrek aan akkoord over de waarde van de participatie zal deze worden vastgelegd door een expert. De specifieke modaliteiten ivm de overdracht van aandelen kunnen vastgelegd worden in een door alle aandeelhouders ondertekend intern reglement.

Artikel 7 Zaakvoerders

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, afzonderlijk

optredend, die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de

verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Worden tot statutaire zaakvoerders benoemd voor onbepaalde duur:

-De heer Colle Johan, voornoemd, wonende te Groteweg (Ove) 521, 9500 Geraardsbergen

-Mevrouw Lerno Ingrid, voornoemd, wonende te Groteweg (Ove) 521, 9500 Geraardsbergen

Deze benoeming wordt door beiden aanvaard.

Aan de zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten gemaakt voor de vennootschap,

een wedde worden toegekend, waarvan het bedrag door de vennoten elk jaar wordt vastgelegd. Deze

vergoeding kan zowel onder de vorm van voordelen in natura, dan wel via een geldelijke toelage.

Artikel 8 Bestuurbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

Iedere zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap. Uitzondering wordt gemaakt voor die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder en vennoot beschikt over de maatschappelijke handtekening, maar hij zal er enkel gebruik mogen van maken voor de zaken die het doel van de vennootschap uitmaken. Nochtans mogen de verbintenissen boven 3000 euro enkel worden aangegaan mits de handtekening van twee zaakvoerders. De

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

zaakvoerders kunnen ook gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Deze volmachten kunnen enkel toegekend worden voor een bepaalde of een reeks van rechtshandelingen.

Artikel 9 Toezicht en controle

Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de verrichtingen van de vennootschap. Dit houdt in dat hij inzage mag nemen in al de boeken, de briefwisseling, de processen-verbaal en algemeen in al de geschriften van de vennootschap.

Artikel 10 Algemene vergadering en besluitvorming algemene vergadering

De gewone algemene vergadering, zijnde de jaarvergadering van de vennoten, zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de derde vrijdag van de maand juni om 10 uur op de maatschappelijke zetel behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging.

Indien deze dag op een wettelijke feestdag valt wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. De agenda van de jaarvergadering omvat minstens, de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerder(s).

De vergadering zal voorgezeten worden door de oudste vennoot of , in zijn of haar afwezigheid door de oudste van de aanwezige vennoten. Ieder aandeel heeft recht op één stem. In geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend. De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen. Bij wijziging van de statuten of in geval van ontbinding is de unanimiteit van de stemmen vereist.

Wanneer op de eerste algemene vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezig vennoten is. De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 11 Boekjaar

Ieder boekjaar begint op één januari en eindigt op ééneendertig december van hetzelfde jaar,

Artikel 12 Vergoeding voor prestaties

Aan iedere vennoot kan bovenop zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene onkosten gerekend worden.Deze vergoeding kan zowel onder de vorm van voordelen in natura, dan wel via een geldelijke toelage.

Artikel 13 Jaarrekening

De rekeningen van de vennootschap zullen jaarlijks opgesteld worden overeenkomstig de wetsbepalingen. Op het einde van het boekjaar worden de boeken afgesloten en maken de zaakvoerders de jaarrekening op. Op voorstel van de zaakvoerder en bij voorrang op basis van de hierna volgende bepalingen beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat. De nettowinst wordt tussen de vennoten verdeeld in dezelfde verhouding als het aantal aandelen in zijn bezit. De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 14 Ontbinding

De vrijwillige ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen vijftig procent van het kapitaal belopen. In dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van de uittredende vennoot over te nemen. In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de vennoten, vereffenaar(s) aangesteld overeenkomstig artikel 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door de voornoemde wetsbepaling geregeld. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeven te vragen.

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding worden verdeeld onder de vennoten.

Artikel 15 Overlijden van een vennoot

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. Zij blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten. De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overledenen toekomt volgens de laatste balans die opgemaakt werd vóór het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen. Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of verliezen van het lopende jaar, vastgesteld overeenkomstig artikel 11 na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedurende welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap. De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de drie maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlijden.

ti

ln geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe, weduwehaar of erfgenamen van de vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 16 Woonplaatskeuze

Ieder in het binnenland of in het buitenland verblijvend vennoot, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar of maatschappelijk lasthebber wordt geacht keuze van woonplaats gedaan te hebben in de zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, aanmaningen en dagvaardingen geldig kunnen geschieden.

Slot en overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2014

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand juni van het jaar 2015. De oprichtingskosten in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting bedragen, ongeveer 750 EUR.

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan MVP VLAAMSE ARDENNEN, Etikhoveplein 8 9800 Maarkedal, evenals aan haar bedienden,aangestelde en lasthebbers om met mogelijkheid tot indeplaatstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten de Kruispuntbank voor ondernemingen en BTW te verzekeren.

Colle Johan Lemo Ingrid

Zaakvoerder Zaakvoerder

Tegelijk hiermee neergelegd: de gecoördineerde statuten.

voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BASTRINKE

Adresse
GROTEWEG (OVE) 521 9500 GERAARDSBERGEN

Code postal : 9500
Localité : GERAARDSBERGEN
Commune : GERAARDSBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande